www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 19 srp 2025 11:48

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1228 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 123  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 13 stu 2014 09:27 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 10 zahvala
toliko ste si truda dali napisati tako veliki post :D

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 13 stu 2014 13:04 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 15 zahvala
Zahvaljeno je: 32 zahvala
Draga Ana,

evo čitala sam tvoje postove, pa sam odlučila da se i ja malo uključim.Najprije ti hoću reći da to što ti se dogodilo s bivšim dečkom nema veze s tim što ne čuješ, to se svakome događa, bez obzira. Jednostavno, kako je ela rekla, svako doba ima svoje... pa tako i ljudi dok su mlađi su skloni takvim prolaznim da tako kažem, vezama. Zrelost dolazi s godinama, uglavnom, i kriteriji se mijenjaju od onih prvotnih, kakvi su bili.
Sve to nikako ne smije da te opterećuje i dovodi do toga da se osjećaš manje vrijednom. Posebno da se tako vežeš za nekoga da ti onda od te osobe sve ovisi. Rekla si da želiš biti samostalna, pa evo neka ti to bude prvo, okreni se sebi, pusti njega.On ima svoj put, kao i svako od nas.
Nikako, ali nikako nemoj Boga da kriviš za to što ti se događa, ili ne događa...jer Bog je čista ljubav, i Njegove misli mi ne možemo spoznati, niti ga kriviti što sve nije onako kako bi mi htjeli, jer mi ne znamo, On zna što je dobro za nas ili nije.
Znam da ti je teško, to je tvoj križ, i kakav god da je, tvoj je, i kada to prihvatiš, bit će ti lakše. Nitko nije bez križa, i svakome je njegov najgori i najteži, a što bi bilo da je Isus svoj križ bacio i odustao, da je Bogu, Ocu prigovarao? Ne, nije, samo je molio za Očevu volju da se ispuni.
Zato draga ana, nemoj misliti da te želim "špotati" ali hoću da se malo trgneš iz te tvoje letargičnosti i samosažaljenja, da pronađeš smisao u nečemu drugom, a ne da spavaš u majci bivšeg. :wink:

Btb :grlim te:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 13 stu 2014 13:15 
Odsutan

Podijelio: 60 zahvala
Zahvaljeno je: 14 zahvala
Magda napisao:
Draga Ana, (...) hoću da se malo trgneš iz te tvoje letargičnosti i samosažaljenja, da pronađeš smisao u nečemu drugom, a ne da spavaš u majci bivšeg. :wink:

Btb :grlim te:

.
Bogu hvala!
Nisam kanio kontrirati Eli, ali smatram da je to zbilja ne samo pogrešno, čak je neozbiljno za zreliju osobu. Život je STVARAN, nema veze sa Fosilima i pjesmom "Tvoja košulja plava" :)
Ja bih je bacio!
I okrenuo se novome sutra - koje itekako može biti lijepo, samo ako to mi želimo i odbacimo život u onome "jučer".
Ana...Probudi se, trgni...Svijet se okreće! Ide dalje. Nemoj samo stajati.
Bog je taj koji sve vidi, zna, a kako ti napisah (to i drugi, kako vidim, napominju): On zna zašto je ovako ispalo. I ti si unikat, Bog te "drži na dlanu" - pa konačno Mu se prepusti neka te vodi.
Idi večeras na misu...Ili ujutro, sutra! Razgovaraj s Njim. Mada On sve zna, PRIČAJ mu o svemu.
BB!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 13 stu 2014 15:22 
Odsutan

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
Ana L. napisao:
muci me to a i gluhoća za cijeli zivot je.Nikad necu biti cujuca i zdrava.Tko pita kak cu se nosit s tim ni boga isto ne zanima,ono nosi se s tim kako umijes i znas..Svakome je dao izbora netko ce uspjeti nadici nedostatke, a netko nemoze.Ja nemogu,frustrirana sam s tim i nece nestati.Ja NIKAD NECU CUTI NORMAAAAALNO!!!!!nISAM JAKA.SLABA SAM!Nisam jos upoznala nekog normalnog tko moze prihvaitit osobu s hendikepom.Znate vi? jel vi biste mogli prihvaititi?Moj nije a i nije samo u tome stvar vise je razloga zbog kojeg sam ostavljena.Ali uz normalnog se osjecam bolje,zaboravim da sam gluha,da sam kao vi, ma da svjesno znam kaj jesam.

.dal si rođena s tim hendikepom..ili je gluhoća nastala ..poslije ?
..koji je mediciniski uzrok ..ili dijagnoza...?
.dali ti može pomoći ..neki uređaj od nove tehnologije...pužnice itd..?

..hendikep ..svakao nije ugodno imati..
..ali ako prihvatiš svoj hendikep..i da te to ne opterećuje...već da se i malo šališ na svoj račun..
..tebe će biti lakše...a ljudima oko tebe....neće biti neugodno...što ti ne čuješ sve..
..lakše ćeš se uklopiti...i tvoj hendikep će postati nebitan... 8)

..što se tiče..ljubavnih odnosa..
..pa muškarci ostavljaju djevojke koje savršeno čuju...(čak i previše čuju)
..i savršeno govore i prezogdne su.. TU NEMA PRAVILA..
..muškarci ne vole...što žene sve čuju..i što puno pričaju... :D

..tako da nije tvoj hendikep..osnovni razlog...
..čim si ti preveše opterećena svojim hendikepom..
..tako ćeš i svaku tvoju buduću vezu...opterećivat s tim..a to nije dobro..
..tko te istinski voli...ostat će s tobom..
..zato prihvati se takva kakva jesi IZMIRI SE SA BOGOM...ne BUDI LJUTA NA NJEGA... 8)
..tako ćeš biti..lijepša svima a i samoj sebi..

..-što se tiče bivšeg dragog...."to zaboravi"
.. on ne želi imati ništa s tobom..
..čak ni da ste poznanici...
..a to si i ti djelomično kriva...jer si se ponašala "OPSESIVNO" u toj vezi..
..a ljudi ne vole OPSESIVNE LIKOVE..jer ih opterećuju...postavkom tipa ""oooooo ooo umirem za tobom "

..PODVUCI CRTU U SVOM ŽIVOTU...
..i kreni IZMIRENA S BOGOM I SAMOM SOBOM..
..Radosna ..i prihvatljivija...
..tako nećeš otjerati ...idućeg dečka..

..a onu majicu od bivšeg dečka u kojoj spavaš..

..lijepo stavi na pod...kod ulazni vrata ..
..i koristi je kao otirač.. :D

.TKO TE NE VOLI...TKO GA ŠIŠA...
.I NE TREBA TI VIŠE. :b112: :D

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 13 stu 2014 15:44 
Odsutan

ajde,ajde budem pokusala ali i budem malo razmislila o svemu kaj kazzete .Sigurno mozda mi fakakt treba raszgovor s bogom ali izaista,samo je problem dal ce me on cuti moj vapaj i moju tugu.Vec dugo me nije cuo,mozda zato jer ne komuniciriam bas dovoljno s njim,a i ima dosta probleme obiteljske a i bivisi mi se mota po glavi nizasto usput da nastavim,ali nejde i nejde i jos mi se jos jdna osoba svida,a u vezi njega neznam jel cuga upoznatiNe ovi so o meni nego o njemu.
Tko zna kaj me sve ceka u zivotu jos.Na zivice mi ide obitweljski problem koji nemogu reci.samo bog zna.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 13 stu 2014 16:22 
Odsutan

Ana L. napisao:
ajde,ajde budem pokusala ali i budem malo razmislila o svemu kaj kazzete .Sigurno mozda mi fakakt treba raszgovor s bogom ali izaista,samo je problem dal ce me on cuti moj vapaj i moju tugu.Vec dugo me nije cuo,mozda zato jer ne komuniciriam bas dovoljno s njim,a i ima dosta probleme obiteljske a i bivisi mi se mota po glavi nizasto usput da nastavim,ali nejde i nejde i jos mi se jos jdna osoba svida,a u vezi njega neznam jel cuga upoznatiNe ovi so o meni nego o njemu.
Tko zna kaj me sve ceka u zivotu jos.Na zivice mi ide obitweljski problem koji nemogu reci.samo bog zna.

.pošto ti ne čuješ....tebe BOG čuje..100 puta bolje nego , one što čuju... 8)

..ne plači za onim čega nemaš..
..već budi Bogu zahvalna na onom što imaš
..ti koja imaš hendikep...bar znaš kako je lijepo cijeniti ono što mnogi misle...da je nebitno.. 8)

.problema ima uvijek...treba ih sagledati i riješavati..na miran način 8)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 13 stu 2014 16:43 
Odsutan

Podijelio: 60 zahvala
Zahvaljeno je: 14 zahvala
Ana...Klikni na link!
.
http://www.bitno.net/obitelj/kako-pronaci-pravu-ljubav/

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 13 stu 2014 19:22 
Odsutan

rodena prerano i tako je nastala gluhoca,ali ne odmah,s vremnom su uvidjeli da ne reagriam na zvukove,nisam nista mogla reci,bila sam jako mala,i tako.a glejte kaj se tice muski oni na to gledaju loše,nijedan me nije pogledao da bi se nekom svijdela i da bi mi pokazao nesto ili da bi htio s samnom hodati ii mati veze i tako...Malo sam u dursutvu cujuci od sestricne ,sestrine ili kod nekog druggo osjecala malo glupo,lose,nisam bas mogla pratiti sve razgovore kad kod je druzenje i tako.Ono kao da sam izolirano se osjecala,mah neznam.
znam da kod mene ima pluseva i minusa,malo sam razlcita od drugih normalnih recimo vise bi rekla drugcija.Neki tko nije nikad znao da posotje gluhe osobe s takvima nisu usli kontakt nikadm,pa im je bilo to malo cudno,nobicno,muski se malo boje i tako.OBITELJ MI JE POKUSALA OBJASNITI NEKE STVARI I TAKO.ali valjda bu buolje kad bumo svi sve vise stariji itd...
sad imamo obiteljske probleme,moj je stari seronja,radi takve probleme da ne kazem kakve i tako.razocarali su me bivsi,tata, zivot,ma sranje.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 13 stu 2014 20:24 
Odsutan

Ana L. napisao:
rodena prerano i tako je nastala gluhoca,ali ne odmah,s vremnom su uvidjeli da ne reagriam na zvukove,nisam nista mogla reci,bila sam jako mala,i tako.a glejte kaj se tice muski oni na to gledaju loše,nijedan me nije pogledao da bi se nekom svijdela i da bi mi pokazao nesto ili da bi htio s samnom hodati ii mati veze i tako...Malo sam u dursutvu cujuci od sestricne ,sestrine ili kod nekog druggo osjecala malo glupo,lose,nisam bas mogla pratiti sve razgovore kad kod je druzenje i tako.Ono kao da sam izolirano se osjecala,mah neznam.
znam da kod mene ima pluseva i minusa,malo sam razlcita od drugih normalnih recimo vise bi rekla drugcija.Neki tko nije nikad znao da posotje gluhe osobe s takvima nisu usli kontakt nikadm,pa im je bilo to malo cudno,nobicno,muski se malo boje i tako.OBITELJ MI JE POKUSALA OBJASNITI NEKE STVARI I TAKO.ali valjda bu buolje kad bumo svi sve vise stariji itd...
sad imamo obiteljske probleme,moj je stari seronja,radi takve probleme da ne kazem kakve i tako.razocarali su me bivsi,tata, zivot,ma sranje.

.gle tata ti mora kakati, inače bi bio pun kakovine :D
.bivši je bivši..glupo je da zbog njega patiš..

.zemajljski život je lijep...jer je prolazan...
..a ovim krhkim tijelima..nije baš da je to dobro za vječnost.. :D
..zato postoji Uskrsnuće... :b112:

..zato nemoj propustiti niti jedan dan a da ne uživaš u njemu..
..makar morala slušati i seronje i bivše..
..ima još ljepota u danu..
..npr...izlazak sunca...
..pomrčina sunca...nakon ovrhe it :D

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 13 stu 2014 20:28 
Odsutan

tata je seronja oduvijek,ali tata mi je.s njim imamo priče i price.Protiv nas je.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 1228 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 123  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]