www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 07 svi 2025 08:28

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 982 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 99  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 22 srp 2006 01:53 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Jutarnje prikazanje

O moj Boze, zajedno sa Bezgrijesnim Srcem Marijinim (ovdje poljubiti skapular kao znak svojeg prikazanja Mariji, djelomicni oprost),
Tebi prikazujem Predragocjenu Krv Isusovu sa svih oltara svijeta,
i ujedinjujem s njom prikazanje svake moje misli, rijeci i djela ovoga dana.
O moj Isuse, danas zelim zadobiti svaki oprost i milost koju mogu, te ih prikazujem,
zajedno sa svojom osobom Mariji Bezgrijesnoj,
da bi ona mogla to najbolje namijeniti u interesu Tvojeg Presvetog Srca.
Predragocjena Krvi Isusova, spasi nas!
Presveto Srce Isusovo, smiluj nam se!
Bezgrijesno Srce Marijino, moli za nas!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 srp 2006 01:56 
Odsutan

vjeko napisao:
...
Tko neće da radi, neka i ne jede! (2 Sol 3,10)[/i]
...

Ja sam spremna prestati raditi samo zato da ne jedem, tako da mogu smrsaviti. Ovo ti je 100% istina, gola istina, samo istina, cista istina, cijela istina, i nista nego istina!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 srp 2006 10:23 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

HVALA TI GOSPODINE!

Za sve sto si mi dao u proteklim godinama,
Hvala ti za suncane dane,ali i za one oblacne i tuzne,
Za mirna popodneva i tamne noci,
Za ljubav i sve lijepe i drage stvari,
Za cvijece i zvijezde na nebu.
Hvala ti za zdravlje i bolest,
za tugu i radost.
Hvala ti za sve sto si mi dao i sve sto si trazio od mene.
Hvala ti Gospodine za Tvoje nasmijeseno lice i prijateljsku ruku koja me odrzala snaznima.
Hvala ti za samocu,za rad,za brige,za strahove,za teskoce i suze.
I za sve sto me priblizavalo tebi.
Vidio sam tvoju ruku punu ljubavi i tvoju providnost cak i u losim stvarima.
Hvala ti sto si me odrzao na zivotu,
Za tvoju zastitu,toplinu i skrb,
Hvala ti Gospodine,sto si mi dao prijatelje i drage osobe.
Hvala ti za sve sto si stvorio,posebno za muskarce i zene,
Koje si stvorio na svoju sliku i priliku
Hvala ti za nevinu malu djecu u nasim obiteljima i
Za dobre duse koje zive prema Tvojoj volji.

Hvala ti Gospodine.Hvala ti Gospodine
Za ovu godinu i svih njenih 365 dana.
Spreman sam uciniti sve sto zelis,Gospodine,
Spreman sam te sljediti u svim okolnostima
ali, molim te za vjeru,Da te uvjek mogu vidjeti u svemu i svima,
Za nadu,da se nikada ne razocaram,
i za krscansku ljubav,da svakim danom sve vise mogu ljubiti tebe i bliznje,
i da omogucim da te moji bliznji mogu ljubiti.
Podaj mi strpljenje i poniznost,
nevezanost i darezljivost,
podaj mi Gospodine ono sto samo ti znas da je dobro za mene,
jer ja ne znam sta je za mene dobro i ne usudim se traziti.
Da mi srce bude budno,uho pozorno,ruke i um djelatni,
i da uvijek budem spreman vrsiti Tvoju svetu volju uz Tvoju milost.
Gospodine!Izlij svoju milost i blagoslove na sve meni drage osobe i podaj cijelome svijetu Svoj mir.
Hvala ti, Gospodine. Hvala ti,Gospodine.Amen.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 09 kol 2006 12:43 
Odsutan

OSOBNA MOLITVA

Odaberite najbolje vrijeme za vašu osobnu molitvu i uključite je u svoj dnevni raspored. Neka to bude najbolje vrijeme kada niste pospani i umorni i kada vas ne ometaju pozivi izvana. Za mnoge ljude rano u jutro je najbolje vrijeme za molitvu. Pokušajte moliti svaki dan u točno određeno vrijeme kako bi vam to postala navika. Kako je prekrasno kada možete sresti Gospodina svaki dan u točno određeno vrijeme!!!

Osobna molitva nije ponavljanje molitvenih obrazaca iz molitvenika ni krunica niti čitanje Svetog pisma; to nije vrijeme molitve za druge niti molitva ispred svete sličice ili kipa... To je odnos tebe i tvojega Boga kada zatvaramo oči, umirujemo se i ulazimo u nutrinu svoga srca gdje susrećemo Oca i Sina po Duhu Svetomu.

Dobro je slaviti i zahvaljivati Gospodinu neko vrijeme kako bismo ušli u molitvu. Gdje je slavljenje tamo je Bog! Uđite u Njegovu prisutnost sa slavljenjem i hvalama. Za vrijeme molitve neka bude što više slavljenja i hvala. Slavljenje će vas osloboditi od rastresenosti i okova koji dolaze od zloga.

Kada se Gospodin uprisutni u vama predajte mu se s pjesmama poput 'Oče mi Ti se klanjamo, svoj Ti život dajemo, mi Te ljubimo... (Sine, Duše...'). Svako će se osjetiti malenim i nedovoljno svetim u Gospodnjoj prisutnosti, prisutnosti presvetoga i Svemogućega Boga. Stoga ovdje provedimo neko vrijeme tražeći Boga milost i oprost za počinjene grijehe. Morate osjetiti milosrdno Presveto Srce Isusovo iz kojeg rijeke žive vode teku u naša srca i peru ih i čiste te tako zadobivamo nova srca (usp. Ez 36,26). Nakon što smo dobili Njegov oprost i nakon što smo se pomirili s Bogom opraštajući svima ponovno morate hvaliti i slaviti Boga za Njegovu dobrotu. Oprostite svima i pomirite se sa svima u srcu (usp. Mk 11,25).

U osobnoj molitvi također postoji vrijeme za nutarnje ozdravljenje. Provedite neko vrijeme moleći Gospodina da vas ozdravi od rana srca iz prošlosti i sadašnjosti. Sva ranjena sjećanja donesite Gospodinu i ozdravite po ranama Kristovim. Po Njegovim ranama vi ste ozdravljeni!!! (usp. 1 Pt 2,24). Donesite svoje povrijeđene osjećaje, osjećaje odbačenosti, neljubljenosti, straha, tjeskobe, osjećaja manje vrijednosti... u Gospodinove rane i tražite i prisvojite svoje ozdravljenje srca. Donesite Njemu ožiljke ostale po grijehu: krivnju, tugu... i tražite i prisvojite duboki nutarnji mir i radost. U ovom predragocjenom trenutku milosti morate se osloboditi svih loših navika i tjelesnih želja tako da toga dana vama ne ovlada grijeh. Čut ćete Isusa kako vam govori u srcu: 'Dosta ti je moja milost...' (v. 2 Kor 12,9). Za to vrijeme također možete tražiti i fizičko ozdravljenje ako vam je potrebno.

Nakon što ste postigli novi život u Kristu kroz pokajanje i nutarnje ozdravljenje predajte se u potpunosti Gospodinu, svoje srce, misli i svaki dio vašeg tijela, svoje planove, želje, posao, novac, programe, putovanja, odnose... sve dajte ...(v. Rim 6, 12-19). U srcu možete pjevati dobru pjesmu predanja poput 'Poklanjam ti sebe, poklanjam ti sve pa i svoje grijehe...' Dok se potpuno predajete Isusu, morate tražiti Duha Svetoga da vas ispuni sa snagom i milošću. Možete pjevati pjesmu Duhu Svetomu. Otvorite svoje srce Duhu Svetom i primite Duha sa svim plodovima, darovima i karizmama (v. Gal 5,22-23; Iz 11,2; 1 Kor 12,4-10). Ovo bi trebalo biti najljepše vrijeme vaše osobne molitve. Ovdje ćete imati različita Božja iskustva: rijeke žive vode teći će po vama u ljubavi, miru i radosti. Moći ćete osjetiti Božje prisustvo u vama što se može očitovati na različite načine: možda ćete ovdje imati viđenja; možda ćete čuti kako vam Gospodin govori dajući vam jasne upute i smjer. Ako ste Njemu predočili problem, sigurno ćete dobiti odgovor. U tom prodiranju, otkrivanju riječi Duha u vama, čut ćete kako vam Duh Sveti progovara i kaže da učinite ovo ili ne činite ono, da idete ili ne idete ovim ili onim putem, itd. ... Za vrijeme ovog najvažnijeg dijela vaše osobne molitve vi ulazite u osoban odnos s Njim. Ovdje mu možete govoriti što god hoćete kao brat ili prijatelj (v. Iv 15,15). Postanite intimni s Gospodinom u svom srcu. Za to vrijeme možete donijeti odluku da sve što radite toga dana bude prema Njegovoj volji i planu. Ako vam Gospodin kaže da ne činite određene stvari ili da promijenite vaš plan budite mu poslušni. Ispunite sebe milošću što je više moguće tako da možete hoditi samo u Njegovoj milosti i ljubavi. Hvalite ga i slavite u Njegovoj slatkoj i ljubljenoj prisutnosti. Ako se dobro budete molili, nećete biti ni svjesni kako vam vrijeme s Gospodinom brzo prolazi.

Kada završite molitvu, prekrižite se i povjerite sebe predragocjenoj Krvi Isusovoj na zaštitu. Zatim u milosti i s Božjom ljubavlju učinite sve potrebno toga dana s mnogo mira i radosti. Ako budete ovako molili, vidjet ćete svakovrsne blagoslove Gospodnje u vašem svakodnevnom životu i vidjet ćete da vas Duh Sveti vodi po tome putu.

:a1250:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 kol 2006 17:54 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Pjevajmo..
S Tobom zelim poc u osvitu zore
jer sve je ovo noc
i teske me brige more.
S Tobom zelim poc
al kako cu dalje
pomozi mi Boze moje misli su stale

Ja sam od onih sto ne znaju
kolika je ljubav tvoja
ja sam od onih sto ponekad
preziru jedan drugoga.

Kriste Ti si zivot
Kriste Ti si ljubav
Pokazi mi stazu zivota da vise sam ne lutam.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 kol 2006 12:15 
Odsutan

Podijelio: 36 zahvala
Zahvaljeno je: 26 zahvala
gogi napisao:
Meni je jedan duhovnik rekao da je dobro svakodnevno moliti vjerovanje prije nego se krene moliti,jer vjerovanjem potvrđujemo svoju vjeru.

Kad izmolimo barem jednu deseticu Krunice izmolimo i navedeno Vjerovanje.
Eto , još jedan primjer , zašto je Krunica najjača molitva protiv moći sotone.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 kol 2006 11:15 
Odsutan

MEMORARE-SPOMENI SE- sv.Bernarda

Spomeni se , o predobrostiva Djevice Marijo, kako se nije
nikad čulo da si ikoga zapustila, koji se k Tebi u zaštitu
utekao, Tvoju pomoć zatražio i Tvoj zagovor zamolio.

Ovim pouzdanjem obodren , utječem se i ja k Tebi,
Djevice djevica! K Tebi, Majko dolazim , pred Tobom
eto stojim ja griješnik i uzdišem. Nemoj , Majko Utjelovljene
Riječi prezreti mojih riječi, nego ih milostivo poslušaj i usliši.
Amen

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 kol 2006 12:14 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Kako rijetko govorimo: Gospodine, što želiš da učinim? Kako rijetko posve i bez zadrške želimo čuti čudnu vijest da te moramo ljubiti strasno, tebe, ne samo sebe, tebe zbog tebe, ne samo zbog sebe, ljubiti te, ne samo respektirati i čuvati se tvojeg suda. Kako rijetko dar tvoje milosti želimo primiti tako kakav on doista jest: opor i jasan, tebi na slavu, ne samo nama na utjehu, krepostan i čist, šutljiv i smion. Amen.

Karl Rahner

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 25 kol 2006 12:15 
Odsutan

MOLITVA POUZDANJA SRCU ISUSOVU

O Gospodine Isuse Kriste,
Tvom Presvetom Srcu povjeravam ovu svoju molbu (...navesti nakanu)

Samo pogledaj na mene , a onda čini što Tvoje Srce želi.
Neka se želja Tvoga Srca ispunja.
Ja se na Tvoje Srce oslanjam , u njega se pouzdajem,
Tvome se milosrđu prepuštam.

Gospodine Isuse , Ti me iznevjeriti nećeš.
Presveto Srce Isusovo, u Tebe se pouzdajem.
Presveto Srce Isusovo, vjerujem u Tvoju ljubav prema meni
Presveto Srce Isusovo, neka dođe Kraljevstvo Tvoje!

O Presveto Srce Isusovo, mnoge sam milosti tražio od Tebe,
ali za ovu Te usrsno molim: Uzmi i u Srce svoje utisni.
Kad je Vječni Otac vidi pokritu predragocjenom Tvojom Krvi,
neće je odbiti.
O Isuse, dalje to neće biti moja, nego Tvoja molitva.
O Presveto Srce Isusovo, u Tebe se uzdam.
Ne daj da ikada budem izgubljen!
Amen

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 26 kol 2006 06:45 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Augustinova molitva

Ti si Krist, moj sveti otac, moj milostivi Bog, moj veliki kralj, moj dobri pastir, moj jedini učitelj, moj predobri

pomoćnik, moj prekrasni miljenik, moj živi kruh, moj vječni svećenik, moj vođa u domovinu, moje pravo svjetlo

moja sveta slast, moj put koji me uipravlja, moja prejasna mudrost, moja čista prostodušnost, moj slatki mir,

moja svekolika sigurnost, moja lijepa baština, moj vječni spas... Kriste Isuse, ljubezni Bože, zašto sam ljubio,

zašto želio kroz sav svoj život išta osim tebe, Isusa, svoga Boga? Gdje sam bio, kad nisam mislio na te? O vi, SVE

želje srca moga, barem odsada usplamtite i gorite za Gospodinom Isusom. Poletite , dosta ste okasnile. Žurite se

za ciljem kojem idete. SVOJSKI tražite onoga koga tražite. Isuse, proklet bio koji Tebe ne ljubi;(usp.1 kor 16,22)

gorčine se napunio koji Tebe ne voli. O slatki Isuse, nek Te ljubi, nek u Tebi uživa, nek se za tobom zanosi svaka

dobra duša, posvećena tvojoj hvali. Bože srca moga i baštino moja. Isuse Kriste, neka moje srce umre sebi, i Ti

budi život moj! Neka se u mojoj duši užeže živi plamen tvoje ljubavi i razgori se u savršenu vatru! Nek plamsa

uvijek na žrtveniku moga srca! Nek upali svu moju nutrinu i bukti do dna moje duše. Na dan svog svršetka neka dođem k tebi skončan od tvoje ljubavi... Amen.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 982 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 99  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]