www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 11 srp 2025 06:35

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1228 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 123  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 07 vel 2015 17:04 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 320 zahvala
Zahvaljeno je: 103 zahvala
nikolina napisao:
imam prijateljicu koja tako silno želi brak i obitelj. pametna, poštena, iskrena, jako dobra osoba. no, dešava joj se da svaki put kad upozna nekog mladića, to upoznavanje prvih dana krene dobro, a onda svi pobjegnu. meni je jasno da bolje i da odmah odstupe nego da se odnos razvije u nešto isključivo radi fizičke privlačnosti ili nekih drugih "pogrešnih" razloga.

molila bih za nju, da konačno upozna nekog s kim će kročiti kroz život i dijeliti dobro i zlo. znam i da je svaka molitva dobra ako je iskrena, iz dubine srca, ali možda netko zna čijem zagovoru da je preporučim

Možeš molit za nju, kao što je novi1 lijepo rekao devetnicu svetom Josipu ili svetoj Riti, ili svetom Antunu ili bilo kojem svecu,ako je iskreno od srca donijet će brojne milosti, ali još bi bolje bilo kad bi njoj ukazala na snagu molitve, kad bi ona stavila Isusa na prvo mjesto u svom životu :) .

Dance with God, he will let the right man cut in :)

Evo i jedan tekst kkoji već ima na forumu, možeš joj ga poslat :wink:

VEZE I BOŽJI PLAN
U svakom od nas postoji težnja za potpunim davanjem sebe drugome, da bude voljen bezuvjetno. Ali Gospodin kršćaninu kaže: „ Ne, dok nisi zadovoljan i ispunjen s time da si voljen samo od Mene – dajući se potpuno i bez rezerve, imajući osobnu i jedinstvenu vezu sa Mnom, otkrivajući da jedino u Meni možeš naći potpuno zadovoljstvo i tek ćeš tad biti sposoban ostvariti savršenu ljubav i vezu koju sam planirao za tebe. Dok ne budeš dio mene nećeš nikad moći biti dio nekoga drugoga. Udalji se od svega, svih želja i težnji. Želim da prestaneš planirati, željeti i da mi dopustiš da ti dam najljepši mogući plan koji postoji. Želim da imaš najbolje. Gledaj u Mene i očekuj samo najbolje, uživaj u Mojoj prisutnosti. Nastavi slušati i učiti stvari koje ti kažem. I samo čekaj. To je sve. Nemoj se bojati – nemoj se brinuti. Ne osvrći se na druge i ne budi zavidan na stvarima koje imaju i koje sam im dao. Ne gledaj u stvari koje želiš. Odvrati pogled i podigni ga gore prema Meni ili ćeš propustiti ono što ti želim pokazati. I onda kad si spreman iznenadit ću te s ljubavlju puno ljepše od one o kojoj sanjaš. Vidiš, dokle god nisi spreman i dokle god nije spremna i ta druga osoba (i u ovom trenutku radim na tome da budete spremni jedni za drugo u isto vrijeme) dok niste obadvoje zadovoljni i ispunjeni jedino sa Mnom i životom koji sam pripravio za vas , nećete moći osjetiti ljubav koja označava vašu vezu sa Mnom. Dragi moji, želim da imate tu najčudesniju ljubav, želim da u tijelu vidite sliku vaše veze sa Mnom i da uživate materijalno i konkretno u trajnom zajedništvu ljepote, savršenstva i ljubavi koje vam nudim u savezu sa Mnom. Znajte da vas volim potpuno.
JA SAM BOG – VJERUJTE I BUDITE ZADOVOLJNI.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 07 vel 2015 21:37 
Odsutan

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 10 zahvala
Nikolina potpuno razumijem tvoju prijateljicu jer ja se isto slicno tak osjecam kao ona.Ali mozda bog ima planove sasvim druge za nas.Ugl slazem se da treba moliti i boga staviti na prvo mjesto,a treba moliti cvrsto i jako a ne isprazno to je tocno.slazem se s forumasima , valjda znaju sta govore.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 09 vel 2015 08:19 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 4 zahvala
Zahvaljeno je: 7 zahvala
u potpunosti se slažem s vama - i sama sam doživjela isto. nakon onih dječjih simpatija i nekih razočarenja, pomirila sam se sa samom sobom i s voljom Njegovom. naučila sam živjeti u zahvali za svakom danu kojeg mi daruje, a potpuno bez onog pritiska da tražim nekog. i baš tada se desilo - u moj život je ušao čovjek dostojan i pošten, iskrena srca i misli, zajedno dijelimo i dobro i zlo, kročimo kroz život u ljubavi.

tako bih htjela i da ona bude sretna po tom pitanju, molit ću za nju, a i za sve vas
hvala

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 09 vel 2015 08:33 
Odsutan

A kolko dugo je sama?Ja sam imala simpatije, al nikad nisam piljubila ni osnovnoj ni u sred, nego nakon toga kasnije tek prvi put sad odrasla i kratko je trajalo i puklo je.A tako jako zelim nekog naci da me voli i ja njega i da dugo nam traje veza da cu ga imati prilike upoznati vise nego sto nisam bivseg. Tesko mi je bilo jakoooo kad s bivsim nisam dugo bila a i zbog toga kaj sno prekinuli i to kaj nisam imala vise veza, a tvoja je sigurno imala vise a sad je predugo sama a sat otkucava meni bi bilo lakse da ssm imala vise veza mozda nebi toliko ocajavala posto mi je to tek prva veza bila zato mi je tako. Ako je imala vise veza nek ne ocajava, dosel bu kad tad. Ili se varam?. Moj bivsi sad ima novu.A zgodna sam, dobra ,nisam inteligetna gluha sam,znam biti zanimljiva i jako me pogodilo tad kad sam zavoljela i jako zaljubila dok je postajalo ozbiljnije sve se srusilo ubrzo.Tesko mi je jos,a nije mi bas sjajno kaj sam sama, a on je ubrzo nasao novu koja nije bas ni lepa.meni osobno i zdrava je i cujuca.Mene to tako boli i dugo budu skupa A ssm htela ga upoznati jako dobro a nije se desilo a ona bude.Sta bi ti na ovo rekla?
Sad moram prihvatiti da nismo skupa kak prezeljkivala da bumo dugoooo a,samo smo bili 3 mj a on bu dugoooo ako je u vezi od 6 mj 214god, a mozda on prije su prohodola to sam zaznala na fejsu.dtaga u tom trrnutku mi je bilo jos gore.Grozno sam se osjecala.
Eto vidis nije lako kad si opet sam a hoces nekog opet imat a nejde.Mozda njoj bude se desilo prije nego meni da si najde.Tko zna?A jeli imala vise deckiju?
Nozda je stvarno tocno kad prestanes nadsti i ocekivati tad dojde.ugl nije lepo biti sam.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 12 vel 2015 14:04 
Odsutan

Nikog danas nema

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 12 vel 2015 19:14 
Odsutan

Podijelio: 166 zahvala
Zahvaljeno je: 101 zahvala
Ana L. napisao:
Nikog danas nema

Ima nas,uvik smo tu :)
Jesi li ti se javili hagioasistenti?Jesi li odustala od tog(iako nisi jos ni krenula)?Sto se desava?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 07 tra 2015 12:01 
Odsutan

Jucer nam je siroce maleno macak oscar umro od preritontitisa, ugl uspavali smo ga.samo zalosti je u nasoj kuci nost stop:(nikad nemamo srece:(((

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 14 svi 2015 19:18 
Odsutan

Podijelio: 1 zahvala
Zahvaljeno je: 11 zahvala
Ima li netko komu je stvarno uslisana molitva za ljubav? I ako je uspjela, kako vam je uspjela? Kako ste molili? Ja polako ali sigurno pocinjem sumnjati da je to moguce, jer menei ne uspjeva a vec godinama molim, obilazim svetista, palim svijece itd.

Mozda je Boziji plan za mene da ostanem sama? Pa nemam koristi moliti se za ljubav - pa samo gubim zivce? Kako prepoznati da Bog ne zeli nekomu dati ljubav? I zasto je odabrao ljude da pate da ne budu sretni u ljubavi. I zasto ja ta moram biti?
Zar nas ne uce da nas Bog voli? Pa kad nas voli, zasto mi onda ne da ljubav za koju ga molim?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 14 svi 2015 19:49 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 76 zahvala
lalelu napisao:
Ima li netko komu je stvarno uslisana molitva za ljubav? I ako je uspjela, kako vam je uspjela? Kako ste molili? Ja polako ali sigurno pocinjem sumnjati da je to moguce, jer menei ne uspjeva a vec godinama molim, obilazim svetista, palim svijece itd.

Mozda je Boziji plan za mene da ostanem sama? Pa nemam koristi moliti se za ljubav - pa samo gubim zivce? Kako prepoznati da Bog ne zeli nekomu dati ljubav? I zasto je odabrao ljude da pate da ne budu sretni u ljubavi. I zasto ja ta moram biti?
Zar nas ne uce da nas Bog voli? Pa kad nas voli, zasto mi onda ne da ljubav za koju ga molim?

Netko ti je lijepo gore napisao. Ne gubi nadu;

VEZE I BOŽJI PLAN
U svakom od nas postoji težnja za potpunim davanjem sebe drugome, da bude voljen bezuvjetno. Ali Gospodin kršćaninu kaže: „ Ne, dok nisi zadovoljan i ispunjen s time da si voljen samo od Mene – dajući se potpuno i bez rezerve, imajući osobnu i jedinstvenu vezu sa Mnom, otkrivajući da jedino u Meni možeš naći potpuno zadovoljstvo i tek ćeš tad biti sposoban ostvariti savršenu ljubav i vezu koju sam planirao za tebe. Dok ne budeš dio mene nećeš nikad moći biti dio nekoga drugoga. Udalji se od svega, svih želja i težnji. Želim da prestaneš planirati, željeti i da mi dopustiš da ti dam najljepši mogući plan koji postoji. Želim da imaš najbolje. Gledaj u Mene i očekuj samo najbolje, uživaj u Mojoj prisutnosti. Nastavi slušati i učiti stvari koje ti kažem. I samo čekaj. To je sve. Nemoj se bojati – nemoj se brinuti. Ne osvrći se na druge i ne budi zavidan na stvarima koje imaju i koje sam im dao. Ne gledaj u stvari koje želiš. Odvrati pogled i podigni ga gore prema Meni ili ćeš propustiti ono što ti želim pokazati. I onda kad si spreman iznenadit ću te s ljubavlju puno ljepše od one o kojoj sanjaš. Vidiš, dokle god nisi spreman i dokle god nije spremna i ta druga osoba (i u ovom trenutku radim na tome da budete spremni jedni za drugo u isto vrijeme) dok niste obadvoje zadovoljni i ispunjeni jedino sa Mnom i životom koji sam pripravio za vas , nećete moći osjetiti ljubav koja označava vašu vezu sa Mnom. Dragi moji, želim da imate tu najčudesniju ljubav, želim da u tijelu vidite sliku vaše veze sa Mnom i da uživate materijalno i konkretno u trajnom zajedništvu ljepote, savršenstva i ljubavi koje vam nudim u savezu sa Mnom. Znajte da vas volim potpuno.
JA SAM BOG – VJERUJTE I BUDITE ZADOVOLJNI.

Ugl, znam curu koja je molila i sljedeći dan joj se javio momak(kojeg je vec prije znala) i nije uopce obadavala, nije ga gledala za obziljno, te mu tek nakon mjesec dana odgovorila. Sad su u braku. Da skratim priču on je bio nevjernik, te postajao lagano vjernik malo-pomalo kad joj se prvi put javio.

Nemoj da te frustrira, mislim da ti je ovaj gore citat odličan!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 14 svi 2015 19:59 
Odsutan

Podijelio: 166 zahvala
Zahvaljeno je: 101 zahvala
lalelu napisao:

BTB sestro,pitanja su ti na mijestu ali....
Uvijek se ponavljam,ali neka.Shvacam te i razumin jer znam kako je biti sam,iako sad nisam sam.Kao prvo i osnovno,svaki covjek bi trebao traziti najprije Kraljevstvo i Pravdu Njegovu kako nam Isus kaze u Matejevu Evandjelju,dakle trazit Njegovu volju za nas zivot.Za to postici potrebno je otvorit Njemu svoje srce kroz sakramentalni zivot,post,molitvu,djela milosrdja;dakle potrebno je nasljedovat Njega i nema sanse da nam ne odgovori.Vecina nas ce se ozenit/udat,neki ce se naci kroz sv.red,a neki ce ostat sami cijeli zivot ali ako su od Boga primili ljubav,lakse ce sve podniti.
Lako je ovo govoriti ali tesko ziviti,kroz svu muku i bol koju sam dozivio,pitao sam se dali je Bog takav da mi nece poslati curu koju cu voliti-krivo,trazija san curu prije Boga....I poslao mi je,bila je prekrasna i....slomila mi srce :twisted: .Eto ti moga nadanja da ce me cura ispunit i da cu tek tad biti sretan,bio sam jos mlad i zelen :cry:
Boga sam tek,onako,usputno,dozivljavao,kao daj ti meni curu pa cu te ja i onda slavit ali ja zahtjevam....Isao sam i prije redovito u crkvu,molio...ali sve je to bilo potpuno drugacije,moja slika Boga je bila kriva-On je za mene bio poput strogog profesora koji jedva ceka da pogrisis pa da ti da po prstima-KRIVO!!!!
Bog je sama Ljubav i Milosrdje je Njegovo bez granica!!!!!Sestrio draga,On te ljubi kao sto te nikad nitko nece ljubit,dragocijena si mu i samo ceka da mu otvoris svoje srce pa da ga On ispuni,ne onako ljudski nesavrseno nego Bozanski,nezamislivo.
Moj ti je savjet da molis ko da si vec primila uslisanje,jer Bog je stavio ispred nas dar i mi ga trebamo samo uzeti,jerli to decko/cura,posao...nebitno,bitno je da gti je vec dao i nece povuci taj dar,nego ce ti dati jos stostruko vise.Ovu spoznaju,kao i mnoge druge,sam dobio kroz hagioterapiju i zato ja nonstop trubim o tome,uistinu Bog cini cuda preko ovog vida pomoci nama pa probaj i ti!
Draga sestro,kroz hagioterapiju ces se otvoriti Bogu a to ti je vaznije od zraka koji dises,i ako je za tvoje bolje dat ce ti on decka vrlo brzo.Jos jedan problem kod nas jest da mi i okolina zacrtamo da npr.cura mora upoznati onog pravog do 25-e god.,a decko curu do npr.30-e god,to jest u jednu ruku dobro ako tako bude ali ako ne bude.nista,cuvaj srce i tijelo cistim i trazi dalje,nije kraj svijeta.Ta tko od nas moze reci kad ce se tko udat/ozenit sretno,do koje je to god,pa to je smijesno,nemozemo to ogranicavat vremenski.Koliko god to bilo tesko cuvaj se za onog pravog u svakom smislu,a Bog ce ti dat so trebas,u to nemaj sumnju,to je gotova stvar.
Moj savjet ti je da uz hagioterapiju probas naci svome izranjenom srcu lijek,jer tko trazi,nalazi.
Tesko je ne biti isfrustriran i ljut na Boga u takvoj i sl situacijama,ali to je samop znak da nesto nestima u odnosu ti-Bog,to je dobro i kljucno shvatiti,jer tu pocinjemo kopati i traziti rijesenja,svaki kriz ima duboko znacenje i smisao,tu je da nas procisti i u potreban nam je.Zato je ljudski normalno da si trenutno isfrustrirana,ali lijeka ima :b112:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 1228 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 123  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]