Dragi brate da probam odgovorit na neka tvoja pitanja
Mislim da često ljudi imaju krivu sliku o Bogu.
Prava slika o Bogu je uvijek da je On beskrajna dobrota
Iv 3,16 Uistinu, Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni.
Iv 3,17 Ta Bog nije poslao Sina na svijet da sudi svijetu, nego da se svijet spasi po njemu.
Iz 49,15-16 Može li žena zaboravit' svoje dojenče, ne imat' sućuti za čedo utrobe svoje? Pa kad bi koja i zaboravila, tebe ja zaboraviti neću. Gle, u dlanove sam te svoje urezao, zidovi tvoji svagda su mi pred očima.
Iv 10,10-11 Ja dođoh da život imaju, u izobilju da ga imaju.Ja sam pastir dobri. Pastir dobri život svoj polaže za ovce.
Iv 15,13-14 Veće ljubavi nitko nema od ove: da tko život svoj položi za svoje prijatelje. Vi ste prijatelji moji ako činite što vam zapovijedam.
Ima još bezbroj primjera o Božjoj dobroti prema ljudima koja je beskrajna.
Neka svaka duša veliča moju dobrotu.Ja želim pouzdanje od mojih stvorenja.Ohrabri duše za veće pouzdanje u moje neiscrpivo milosrđe.Slaba i grešna duša ne treba se bojati približiti meni,i kad bi imala više grijeha nego pijeska na zemlji.Sve ponire u bezdanu Mojeg milosrđa.
dnevnik sestre Faustine Kowalske str.303
kresho napisao:
Mislim da Isus voli sve ljude...uključujući i farizeje i da je Judu volio..
ali ne mislim da je sve tako slatkasto i nježno..
Jer mogućnost čovjeku da propadne..nije nimalo
apstraktna tj. nešto nerealno..
već je to jedna istina apsolutno jednoznačna..
i Čovjek ne ovisi samo o Božjoj ljubavi prema njemu već i o njegovoj ljubavi prema Bogu..
eto to su stvari koje mene znaju uzburkati..i ne znam eto recite vi
Istina šta kažeš Isus voli sve ljude nema tu razlike voli i papu i tebe i mene jednako tu nema sumnje.Bog nam je dao slobodnu volju biti s njim ili ne možemo sami odlučiti.Bit sa Bogom znaći ljubiti Boga a ako ljubimo Boga onda čemo i vršiti njegove zapovjedi.Bog nam želi darovati vječnost i radost na nama je dali hoćemo to ili ne.Bog nikog ne baca u pakao sami se odlučujemo za pakao.
Probaj malo šire pročitat te tekstove u bibliji pa češ vidjeti da su i odgovori unutra zašto se Isus ponaša kako se ponaša prema farizejima,oholicama,umišljenim i itd.
kresho napisao:
ali meni stalno prolaze tekstovi iz Biblije kroz glavu..
"Ispljunut ću te ako si mlak.."
Otk 3,15-19 Znam tvoja djela: nisi ni studen ni vruć. O da si studen ili vruć! Ali jer si mlak, ni vruć ni studen, povratit ću te iz usta. Govoriš: 'Bogat sam, obogatih se, ništa mi ne treba!' A ne znaš da si nevolja i bijeda, i ubog, i slijep, i gol. Savjetujem ti: kupi od mene zlata u vatri žežena da se obogatiš i bijele haljine da se odjeneš da se ne vidi tvoja sramotna golotinja; i pomasti da oči pomažeš i vidiš. Ja korim i odgajam one koje ljubim. Revan budi i obrati se! Eto tekst govori sam za sebe Bog ne voli oholice i poziva da se obrate od svog oholog puta.Oholost se podiže na Boga oholost ne priznaje ni Boga ni ljude a niti Božje zapovjedi i kako onda da se ti oholi ljudi spase ako se sami ne žele spasiti

kresho napisao:
"Došao sam donijeti ne mir nego mač.."
Lk 12,51-53 Mislite li da sam došao mir dati na zemlji? Nipošto, kažem vam, nego razdjeljenje. Ta bit će odsada petorica u jednoj kući razdijeljena: razdijelit će se trojica protiv dvojice i dvojica protiv trojice - otac protiv sina i sin protiv oca, mati protiv kćeri i kći protiv matere, svekrva protiv snahe i snaha protiv svekrve.Isus to govori jer je svjestan da će se ljudi na zemlji podjeliti radi njega.Neki ga prihvačaju neki ne i to je neizbježno da dođe do podjele.
kresho napisao:
Budale i slijepci.".govori farizejima..
Mt 15,7-9 Licemjeri, dobro prorokova o vama Izaija: Narod me ovaj usnama časti, a srce mu je daleko od mene. Uzalud me štuju naučavajući nauke - uredbe ljudske
Mt 23,15 Jao vama, pismoznanci i farizeji! Licemjeri! Obilazite morem i kopnom da pridobijete jednog sljedbenika. A kad ga pridobijete, promećete ga u sina paklenoga dvaput goreg od sebe.
Mt 23,25 Jao vama, pismoznanci i farizeji! Licemjeri! Čistite čašu i zdjelu izvana, a iznutra su pune grabeža i pohlepe. Farizeji tadašnja "elita" u društvu su nam savršena slika sadašnjih farizeja današnje "elite".Pogledaj samo tekstove o njima u bibliji farizeji su puni oholosti,puni su sebe sebe uzvisuju a druge tlače zar je to u redu naravno da nije.Sukob između farizeje i Isusa je bio neizbježan jer Isus nije bio licemjer kao farizeji i zato im se tako suprostavio.Mada ih on prekorava da shvate i da se spase,Isus ih prekorava iz ljubavi za njihovo dobro da progledaju kroz svoju oholost i da se obrate jer su na putu u propast.
kresho napisao:
"Odlazi Sotono.."govori Petru..
(On je to rekao direktno Petru..a ne samo Sotoni..Jer kaže dalje;Na pameti ti je što je ljudsko....
Mt 16,21-24 Otada poče Isus upućivati učenike kako treba da pođe u Jeruzalem, da mnogo pretrpi od starješina, glavara svećeničkih i pismoznanaca, da bude ubijen i treći dan da uskrsne. Petar ga uze na stranu i poče odvraćati: "Bože sačuvaj, Gospodine! Ne, to se tebi ne smije dogoditi! Isus se okrene i reče Petru: Nosi se od mene, sotono! Sablazan si mi jer ti nije na pameti što je Božje, nego što je ljudsko!Tada Isus reče svojim učenicima: Hoće li tko za mnom, neka se odrekne samoga sebe, neka uzme svoj križ i neka ide za mnom. Isus je tako reagirao jer je Zli taj koji ga je htio spriječiti da ode na križ i otkupi svijet od grijeha.Zli je htio da ostanemo u grijehu.Evo sv Pavao nam to lijepo opisuje:
1 Kor 15,21-22 Doista po čovjeku smrt, po Čovjeku i uskrsnuće od mrtvih! Jer kao što u Adamu svi umiru, tako će i u Kristu svi biti oživljeni.kresho napisao:
Pitam se zašto nikad nije slične rečenice govorio u NZ ??..
Kako nije pa sve je to novi zavjet

kresho napisao:
MMagdaleni je rekao;Idi i ne griješi više..( a ne ostani kakva jesi

)
Naravno pa neće joj reči griješi kao što si i dosad

kresho napisao:
Onom mladiću je rekao:Ostavi sve i idi za mnom..na prvi pogled ga poziva..
a onda skoro da oće reći(bogataši će teško u Kralj.Neb.)...
Lk 6,21-25 Blago vama koji sada gladujete: vi ćete se nasititi! Blago vama koji sada plačete: vi ćete se smijati! Blago vama kad vas zamrze ljudi i kad vas izopće i pogrde te izbace ime vaše kao zločinačko zbog Sina Čovječjega! Radujte se u dan onaj i poskakujte: evo, plaća vaša velika je na nebu. Ta jednako su činili prorocima oci njihovi!Ali jao vama, bogataši: imate svoju utjehu! Jao vama koji ste sada siti: gladovat ćete! Jao vama koji se sada smijete: jadikovat ćete i plakati! Evo ovaj odlomak lijepo govori gdje je problem.Nije problem kad je netko bogat,znamo da je u bibliji puno ljudi bilo bogato pa su se spasili.Problem je jer bogataši imaju svojeg Boga a to jest srebro i zlato novac itd a ne mare za ljude i boga tu je problem zato Isus kaže:
Lk 6,24 Jao vama, bogataši: imate svoju utjehu!Time misli vi se oslanjate na svoje bogatstvo a ne oslanjate se na Boga.
kresho napisao:
apostolima jednom reče;oćete li i vi otići..kao da mu je svejedno..
Ovaj odlomak treba gledati šire:
Iv 6,35-64 Reče im Isus: "Ja sam kruh života. Tko dolazi k meni, neće ogladnjeti; tko vjeruje u mene, neće ožednjeti nikada. No rekoh vam: vidjeli ste me, a opet ne vjerujete. Svi koje mi daje Otac doći će k meni, i onoga tko dođe k meni neću izbaciti; jer siđoh s neba ne da vršim svoju volju, nego volju onoga koji me posla. A ovo je volja onoga koji me posla: da nikoga od onih koje mi je dao ne izgubim, nego da ih uskrisim u posljednji dan. Da, to je volja Oca mojega da tko god vidi Sina i vjeruje u njega, ima život vječni i ja da ga uskrisim u posljednji dan." Židovi nato mrmljahu protiv njega što je rekao: "Ja sam kruh koji je sišao s neba." Govorahu: "Nije li to Isus, sin Josipov? Ne poznajemo li mu oca i majku? Kako sada govori: 'Sišao sam s neba?'" Isus im odvrati: "Ne mrmljajte među sobom! Nitko ne može doći k meni ako ga ne povuče Otac koji me posla; i ja ću ga uskrisiti u posljednji dan. Pisano je u Prorocima: Svi će biti učenici Božji. Tko god čuje od Oca i pouči se, dolazi k meni. Ne da bi tko vidio Oca, doli onaj koji je kod Boga; on je vidio Oca. Zaista, zaista, kažem vam: tko vjeruje, ima život vječni. Ja sam kruh života. Očevi vaši jedoše u pustinji manu i pomriješe. Ovo je kruh koji silazi s neba: da tko od njega jede, ne umre. Ja sam kruh živi koji je s neba sišao. Tko bude jeo od ovoga kruha, živjet će uvijeke. Kruh koji ću ja dati tijelo je moje - za život svijeta.Židovi se nato među sobom prepirahu: "Kako nam ovaj može dati tijelo svoje za jelo?Reče im stoga Isus: "Zaista, zaista, kažem vam: ako ne jedete tijela Sina Čovječjega i ne pijete krvi njegove, nemate života u sebi! Tko blaguje tijelo moje i pije krv moju, ima život vječni; i ja ću ga uskrisiti u posljednji dan. Tijelo je moje jelo istinsko, krv je moja piće istinsko. Tko jede moje tijelo i pije moju krv, u meni ostaje i ja u njemu. Kao što je mene poslao živi Otac i ja živim po Ocu, tako i onaj koji mene blaguje živjet će po meni. Ovo je kruh koji je s neba sišao, ne kao onaj koji jedoše očevi i pomriješe. Tko jede ovaj kruh, živjet će uvijeke." To reče Isus naučavajući u sinagogi u Kafarnaumu. Mnogi od njegovih učenika čuvši to rekoše: "Tvrda je to besjeda! Tko je može slušati?A Isus znajući sam od sebe da njegovi učenici zbog toga mrmljaju, reče im: "Zar vas to sablažnjava? A što ako vidite Sina Čovječjega kako uzlazi onamo gdje je prije bio?" Duh je onaj koji oživljuje, tijelo ne koristi ništa. Riječi koje sam vam govorio duh su i život su.A ipak, ima ih među vama koji ne vjeruju." Jer znao je Isus od početka koji su oni što ne vjeruju i tko je onaj koji će ga izdati.
Eto opet su na djelu bili oni kojima nije bilo ugodno slušati šta Isus govori a oholicama i umišljenima NIKAD neće biti ugodno ono šta Gospodin govori.
Iv 6,66-69 Otada mnogi učenici odstupiše, više nisu išli s njime. Reče stoga Isus dvanaestorici: Da možda i vi ne kanite otići?" Odgovori mu Šimun Petar: "Gospodine, kome da idemo? Ti imaš riječi života vječnoga! I mi vjerujemo i znamo: ti si Svetac Božji.
Apostoli su bili jednostavni ljudi pa su ostali sa njime.
BTB brate