www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 25 lip 2025 22:34

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1228 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 123  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 09 pro 2014 21:05 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 12 zahvala
Zahvaljeno je: 62 zahvala
perokvrzica napisao:

Ma hajde majketi mile. Jer će žena imati koristi od toga ako joj se kaže moli i voli Boga i doći će muž. Ko to kaže da će doći muž? Imaš neku garanciju da pobožni ljudi koji vole i mole Boga dobivaju muževe? Šta Bog ima od samaca u pedesetima koji se žele ženit, pa ništa? A šta Bog ima od roditelja koji se cijelog života odriču, dižu po noći, mijenjaju zagovnane pelene, do pet ujutro čekaju u strahu da se vrate iz izlaska, rađaju tu djecu u mukama, pa gledaju tu istu djecu kako umiru u agoniji? Oni kao nisu živjeli dovoljno pobožno, nisu dovoljno iskreno htjeli da im dijete ne umre? Nisu imali dovoljno ljubavi prema djeci, Bogu? Bog se s njma odlučio poigrati? Misliš da je lako dati smisao – tome da si 30 godina odgajao, mazio i volio svoje dijete i onda gledao kako ga siluju ili mu bolest izgriza mozak? :? Kao, lako je iz toga iščitati Božji naum? Šta Bog ima od 6000 000 ljudi koji su mučeni i pobijeni po koncentracijskim logorima? Ti ljudi kao nisu iskreno željeli živjeti normalno, zapravo su htjeli biti gladni i bosi, žene nisu dovoljno htjele da pohmanitali doktori na njima ne vrše abortuse i prebolesne eksperimente, muškarci nisu dovoljno htjeli da ih nitko ne tjera na sodomiju? Nije bilo iskrenog pouzdanja u Boga? Njih 6 000 000 su bili neusporedivo veći grešnici od ostatka svijeta, pa ih je udario pravedan sud?
To nije istina. Ta teza – Ako nešto iskreno želiš i u skladu je s Božjim zakonima – dobit ćeš to.
To naprosto nije istina – to može napisati samo onaj kome život nije izbio tlo ispod nogu.
Ajmo se ne praviti da nam je jasno šta nam nije jasno.
I onda se sva krivica svali na toga – nisi želio, nisi molio, nisi imao pouzdanja, nisi bio otvoren, nisi to shvatio kako treba, bio si grešan. Za razliku od drugih koji su to nešto dobili jer su valjda bili pobožni, pravo su shvatili, nisu bili grešni.
I uvijek se potvrdi isto - Sit gladnu ne vjeruje i to ti je to.

Reklamirate krivog Boga ljudovi.

Ne piše džaba tamo:

KKC 162 Vjera je milost, koju Bog daje čovjeku kao čisti dar. Mi možemo ovaj neprocjenjivi dar izgubiti.

Šta misliš, zašto ljudi gube taj dar? Jer u dućanu nije bilo crnog grožđa , a oni vole bijelo ili možda zato što su udareni tamo gdje je najbolnije?

Krivo je reći Ani moli i voli Boga, jer će ti onda Bog dati muža. To je krivo. :roll:

Tako nekako i ja gledam na to. Ajd dobro da ne bi bilo da opet ja nešto trkeljam bezveze. :b112:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 09 pro 2014 21:06 
Odsutan

naggar napisao:
..mislim da si jeo grah. :D
.oprezno s vatrom ..kad prilaziš spremniku..
..da ne bi bilo Johny 5000 .. :D

Krivo, nisam jeo grah, eto ispada je lakše čovjeka psihoanalizirat nego znat šta je jeo...

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 09 pro 2014 21:10 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 10 zahvala
uvijek se pitam jel moja patnja ima svrhu?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 09 pro 2014 21:13 
Odsutan

nagare ti se tu staslno sprdavas.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 09 pro 2014 21:19 
Odsutan

Ana L. napisao:
uvijek se pitam jel moja patnja ima svrhu?

Pa vjerovatno ima, recimo kad pogedaš sv. Pavla, o čem on priča u poslanicama, pročitaj pa vidi, progon, ovdje, progon ondje, zatvor, tamnica, batine, golotinja, brodolomi, strahovi, nerazumijevanja, ali u svemu tome je i iskusio i obilne Božje utjehe.

Imaš jednu odličnu scenu koja se meni sviđa u filmu o sv. Padre Piju. Sv. Padre Pijo moli pred raspelom, i govori Isusu jel ti vidiš svu ovu patnju, vapi mu, ne zbog sebe već drugih, vrijeme je 2. svj. rata, glad, mladi gube živote, familije razorene, itd,itd.
I tako sv. Pijo tako Isusu, i dobi odgovor. Znaš koji je bio odgovor, tad je dobio stigme i rekao je svom bratu franjevcu, vidio sam Isusa na kalvariji.

Dobro je da moš izbacit svoje tegobe na forumu, al popričaj i sa svojim svećenikom, pa njemu sve iznesi, moš i na ispovijedi.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 09 pro 2014 21:33 
Odsutan

mislim da svecenici mi bas puno ne pomazu.Zaista mi je tesko to sto ga nema tu vise i to sto ga vise nebum vidjela i bog vidi i kuzi kak me boli i kak mi fali,neznam opisati,ali ja svejedno idem dalje,ne zelim tu stati jer ionako nebu vratio.NIKADAAAA.naravno rado bi voljela da da mi javi,ali znam da nebu.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 09 pro 2014 23:16 
Odsutan

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 68 zahvala
Citat:
Hehe, šta ti glumiš psihoanalitičara. Ajd mi reci šta sam danas jeo kad me tako dobro čitaš. Reci šta sad mislim.
uglavnom pucanj u prazno, kao i obično sve si fulao, stvar inteligencije, nisi ti kriv, tako ti je to.

Ne glumim ja psihoanalitičara, nego si ti prozvan kao preproziran od više osoba!! Da sam mislim tako, možda bih i sumnjao u to što govorim! :D
Danas si jeo pohane svinjske bunrege, a upravo sad misliš da ti je netko prodao m... pod bubrege! :lol:

Ma nek sti men inteligentan i suh!! A to što ne znaš curu zadržat do druge kave, ja ne znam kako bi to nazvao! Možda si samo malo tetkast! Ali da si vrhunski relativist, to je potvrđeno i iz 3D-a!!
Inaće si prozvan relativistična tetkica!! heheh pa kako to može netko uopće zaraditi, kaj si radiš čovječe!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 10 pro 2014 00:07 
Odsutan

Podijelio: 10 zahvala
Zahvaljeno je: 38 zahvala
Samuel napisao:
Citat:
Hehe, šta ti glumiš psihoanalitičara. Ajd mi reci šta sam danas jeo kad me tako dobro čitaš. Reci šta sad mislim.
uglavnom pucanj u prazno, kao i obično sve si fulao, stvar inteligencije, nisi ti kriv, tako ti je to.

Ne glumim ja psihoanalitičara, nego si ti prozvan kao preproziran od više osoba!! Da sam mislim tako, možda bih i sumnjao u to što govorim! :D
Danas si jeo pohane svinjske bunrege, a upravo sad misliš da ti je netko prodao m... pod bubrege! :lol:

Ma nek sti men inteligentan i suh!! A to što ne znaš curu zadržat do druge kave, ja ne znam kako bi to nazvao! Možda si samo malo tetkast! Ali da si vrhunski relativist, to je potvrđeno i iz 3D-a!!
Inaće si prozvan relativistična tetkica!! heheh pa kako to može netko uopće zaraditi, kaj si radiš čovječe!

A meni ovo vonja, oprosti mi Samuele,al mi vonja na samopravednost. Slika
Ne ti generalno, bilo bi suludo čovjeka kojeg ne poznaš cjelovito prosuđivati, ali ovaj tvoj post.
Samuele, tebi žena može sutra poginuti u prometnoj nesreći, a Đoni oženit nećakinju britanske kraljce, ako takva postoji. I šta ćemo onda? Objasnit to time što ti zadnji petak nisi postio, a Đoni je?

"Nemojte početi u sebi govoriti: 'Imamo oca Abrahama!' Jer, kažem vam: Bog iz ovog kamenja može podići djecu Abrahamovu." (usp. Lk 3,8)

Čak i da je to tako, čak i da si je Đoni sam "kriv" jer ne zna zbarit žensku, jel misliš da tamo negdje da na početku stvaranja - on ne bi zamislio nekog drugog Đonija koji zna zbarit žensku? Slika

Dakle, Đonatane, ovo je bilo samo primjera radi, nemam pojma jel ti znaš zbarit žensku ili ne, ne znam čak ni jel imaš žensku ili ne - samo primjera radi - ne se uzbuđivati, ne, ne! Slika

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 10 pro 2014 00:28 
Odsutan

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 68 zahvala
perokvrzica napisao:
Samuel napisao:
Citat:

A meni ovo vonja, oprosti mi Samuele,al mi vonja na samopravednost. Slika

Ne ti generalno, bilo bi suludo čovjeka kojeg ne poznaš cjelovito prosuđivati, ali ovaj tvoj post.
Samuele, tebi žena može sutra poginuti u prometnoj nesreći, a Đoni oženit nećakinju britanske kraljce, ako takva postoji. I šta ćemo onda? Objasnit to time što ti zadnji petak nisi postio, a Đoni je?

"Nemojte početi u sebi govoriti: 'Imamo oca Abrahama!' Jer, kažem vam: Bog iz ovog kamenja može podići djecu Abrahamovu." (usp. Lk 3,8)

Čak i da je to tako, čak i da si je Đoni sam "kriv" jer ne zna zbarit žensku, jel misliš da tamo negdje da na početku stvaranja - on ne bi zamislio nekog drugog Đonija koji zna zbarit žensku? Slika

Dakle, Đonatane, ovo je bilo samo primjera radi, nemam pojma jel ti znaš zbarit žensku ili ne, ne znam čak ni jel imaš žensku ili ne - samo primjera radi - ne se uzbuđivati, ne, ne! Slika

Nije samopravednost, samo potičem čovjeka da se mani grešaka!!
Fali nam malih hrvata, izumiremo!!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 10 pro 2014 00:37 
Odsutan

Podijelio: 10 zahvala
Zahvaljeno je: 38 zahvala
Citat:
Nije samopravednost, samo potičem čovjeka da se mani grešaka!!
Fali nam malih hrvata, izumiremo!!

Slika Slika Slika

Ako je do malih Hrvata, onda dobro. Protiv argumenta malih Hrvata nema protuargumenta. Đoni - odmah sutra - fataj žensku - oćemo Hrvate, nema izgovora! Nemoj se sad izvlačit na to da si glup, ružan il ti smrdi iz usta!

Slika

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 1228 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 123  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]