www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 02 svi 2025 22:29

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 79 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 07 pro 2007 09:22 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 36 zahvala
Zahvaljeno je: 26 zahvala
kad sam "vruće" ispitivao zozy ( netko reče da malo ohladim :D ) želio sam da doznam da li zbilja komunicira i kako to izgleda ( mada duboko u sebi nisam vjerovao u to, ili sam imao nagovještaj za to ,odmah u njenim postovima mi je nešto čudno upalo u oko -zbog prenaglašenog korištenja raznoraznih čudnih i neprikladnih smajlića, i zbog čestog pretjeranog smijanja i korištenja "hehe , ha,ha" ako sam dobro upamtio od jučer)

naime , kako je rebeka ranije spominjala na nekim drugim temama oko karizmi, obnove isl, ljudi su jako podložni emocionalnosti, trenutnim osjećajima i stanjima
nadam se da se žene neće uvrijediti , ali posebice žene i djevojke

često (u vjerskom životu) , često su podložne nekoj trenutnoj modi, nečemu što je in, često se donose vjerski sudovi i vjerovanja na pričama što su čule od prijateljica s kojima piju kavice i kojima vjeruju , pa čak i bezrezervno bez obzira što govori nauk crkve
dolazi se na molitvene zajednice, ali nesabran, neponizan
prije molitvi događaju se promenade i stvari koje ne priliče poniznoj vjernici , koja je došla slaviti Boga i ponizno se moliti

mnogi se kite neprovjernim karizmama, ljudi svašta vjeruju i svašta olako prihvaćaju
čuju se priče ovaj ima dar proricanja, onaj vidovnjaštvo, onaj prima poruke Duha svetoga ,onaj govori u jezicima , a u biti samo ponavlja riječi la,la, ša lala isl, mnogi navodno imaju dar da tumače te jezike ( i kad slušate čini vam se jako slično, a u prevodu su skroz različiti )
jako se često nadodaju stvari, uljepšavaju, iskrivljavaju bez granica, a možda pod devizom pjesničkih sloboda ili bezazlenih ljudskih nadodavanja i kićenja
u zajednicama dolaze ljudi sa dubokim ranama u duši, ljudi koji trebaju druženje , koji trebaju osjetiti da su dio neke zajednice , da negdje pripadaju
i oni normalno , prihvatiti će svašta , samo da im bude bolje i lakše

obični vjernici , pogotovo ako nemaju jaku biblijsku naobrazbu, olako će sve prihvatiti, i sami sudjelovati u širenju raznih priča o nekim" darovitim" vjernicima iz zajednice, bez imalo kritičkog sagledavanja pojava i teza o tim ljudima

zbog takvih pojava , jako sam jako analitičan prema svim izjavama o komunikaciji sa Duhom svetim, Isusom ili ovdje anđelima
dosta sam pisao na protestant. forumima i vidio sam još drastičnije sve te pojave, i dokle do ide ili dokle to kod ljudi zna otići, pa i do tragičnih psihičkih problema , umišljanja i gubitka dodira sa stvarnošću
ljudi si svašta počmu umišljati, postaju opsjednuti svojim komunikacijama sa Isusom , DS , proricanjima apokalipse , skorog smaka , primanja svakakvih poruka od DS itd :twisted:

ja osobno nemam ništa protiv nikoje osobe sa ovog foruma ( imao bih samo ako dokazano znam da netko namjerno širi neko krivovjerje ili nekatolički nauk), ali nemogu se ne osvrnuti na ono što namirišem da nije istina , ili da je promijenjeno, nadopunjeno, " nepotrebno ukrašeno, nakićeno"- redigirano , do te mjere da na javnom forumu može proširiti kriva učenja i tumačenja

inače dosta čitam mistično-proročku teologuju, možda krenuvši od ukazaja Gospe međugorske mi je to postala češća literatura, jer sam vidio da mnogi svećenici sami, nemaju baš tu velikog znanja i osjećaja, a kad uzmem u obzir sve dobro koje svijetu daju poruke Gospe iz međugorja :D :grlim te: , nisam mogao , a da malo dublje ne uđem u tu granu teologije

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 pro 2007 10:33 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Hrvoje, ti imas izuzetno ostar i osjecajan dar razlikovanja duhova, to se vidi..i Bogu hvala...

Nadam se Zozy nece biti povrijedena , na ove rijeci... to jest, zozy savjetujem ti da na to pogledas iz kutka ljubavi prema tebi od hrvoja´

Sto se tice andela, i posebne opreznosti na ovoj temi potpuno se slazem sa Hrvojem, to pogotovo vidim u Austriji, gdje je ezoterika uzela maha, i naravno andeli su sada in... nemojmo zaboraviti da su i pali andeli andeli...duh...zato treba biti posebno oprezan kojem duhu se molim...ja naglasim posebno moj sveti andele cuvaru...jer se i oni koji ne vjeruju u Boga Oca, Sina i Duha Svetoga mole svojim andelima! Pa zamislite si kojim se oni andelima mole, kojim duhovima!!!

Ja ne zelim reci da sada ovdje itko moli sotoni ili zlim dusima, ali znam one-cula sam da pricaju- koji isto tako su vidli andele i komuniciraju sa njima a opce ne vjeruju u Boga! Tu se samo za njih mogu moliti, i tuzna srca to moram slusati, kako se sotona pretvorio u andela...

No dobro, mozda to pomogne da se situacija sagleda sa svih perspektiva, nadalje ja se isto usrdno molim svom andelu, i pricam sa njim vise puta...pogiotovo ako nesto radim i nejd mi bas ili lijenost kad me uhvati..onda direktno njemu kazem u mislima nekad i glasno...joj daj mo pomogni..nejde mi bas...i odmah mi je lakse i dalje posao ide kao saliven...isto tako kad sam tuzna...ili kad sam vesela...zahvaljujem mu da je samnom...ne znam kako izgleda, on je duh, nema tijela ljudskog, ali znam da je tu, osjecam da je tu..isto taqko tocno znam kad mi nesto on sugerira...da nesto moram napraviti...to osjecam i svaki put kad sam to i napravila, poslije sam znala da je to moralo biti, jer sam nekog srela, ili mi se nesto dosta znacajno z amoj unutarnji zivot desilo...a kad ga nisam poslusala i to sam dobro znala da sam ga trebala poslusati...
on me naprimjer budi ujutro na zornice, to sam njega usrdno molila, i to mi lijepo ispunjava..jer sam ja za dizanje ujutro koma koma...a sada se bez problema dignem u 6 sati...
nadalje molim ga da nekoga zagrli umjesto mene, poljubi, i to ga molim sa postovanjem i poniznoscu, i sa znanjem da ja molim princa nebeskog Dvora, svetog Princa moga Boga, velicanstvenog Svetog Andela Cuvara, za uslugu..a on mi ju uvijek iz ljubavi i obecanja prema Bogu, ako je to Bozja volja ispuni...ako je netko bolestan a ja ne mogu do ´njega, onda isto tako molim andela da ga njeguje..i tako...mislim da je vazno imati prisan odnos prema andelu..ali sa duznim postovanjem jednom nebeskom princu...
sve us vemu, razumijem zozy u svojoj ljubavi prema svome andelu, dobro je biti oprezan, jer iz svoga iskustva mogu reci kao lako sotona moze svoj glas napraviti slican Isusovim...ako se ne pazi dobro...to jest...najvaznija je poslusnost, poniznost, i ljubav...a ljubavi i poniznosti u zozy puno ima... :grlim te: zato zozyce Kristov mir i ljubav

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 pro 2007 16:06 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Citat:
kad sam "vruće" ispitivao zozy ( netko reče da malo ohladim ) želio sam da doznam da li zbilja komunicira i kako to izgleda ( mada duboko u sebi nisam vjerovao u to, ili sam imao nagovještaj za to ,odmah u njenim postovima mi je nešto čudno upalo u oko -zbog prenaglašenog korištenja raznoraznih čudnih i neprikladnih smajlića, i zbog čestog pretjeranog smijanja i korištenja "hehe , ha,ha" ako sam dobro upamtio od jučer)

ma ja mislim da ste ovo preozbiljno shvatili i da ste malo prestrogi prema sestri koja je djetinje radosti zbog Isusove ljubavi, a he,he, ha,ha smajlići i oni čovcu kaj se valjaju od smijeha su, barem meni, ukazivali da se ne radi o nikakvim objavama i komunikacijama s duhovnim bićima; i tko je to tako htio vidjeti tako je i vidio i prihvatio zozynu igru. :lol:
Mislim da zozy itekako dobro poznaje vjeru i učenje RKC, što je i pokazala; između ostaloga i na na temi "nešto interesantno" -pod napete teme , gdje se uhvatila u koštac s ozirisom koji kako smo vidjeli na njegovom blogu uživa u napadima na katoličku crkvu i njeno svećenstvo..i to kroz nekoliko stranica zozy je bila apostol Pavaoili Petar... za razliku od nas starijih, "mudrijih i pametnijih"-čast izuzecima; al tebe hrvoje ne vidjeh, dok je zozy davala se uz potpunosti za obranu uskrsnuća i obnovljenog života u Duhu Kristovom...pročitaj! Ona je moja mala heroina i dopuštam joj da se igra s anđelima, da nije bilo onih smile-ova..čovjek bi mogao i nešto pomisliti...ali ovako...ti ne odustaješ...dok sve ne bude na čistac :wink: dobro ti je rekla opusti se malo...ti baš ne dopuštaš nimalo lucidnosti, razigranosti. Biti lud za Krista, znači i to...imati svog anđela, dati mu ime, igrati se s njime, obući ga u haljinicu.....bijelu, crvenu :D
Što se tiče anđela ljudi, dobro si shvatio, pitala sam da li je moguće da Bog ponekad pošalje ta duhoovna bića u obličju čovjeka( zašto bi to bilo nemoguće kad je Bogu sve moguće) u određenom trenutku kad je čovjek u nekakvoj recimo, životnoj opasnosti da ga izbavi iz smrtne pogibelji ili tak nešto?
dakako da bih voljela čuti i rebeku i joakima i sve vas koji možete o tome nešto reći.
o tome hoću li ispričati svoj događaj, još ću promisliti da se ne bi dogodilo krivo shvaćanje ili ne daj Bože krivovjerje; što nikako ne bih željela.
Btb :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 pro 2007 19:02 
Odsutan

Podijelio: 36 zahvala
Zahvaljeno je: 26 zahvala
citat zozy

Tako da je to osobne prirode i ne mogu podijeliti s tobom , nadam se da razumiješ.
No ako hoćeš mogu ga upitati ima li kakvu informaciju koju tebi trebam prenijeti pa ti kažem.... ček, ček...

evo ovako kaže Daniel da ti nisi pod njegovom nadležnosti i da se obratiš Emanuelu koji je tvoj anđeo čuvar, kaže još i ovo, da bi čuo Emanuela trebaš u srcu biti dijete i pogeti se malo kako bi ti pričao na uho jer Emanuel je dosta niži od tebe, a s obzirom da anđeli šapuću (osim u situacijama životne opasnosti), ne možeš ga ni čuti dok se malo ne pogneš.

vikice,

nemam ja ništa protiv zozy jer je osobno ne poznam , niti sam u ikakvoj svađi s njom
Bogu hvala na tom
to što je "dobro" pisala na nekoj ili nekim temama ( a ja eto nisam se ni pojavio) ne znači da ispravno govori ili se prikazuje u ovoj KONKRETNOJ temi o kojoj sam ja pisao i dijalog vodio s njom

evo , za primjer , da je tu bilo nešto više od pukog kićenja, i pjesničke slobode , mlade duše, stavio sam gore post koji je pisala zozy :( :twisted:

šta ti zaključuješ iz njega , i da li se tu radi po tebi radi o TRAJNOJ ( ne ad hoc, spontanoj komunikaciji) i recimo tako " komunikaciji na poziv" sa svojim anđelom?

da li ti to ima neke nekatoličke primjese...?
i budimo do kraja iskreni, da li ti je čudno!?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 pro 2007 20:06 
Odsutan

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
Dragi Hrvoje :grlim te: ,

meni ipak ništa nije čudno što je Zozy tako slatko, nevino i razigrano spomenula da se tvoj anđeo zove Emanuel.... (pa možda se stvarno i zove tako!!!) :P :P :P
Bila je to njena šala, njena hvalevrijedna želja i pokušaj da nam (u ovom slučaju tebi) približi svoje shvaćanje anđela... Naravno da je tu bilo uključeno puuno nevine mašte, a od ezoterije ili sl. ja nisam osjetila ni prizvuk... Upravo suprotno...Osjetila sam sve ono o čemu nam govori prof. Tomislav Ivančić - ponekad moramo Isusu ispričati vic, ponuditi mu čašu piva.... Pa zašto onda ne bismo ZAMIŠLJALI svog anđela čuvara i anđele čuvare drugih ljudi... Zašto mu se ne bismo obraćali?

Zozy je lijepo napomenula da nije riječ ni o kakvoj Objavi ili viđenju - to je rezultat njene duboke povezanosti s Isusom, anđelima, sa svime što je u skladu s našom svetom katoličkom vjerom... Ona samo ZAMIŠLJA svog anđela, ali naravno da i osjeća njegovu stvarnu nazočnost...No, on je nevidljiv i nečujan...

Meni to ništa nije nimalo čudno...
Ja nemam toliko mašte da zamislim kako moj anđeo čuvar izgleda, ali potpuno mi je razumljivo da mu netko daje ime... Zašto ne?? :P :P

Mislim da se anđeli mogu pojavljivati u ljudskom obličju. Često sam čitala o tome u našoj katoličkoj literaturi. Ako se ne varam, don Boscu je nekoliko puta pomogao anđeo u obličju psa Sivka... Provjerit ću, imam knjigu kod kuće... :P :P :P

Bože, hvala ti na našim anđelima čuvarima...ma kako se oni zvali i kako ih mi projicirali u svojim srcima...Mi znamo da su oni TVOJI i da nam žele samo Dobro... Hvala Ti, Bože, i na Zozy i Hrvoju što tako gorljivo žive našu svetu vjeru... :grlim te: :grlim te: :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 pro 2007 12:20 
Odsutan

Baš zanimljiva tema, ja i nisam nešto "povezan" sa svojim anđelom ali očito bi trebo malo više :):)
U knjizi o Tobiji Rafael ima ljudski oblik pa ja mislim Vikice da anđeli mogu poprimiti ljudski oblik i ponekad nas spasiti iz određenih situacija. :D :D

A zozy vam je priča za sebe, mislim da je netko napiso da ima djetinje srce što baš i odgovara opisu :)
Zozy :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 pro 2007 13:40 
Odsutan

Citat:
evo ovako kaže Daniel da ti nisi pod njegovom nadležnosti i da se obratiš Emanuelu koji je tvoj anđeo čuvar, kaže još i ovo, da bi čuo Emanuela trebaš u srcu biti dijete i pogeti se malo kako bi ti pričao na uho jer Emanuel je dosta niži od tebe, a s obzirom da anđeli šapuću (osim u situacijama životne opasnosti), ne možeš ga ni čuti dok se malo ne pogneš.

Citat:
kaže još i ovo, da bi čuo Emanuela trebaš u srcu biti dijete

pa ti kažem.... ček, ček...
da si još samo malo dalje boldao hrvoje, možda bi vidio i ovu rečenicu-koja sve govori o tome što je zozy htjela reći, ali dobro neću se više vraćati na ovo, mislim da je najbolje da vas dvoje to riješite pp- znam da ćeš to učiniti jer te poznam, a žao mi je da zozy , pogotovo sada u ovo doba adventa bude zbog ovoga žalosna, jer vidim da je već dva dana nema na Tt-u.
na tvoje upite iz prethodnog posta -meni tu ništa nije čudno i nema mi nekatoličke primjese, već sam objasnila na koji način sam ja to doživjela, a postovi ostalih sudionika , vidim to i potvrđuju.
Eto, o tome toliko.
hvala ti na komentaru i mišljenju glede anđela u ljudskom obličju :D :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 pro 2007 13:43 
Odsutan

Citat:
Mislim da se anđeli mogu pojavljivati u ljudskom obličju. Često sam čitala o tome u našoj katoličkoj literaturi. Ako se ne varam, don Boscu je nekoliko puta pomogao anđeo u obličju psa Sivka...

hvala ti ela :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 pro 2007 13:48 
Odsutan

Citat:
U knjizi o Tobiji Rafael ima ljudski oblik pa ja mislim Vikice da anđeli mogu poprimiti ljudski oblik i ponekad nas spasiti iz određenih situacija

hvala berno na mišljenju :grlim te: :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 pro 2007 14:15 
Odsutan

hvala ela i zozy vrati nam se i daj koji vic baci..ja se uvijek usrdno nasmijem..i valjam se po podu sa tobom...
:a1490:

BVB

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 79 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]