www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 23 lip 2025 16:32

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 68 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 27 svi 2006 17:43 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
lucija napisao:
To da Isus ponižava Mariju je apsolutna neistina!!! To zaista nigdje ne piše, niti to itko spominje. Isto tako nije moguće da ne bude veća od Petra, Pavla, Ivana ili Mojsija, naprosto zato jer je ona majka našeg Boga. heh, pa nije Bog ni Petru ni Pavlu ni Ivanu ni Mojsiju objavio da će mu oni roditi Sina. Jest, stina je da dečki to ni ne mogu :) . Ali ja samo hoću reći da Marija nikad nije zanijekala Isusa, a neki od ovih "momaka" jesu. Zamisli samo koliko je morala (i jest) biti čista, da bude majka živom Bogu?

Isus je ne zove majko nego ženo (Iv 2:4, 19:26)...isto tako kaže da je više blagoslovljen onaj koji vrši Riječ Božju nego Njegova majka (Lk 11:27-28)

naravno da je morala biti čista za to, pa zato i jest blažena i blagoslovljena među ženama...no i ona je sluškinja Božja koja je morala biti spašena Kristovom Žrtvom na Križu kao i svi mi, isto kao i Učenici, kao i Mojsije, kao i Ilija...svi su oni (ukljućujući Mariju) imali svoju ulogu u Božjem Planu i svi su sluge Božje i sluge Krista, nema razilke među njima

ne razumijem Marte čemu tolika ljutnja i netrpeljivost prema tome? I zašto sudiš na temlju toga moje srce? Zar poznaješ moje srce da ga možeš suditi? Recimo ja za tebe i sve kršćane NIKADA i NIGDJE ne bi rekao da su svinje...a što se tiče sekte, nevjerojatno je nešto ako jedan katolik (moram reći netipičan jer se ne slažem sa nekim Crkvenim dogmama koje su kontradiktorne sa Biblijom) kaže nešto što je proučio u Bibliji i da ga se optuži za vrijeđanje...

ja samo hoću uspostaviti dijalog da to proučimo sa stajališta Riječi Božje koja je istina, samo istina i ništa osim istine

:!:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 svi 2006 18:03 
Odsutan

Danijel
Citat:
ja samo pitam nešto...

Ovo je nazalost slika koja ce se cesce u Hrvatskoj vidjeti :twisted: . Svaki dan neka nova sekta, ko gljive nakon kise. Poznace se pak po svojim plodovima .
Kad neka dusa gladna Boga zapadne u njihove ruke prvo se izmanipulira sa nekim prorocanstvima( stvoriti strah u toj dusi) onda se pocinje neminovno blatati po Svetim Sakramentima ( odvuci tu dusu sto dalje od zajednice) i onda pocinje napamet ucenje kako nam pise nas produhovljeni prorok Danijel, sve protiv Majke Bozije( i sa time je dusa u njihovim crnim mrezam i odvojena od familije koja je vecinom RK)
Dali se ti novokomponirani vjernici pri takvim izjavama ne zapitaju, pa kakvog Boga mi ovaj propovjeda, koji kako pise gore svoju majku ponizava ????

Gdje su zatajile mozdane stanice tih novih pa da u takvo sto povjeruju :( :( :( .
Jedan Bog koji nam kaze na svakom koraku ,ljubi bliznjega, moli za neprijatelja, oprosti itd - PONIZAVA SVOJU MAJKU :( :( :(

Pitam se tko je tu gluplji, ucenik ili ucitelj :(

Pored dvije ustaljene crkve koje obe stuju Majku Boziju, ima i drugih vjerovanja koji su misljenja da im Majka Bozija nije potrebna u njihovim vjerovanjima. To je pravo svakog covjeka , to je van ove diskusije.

Ali ovi mali sektasi, koji kao naprimjer, dva covjeka(supruznici) ne slazu se sa nitkim ( o ljubavi krscanske....)u moru ovih novonastalih, pa otvore SVOJU crkvu i onda mudruju da je kriz obdahnut zlim duhom , ili kao mnogo njih nemamo sto doprinijeti ajmo razarati, kao danijel u ovoj recenici da je Isus ponizavao svoju majku..... :a1407:

Ili pak danijel,ovaj prorok, ide po vlastitim iskusenjima i misli da ponizavati majku svoju je ok i osnova je na kojem mozemo nekome sto povjerovati :( :( :( Ne vidim nikako poentu tog boga.Zar je taj tvoj bog danijel bio toliko nesavrsen da je sebi za majku izabrao zenu koju bi ponizivao :( :( :(
U kojeg Boga vjerujes ti :( :( :(

Kojeg Boga su tu tu priblizili i pokazali a sve po citatima Biblije :shock: . Zar u tom prorocanstvu bese vise interesa za citanje i studiranje ,nego interes se pitati kakav je taj Bog ljubavi koji svoju majku ponizava. Pitaj danijel, pitaj te tvoje vodje sto si tu napisao da ti objasne, jer normalnom svijetu su ta recenica i Bog nespojivi :o

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 svi 2006 18:17 
Odsutan

žao mi je da tako brzo prosuđuješ stvari Marte...i žao mi je što se vrijeđaš na to

možda jednog dana razumiješ da je ljubav kršćana vezana za Krista i samo za Krista koji je i SAM Riječ Božja i samo je On zajedno sa Duhom i Ocem dostojan se štovati i slaviti i hvaliti i obožavati - NITKO DRUGI!

no nije prvi puta da netko na to odgovara jednostavno licemjerski - ti si sektaš!

već mi je to pomalo smiješno, žao mi je samo što nećeš da porazgovaramo o tome sa stajališta Riječi Božje...

pozdrav Marte, ne moraš se složiti sa mnom, ja sam znao da nitko se neće složiti sa mnom...i ja nisam prorok, vidim da ne razumiješ ni što je prorok ili si samo sarkastična

žao mi je da ne pitaš Boga Svemogućega da ti pokaže istinu o tome, ja sam uvjeren i vjerujem u to da bi On pokazao svima koji Ga to traže...

Bog te blagoslovio Marte, neka ti Bog da mudrosti i spoznaju Njegovih Riječi

:arrow:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 svi 2006 18:17 
Odsutan

Citat:
ne razumijem Marte čemu tolika ljutnja i netrpeljivost prema tome

Otkud ?
Ja sam majka. Majka troje djece. Sa svim vrlinama i greskama covjeka. Pa kad bi me moje djete ponizavalo , pored svih gresaka koji su neminovni ljudima, zasigurno bih se pitala sto sam tako grozno pogrijesila u mom zivotu!

Ti pak pises o Majci Boga nasega. Ili pripisujes tvom bogu los izbor svoje majke za koju se mora stiditi ili imas neko novootkriveno prorocanstvo gdje se vide sve te greske Majkenase da bi obrazlozio nama zasto je Isus ( i gdje?????) ponizavao!

Zar si nasao gdje sto bi tvoje rijeci potvrdilo ?
Marija je prihvatila poruku andjela Gabrijela bez ijedne treni oklevanja( u to doba dijete van braka - SMRTNA KAZNA KAMENOVANJEM)
Marija bjezi u Egipat ( tad ne bas kao rad u Inozemstvu,hmmm)
Marija Ga prati tri godine i do kriza. Nikada Ga njene usne nisu zanijekale( o muskima koje si naveo citaj sam)
Isusovo uznesenje, Marija ostaje sa apostolima u molitvi do dolaska Svetog Duha

itditditditditditd.

RECI MI SA CIME JE ONA ZASLUZILA TVOJU HULU ????
Iz ljubavi prema kojemu bogu si to naveo?????
Koji te je citat na to naveo???
Je si li sada bolji krscanin ako blatis Njegovu Majku ?
Je su li te to naucili" "studiranjem pisma po ljubavi....." ?

Tvoje srce ne sudim ja , tvoje rjeci te sude

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 svi 2006 18:21 
Odsutan

nigdje je ja nisam hulio nitii rekao da ju ne poštujem niti ne volim

ja ju i volim i poštujem neizmjerno

no nisam ni rekao da se Isus stidi nje...samo ju je htio postaviti na mjesto običnog čovjeka a ne na mjesto kulta radi Njega, ja mislim da je zato rekao to što je rekao

oprosti Marte što sam te uvrijedio, nisam htio...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 svi 2006 19:28 
Odsutan

uh, Marte, cini mi se da ti je reakcija malo pretjerana. nije Daniel nikoga vrijeđao, samo je iznio svoje mišljenje. Optužiti nekoga da je sektaš, da mu je mozak ispran... Marte, pa svi smo mi ljudi sa svojim mišljenjima, propitivanjima, svi se mi kao ličnosti izgrađujemo do kraja života, mijenjamo stavove, nekad smo u nešto više uvjereni, nekad manje... Ali ovakav tvoj način govora nikako ne može pomoći nekome u izgrađivanju stava za koji ti (a i ja) misliš da je ispravan. Proglasiti nekog glupim... za to nemaš dovoljno argumenata. Prozvati ga prorokom je uvredljivo. Gdje je nestala tvoja blagost i tolerancija. Valjda i iz iskustva sa svojim klincima znaš da se vikanjem i vrijeđanjem ništa ne postiže. Za sve postoji logično objašnjenje, treba ga pronaći i razložiti. ako želiš nekoga izvesti na pravi put teško ćeš to učiniti šibom.
kad si spomenula te supružnike (valjda neke koji su osnovali neku sektu, nisam shvatila) zapitala sam se hoću li i ja dobiti ovakvu (nepotrebnu) jezikovu juhu ako ti kažem da sam beskrajno zaljubljena u čovjeka koji je rastavljen od svoje žene po državi, ali ne i pred Bogom, da je on upotpunio svaki atom moga bića i da želim s njim imati obitelj? Može li tako nešto suditi moju ljubav i vjeru u Boga? mislim da ne, isto kao što ni Danielovo mišljenje ne govori o njegovoj vjeri u Boga. Ja se niasm rodila kao kršćanin, vjerujem kao ni mnogi na forumu. dugo je trebalo dok se nisam našla s Bogom i dok Mu nisam predala sve u Njegove ruke. Mnogi lutaju na tom putu Marte, zaslužuju da ih prihvatimo ili barem saslušamo.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 svi 2006 19:31 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Daniel napisao:

Isus je ne zove majko nego ženo (Iv 2:4, 19:26)... :!:

"Kod Isusova križa stajale njegova majka i sestre njegove majke, Marija Kleofina i Marija iz Magdale. Kad Isus opazi majku i blizu nje učenika kojega je osobito ljubio, reče majci svojoj: 'Ženo, evo ti sina!' Zatim reče učeniku: 'Evo ti majke' I od tog je časa učenik uze u svoju kuću"(Iv 19, 25 – 27)

Daniele molim te pozorno pročitaj ovaj tekst:

Ivan jedini spominje kako je pod križem bila i Isusova majka. To su uklapa u kontekst Ivanova evanđelja i u povijesni kontekst Palestine pod Rimljanima, jer ako je osuđenik na smrt imao živu i zdravu majku, od nje se u Palestini očekivalo da prati sina na stratište i glasno za njim nariče. Prva Isusova riječ s križa upućena je Majci i voljenom učeniku koji stoje "uz križ Isusov", za razliku od sinoptika gdje su Galilejke stajale podalje od križa. Tako Isus dobro vidi svoju Majku i njoj u punoj svijesti pod novim vidom predstavlja voljenog učenika i nju voljenom učeniku. Marija je tu bila potpora svome Sinu koji je trpio, ali se vidi i briga Sina za svoju majku, i time nemogućnost da bi imala još djece jer ju je Isus morao povjeriti svom učeniku. Izrazom "Ženo" evanđelist povezuje taj prizor s onim u Kani u jedinstvenu cjelinu o ulozi majke Isusove u zajednici njegovih učenika. Taj izraz je aluzija na novu Evu, majku svih živih, a time i sliku Crkve (Post 3,20), ili na Sion kao metaforičku majku koja rađa novi narod Božji (Iz 49,20 – 22). Odatle bi proizlazilo Marijino duhovno materinstvo u zajednici Isusovih učenika. "Ljubljeni učenik" je po shvaćanju Tradicije Ivan Zebedejev, Jakovljev brat, jedan od Dvanaestorice. On pod križem predstavlja sve Isusove učenike koji se osjećaju privučeni Isusovom ljubavlju, prihvaćaju ljubav Raspetoga i Uskrsloga prema sebi te su spremni s ljubavlju prihvaćati druge učenike i sve ljude. Ta nova obitelj, koju Isus sabire od "raspršene djece Božje" (usp. Iv 11,52) jest Crkva Kristova. Isus se pred odlazak Ocu 'oslobađa' zemaljske obitelji, ali povezuje u obiteljske odnose one koje ostavlja. Marijina uloga je da svjedoči njegovu punu ljudskost, primjer je vjernosti i tiha svjedočenja. Žena čija je molba za zemaljske potrebe u Kani bila odbijena, sada kad je čas došao, dobiva ulogu u zajednici koja se rađa odozgo. Tu se događa prerastanje zemaljske obitelji Isusove (prirodna obitelj) u duhovnu zajednicu braće i sestara koji s njime čine volju Božju. Tako nastaje jedna obitelj jer učenik postaje Isusov brat, a Isusova majka postaje učenikova majka. Nadam se da će ti bar malo pripomoći u pravilnom razmišljanju o sintagmi ženo-majko. :!:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 svi 2006 20:17 
Odsutan

slažem se s nekim od toga jojakim, no recimo ne slažem se da je Marija - nova Eva nipošto jer je to kontradiktorno onome što si naveo prije a to je da je Zaručnica Kristova - Njegova crkva

a to jedino onda može značiti da je nova Eva - crkva, a ne Marija

drugo što sam htio reći da i da je to točno odnosno da je moje (a i dosta drugih kršćana koji se ne hvataju odmah denominacijskim imenom) mišljenje krivo, to isto tako NE ZNAČI da mora postojati kult Djevice Marije koja na neki čudotvoran način istjeruje zlo i brani od zlih sila i da joj treba iskazivati slavu i hvalu. Naime Pavao u Efežanima JASNO govori tko nas brani i koje su naše obrane od zlih sila i te su sve obrane Bogom dane i On to radi za nas, nitko drugi...

Luce hvala što me braniš no nije potrebno, mnogi tako reagiraju na to što samo još nisam uspio razumjeti čemu takva ljutnja na to...

Kao što kaže Pavao:

1 Kor 1,12 Mislim to što svaki od vas govori: "Ja sam Pavlov", "A ja Apolonov", "A ja Kefin", "A ja Kristov".
1 Kor 1,13 Zar je Krist razdijeljen? Zar je Pavao raspet za vas? Ili ste u Pavlovo ime kršteni?

a ja bi protumačio to za današnje vrijeme:

Mislim to što svaki od vas govori: "Ja sam katolik", "A ja protestant", "A ja pravoslovac" , "A ja Kristov".
Zar je Krist razdijeljen? Zar je Katolička Crkva raspeta za vas? Ili ste u njeno ime kršteni?

:arrow:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 svi 2006 21:43 
Odsutan

Daniele...

Ovo su pitanja iz NAUKA katoličke vjere i odgovori se mogu pronaći u Katekizmu Katoličke Crkve.U njemu ćeš pronaći mnoge odgovore , a za koja na forumu tražiš odgovore.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 svi 2006 23:44 
Odsutan

jana napisao:
Daniele...

Ovo su pitanja iz NAUKA katoličke vjere i odgovori se mogu pronaći u Katekizmu Katoličke Crkve.U njemu ćeš pronaći mnoge odgovore , a za koja na forumu tražiš odgovore.

znam jana to, bez brige...i dosta toga iz Katekizma je kontradiktorno sa Svetim Pismom zato vas pitam što vi mislite o tome

naime ako je nešto kontradiktorno sa Svetim Pismom onda ili su te stvari iz Katekizma - istinite ili je Sveto Pismo - istinito, razumiješ

a ja kao kršćanin uvijek stavljam na prvo mjesto najveći autoritet dan čovječanstvu a to je Biblija i uvijek ću je staviti ispred Katekizma KC jer je to ipak Riječ od Boga, a ako je netko u pravu u cijelom svemiru onda je to - Bog

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 68 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]