www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 27 lip 2025 22:00

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 120 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 02 ruj 2006 23:55 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Mihael napisao:
Ne misli sveti Franjo na onu smrt, krepaš i nema te, već na onu lijepu, ideš kod Boga, napokon. Kužš? :P

Ma da, kužim. Odnosno predpostavila sam da na to misli kao što je Pavao rekao da je za njega smrt dobitak.
Mihael napisao:
Po meni je smrt sestrica. Umirem da bih živio vječno, da bih se izbavio iz progona :wink:

:D Ok... Iako ne moraš nužno umrijeti da bi živio vječno, ako Isus dođe i uzdigne svoju crkvu :wink: šalim se-no hoću reći Bog je umro umjesto nas da bismo mi mogli živjeti i globalno gledano smrt nije naš prijatelj.
Ali u svakom slučaju sunce i sl. ne može biti dijete Božje.
(ne znam što je Franjo mislio o teologiji, možda čak ništa pozitivnog :? )

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 ruj 2006 00:03 
Odsutan

Aby napisao:
(ne znam što je Franjo mislio o teologiji, možda čak ništa pozitivnog :? )

Ne znam ni ja točno, ali i meni se čini da ništa pozitivno.
Evo baš mi sad došla misao, zar nije "ozbiljna teologija" ono što nas dijeli?
Ti protestant, ja katolik, oni ko zna šta sve nisu itd.
Kada pogledamo život i djelo sv. Franje, imamo se na što ugledati.
Čak je jako loše govorio o "učenosti".
Branio je svojoj braći da "uče", da pretjeruju u znanju.
Jer njegovo mišljenje je bilo, a i djelim to mišljenje sa njime da će se neka baba, koja slijepo vjeruje Gospodinu i nikada nije znala čitati, isto tako i djete, prije spasiti nego netko tko je pročitao sve "svete knjige" i zna bibliju napamet od korica do korica i zna pametovat i popovat o svemu, kao i što je teza da mi sunce nije brat i sl.
Nemoj ovaj primjer o suncu uzeti za zlo, samo sam želio to što slikovitije predočiti.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 ruj 2006 12:19 
Odsutan

Mihael napisao:
1. Evo baš mi sad došla misao, zar nije "ozbiljna teologija" ono što nas dijeli?

2. Čak je jako loše govorio o "učenosti".
Branio je svojoj braći da "uče", da pretjeruju u znanju.

1. Misliš da nas ''neozbiljna'' ne bi mogla? Ili bilo što drugo?
2. Da, znam i to mu baš ne služi na čast. Čuj, on je ipak samo sv. Franjo-nije Bog i može pogriješiti. Istina je da su mnogi učeni ljudi i teolozi jako daleko od Boga, ali to ne znači da je teologija loša. Mnogi ljudi koji nisu teolozi su isto jednako daleko od Boga. Bog nema ništa protiv školovanja! Boga se doživljava u srcu, a ne u glavi. Bog koristi svakakve ljude na svoju slavu, učene i neučene. Pa reći da je teologija kriva za loš odnos s Bogom je viđenje problema gdje zapravo problem i nije. To je rekao npr sv. Franjo dok je opet Ignacije bio za školovanje, čitav isusovački pokret cijeni školovanje (teologiju). A i današnji franjevci koji nasljeduju Franju čitaju knjige i školuju se. Također znam da neke ljude Bog baš poziva da idu na teologiju. Što sv. Franjo misli o tome ne znam (predpostavljam da je sad promijenio mišljenje jer bolje se shvaća stvari u Nebu nego na zemlji), ali znam što bi mislio Bog kad bi ti ljudi koji su pozvani na teologiju bili mu neposlušni samo zato jer je Franjo nešto mislio...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 ruj 2006 12:22 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 3 zahvala
Kuran izricito negira Sveto Trojstvo, Isusa kao Sina Bozjeg, Isusovu muku, raspece, smrt i uskrsnuce, samo spasenje po Isusu, kriz kao simbol.... Isus u Kuranu i Bibliji nema iste karakteristike.
Bez obzira na sve to, mislim da su muslimani braca, i to svaki doti jednog koji ljubav trazi. Jednostavno je to, Bog je ljubav, 'ljubite jedni druge...', sve se 'vrti' oko ljubavi, pa je jednostavno zakljuciti da je brat svaki onaj koji ljubi bliznjeg svog kao sebe samog. Taj isti moze reci da je Isus tek poslanik, al i Kuran takvom jednom govori tko nam svima sudi na kraju: Ne Muhamed, ne Mojsije, ne Ismael nit Ibrahim, vec Isa, Isus, Gospodin nas. Cak i u Kuranu, po kojem je nas Spasitelj 'njihov' Sudac, a Sudac Bog, al Isus nije Bog.
Dosta ima kontradiktornosti izmedju Kurana i Biblije, al ne bih im dao mjesta da odvajaju ljude, vec da spoje: po Isusovom Zakonu - LJUBAVI, po ljubavi ih mjerimo, barem po ljubavi. Gdje god potstoji mogucnost da netko bude brat Isusov, ucinimo sve da to i bude.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 ruj 2006 12:56 
Odsutan

Da, trebamo ih voljeti i Bog ih voli pa? Ljubav Božja ne isključuje istinu! Bog je ljubio ljude i dok im je govorio da je dana vlast onima koji vjeruju u Njegovo ime da POSTANU djeca Božja. Volio ih je i kad im je govorio da neće vidjeti Kraljevstva Božjeg ako se ne rode od Duha i vode. Volio ih je i kad je upozoravao da će nekima reći: idite od mene prokleti, nikad vas nisam poznavao. Volio ih je i kad je rekao farizejima da su djeca đavla. Ljubav ne isključuje istinu, Božje sudove i Božju pravednost i Njegov put spasenja kad im je opet naravno u ljubavi rekao da je On jedini put po kojem se mogu spasiti.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 ruj 2006 13:48 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

svi ljudi čistog srca,bez obzira na vjeroispovijest su nam braća i sestrice.
Jer ako u srcu ne nosiš srdžbu nego ljubav i mir,ako živiš ljubav,ako si od sotone čist,možeš se zvati kako hoćeš ali brat si mi.
I ako si ateist,ok(doduše ne znam kako bi mogla tako živjeti) a ne nosiš zlo u sebi,Bog te voli,dijete si Božje i brat si mi.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 ruj 2006 14:08 
Odsutan

Po tome onda uopće nije bitno niti u što vjeruješ niti kome Bogu služiš. Da li je to Isus ili nije? Vjeruješ li da si u prošlom životu bio konj ili ne vjeruješ u reinkarnaciju, već u spasenje kroz Krista, a ne karmu. Prihvaćanje vjerom Krista i obraćenje nije ni najmanje bitno (a očito ni sakramentni za koji svaki katolik vjeruje da su važni). Sorry, ali tako razmišljanje je new age, a ne kršćanstvo.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 ruj 2006 14:18 
Odsutan

starsmoker napisao:
Kuran izricito negira Sveto Trojstvo ... uskrsnuce

Da.
Kako je onda moguće da Papa ljubi tu i takvu knjigu?
http://images.google.hr/images?hl=hr&q= ... a=N&tab=wi

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 ruj 2006 14:22 
Odsutan

O! Ja je ne bih poljubila, a neka svatko radi prema vlastitoj savjesti.
E baš me zanima da mi netko odgovori (tko trpa sve religije u isti koš) što mislite o onome što ljudi bubu opsjenuti nakon što su bili na reikiju, raznim sličnim praksama, kod muslimanskih hođa i sl.?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 ruj 2006 14:23 
Odsutan

Pa valjda Isus želi da sve ljubimo kao svoju braću i sestrice, a ne da ih ne ljubimo. Možete li ikoga iskreno ljubiti,a da to nije bratska ili sestrinska ljubav???na ovoj zemlji??? Bitno je sve ljubiti takvom ljubavlju,a ako ih gledamo kao braću tada će i Radosna vijest bliže i prije doći i do njih! Jer od brata trebaš dobiti radosni dar, a ne od nepoznanika i prolaznika!

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 120 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]