www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 11 svi 2025 11:32

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 28 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 23 stu 2007 12:05 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
Slika

BRATSKA LJUBAV
(život braće po Duhu - zahtjevi zajedničkog života, osobito u obitelji)

- prednjačiti jedan drugome u uzajamnom poštovanju: Pretječite jedni druge poštovanjem! (Rim 12,10)

- biti potpuno istih osjećaja jedni prema drugima: Budite istomišljenici među sobom! (Rim 12,16)

- primati (prihvaćati) jedni druge (u svoje društvo-zajedništvo): Prigrljujte jedni druge kao što je Krist prigrlio
vas na slavu Božju (Rim 15,7)

- opominjati se međusobno: …(vi ste) sposobni jedni druge urazumljivati (opomenuti) (Rim 15,14)

- uzajamna brižnost (oko zajedničkog dobra sviju): …(da ne bude razdora u tijelu, nego) da se udovi jednako
brinu jedni za druge (1 Kor 12,25)

- pričekati jedni druge: (kad se sastajete…) pričekajte jedni druge (1 Kor 12,25)

- ljubavlju služiti jedni drugima: …ljubavlju služite jedni drugima (Ga 5,13)

- nositi terete jedni drugih: Nosite jedni bremena drugih (Ga 6,2)

- tješiti se međusobno: …tješite se uzajamno (1 Sol 5,11)
- izgrađivati jedan drugoga: …izgrađujte jedan drugoga (1 Sol 5,11)

- živjeti međusobno u miru: Gajite mir među sobom! (1 Sol 5,13)

- promicati uvijek dobro, bilo jedan prema drugome bilo prema svima: …uvijek promičite dobro jedni prema
drugima i prema svima (1 Sol 5,15)

- podnositi jedni druge s ljubavlju: Podnosite jedni druge u ljubavi (Ef 4,2); …podnosite jedni druge
praštajući… (Kol 3,13)

- biti prijazni i puni milosrđa jedan prema drugom: Budite jedni drugima dobrostivi, milosrdni (Ef 4,32)

- pokoravati se jedni drugima: Podložni budite jedni drugima u strahu Kristovu! (Ef 5,21)

- praštati si međusobno: podnosite jedni druge praštajući ako tko ima protiv koga kakvu pritužbu! Kao što je
Gospodin vama oprostio, tako i vi! (Kol 3,13)

- ispovijedati grijehe jedni drugima: Ispovijedajte dakle jedni drugima grijehe (Jak 5,16)
(op.a: Nećeš' ispovijedati' svoje grijehe, osim svećeniku, ako bi to drugoga sablaznilo!)

- moliti jedni za druge: …i molite jedni za druge (da ozdravite!) (Jak 5,16)

- ljubiti se međusobno kao braća (od svega srca): …od srca žarko ljubite jedni druge (1 Pt 1,22)

- prakticirati gostoljubivost jedni prema drugima: Gostoljubivo primajte jedni druge bez mrmljanja! (1 Pt 4,9)

- opasati se poniznošću u međusobnim odnosima: …svi se jedni prema drugima opašite poniznošću (jer Bog se
oholima protivi, a poniznima daruje milost) (1 Pt 5,5)

- biti u zajedništvu jedni s drugima (bratska ljubav): …imamo zajedništvo jedni s drugima (1 Iv 1,7).

Gdje sam ja ovdje? Ako sam daleko od apostolskih (evanđeoskih) zahtjeva, to je znak koliko daleko trebam ići u svom - OBRAĆENJU…

Vrh
Citiraj  
 Naslov: ljudi moji
PostPostano: 23 stu 2007 21:54 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Joakime,Vikice .... moja je duša puna kad samo ovo čitam što ste napisali a tek kad to počmem živjeti...pjevati..tako sam sretna što sam pronašla sebe u vama i shvatila jednim djelom koliko i ja zapravo vrijedim.. :grlim te: :grlim te: neke sam stvari puno puta učinila a moslila sam da niko nevidi pa sad mi je sve jedno jel vidi ili ne važno mi je da Bog vidi i da sam ja sretna što sam to uradila...tko učine jednom od najmanjih učinio je meni.... HVALA TI MOJ DRAGI ISUSE ŠTO MI SVAKOM DANOM VIŠE OČI OTVARAŠ,,HVALA TI I SLAVA...HVALA TI NA OVIM DIVNIM LJUDIMA I HVALA TI ŠTO SI MOJ PUT POPLOČAO NJIHOVOM DOBROTOM I ŠTO UZ NJIH I JA KORAČAM K TEBI..HVALA TI ISUSE

Vrh
Citiraj  
 Naslov: Re: ljudi moji
PostPostano: 24 stu 2007 07:29 
Odsutan

asaravan napisao:
HVALA TI MOJ DRAGI ISUSE ŠTO MI SVAKOM DANOM VIŠE OČI OTVARAŠ,,HVALA TI I SLAVA...HVALA TI NA OVIM DIVNIM LJUDIMA I HVALA TI ŠTO SI MOJ PUT POPLOČAO NJIHOVOM DOBROTOM I ŠTO UZ NJIH I JA KORAČAM K TEBI..HVALA TI ISUSE

Slika

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 stu 2007 07:31 
Odsutan

Što koristi,braćo moja,ako tko rekne da ima vjeru,a djela nema?Zar ga vjera može spasiti?

U djelu Berte Brechta "Mutter Courage"doznali su neki seljaci,u vrijeme Tridesetogodišnjeg rata,da će u noći biti napadnute kuće njihovih susjeda.Bili su zastrašeni nasiljem svoje vojske,tako da se nisu usudili svoje susjede upozoriti .Stoga su samo molili:Oče naš...nedaj da grad strada... probudi ga,da naši susjedi budu budni...pomozi im..."jedino se gluhonijema Kathrin,dok su drugi molili popela na drveni krov i bubnjevima budila ljude.Ona je bila smaknuta,ali ljudi su čuli bubnjeve i naoružali se za obranu.
Je li molitva bila vjetar u leđa za potrebno djelovanje?

Gospodine,ne daj da samo sklopim ruke kad bude potrebno pomoći!

Vrh
Citiraj  
 Naslov: ...
PostPostano: 24 stu 2007 23:51 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

u jednom mjestu nakon velikih kiša nastane poplava i ljudi se uspaničeno počmu iseljavati,voda je navirala ,navirala i odluče neki ljudi koji su već napustili mjesto uzeti čamac i pokupiti ako još imaju koga ili što...iugledaše jednog čovjeka i doveslaju do jega i kažu uđi u brod opasnost je velika ,pođi s nama spasi se..a on će im na to -ja vjerujem u Boga i on će mene spasiti.idite.. nakon nekog vremena ist ljudi se ponovno vrate i zamole ga da pođe snjima a on im istim riječima odgovori -ja vjerujem u Boga i on će mene spasiti..bujica je rasla i stanje je bilo krajnje ozbiljno ljudi u brodiću nisu izdržali i još jednom se odvaže i ponovo pođu po tog čovjeka i kad su stigli on se već utapao i nehtjede se primiti za pruženu ruku već reče JA VJERUJEM U BOGA I ON ĆE MENE SPASITI...voda ga je progutala i on se utopi... prošao put svoj i dođe pred lice Božije i kaže mu :BOŽE MOJ JA SAM TI VJEROVAO A TI ME NISI SPASIO.! NA TO ĆE MU BOG:TRI PUT SAM TI RUKU PRUŽIO A TI ME NISI PREPOZNAO I NISI ME POSLUŠAO...ISUSE MOJ,MOLIM TE POMOZI MI DA NA VRIJEME PREPOZNAM ZNAKOVE TVOJE,DA DJELUJEM U PRAVOM TRENUTKU NA NAJ BOLJI MOGUĆI NAČIN,DAJ MI DA NIKOGA NE UVRIJEDIM POSTUPCIMA SVOJIM...I NEKA SVAKI POKRET MOJ BUDE VOLJA TVOJA I NEKA MI BUDE PO RIJEČI TVOJOJ...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 26 stu 2007 22:19 
Odsutan

Vrlo je teško izliječiti stare rane. Često znamo kazati ili pomisliti u najmanju ruku ovako: "To što si učinio mom podaniku ili mom najboljem prijatelj u ne mogu ti nikada zaboravit i i oprostiti ... Jednog dana ti ćeš se za to grdno pokajati!" Ponekad svoju prijetnju ne zaboravljamo desetljećima u nakani da se osvetimo.
Ne zaboravljajući nečije pogreške i krivnje mi svjesno gradimo nepremosive pregrade. Zato poslušajmo što kaže apostol Pavao: "Dakle, je li tko u Kristu, nov je stvor. Staro uminu, novo, gle, nasta! A sve je od Boga" (2 Kor 5, 17).

Mi doista ne možemo izliječiti stare rane, ali Bog to može. Zato čujmo opet apostola Pavla: "Jer Bog je u Kristu svijet sa sobom pomirio ne ubrajajući im opačina njihovih" (2 Kor 5, 19). To je Božje djelo, a mi smo njegovi službenici, jer isti Bog koji je svijet sa sobom pomirio, položio je i u nas "riječ pomirenja" .
Ta nas riječ poziva da izliječimo stare rane u ime Gospodnje .Pomirenje je riječ koja je našem suvremenom svijetu najpotrebnija.

(Henry J. M. Nouwen)

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 stu 2007 08:26 
Odsutan

Slika

Kad god pomislim -više ne ide,
Pogledam u ogledalo, nasmiješim se,
namignem sam sebi i - gle - opet ide!

Kad god pomislim - više ne ide,
Zapjevušim pjesmicu, onako za sebe,
Zazviždim s vrapcima,
zacvrkućem s pticama i - gle- zaista opet ide!

Kad god pomislim - više ne ide;
uzmen toplu kupku, pa se čvrsto istrljam,
obrišem i dobro namirišem
I - gle - već opet ide!

Kad god pomislim - više ne ide,
posegnem za dobrom knjigom,
sav joj se posvetim, onako po mome
I - gle - uskoro opet ide!

Kad god pomislim - više ne ide -
pođem na dugu šetnju, kroz šumu, po zelenoj livadi, uzduž riječne obale,
I - gle - stvarno opet ide!

Kad god pomislim - više ne ide -
Poslušam najmiliju ploču, zaigram prstima po klaviru ili tek udaram takt po stolu
I - gle - baš opet ide!

Kad pomislim - više ne ide,
popričam blisko s Bogom, o njemu i o svijetu
i - gle -opet... ide!

(Adalbert Ludwig Balling)

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 pro 2007 06:56 
Odsutan

Lk 21
27Tada će ugledati Sina Čovječjega gdje dolazi u oblaku s velikom moći i slavom. 28Kad se sve to stane zbivati, uspravite se i podignite glave jer se približuje vaše otkupljenje."

"Molim vas pričekajte me ovdje!",rekao sam slijepcu u vrevi velegradskog kolodvora i uštedio mu put do šaltera i ploče s voznim redom.Kad sam s e vraćao,morao sam se na trenutak zaustaviti i pogledati njegovo lice.Na njemu se vidjelo strpljivo,mirno čekanje,bez ikakve sumnje da ću se vratiti.Tada sam shvatio:tako bi zapravo moralo izgledati lice kršćanina u vrijeme došašća!(Heinz Scafer)

Slika

Gospodine, vjerujem u to da ćeš opet doći i da će jednom sve biti dobro.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 11 pro 2007 08:46 
Odsutan

Njegova se vrata (misli se na grad Nebeskog Jeruzalema ) nikad nece zatvarati danju. Nista necisto nikada nece u nj uci. (Otk 21, 25,27)

Slika

U bajkama postoje nova vrata npr. "Vrata Istine" koja kao u prici Frau Holler preliju onoga koji udje, zlatom ili smolom Die Unedliche Geschichte (Beskonacna Prica) Michaela Endea govori se o trima carobnim vratima: kroz "Vrata velike zagonetke" moze proci samo onaj koji ponizno podnese strah od nepojmivog i nadmocnog, tako ce izgubiti svaki strah.

"Vrata carobnog zrcala" pokazuju svakom njegovo pravo duhovno bice. Tko zeli proci kroz njih mora najprije potpuno uci u samoga sebe, kako bi tada mogao ici dalje mirne savijesti, neopterecen poput novorodjenog djeteta.

Treca se vrata zovu "Vrata bez kljuca" njihov neunistivi materijal reagira samo na nakane doticnog covijeka. Sto vise zeli netko posijedovati to se ona cvrsce zatvaraju.Otvaraju se samo onom koji zeli uci bez proracunatih nakana .

Gospodine , daj mi da kazem DA svome bicu, da krenem na put bez proracunatih nakana i ponizno se priblizim jaslama tvoga Sina .

Vrh
Citiraj  
 Naslov: lahor
PostPostano: 11 pro 2007 09:02 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Hvala za Ta Vrata! BTB :grlim te:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 28 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]