www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 07 svi 2025 22:59

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 69 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 08 lip 2006 12:54 
Odsutan
Admin

Podijelio: 17 zahvala
Zahvaljeno je: 19 zahvala
Grijeh protiv Duha jako je opasan. Ako nemaš razumijevanje o djelovanju Duha Svetog, ne govori o tome. Bolje je da šutiš.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 lip 2006 12:57 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Ne bi se složila s tim. Bitno je čisto srce, ako govoriš iskrena srca, ne možeš sagriješiti. Pa koliko smo samo mi na ovom forumu govorili o djelovanju duha Svetoga!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 lip 2006 13:03 
Odsutan
Admin

Baš se veselim toj spoznaji da je On osoba. On je stvaran. Kao što si ti stvaran ili stvarna. Kao što su ti stvarna ova slova koja čitaš. Zaista je stvaran kao ti i ja. Djelotvoran je, aktivan.

Pada mi na pamet misao da neki ljudi koji se bave zlim stvarima zazivaju duhove. Kako zamišljaš te duhove? Malo razmisli. Zli duhovi ne mogu biti na više mjesta istodobno i ne mogu čitati naše misli. Često je problem kod ljudi kad gledaju u svemu zlo. Svugdje prepoznaju zlo i vide zle duhove. Što nije dobro.

Duh Sveti može biti svugdje. Na svakom mjestu, u svakom trenutku i u svima istodobno.

Trebaš ga zamoliti da preuzme brigu o tvom životu. Zašto? Zato što je On taj koji je poslan da bude s tobom i u tebi zauvijek. Možeš ga upoznati i imati zajedništvo s Njim. I što se više družiš s Njim, to Isus postaje većim u tvom životu. Sve o čemuDuh Sveti govori je Isus. Krist je rekao: ''Kada dođe Branitelj, kojega ću ja poslati od Oca, DUh istine koji izlazi od Oca svjedočit će za me'' (Iv 15,26)
Želiš li doznati nešto o Isusu, moraš se okrenuti k Duhu Svetom. Isus ti je naložio da to činiš. A On je dobro znao što govori.
U Starom zavjetu, mojsije je mogao ići k Ocu. U Novom zavjetu, učenici su razgovarali sa SInom. ALi kuda bismo se ti i ja trebali okrenuti kad se suočimo s problemima? Duhu Svetom. On je osoba i upravo sada On stoji pored tebe i čeka da mu izraziš dobrodošlicu u svoj život. :D
Tražeći Njegovu pristutnost, otkrit ćeš tajnu velikih Božjih ljudi. David je rekao: ''Ne odbaci me!'' (Ps 51,13). On je znao što se dogodilo Šaulu kad ga je Duh Sveti napustio.
Pavao kaže da trebamo hodati u Duhu, živjeti u DUhu i moliti u Duhu. Petar i FIlip su razgovarali s Njim. Krist također.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 lip 2006 13:04 
Odsutan
Počivao u miru Božjem
Počivao u miru Božjem

da..i ja tako mislim ..možemo pričati o Njemu i o Njegovom djelovanju..čak i krivo..
ja mislim da Mu je dobro poznato da je to naš način u kojem Ga tražimo...
ali ako si mislio da ne priča se o Njemu loše..onda je ok..onda je zaista bolje šutjeti

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 lip 2006 13:05 
Odsutan
Počivao u miru Božjem
Počivao u miru Božjem

da i želim opet dodati...samo piši....vrlo poučno i ljepo...samo piši...ja ću se suzdržavati više od komentara da ne kvarim to što pišeš :arrow:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 lip 2006 13:14 
Odsutan
Admin

Letizia napisao:
Ne bi se složila s tim. Bitno je čisto srce, ako govoriš iskrena srca, ne možeš sagriješiti. Pa koliko smo samo mi na ovom forumu govorili o djelovanju duha Svetoga!

Nadam se da su ti ljudi koji su pričali o toj divnoj Osobi imali bar malo spoznaje i razumijevanja o našem divnom Prijatelju. Duh Sveti stanuje ondje gdje je čisto i raskajano srce.
Jasno je da svojom pričom i neznanjem (često neki govore da je Duh Sveti energija) možemo proširiti krivu spoznaju o Duhu Svetom, koji je divna Osoba. Takvim osobama koje će govoriti da je Duh Sveti energija je bolje da šute u svakom slučaju i ne žaloste Duha. Njima je dobro da slušaju, otvore svoje oći i uši te vide i čuju Tko je Duh Sveti. Dakle, da se pretvore u učenika.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 lip 2006 13:17 
Odsutan
Admin

andjelina1 napisao:
da i želim opet dodati...samo piši....vrlo poučno i ljepo...samo piši...ja ću se suzdržavati više od komentara da ne kvarim to što pišeš :arrow:

Hvala na podršci ina. :arrow:
Eto, Dođi Duše Sveti ispuni ovaj tekst svojom ljubavlju, mirom, radošću i srećom. Oživi ga u oćima svojih vjernih. Posvjedoči nam ovim putem za Sina i upoznaj nas sa Ocem, koga nikad nitko ne vidje. Upoznaj nas sa Njegovom Slavom i Veličanstvom. Znate li da Boga nikad nitko nije vidio? Svi su uvijek vidjeli samo njegovu Slavu!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 lip 2006 13:26 
Odsutan
Admin

Možda se pitaš: ''Kako da započnem zajedništvo s Duhom Svetim?'' To je vrlo jednostavno. Možeš mu se obratiti riječima: ''Duše Sveti, pomozi mi da molim.'' To je upravo ono što On želi da učiniš. Biblija každa da On moli za nas 'neizrecivim uzdisajima''. Kad počmeš razgovarati s Njim, osjetit ćeš da te težina napušta. Dobit ćeš molitvenog partnera koji će te odvesti ravno do Božjeg prijestolja.
Duh Sveti je prekrasna osoba i želi ti postati najdražim prijateljem. On čeka da te dovede bliže k Isusu. Krist je rekao: ''Ako ne odem, Branitelj neće doći k vama. Odem li, poslat ću ga k vama'' (Iv 16,7). Također je rekao da će nas DUh Sveti uvesti u svu istinu. ''Onn će mene proslaviti, jer će uzeti od onog što je moje i to objvaviti vama (Iv 16,13-14). On će nas pripremiti i za Gospodinov dolazak. Kad Gospodin dođe po tebe, bit ćeš spreman.
Duh Sveti čeka. On želi da započneš svoje zajednoštvo s Njim i Čezne da porazgovara s tobom licem u lice.

Dragi forumaši, želite li to? Želiš li ti to?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 lip 2006 13:35 
Odsutan
Admin

Proroci nisu čuli glas Oca ni Sina. Oni su čui glas Duha. Izaija je čuo Gospodinov glas kako mu govori:

''Idi reci tom narodu:
Slušajte dobro, al'nećete razumjeti,
gledajte dobro, al'nećete spoznati.
Otežaj salom srce tom narodu,
ogluši mu uši, zaslijepi oči,
da očima ne vidi, da ušima ne čuje
i srcem dane razumije
kako bi se obratio i ozdravio'' (Iz 6,9-10)

Ovo je govor Duha Svetoga preko proroka Izaije. Molim te dragi čitatelju da dobro razmisliš o tim riječima. Što one znače za tebe? Čitaj ih polako i upijaj. Zazovi Duha Svetoga da ti ih protumači.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 lip 2006 13:41 
Odsutan
Admin

Na koji način DUh Sveti govori?
On svjdeoči tvojoj savjesti. U svom pismu crkvi u Rimu Pavao kaže: ''Istinu govorim u Kristu - ne lažem - zato mi svjedoči moja savjest zajedno s Duhom Svetim'' (Rim 9,1)
Nemoj nikada posumnjati u vodstvo DUh Svetog. Kad je tvoj ''nutarnji čovjek'' uznemiren, ništa ne poduzimaj. Pokušavaš li biti sam svoj vođa, doslovce ćeš propasti. Slušaj Njegov glas koji govori tvojoj duši.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 69 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]