www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 26 lip 2025 23:50

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1228 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 123  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 16 pro 2014 23:59 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 1 zahvala
Zahvaljeno je: 7 zahvala
perokvrzica napisao:

Nemam pojma zakaj si se ti našla prozvanom. :roll:

Pa generalizirala si stvar rekavši: da ti je fascinantno kako žene nemaju problem sa čistoćom“. Koje žene?
Pretpostavljam da te nešto na to ponukalo, da to nisi rekla tek tako..
a obzirom da smo Ela i ja pisale o čistoći na možda pomalo„ružičast“ način nekak sam razumijela da se ta generalizacija odnosi i na mene.
Pa mi nije jasno zašto tvrdiš sad suprotno, al ajde neka ti bude. Tak nebitno. :wink:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 17 pro 2014 00:29 
Odsutan

Podijelio: 10 zahvala
Zahvaljeno je: 38 zahvala
novi1 napisao:
slazem se apsolutno da rasprave trebaju biti zucne,a svatko ima razlicita iskustva i onda nastane buckuris :b101: ,neka,to je zdravo..

Slika

novi1 napisao:
meni se svidja tekst jer brani muske :b112:,salin se,mislim da lijepo objasnjava muski mozak i kako mi funkcioniramo te zenski mozak i kako vi funkcionirate,to je bit teksta,meni se svidja text,tebi ne i sve 5 :D .

Prvo da to riješimo jer se ovdje ljudi nekako neshvatljivo zanesu, pa stvari doživljavaju osobno. I meni se dogodi. :roll:
Naravno da je sve 5 :grlim te:

Oprosti što cijedim tako sve što se napiše, to je stvar karaktera, ne volim nedorečenosti, ne volim mitove, ne volim zablude, volim cijediti stvar dok se maksimalno ne iskristalizira, što ljude uglavnom nervira, ali šta možemo - taka mi je srž :roll:
Zato mislim da su polemike vrlo zdrav oblik razvoja čovjeka, makar je netko rekao da su oblik duhovne oholosti. Ne znam tko? Al tko god da je - ne slažem se s tim. :roll:

E sad ovaj uvod je bio samo da te ne ubijem u pojam - kad napišem da su ove priče kako su curama dovoljni poljupci, maženja i držanja za ruku - totalni propuh. :roll:
Nema sumnje da muškarci i žene spolnost drugačije doživljavaju, čini mi se da je jedna od glavnih razlika - što ženu ne uzbuđuje muško tijelo - vizualno - gotovo nikako. Ne kažem da je vizualni identitet nevažan, ali u svakom slučaju nikako presudan. Mislim da su tu neke druge stvari presudne. Pri tome ne želim stati na stranu onih sladunjavih priča da je ženi važna dobrota ili kako, samo hoću reći da žena teško može osjetiti spolnu želju na golo muško koljeno isl. Ma ne teško, nego nikako. :roll:

Uglavnom, mani se te zablude da se žene zadovoljavaju držanjem za ruku i poljupcima. To je kao nekakva fama kojom se pokušava ženu ugurati u nekakav ideal - tip. Ne kažem da nema iznimaka i sigurna sam da se netko s tim neće složiti, ali zaista ako malo bolje proanaliziraš Nauk Crkve sasma je jasno da se cijela priča kako je čovjek podložan grijehu bludnosti - uvijek orjentira na čovjeka. Čovjeka, dakle, ne muškarca. I muškarca i ženu.

A ako pogledaš bilo koju epizodu Sex i grada - mislim da je to sasma očito. Čini mi se da ta serija vrhunski suzbija tu predrasudu kako je ženama samo stalo do držanja za prste. :roll: I kako se žena ponaša kad joj iz glave izbiješ 6. zapovijed.

courage napisao:
Pa generalizirala si stvar rekavši: da ti je fascinantno kako žene nemaju problem sa čistoćom“. Koje žene?

Pa i mislim na žene generalno. :roll:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 17 pro 2014 08:21 
Odsutan

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 10 zahvala
Ne vjerujem u ovo kaj citam, samo o cistoci pricate i pricate, dajte nema muskaraca koji bi dugo cekao na curu s kojom je u vezi u cistoci, prije bu ostavio nego izdrzao.Ipak grijesni smo, svi smo prosli jednu kusnju i morali smo proci.Neko vrijeme moze se izdrzati, ali ne predugo jer sve onda pada kod muski interes kod zena.Ne vjerujem da je ikoja zena dozivjela da zivi cistocom.Recimo Ela.Svatko sam odlucuje kako zeli zivjeti,a ne nametati covjeku.
Ipak svi imamo nagone koje se nemoze kontrolirati. Ipak smo ljudi.:)
Kaj se tice proslosti svi sami u sebi moramo odluciti cvrsto da cemo se toga rijesiti i misliti sad na sadasnjost i buducnost,al opet u dubini duse nekad se vracamo natrag ali uz bozju i svoju pomoc mislim da cemo uspjeti ako to zaista zelimo uspjet cemo onda.
Svi mi moramo od sebe poceti, voljeti se,postovati se,biti sigurni u sebi sve bu doslo u svoje vrijeme za sve nas da opet budemo sretni i da cemo nac nekog.Ne traje tuga vjecno uvijek sunce izade:)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 17 pro 2014 11:20 
Odsutan

Podijelio: 166 zahvala
Zahvaljeno je: 101 zahvala
Perokvrzica
samo ti cijedi ako ti je gust :D ,naravno da nama muskima nisu dovoljni samo poljupci zato je najbolje da nema nicega, ane da se uzbudimo i padnemo i opet sve u krug,treba biti rezolutan i prekinuti sve pa i drzanje za ruke,ne traje hodanje 50 god pa da je to neki bauk,max 1-2 god i onda brak, a to ce nam virujen biti od velike pomoci za prirodno buduce planiranje obitelji ili ako ostanemo samci da zivimo cisto i to je to.
Doticnu seriju san gleda i to je slika danasnjeg svita,ne mislin da je to prosjecna slika zene cak i u sekuliziranom svijetu,mozda grijesin.Uglavnom,u mom slucaju,nakon dugog perioda potpune cistoce pogleda na zenu,sad se osican kao obicni pocetnik,za nevirovati kako je nama tanka ta linija izmedju cistoce i necistoce,to hocu reci.Opravdanja nema,ali to me tjera na dublju molitvu i mrtvljenje,svako zlo za neko dobro i onda ja mislim da je vama bar malo lakse.

Ana L. nije istina da nema takvoga,Bog nas je stvorio na svoju sliku i ako mu se vratimo naravno da cemo cekati do braka,to je laz koja dolazi sa dna pakla kako kaze don Damir Stojic(pogledaj ako hoces na youtube njegovu teologiju tijela od Ivana Pavla 2 i jos more njegovih videa),iskrivljena slika ljudske spolnosti.Nije istina da ih nemozemo kontrolirati,ali sa Bozjom pomocu naravno,ne svojim snagama.pozvani smo na svetost i tomu tezimo,bar ja,koliko god sam slab.Samo o cistoci pricam jer mi je to jako jako bitno i zelin biti cist 100%,tomu tezin,vec sam se tako osjeca i zivija i opet cu sa Bozjom pomoci.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 17 pro 2014 12:41 
Odsutan

Jos nisi bio s curom intiman?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 17 pro 2014 12:59 
Odsutan

Podijelio: 166 zahvala
Zahvaljeno je: 101 zahvala
pogledaj moj post sa 35 ili 38 stranice,da se ne ponavljam

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 17 pro 2014 13:59 
Odsutan

Jesam, vjerujem da nam je bog oprostio,ali sama sebi nisam jer osjecam se iskoristeno, a voljela sam ga a on ne bas.Ali problem je da to nece nestati to je ucinjeno, to se nece zaboraviti.djelo sam obavila , jer sam ga stvarno voljela ne sluteci da mi nebu uzvraceno kako god sam pokazivala bivsemu svejedno mu bilo ili ne jer nemogu znat kaj je mislio u tih tri mjeseca o nama.Nekad bi voljela da se nije dogodilo ali jeste, jeste i nemoze se ispraviti,jedino da si oprostim ispovijedajuci bogu da mu kazem kako me boli ta rana,a voljela sam ga,dusom i tijelom, a za njega neznam , makar kaze da jeje malo, ne vjerujem inace bi bili jos skupa.Ah ocekivala sam previse.Hocu si oprostiti, ali nejde.A tuzna sam zbog toga kaj sam voljela osobu kojoj nije bilo toliko stalo kao meni. Svjesno ili nesvjesno me povrijedio nije OK od njega.On bi trvrdio da me nije iskoristavao ,ali na neki nacin jeje, maksr mi je kazao da ne zeli da bi osjecala tako, a nisam ga shvacala ozbiljno sve dok nije oomalo i pomalo govorio da na neki nacin da nije sretan u toj vezi.Isuse nedostajat ce mi veoma, veoma jer ta osoba postoji i postojala je nasa veza.Od pocetka do kraja sam bila iskrena nego on.Jer me nije gledao kao osobu nego kao objekt a ja njega kao osobu.Povrijedilo me to uzasno i to kad sam nasu vezu htela spasiti rek jeao glasno da me ne voli, samo sam mu bila draga.Zamisli kad ti neko kaze NE VOLIM TE.
NE ZELIM MU ZLO, ali zaboravit ce on to kak me povredilo to sve.kad projde toliko vremena nece ni sjetiti vise, niti opce vise misli ni sad.Kuzim nije on u toj poziciji bio povredena osoba nego ja, normalno je mu je svejedno.Mozda mu je bilo lepo zabaviti se onak neozbiljno, ali shvatit ce on kako je povrediti osobu koha ga voljela, nissm mu nijednom bazao ucinila lose kao sto je on meni.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 17 pro 2014 15:05 
Odsutan

Podijelio: 22 zahvala
Zahvaljeno je: 34 zahvala
Drata Ana L., sama sebe si opteretila tom proslosti.....sama sebi udis......sto je bilo, bilo je.....dosta.....nema vise....nema ga vise.....mnogo je ljudi tako provrijedeno, nisi jedina.....ima ljudi koji su puno vise povrjedeni, puno vise zla I nepravde dozivjeli......pusti tog bivseg.....da je pravi Bog nebi dopustio da on ode.Jedno je sigurno taj covjek nije za tebe, jasno ti je dao do znanja da neracunas na njega......povrijedio te, povrijedio, na kraju krajeva sama si sebe povrijedila, kad je trazio intimnost, nisi morala pristat na to, on te nije silovao, da ti to nisi htjela, nebi ste bili intimni......zaoravi sestrice proslost......tako se samo ubijas, grijesis prema sebi protiv 5 Bozije zapovjedi gusi te ta proslost, I taj bivsi, kojeg nema vise......sposobna si Ana voljet jos nekog, pravog za tebe..........ucic ce taj pravi za tebe onda kad odlucis prekrizit proslost, pusti bivseg na miru, kao I svoj grijeh izvanbracne intimnosti, Isus ti je to davno oprostio...tog nema vise.....sad si nova ti, potrudi se da sto manje mislis, razmisljas, spominjes bivseg....ti si sad nova, novi te momak ceka.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 17 pro 2014 15:23 
Odsutan

Nebi voljela da ponovo to prozivljavam, jer vise nemogu, dovoljno je bilo to nemam snage a nisam toliko cvrsta kak se cinim,a i obiteljski problema imam.Vrijeme je da nekako nesto drugo bude ljepo i pozitivno,dosta je bilo ruznih stvari.
Kaj se tice nove osobe dali bu dosla ili ne to neznam, a voljela bi da dode, ali da bude fer osoba da ne prozivljavam opet istu stvar.Ocu ozbiljnog, ocu realnog, ne nekog tko se boji, tko se nece me sramiti, ocem da me razumije, da priliku da bude me mogao takvu prihvatiti a i voljeti:):p.A joj to samo mogu sanjat, u stvarnosti mislim je nemoguce.Neznam.Jedno ne zelim biti sama, ocu voljeti, ocu provoditi vrijeme, biti dugo u vezi, biti prihvacena, a toga se najvise bojim.Da necu biti PRIHVACENA U OCIMA DRUGE NOVE LJUBAVI,-NOVOG PARTNERA.
REALNA SAM TOGA STO JESAM gluha jrsam, nissm pametna, nisam uspjela biti obrazovana fakultetski-biti na razini njima, necu cuti kao ti, necu biti u ocima druge osoba normalna ,nego ono osoba koja nemoze ssma, treba ce pomoc, itd.
MOJI SE BOJE da necu moci odgajati djecu, da mi bude beba pala s ruku da necu znat.bolje da nemam, kao to nije za mene majcinstvo.Ali ono bude mi utjeha, voljela bum to malo nerodeno bice, vec ga volim ,makar jos nemam, niti drcka nemsm ,ali zamisljam kak bi bilo lepo imati sretnu obitelj koju nemam u svojoj.Ah slatki snovi, zelje eh.Vidjet cemo kak bu za 5 god.Do tad bu se promjenilo sigurno, tko zna sto sve.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 17 pro 2014 16:54 
Odsutan

Podijelio: 22 zahvala
Zahvaljeno je: 34 zahvala
Draga Ana nepotrebno se opterecujes razmisljanjem, kazem ti prestani msilit......nitko od nas nije svarsen kao dragi Bog, svi mi imamo nesto sto nas muci, zato prestani mislit.....razmisljat......vjeruj u sebe malo vise, pusti razmisljanje svoji roditelja, nije bitno sto ti mislis, oni....hoces momka, ima Bog za tebe nekog, pravi nece pobjeci, niti ce te povrijedit...Samo dokle god razmisljas, mislis nemoze uci u tvoj zivot, momak kojeg dragi Bog ima za tebe......prestani razmisljat....jednostavno opusti se.....tvoj momak kad dode.....to ce bit to.....on ce bit taj.......onaj pravi za tebe.......Btb....no taj nemoze uci, dok god ti razmisljas, prestani mislit, razmisljat, prestani se opterecivat sto kazu tvoji roditelji, nisu oni Bog da znaju jel majcinstvo za tebe li nije, uz Boziju pomoc ti stignes nekom bit dobra mama......nego ajde duso ti prestani mislit......razmisljat........prekrizi svu svoju proslost.....sve , sve, sve prekrizi.....zivi za ovaj tren, bez razmisljanja, nemoj da vise pises razmisljanja, nego ajmo draga, nema vise tvoji razmisljanja, hocu da pises molitve na ovoj temi, npr.Boze poslaji mi momg momka, tko zna tko je on, mozda je neki moj rodak, poznanik, mozda elin poznanik, rodak, tko zna, a mozda netko koganiti ela, a niti ja poznajemo.....eto srce moje kreni molit....Boze daj mi mog momka....... :grlim te:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 1228 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 123  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]