www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 11 svi 2025 10:43

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 29 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3  Sljedeće

kakav je za vas Bog
strog 0%  0%  [ 0 ]
blag 0%  0%  [ 0 ]
nemate osjećaj ljudskog karaktera prema Njemu 3%  3%  [ 1 ]
sama ljubav 51%  51%  [ 20 ]
pravedan 3%  3%  [ 1 ]
ne možete Ga pojmiti uopće 5%  5%  [ 2 ]
više toga zajedno 38%  38%  [ 15 ]
Ukupno glasova : 39
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 18 vel 2006 09:57 
Bog je Ljubav, Pravedan, Svet, Svemoguć, Sveznajuć.

Nedostatno je poznavati ga samo kao Ljubav, jer to stvara sjenu na ostale Božje atribute, koji su nerazvojni od Njegove naravi.

Vrh

Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 vel 2006 13:34 
Nedostatno poznavati????
Poznaje ga svatko kako mu je moguće i prema njegovim prilikama,nisu svi sveti niti su svi u Duhu.
Poznavati Boga je Put a ne konstanta.
Nema ništa loše u tvom napisu, no ispada da drugi "loše" vide Boga.
A vide ga onako kako mogu.

Vrh

Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 vel 2006 16:40 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Anonymous napisao:
Nedostatno poznavati????
Poznaje ga svatko kako mu je moguće i prema njegovim prilikama,nisu svi sveti niti su svi u Duhu.
Poznavati Boga je Put a ne konstanta.
Nema ništa loše u tvom napisu, no ispada da drugi "loše" vide Boga.
A vide ga onako kako mogu.

Tako uči new age.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 vel 2006 17:35 
Eta kao prvo dobrodošla.
A kao drugo pitanje je bilokako tko sad doživljava Boga i da li je mijenjao osjećaj prema njemu.
Dakle ne radi se o učenju nego o konstataciji činjeničnog stanja da nisu svi sveti i da ne mogu svi odmah doživjeti Boga kako bi se On trebao doživjeti ili kako nalaže crkva.

Vrh

Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 vel 2006 18:22 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Po meni pitanje je preopćenito,
Nema čovjeka na zemlji koji nema neki svoj odnos prema Stvoritelju, i vjerni i nevjerni. Čak i kad ga čovjek negira, govori o svom odnosu prema Bogu.
Po njemu živimo i mičemo se. (usp. Dj 17:28 )
Ključno je pitanje da li ga je čovjek «napipao i našao, jer zbilja nije daleko ni od jednog od nas.» (usp Dj 17:27 )

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 tra 2006 21:15 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 3 zahvala
Andjelina, ili Ina, Bog je misterij, najveca tajna koju je covjek spoznao u mjeri kojoj On to dopusta. Milo Mu je tako i slava Mu radi toga.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 25 stu 2007 14:45 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Ja sam do sad vidjela Boga kao nekoga tko će nas hvatati za svaki naš grijeh, i kazniti,mahati svojim kažiprstom na svaki naš propust... ako ćemo bolje pogledati, zapravo nas i uče da Bog kažnjava, da zapovijeda da ga se sluša, ja to ne gledam baš tako... više ne.... Bog je ljubav, i kao takav oprašta nam sve naše grijehe za koje se pokajemo, nepredvidiv je i pripredi nam neke stvari i lijepe pa i one manje lijepe ali sve opet za naše dobro... ja mislim da ćemo tek spoznat njegovu ljepotu, ljubav, snagu i moć, tek kad budemo s Njim gore, dok budemo trčali K Njemu, dok bude grlio nas... svoju djecu....
Dao Bog da tako bude!!!! :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 25 stu 2007 16:43 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 1 zahvala
uvijek kad sam se negdje slucajno lupila baka bi mi stalno govorila: "Viš , to te je Bogek kaznil jel nisii oprala sude.." Ili slicno.. i upravo zbog toga, kada sam oboljela, mislila sam da me Bog zbog necega kaznjava.. tu se je rodila i ljutnja.. osjecaj manje vrijednosti.. sve dok kroz molitvu, i prihvacanje kriza nisam spoznala da je Bog upravo suprotno.. sama ljubav...
danas.. na misi.. pjevam. Isuse, izlij na mene duha svetog.. a odmah iza toga, odgovor u meni:Vec sam jedan dio duha svetog izlio na tebe!.. :twisted: :-)

bila sam na klizanju na salati... vracam se u jedan sat u noci.. i jedna pticica pjeva na mom dvorisnom stupu.. umorna sam ko pas bila... al ja se sjednem na stepenice na ulazu u kucu i slusam.. osluskujem.. Suze mi na oci dolaze.. pa ana!! to tebi Bog pjeva..... pogledaj. poslat ce ti kisicu laganu.. i pocne kisa. uzdignem glavu.. osmijeh od uha do uha... :lol:
svaka kap kise je bila njegov blagoslov svete vode.. i pjeva pticica i dalje... to je moj Bog!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 26 stu 2007 08:26 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Bog je moje sve!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 26 stu 2007 12:15 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Bog?

Sjećam se riječi moje pokojne vjeroučiteljice iz srednje škole"Bog nije materija,On nije sijedi starac s bradom koji upire prstom, On je Sveprisutno duhovno utjelovljenje ljubavi u svemu što je stvorio je on, u Svemiru i na Zemlji, Stvoritelj svega, On je ono konačno ono apsolutno čemu mi smrtnici težimo!"

Sjećam se i još jednog svjedočanstva nešto mlađe vjeroučiteljice (možda nije vezano uz temu) o idolima i kultu obožavanja što mi se urezalo u pamćenje.Kada smo se dotakli teme o 10 Božjih zapovjedi odnosno prve "Ja sam Gospodin Bog tvoj, nemaj drugih bogova uz Mene!" što mi je uz Njegovu pomoć pomoglo u životu,rekla je: "Svi govore za neke materijalne stvari ili za neke javne osobe ili zvijezde da ih obožavamo, obožavam ovo, obožavam ono, a to nije ispravno po vjeri.Ne možeš obožavati stvar ili nekog glumca možeš ga voljeti, a Bog je onaj koji se obožava, On je ljubav, kako oni koji vjeruju mogu ne obožavati ljubav?"

Uvijek se sjetim tih riječi kada se nađem u kušnji da kažem kako obožavam nešto prolazno što će se kao i ja pretvoriti jednom u prah i samo se sjetim Njega i zovem ga k sebi.

:a1250:

BVB

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 29 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]