www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 11 svi 2025 07:35

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 18 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 29 kol 2006 21:17 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Natanele, hvala ti za ovaj križni put! Ponovno sam razmišljao čitajući što si piao o bolovima koje je Isus pretrpio zbog nas.
Neka te Isus obilno blagoslovi.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 kol 2006 21:44 
Odsutan

( Na Torinskom platnu Osoba ima totalno uništeno jedno rame (zaboravio je li desno ili lijevo) što bi dalo uputiti da je nosila kompletan križ težak ... (???) ... ! Ako je Isus pao na pod tijekom nošenja križa (ne piše u Evanđelju) od toga je mogao ozbiljno ozlijediti srce – predispozicija za smrt na križu. Via Dolorosa je otprilike duga 6oo metara, ali je trebalo potezati taj teret između svjetine koja Ga je usprkos vojnicima (zbijeni prostor) gurala i pljuvala i udarala i gađala koječim (Valtorta tvrdi: čak i životinjskim fekalijama, svime što je razularena raja našla na putu)).

Sv. Bernando je upitao Isusa što Ga je najviše boljelo za vrijeme Muke? Gospodin je odgovorio: "Imao sam na ramenu Ranu, 3 prsta duboku, koja je nastala od križa. Ta me je Rana više boljela nego ostale. Na tu Ranu ljudi malo misle, jer im je gotovo nepoznata. Zato štuj tu Ranu! Što god budeš molio na čast te Rane, dat ću ti. Svi oni koji štuju tu Ranu, dobit će milost i pokazat ću im svoje milosrđe! "

( molitvu možete naći u "Molitve" )

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 30 kol 2006 10:50 
Odsutan

Izak napisao:
Sv. Bernando je upitao Isusa što Ga je najviše boljelo za vrijeme Muke? Gospodin je odgovorio: "Imao sam na ramenu Ranu, 3 prsta duboku, koja je nastala od križa. Ta me je Rana više boljela nego ostale. Na tu Ranu ljudi malo misle, jer im je gotovo nepoznata. Zato štuj tu Ranu! Što god budeš molio na čast te Rane, dat ću ti. Svi oni koji štuju tu Ranu, dobit će milost i pokazat ću im svoje milosrđe! "

Izak, odlično!
Možeš li nešto više o ovome, je li to iz nekog on-line molitvenika, ili..?
(Mislim da je nešto slično bilo objavljeno i svetoj Katarini Emmerich.)

I da, hvala na blagoslovu, naklonio sam se pred ekranom: možda bi mogao otvoriti temu o važnosti blagoslivljanja?
Anyhow, i na tebi počivao blagoslov Svevišnjeg Slika !

PS. Dobar ti novi avatar.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 kol 2006 12:43 
Odsutan

E hvala ti Natanele za avatar. I meni je lijep.
Nastojat ću nešto više o Muci Isusovoj napisati.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 stu 2006 16:02 
Odsutan

Slika

Vidjeh Sina Božjega gdje prolazi mimo,
Trnovom krunom okrunjen.

"Nije li to bio kraj, Gospodine", zapitah Ga,
"I nije li sva patnja bila pretrpljena?"

A On, okrenuvši se, pogleda me očima bolnim:
"Nisi li još dokučio?
Gledaj! Svaka je duša Kalvarija,
A svaki grijeh raspelo."

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 stu 2006 15:54 
Odsutan

[ Preuzeto sa stranice madam Vassule na hrvatskom jeziku: http://www.tlig-hr.net/stranice.php?id=74 ]

Žalosna otajstva

1. Isusova smrtna borba u Getsemanskom vrtu

Slika

Meditacija iz Biblije: Isus u tjeskobi moli u Getsemanskom vrtu (Mt 26, 36-46).

Meditacija iz poruka Pravi život u Bogu:
Isus govori o svojoj agoniji: „O Getsemani! Što bi ti još mogao ispripovijedati osim tjeskobe, izdajstva i napuštenosti! Getsemani, ti si oduzeo ljudima hrabrost! Zadržao si je u zamrlom zraku moje tjeskobe za sva vremena. Getsemani, što bi još mogao objaviti što još nije objavljeno? Ti si bio svjedok u svetoj tišini izdajstva tvoga Boga. Ti si mi svjedočio. Došao je čas da se Pismo ispuni.
Kćeri, znam da mnoge duše vjeruju u mene samo kao u priču. Oni vjeruju da sam ja postojao samo u prošlosti. Za mnoge sam samo prolazna sjena, sada pomračena vremenom i razvojem. ♥ Veoma ih malo shvaća da sam ja bio na zemlji u tijelu i da sam i sada među vama. ♥
Ja sam SVE. Što dođe da prođe, to i prođe. Znam njihove strahove, znam njihove tjeskobe, znam njihove slabosti. Nisam li ja sve to iskusio u Getsemaniju? Kćeri, kad je ljubav molila u Getsemaniju, treslo se tisuće đavola. Preplašeni demoni natjerani su u bijeg. Čas je došao: Ljubav je slavila ljubav. O Getsemeni, ti si svjedok izdaje, ti si svjedok napuštenosti! Ustani svjedoče i svjedoči!
Kćeri, Juda me je izdao. Ali koliko me njih danas još uvijek, poput Jude, izdaju! Onog sam časa znao da će se njegov poljubac raširiti među mnoge. I na naraštaje koji imaju doći. Ovaj isti poljubac bit će mi davan opet i opet, neprestance, obnavljajući moju tugu, ranjavajući moje srce. ♥
Vassula, dođi! Daj da se utješim! Daj da se odmorim u tvome srcu. ♥♥ (17. svibnja 1987.)
Oče naš,
Zdravo Marijo,
Slava Ocu,
O, moj Isuse,
Isuse, moja jedina ljubavi

2. Isus je bičevan

Slika

Meditacija iz Biblije: Pilat je Isusa osudio i dao ga bičevati. (Mt 27, 11-26; Iv 18, 28-40 i 19, 1)

Isus diktira o svojoj muci: „Kad su me bičevali, pljuvali su po meni i udarali me po glavi, zbog čega mi se smutilo. Udarali su me u trbuh te sam bez daha pao na tlo, stenjući od boli. Zabavljali su se udarajući me redom. Nisam bio za prepoznati! Tijelo mi je bilo izlomljeno, a tako i moje srce. Meso koje mi je bilo rastrgano, visjelo je po čitavom tijelu...
Jedan od njih podignuo me i vukao, jer me noge više nisu nosile. (9. studenoga 1986.).
Oče naš,
Zdravo Marijo,
Slava Ocu,
O, moj Isuse,

3. Isus okrunjen trnovom krunom

Slika

Meditacija iz Biblije: Vojnici su se zabavljali rugajući se Isusu. (Iv 19, 1-12)

Isus nastavlja: „A onda su me ogrnuli nekom svojom haljom i vukli udarajući me, gađajući me usred lica. Slomili su mi nos [11], mučili me. Slušao sam njihove uvrede. Kćeri! Njihovi glasovi, puni mržnje i izrugivanja, odzvanjali su, prelijevajući moju gorku čašu. Slušao sam ih kako govore: 'Gdje su ti sada tvoji prijatelji? Sada, kad je njihov kralj s nama! Jesu li svi Židovi takve izdajice kao što su ovi? Gledajte njihova kralja!'
I okrunili su me trnovom krunom! Kćeri! Vikali su: 'Gdje su ti tvoji Židovi da ti kliču, jer TI sI kralj, zar ne? Možeš li ga oponašati? Smij se! Ne plači! Ti si kralj, zar ne?! Ponašaj se kao kralj!'...“ (9. studenoga 1986.)
Oče naš,
Zdravo Marijo,
Slava Ocu,
O, moj Isuse,

4. Isus nosi križ

Slika

Meditacija iz Biblije: Iscrpljen i natovaren teškim križem, Isus uziđe na Golgotu (Iv 19, 17-19).

Isus nastavlja: „Svezali su mi noge konopcem i naredili da idem do mjesta gdje je bio moj križ. Kćeri moja, nisam mogao hodati, jer su mi noge bile svezane te su me do križa vukli po zemlji, potežući me za kosu. Moja je bol bila nepodnošljiva. Komadići mesa, koje je visjelo nakon bičevanja, iskidali su se. Popustili su mi konopce na nogama. Udarcima nogu podignuli su me s tla i natovarili mi moj teret na ramena. Nisam mogao vidjeti svoga križa, jer su mi oči bile pune krvi, koja je, zbog trnja što se zabolo u glavu, curila u mlazovima niz lice. Tako su oni podignuli moj križ i stavili mi ga na ramena, gurajući me prema vratima.
O kćeri, kako je bio težak moj križ koji sam morao nositi! Oćutio sam put prema vratima, vođen bičem iza sebe. Pokušavao sam gledati kroz krv koja mi je pekla oči. A onda sam osjetio da mi netko otire lice. Žene pune boli, prišle su mi brišući moje natečeno lice. Čuo sam kako plaču i jauču. Osjetio sam ih. 'Budite blagoslovljene!' izustio sam. 'Moja će krv oprati sve grijehe svijeta. Gledajte, kćeri, došlo je vrijeme vašeg spasenja!'
Pošao sam bliže k svjetini koja je divlje vikala. Nisam vidio ni jednoga prijatelja. Tamo nije bilo ni jednoga da me utješi. Moja je smrtna borba rasla i ja sam pao na zemlju.
Bojeći se da ću izdahnuti prije raspinjanja, vojnici su naredili jednom čovjeku, imenom Šimun, da ponese moj križ. Kćeri, to nije bio čin dobrote ili samilosti! Ne, to je bilo radi toga da me sačuvaju za križ!“ (9. studenoga 1986.)
Oče naš,
Zdravo Marijo,
Slava Ocu,
O, moj Isuse,

5. Isus je razapet i umire na Križu

Slika

Meditacija iz Biblije: Isus napušten, trpi i umire na Križu. (Iv 19, 23-30)

Isus završava: „Kad smo došli na brdo, bacili su me na zemlju. Svukli su s mene odjeću, ostavljajući me golog, vidljivog svakom oku. Rane su mi se opet otvorile i krv je tekla po zemlji. Vojnici su mi ponudili vino pomiješano sa žuči. Odbio sam, jer sam duboko u sebi već bio pun gorčine koju su mi nanijeli moji neprijatelji. Brzo su me pribili na križ. Prvo ručne zglobove. A onda, nakon što su čavle zabili u križ, rastegnuli su moje izlomljeno tijelo i divlje proboli moje noge.
O kćeri! O kćeri! Kakva bol! Kakva smrtna borba! Kakvo mučenje moje duše! Napušten od svojih ljubljenih, zanijekan od Petra, na kome ću zasnovati svoju Crkvu, ostavljen od svih svojih prijatelja, sam samcat, prepušten svojim neprijateljima, zaplakao sam, jer je moja duša bila ispunjena žalošću.
Vojnici su postavili moj križ u udubljenje. Upro sam pogled iznad svjetine, a jedva sam mogao gledati. Svojim nateklim očima gledao sam taj svijet. Nisam vidio ni jednoga prijatelja! Među onima koji su me ismijavali nije bilo ni jednoga da me utješi. 'Bože moj! Bože moj! Zašto si me ostavio?' Ostavljen sam od svih onih koji su me ljubili!
Pogled mi je pao na moju Majku. Pogledao sam je i naša su srca progovorila. 'Dajem ti svoju ljubljenu djecu da budu i tvoja djeca. Ti ćeš njima biti Majka.'
Sve je bilo svršeno. Spasenje je bilo blizu. Vidio sam otvoreno Nebo. Svi su anđeli stajali u iščekivanju. Sve je stajalo u nijemoj tišini. 'Oče moj, u TVOJE ruke predajem duh svoj! Sad sam s Tobom!'

Oče naš,
Zdravo Marijo,
Slava Ocu,
O, moj Isuse,

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 stu 2006 17:46 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova