nikolaj napisao:
OVAKO imam 14g. imam problem
Sve je počelo prije jedno 2 g. Odlučio sam da želim poći za Kristom.
Sve je to lijepo.DA ali ima drugi problem.
Išao sam normalno na misu bio sam ministrant sve u župi sam pomagao.
Jednom na misi sve je palo u vodu.
Bio je BLAGOSLOV S PRESVETIM ja i drugi ministranti smo klečali
Sav gorim od ljubavi za Krista.Gledam ga on gleda mene.
Kad najednom kao da me sotona prožimo dođe pitanje
1. dali je Bog stvarno tamo
2. dali Bog stvarno postoji
3. šta je iza smrti.
Došao sam kući sjedim,dođe mi da se ubijem da vidim Gospodina da shvatim sve.
Zaspem ja kad ono sanjam sotonu.Ja na groblju.Molim se.A sotona izlazi lagano iz groba. Tama .groblje most i kuća.Bježim ja ali ne ja ja gledam sebe kako bježim od sotone .Plavi je on.Bježim ja preko mosta i ja se probudim.
Ujutro u školi sve pođe naopako dobivam jedinice jedna za redom.Ništa nisam rekao starcima,Odlučim ja da idem na misu Tamo sam se produhovio opet sam bio onaj stari koji je želio shvatiti BOGA.
I tako svaki put kad posumnjam to mi se dogodi.
Recite mi mišljenje
E ovako, da krenem od početka...
Vjerujem da si dobro odgojen u vjeri i da zaista živiš s dubokim povjerenjem u Boga...
Upravo kod onih koji su Božiji, događaju se takve stvari....Ti si Božiji, Njemu pripadaš!!!! Ali Sotona to želi promijeniti, njega nije briga za one koji su njegovi, on ide dalje u "lov" na duše koje ne može tako lako dobiti...Nudi čovjeku razne naslade i privilegije, stavlja ga na test, da se čovjek zapita pa di je taj moj Bog sada??? dali postoji uopće???
1. DA, Bog je stvarno tamo, u onoj maloj hostiji, u kojoj se daje nama.... Ta hostija je samo beskvasni kruh koji služi kao tjelesna hrana, ali posvećivanjem i svećenikovim izgovaranjem riječi po kojima dolazi do pretvorbe, ta ista hostija postaje naša duhovna hrana, posvećena, Isus je tu prisutan.....da sad ne ispadne hereza, ne bi se ja upuštala u dalje objašnjavanje, koje bi bilo moje osobno shvaćanje....
Jednostavno, to je Otajstveni čin....
Joakim će ti bolje objasniti
2. Da Bog postoji, lako je "dokazati" u životnim neobjašnjivim situacijama...
On je uvijek tu, a mi smo oni koji sumljaju, odlutaju, traže zamjeni i sl....
Možda je lakše to potvrditi negiranjem, jer
da ne postoji, ja sad ne bi bila ovdje... ti se ne bi pitao o takvim pitanjima, u tebi se ne bi javljala sumnja (koju crni nameće!)...Ko bi bio toliko lud ići na križ zbog još luđih ljudi, samo da bi se dokazao možda??? Neee, moj Isus je točno znao što mora učiniti da bi se mi spasili....
3. iza smrti tjelesne je život...duhovni...jer pred Bogom smo svi jednaki...
Poželjeti se ubiti je velika napast i njoj se trebaš znati oduprijeti!
Ubojstvo je grijeh protiv Boga i protiv ljudi i samoga sebe!...zato ne znam baš da bi odma stigao do našeg Gospodina....
Ljubiš li ga dovoljno da mu možeš samo vjerovati, a on će te voditi....
Ovo što ti se u školi dogodilo, moglo se dogoditi i u nekoj drugoj situaciji, ali mi to najčešće povezujemo sa kušnjom, jer smo ljudi koji nisu sigurni u ono što jest....
Snovi su često povezani sa psihočoškim stanjem čovjeka, pa mogu biti projekcija straha koji se nalazi u našoj podsvijesti.....tu bi psihologija mogla dati neke logične odgovore....
Ali psihologija nema odgovore na snove koji veze nemaju s logičnim i "realnim" događajima...tu se dalje može samo nagađati ili prepustiti taj dio duhovnosti.....
Između ostalog i znanstveno je dokazano da u mozgu postoji centar za religioznost, ali nije baš istražen puno....
Nadam se da sam bar malo pomogla!
BTB!