www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 11 svi 2025 11:14

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 28 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 24 kol 2006 18:25 
Odsutan
Počivao u miru Božjem
Počivao u miru Božjem

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
ja niš ne bacam....ali ne toliko zbog osjećaja svetogrđa...nego jednostavno sam takva da ne volim bacati hranu...tj vezana sam strukom uz ugostiteljstvo i uvijek pazim kako raspoređujem.
znam sda sam svom sinu često govorila da se ne igra sa hranom jer su druga djeca negdje gladna...

ali postoji jedna druga stvar...
ako ćemo već o bacanju novca kroz hranu koji može nekom dobro doći...

koliko puta kupujemo gluposti koje niti su nam potrebne za prehranu niti su zdrave...i masu love bacamo na takve stvari...pa recimo meso...
kao da je čovjeku potrebno 3-5 puta na dan jesti meso...
itd..itd....

realno gledano da ljudi malo pripaze...mogli bi komotno polovicu novca što troše na hranu....podijeliti ili si priuštiti neke druge stvari..(već ovisno o karakteru)
postajemo obično potrošačko društvo kojem manipuliraju reklamni spotovi i medijska psihologija....
u biti ne mislimo ništa...samo živimo ..ko amebe

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 stu 2007 08:40 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

to je i moje misljenje- bacanje hrane treba sprijeciti tako da se ne kupuju gluposti, grickalice i slicne stvari..

Isus dok je hodao zemljom sigurno nije imao jela, a i bio je sigurno vise puta gladan. Hodao tri godine danima..znaci bio je na putu non stop, sigurno se desilo da nekad nije imao nista za jesti, dok ga netko nije pocastio...A i Marija je bila udovica, kad je Josip umro nitko se vise nije brinuo financijski za njih dvoje, znaci ako je Isus hodao i propovjedao, nije vise imao vremena raditi stolariju, onda je sigurno i Marija vise puta bila gladna. Mislim da nije mogla bas birati. A zamislite si kakvi su ljudi (bili), i kakvi su sada- sigurno su to Mariji spocitavali da Isus hoda okola, a ona da je gladna;
Cijeli zivot Marijin je bio ponizan, u najmanjoj stvarcici kao jelo i u onoj najvisoj, to je sveto savrsenstvo kojemu mi moramo teziti... sjetimo se Marije kako je ona zivjela...
prozdrljivost sigurno ima i veze sa skrtoscu i sebeljubljem..sto se tice mene ja na tom polju moram biti puno stroza sama sa sobom...i to sve jer kupujem gluposti, i jer volim jest cevape :lol:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 stu 2007 13:56 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
Često mi se dogodi da prođe dan, a ja tek navečer nešto pojedem...(zbog toga post za mene i nije neko preveliko odricanje, nije mi to teško i stoga ne postim baš često)...
I znam da je to zapravo grijeh - ne brinem se o svom tijelu, dopustim da mi sve drugo bude važnije od jela pa sam na kraju dana toliko premorena i iscrpljena da ni tad nemam snage bilo što pojesti unatoč gladi.. :roll:

Ali često mi se dogodi i da u takvom "gladnom" stanju kupim hrpu raznih gluposti poput slatkiša i grickalica i to pojedem umjesto neke prave hrane... Nedostaje mi urednosti u prehrani - često preskačem obroke...

Rijetko kad sam neumjerena u jelu, ali kad dođem kući za vikend tad nadoknadim sve što sam propustila - trudim se pojesti i puno povrća i voća, svega... Ali ne osjećam to neumjerenošću nego pokušajem da težinu vratim u normalu, tj. da nadoknadim sve one dane kad nisam dovoljno jela kroz tjedan.
Često sam i iscrpljena upravo zbog toga jer "zaboravim" jesti...
Hm...pa stvarno moram poraditi na svojim prehrambenim navikama... :shock: Moja je dugogodišnja želja "uvesti" doručak u svoj život... Nažalost, nikako mi to ne uspijeva...

Super mi je Alelujino promišljanje o tome kako Isus i Marija nisu imali puno hrane... Sigurno je bilo tako... Mali, slatki Isus i Marija... baš bi čovjek često trebao misliti na njihov ljudski život... na njihovo ponašanje u svakodnevnici...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 stu 2007 11:53 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Lijep pozdrav svima :b232:

Da i meni se jako svidjela ova usporedba sa Isusom i Marijom jer je vrlo smislena ovome o čemu se govori a i nema smisla govoriti o nečemu ovozemaljskom ako to ne možemo povezati sa nebeskim i vjerom u kojoj ćemo sigurno naći ili već jesmo rješenje ili odgovore na naša svakodnevna pitanja.

Pa evo,što se tiče neumjerenosti u jelu i piću mogu za sebe reći da sam bila u tom problemu u toj kušnji nekoliko godina i još se uvijek iz dana u dan borim protiv toga.Nikada nisam bila pretila osoba a nitko u mojoj obitelji nije bio, a nakon što sam se zaljubila u jednu osobu i ppočeli smo provoditi sve više vremena zajedno tako sam se i ja u toj nekoj sigurnosti opustila tj. popustile su sve moje kočnice što se tiče prejedanja, čašćenja, grickalica i slično a da ne govorim da sam se u tom periodu koji je trajao oko 5 godina okrenula od vjere i Boga, moj duh je zamro, nisam se molila kao da nisam ni osjećala potrebu a dani su prolazili kao od šale pa sam se znala i našaliti nekad na svoj račun kako "kradem Bogu dane" što tumačim i kroz lijenost u neradu pa i lijenosti vlastitog duha.No ove godine sam odlučila stati na loptu i već je prošlo 4 mjeseca kako sam skinula višak kilograma.Ali da ne ispadne kako ovdje govorim o najboljim metodama skidanja kilograma zapravo želim reći da sam zapravo u tom razdoblju odricanja naučila nešto.Sve prijateljice su mi počele govoriti "oo pa ti si sad komad jel se dobro osjećaš...?", a ja na to i nisam imala neki konkretan odgovor jer nisam željela da me obuzme taj osjećaj taštine kako je odjednom moja vanjština i ljepota sve što imam nego to gledam kao moj unutarnji proces u kojem se više ne borim kako bih iz dana u dan bila mršavija i ljepša nego kako bih bila što skromnija u hrani i piću i poniznija misleći baš na one koji nemaju, na siromašne, sirote, tužne ostavljene i na Isusa koji isto nije imao sve ali je imao čisto neiskvareno srce u svim padovima i kušnjama kroz koje je prolazio.I to Ga je hranilo u neimaštini jer je znao da je to put ka "izobilju"-Bogu.

Ja nisam u principu nikada mogla bacati svjesno hranu u smeće a da mi u glavi nije bila pisutna slika i misli o siromašnima i potrebitima no opet kažem kako nisam savršena nego sam običan smrtnik s "manom" dakle grešna sam i nastojim se iz dana u dan boriti protiv grijeha.Ali kako već dulje vrijeme živim u drugom kućanstvu znači ne kod svojih roditelja i ima nas 5 pa se uvijek nastoji kuhati da se ne premaše količine kako se ne bi bespotrebno bacalo ali to se jednostavno ne može potrefiti.Netko bi stalno meso netko ne voli nikakva variva od povrća i tako uvijek ostane višak koji drugi dan nitko ne jede ali pošto se uzgajaju svinje i kokoši a ima i mačaka ta hrana bude njima raspoređena pa me zanima da li i to znači razbacivanje jer ta hrana ipak na kraju bude pojedena?
Također jedan ukućan skoro svaki put ostavi malo hrane u tanjuru i ne pojede ju pa sam ja čak jednom i komentirala da zašto to radi kad ima onih kojima bi itekako bio potreban taj zalogaj no odgovor nisam dobila.Sad, da li je to neka vrsta žrtve te osobe ili nerazmišljanje i neosjetljivost ne bih htjela suditi.

Što se tiče onih 10 % koje bi trebali davati od svojih prihoda svojim bližnjima ili Crkvi ili općenito zajednici u bilo kojem smislu tu isto imam neku svoju priču ali i molbu za komentar ili savjet.
Moja sestra koja je još mlada je prije godinu dana tragično postala udovica i od tada su se nagomilali veliki problemi financijske prirode a oni problemi koji su naoko bili mali dok je muž bio živ postali su još veći pa to mogu usporediti sa križem, da, ona nosi ogroman križ ali vidim da je još podnošljivo jer se ne predaje a toga se najviše bojim da se ne preda da ne digne ruke od sebe i života da ostane zdrava i što je najbitnije da spozna Boga i vjeru u svoj svojoj punini da ne luta u svemu tome.Tu joj nastojim malim koracima pomoći u vjeri ali neću joj nametati ništa što ona sama možda sada nije spremna prihvatiti...još.Kažem da joj pokušavam pomoći u vjeri zato jer joj trenutno materijalno nisam u stanju pomoći i to me razdiralo i još uvijek me trga kad ju vidim tužnu i opterećenu problemima a nemam tisuću, dvije, tri kuna da joj dam što bi napravila bez razmišljanja jer mi nije žao novca i uvijek mislim i da ga imam ne znam koliko nije mi važno jer za mene je novac običan bezvrijedan papir na ovom svijetu u odnosu na milosti i ljubav Boga, Isusa I Djevice što je neprocjenjivo!
No razumijem da je život takav dok ga živimo i da novcem možemo podmiriti dugove i kupiti sve ali ne i ljubav Božju.
Uhh toliko riječi mi se roji po glavi i dok o ovom pišem suze mi naviru ali ne mogu si pomoći.Možda nisam sve detalje rekla i nisam možda sve lijepo sročila ali nadam se da nisam fulala temu :)

Iz dana u dan molim Boga da mi pomogne i da jaču volju, milost, ljubav, ufanje, znanje, razum da uskoro uspješno diplomiram a i postoji mogućnost da se uskoro i zaposlim ako Bog da jer ako se to desi konačno ću moći pomoći nekome pa bilo to 10% ili više.

Molim vas ako možete molite za to :a1250:

BVB :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 stu 2007 12:25 
Odsutan

ej, ja ti mogu samo onih deset posto preporuciti...obecala sam Isusu 10 posto od place svaki mjesec, kad dobijem posao...i prosla je jedna 9 evo ti posla, i placa stvarno dobra, ja jako veselo dajem 10 posto crkvi, jednom sveceniku koga su orobili kad je skupljao za crkvu...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 stu 2007 14:36 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Ah što reći...ALELUJA Aleluja ! :r086:

BVB :b206:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 stu 2007 16:08 
Odsutan

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
...da li je postojao u prošlosti svetac koji je bio..debel..??

Vrh
Citiraj  
 Naslov: neumjerenost
PostPostano: 21 stu 2007 16:25 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
naggar je napisao
Citat:

Ne vjerujem, zato bi se ti mogao malo zamisliti(zabrinuti) nad svojom kilazom. :twisted:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 21 stu 2007 17:03 
Odsutan

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
viking napisao:
naggar je napisao
Citat:

Ne vjerujem, zato bi se ti mogao malo zamisliti(zabrinuti) nad svojom kilazom. :twisted:

.zamišljen sam...već dvije godine sam na dijeti...
..od sutra

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 stu 2007 17:46 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Citat:

Citat:
Ne vjerujem, zato bi se ti mogao malo zamisliti(zabrinuti) nad svojom kilazom. Twisted Evil

Citat:
.zamišljen sam...već dvije godine sam na dijeti...
..od sutra

Viking i Naggar baš ste me nasmijali :a1490:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 28 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]