www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 11 svi 2025 16:10

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 28 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 12 pro 2007 23:10 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
Ti si, o Gospode, ufanje moje , Jahve, uzdanje od moje mladosti
(Ps 71,5)

Promijena vrijedosti u svakom društvu ,dovodi mnogo toga u pitanje : Vjernost, Ljubav , Prijateljstvo, Vjeru … Ipak čini se da jedino Nada nije izgubila , Nada da će opet doći bolji dani da će se svladati svaka bolest, da će se obitelji uzajamno poštivati i voljeti, da će se djeca sa stranputice vratiti na pravi Put …
Nada, to je mala sestra među velikim sestrama Vjerom i Ljubavi.
Ali Nada je izdržljiva vrlo ustrajna i gotovo nepobjediva.

Slika

Gospodine, budi mi hrid kad valovi udaraju o obalu i stijenu mog Zivota!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 sij 2008 08:34 
Odsutan

Ps 13
6Ja se u tvoju dobrotu uzdam,
nek' mi se srce raduje spasenju tvome!
Pjevat ću Jahvi koji mi učini dobro,
pjevat ću imenu Jahve Svevišnjeg!

Molitva koja se može izgovarati svaki dan:"Gospodine,ne daj mi ono što ja želim,već ono što trebam."

Očuvaj me od naivnog vjerovanja da bi se u životu sve moralo odvijati bez zapreka.

Daruj mi na pravom mjestu nekoga tko će imati hrabrosti reći mi istinu.

Udijeli mi potrebnu maštu da u pravom trenutku,na pravom mjestu predam paketić dobrote,bilo s riječima ili bez njih...

Gospodine daruj mi spoznaju da teškoće,porazi,neuspjesi i nenadani udarci pripadaju životu i da kroz njih rastemo i sazrijevamo.

Slika

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 sij 2008 08:52 
Odsutan

Zahvaljeno je: 4 zahvala
Citat:
"Molim vas pričekajte me ovdje!",rekao sam slijepcu u vrevi velegradskog kolodvora i uštedio mu put do šaltera i ploče s voznim redom.Kad sam s e vraćao,morao sam se na trenutak zaustaviti i pogledati njegovo lice.Na njemu se vidjelo strpljivo,mirno čekanje,bez ikakve sumnje da ću se vratiti.Tada sam shvatio:tako bi zapravo moralo izgledati lice kršćanina u vrijeme došašća!(Heinz Scafer)

Lice kršćanina trebalo bi izgledati uvijek ovako.

O Bože oprosti mi što sam malovjerna, oprosti što nikako da se prepustim u cijelosti Tebi.
Ja Ti doista želim pripadati, moja duša te žeđa, moje srce gori.
Zato što Te gledam još uvijek očima razuma, zato što još uvijek nemam potpuno povjerenje u Tebe (prepustim se i u trenutku se pokolebam) - oprosti mi moj Bože.
Gospodine, ne mogu i ne znam bez Tvoje pomoći, trebam Te da mi pokažeš put, trebam te uvijek i svugdje.
Oprosti mi na mojoj nevjeri, oprosti mi što padam, što te nisam dostojna...
Jedino što imam darujem ti - moju ljubav.

Bože u pomoć mi priteci, Gospodine pohiti da mi pomogneš.

Čisto srce stvori mi Bože i duh postojan obnovi u meni.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 15 sij 2008 08:53 
Odsutan

Ne dopusti da te svlada zlo,već zlo svladaj dobrim!(Rim 12,21)

Majka je mislila da je njezino dijete za to doista zaslužilo dobre batine,iako zapravo nije mnogo držala do upotrebe sile.No ipak je smatrala da se jednostavno ne može vječito raspravljati.Stoga je naložila djetetu da pođe u vrt i donese štap.Dijete se tek poslije duljeg vremena plačući vratilo i dalo majci kamen,rekavši:"nisam mogao naći štap,ali možeš za mnom baciti ovaj kamen!"Tada je majka odjednom vidjela sve djetetovim očima i zagrlila ga.Neko su vrijeme zajedno plakali,dok nije majka rekla:"kamen ćemo staviti na policu u kuhinji da nas uvijek može podsjetiti:"nikad s e ne služiti silom!"

Slika

(ovo je ispričala Astrid Lindgren za govora kojeg je držala pri dodjeli Nagrde za mir Njemačkog knjižničarstva 1978g.)

Jedna poslovica kaže:"tko tuče dijete,unosi mu đavla u tijelo".Zato Isuse molim te,očuvaj me od toga da izgubim kontrolu nad sobom,kad sam ljut(a)!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 15 sij 2008 09:02 
Odsutan

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 118 zahvala
joakim napisao:
Ne dopusti da te svlada zlo,već zlo svladaj dobrim!(Rim 12,21)

Majka je mislila da je njezino dijete za to doista zaslužilo dobre batine,iako zapravo nije mnogo držala do upotrebe sile.No ipak je smatrala da se jednostavno ne može vječito raspravljati.Stoga je naložila djetetu da pođe u vrt i donese štap.Dijete se tek poslije duljeg vremena plačući vratilo i dalo majci kamen,rekavši:"nisam mogao naći štap,ali možeš za mnom baciti ovaj kamen!"Tada je majka odjednom vidjela sve djetetovim očima i zagrlila ga.Neko su vrijeme zajedno plakali,dok nije majka rekla:"kamen ćemo staviti na policu u kuhinji da nas uvijek može podsjetiti:"nikad s e ne služiti silom!"

(ovo je ispričala Astrid Lindgren za govora kojeg je držala pri dodjeli Nagrde za mir Njemačkog knjižničarstva 1978g.)

Jedna poslovica kaže:"tko tuče dijete,unosi mu đavla u tijelo".Zato Isuse molim te,očuvaj me od toga da izgubim kontrolu nad sobom,kad sam ljut(a)!

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 sij 2008 17:16 
Odsutan

Vrlo je teško izliječiti stare rane. Često znamo kazati ili pomisliti u najmanju ruku ovako: "To što si učinio mom podaniku ili mom najboljem prijatelju ne mogu ti nikada zaboraviti i oprostiti... Jednog dana ti ćeš se za to grdno pokajati!" Ponekad svoju prijetnju ne zaboravljamo desetljećima u nakani da se osvetimo.

Ne zaboravljajući nečije pogreške i krivnje mi svjesno gradimo nepremostive pregrade. Zato poslušajmo što kaže apostol Pavao: "Dakle, je li tko u Kristu, nov je stvor. Staro uminu, novo, gle, nasta! A sve je od Boga" (2 Kor 5, 17).

Mi doista ne možemo izliječiti stare rane, ali Bog to može. Zato čujmo opet apostola Pavla: "Jer Bog je u Kristu svijet sa sobom pomirio ne ubrajajući im opačina njihovih" (2 Kor 5, 19). To je Božje djelo, a mi smo njegovi službenici, jer isti Bog koji je svijet sa sobom pomirio, položio je i u nas "riječ pomirenja" .
Ta nas riječ poziva da izliječimo stare rane u ime Gospodnje. Pomirenje je riječ koja je našem suvremenom svijetu najpotrebnija.

(Henry J. M. Nouwen)

Slika
"Jer Bog je u Kristu svijet sa sobom pomirio ne ubrajajući im opačina njihovih" (2 Kor 5, 19).

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 sij 2008 09:02 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

joakim napisao:

U bajkama postoje nova vrata npr. "Vrata Istine" koja kao u prici Frau Holler preliju onoga koji udje, zlatom ili smolom Die Unedliche Geschichte (Beskonacna Prica) Michaela Endea govori se o trima carobnim vratima: kroz "Vrata velike zagonetke" moze proci samo onaj koji ponizno podnese strah od nepojmivog i nadmocnog, tako ce izgubiti svaki strah.

"Vrata carobnog zrcala" pokazuju svakom njegovo pravo duhovno bice. Tko zeli proci kroz njih mora najprije potpuno uci u samoga sebe, kako bi tada mogao ici dalje mirne savijesti, neopterecen poput novorodjenog djeteta.

Treca se vrata zovu "Vrata bez kljuca" njihov neunistivi materijal reagira samo na nakane doticnog covijeka. Sto vise zeli netko posijedovati to se ona cvrsce zatvaraju.Otvaraju se samo onom koji zeli uci bez proracunatih nakana .

ovo sam jako davno citala...evo me bas zanima osvrt na ovu knjigu.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 sij 2008 21:28 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Marija Rabatte:
ZA ŽIVOTA, BRATE, ZA ŽIVOTA

Želiš li usrećiti nekoga