www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 12 svi 2025 14:57

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 211 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 22  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 11 ožu 2006 08:13 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Nije riječ o rastavi. Rastave nema, nego se brak proglasi nevažećim.

U čemu je razlika?

Tako se želi reći da brak uopće nije postojao, bio je prevara jer je sklopljen u laži. Ako nešto rastavimo ili razrješimo, znači da je to postojalo...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 11 ožu 2006 23:25 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Bog je zapovjedio jednom svom proroku da se ozeni kurvom. Kako gledate na to?!"?!?

Manje vi stavljajte sebe na prvo mjesto a vise volju i naum Bozji.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 ožu 2006 01:57 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

dominik napisao:
Bog je zapovjedio jednom svom proroku da se ozeni kurvom. Kako gledate na to?!"?!?

Napiši kojem to proroku!
Reci mi molim te kako moze biti volja Bozja da si u braku s osobom koja gasi čik od cigarete na djeci i ženi? Možda misliš da to se to ne događa, ali obiđi malo domove za napuštenu djecu.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 ožu 2006 02:07 
Odsutan

dominik napisao:

Daj Dominik,pa nisi valjda nasjeo na Da Vincijev kod :!:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 ožu 2006 02:08 
Odsutan

sjm napisao:
Nije riječ o rastavi. Rastave nema, nego se brak proglasi nevažećim.

U čemu je razlika?

Tako se želi reći da brak uopće nije postojao, bio je prevara jer je sklopljen u laži. Ako nešto rastavimo ili razrješimo, znači da je to postojalo...

da pravilnije bi bilo napisati razdvajanje od stola i postelje...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 ožu 2006 11:32 
Odsutan

Letizia napisao:
dominik napisao:

Napiši kojem to proroku!

Pa Hošei!!!!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 ožu 2006 16:04 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

dominik napisao:

Jedno razmišljanje uz navedeno:

Prorok Hošea se oženio ženom Gomerom koju je jako volio. Bilo je to u 8. st. prije Krista. Doživio je tragediju jer ga je to ljubljeno biće napustilo unatoč zajedničkoj djeci. Bilo mu je neizrecivo žao što se je njegova žena, pod utjecajem širenja štovanja poganskog boga plodnosti Baala odala prostituciji. Hošea joj se mogao krvavo osvetiti, budući da je za takvo brakolomstvo po židovskoj religiji mogla biti kažnjena smrću, i to kamenovanjem. Taj Božji čovjek nije se htio poslužiti postojećim zakonima, jer je tu ženu i nadalje duboko u srcu iskreno volio, pa je bio spreman sve joj oprostiti, samo da se vrati te da s njime nastavi živjeti žarom njihove mladenačke ljubavi. Vjerovao je u pobjedu snage prave ljubavi te se uz Božju pomoć nije prevario. Žena je u požudnom iskorištavanju svoga tijela i duha otkrila poniženje i osamljenost pa je iz svoga pustinjskog života zaključila kako bi za nju bilo najspasonosnije da se vrati svome mužu koji je jedini istinski voli, koji će joj sve oprostiti i s kojim će ponovno započeti život u pravom dostojanstvu i nepatvorenoj ljubavi. I ona mu se vratila. Tim bolnim i potom radosnim osobnim iskustvom Hošea je u svojim razmišljanjima, po nadahnuću Duha Božjega, došao do uvjerenja kako na sličan način i Bog - Jahve ljubi narod koji se ponaša poput nevjerne žene bludnice, a on strpljivo zaljubljeno čeka da ljudi uvide svoje promašaje i zablude pa da se vrate izvoru prave ljubavi njemu svome Stvoritelju. Prorok Hošea je značajan upravo po tome što je prvi izrazio takvu slikovitu usporedbu.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 ožu 2006 16:28 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 1 zahvala
andjelina1 napisao:
o....ali ako nema šanse da po crkvenim propisima primim pričest..ja ne bih poslušala crkvu....zato bih stvarno nekog ozbiljnog i upućenog molila da mi pojasni sve to..a normalno da ću uskoro popričati sa svećenicima u RL-u o tome...

Draga andjelina1!
Molim te da doista još jedno pročitaš ovaj dio koji sam izdvojio.Molim te!Pokušaj polako i razborito razaznati što pišeš?!Nemoj dozvoliti da se oko banalnosti prepiremo.Čvrsto vjerujem da živiš i vjeru svoju potkrepljuješ onim što napišeš,ali molim te zapamti-nijedan Rimokatolik član RC ne može i ne smije izreći ono što si gore napisala!Ti ako imaš sve preduvjete da ne kršiš Zakone svete nam Matere Crkve,zar nije prirodnije i bezbolnije to učiniti(ma koliko teško i koji razlozi bili)negoli vazda biti u opreci sa svojom savjesti na jednoj strani i Crkvenih propisa na drugoj-na koncu konca kojoj si se i obvezala primajući svete sakramente!Naravno ovo sve vrijedi ako pripadaš RC!Nadajući se da si kroz ovo vrijeme porazgovarala sa nekim kompetentnim i da će ti se pojasniti,jer nije svaki slučaj isti.Osobno kod tebe ukoliko,koliko sam mogao shvatiti postoji uvjeti,ti i tvoj suprug ste "rastavljeni" kako se kaže"od stola i postelje"i vi doduše na neki način jeste "rastavljeni",ali ti nisi u drugoj(ti kažeš)izvanbračnoj ili bračnoj civilno sklopljenoj zajednici,prema tome NEMAŠ ZAPREKA za pristupanje sakramentu pomirenja i pričesti. I to sam shvatio na tvom prvom upisu u drugom topicu,stoga i nisam želio ti odgovoriti jer sam predpostavljao da je u tvom slučaju sve u redu-no o ovoj "neposlušnosti"(koja je očito bila u najboljoj namjeri-a koliko bi koristila otom potom) sam se malo štrecnuo-jer draga andjelina1 nije meni problem za tebe-jer činiš po Zakonu,već zamisli druge neupućenije u vlastitu vjeru,mogu zaključiti jednostavno,ma što me briga ja volim Isusa i ne tiču me se nekakvi Crkveni propisi?E to je vrlo opasno,i tu bi mogli ti i ja zajednički odgovarati pred Gospodinom za preuzetnost i propust prema sestri - bratu svome, što nikako ne bi bilo dobro za nas kao i za njih.Stoga oprosti što sam reagirao na ovakav način,ali kao što si već mogla primjetiti u svezi bilo kakovoga nepoštivanja ili krivog tumačenja Crkvenog Zakona i same RC po svojoj savjesti ću tako nastupiti!Želim ti obilje radosti i mira i sjeti me se ponekad u svojim molitvama! :!:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 ožu 2006 22:18 
Odsutan
Počivao u miru Božjem
Počivao u miru Božjem

da...u pravu si....
iako sam promislila prije nego što sam napisala i o toj mogućnosti da se nebih pokoravala....nisam promislia da bi moj post mogao na nekoga djelovati loše....
ovom prilikom se ispričavam i zahvaljujem ti što si me opomenuo te iskreno žalim zbog svog posta....

no ja sam post napisala s mislima upućenim mnogim osobama koje su rastavljene od supružnika....i nemaju nikakvu vezu ni odnos s drugom osobom..(dakle po tom pitanju nemaju ni prepreka) a ne usude se pričestiti se...
dakle uopće ne razmišljam tome da netko ima drugu vezu...normalno je da takva osoba nema šta raditi na pričesti jer mnogo puta piše da Bog ne voli one koji varaju svoje supružnike.....
a kako uglavnom nismo crkveno rastavljeni....spadamo pod tu grupu kojoj nije dozvoljeno imati nekoga i primiti sakramente....

shvatila sam da nam Bog uvijek šalje one nadređene koje zaslužujemo i da u svakom slučaju čovjek uvijek treba slušati nadređene...u ovom slučaju crkvene zakone i da neposlušnost njima nije problem zbog njih nego zbog nas..jer ne vjerujmeo u Božiju odluku da moramo postupiti po onome kako je On nama uredio....

i iako sam u totalnoj kontradiktornosti sa svojim uvjerenjima napisala post...nekako mi je to imalo smisla dok sam pisala...
sad kad si me prozvao....više mi zaista moj post nije u redu..stoga još jednom zahvaljujem na upozorenju....

u molitvama s mi...još večeras...:arrow:
i ti se sjeti mene... :!:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 ožu 2006 22:30 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
andjelina1 napisao:

u molitvama s mi...još večeras...:arrow:
i ti se sjeti mene... :!:

:arrow: :arrow: :arrow:

Zazivam Božji blagoslov na tebe,tvoga sina i sve drage osobe koje nosiš u svom velikom i iskrenom srcu!

Gospodin te blagoslovio i sačuvao.Pokazao ti lice svoje i smilovao ti se.
Svratio pogled svoj na tebe i dao ti mir.
Bog te blagoslovio!

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 211 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 22  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]