www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 10 svi 2025 22:47

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 166 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 17  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 21 tra 2006 14:54 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Izrail napisao:
Bile ste pre uvjerljive naročito Marte s onom puškom
:P :P
Pa se čovjek splašio i ja sam malo

Eto!
Tako ljude plašiti, pa sad ni rakijica neće imati umirujuću moć!
Morat ću uzeti duplu dozu ...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 tra 2006 14:54 
Odsutan

Izrail napisao:
Bile ste pre uvjerljive naročito Marte s onom puškom
:P :P
Pa se čovjek splašio i ja sam malo

:P :P Slika :P :P

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 tra 2006 15:13 
Odsutan
Počivao u miru Božjem
Počivao u miru Božjem

eto sad smo sve zaspamali i umjesto da s eljepo svađamo ko pravi ljudi mi se smijemo ko Božija dječica....

makar bi nas mogli Slika..zbog spama...

ps(zato je uuuuuuvijek dobro biti dobar sa moderatorima....(nisam ja badava navijala Slika)

idem ja sad...Slika

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 tra 2006 00:36 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Znam da sam obećao pročitati encikliku Deus Caritas est, ali evo dok ne nađem vremena :oops:

možda će nekoga ovo interesirati:

KATOLIČKI BOGOSLOVNI FAKULTET SVEUČILIŠTA U ZAGREBU i
CENTAR ZA PROMICANJE SOCIJALNOG NAUKA CRKVE HRVATSKE BISKUPSKE KONFERENCIJE

pozivaju studente KBF-a na predavanje

Kardinal Renato Raffaele Martino
BOG JE LJUBAV
AKTUALNOST I ZNAČENJE ENCIKLIKE DEUS CARITAS EST PAPE BENEDIKTA XVI. ZA STUDENTE TEOLOGIJE

Pozdravna i uvodna riječ: kardinal Josip Bozanić, predsjednik HBK
Zaključna riječ: dekan prof. dr. sc. Zdenko Tomislav Tenšek
Predavanje će biti simultano prevođeno

Ponedjeljak, 24. travnja 2006. u 18.00 sati. Tribina Grada Zagreba, Kaptol 27.

(za one koji ne znaju to vam je jos malo iza Bogoslovije na Kaptolu isto sa desne strane kad idete od katedrale)...
:!: :!:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 tra 2006 01:29 
Odsutan

ucenik napisao:
Marijancica napisao:
Ljudi koji su krivo osudjeni od Inkvizicije, i stradali su dali zivot za pravosudje, koje je vezano za Crkvu, dakle Krista, dakle su mucenici.

Ne nisu dali život za pravosuđe nego su nevino stradali zbog nečije (toplo se nadam slučajne) krive procjene, ali to je prestrašno.
Prema tome bi svatko tko nedužan pogine (recimo slučajni stradalnik u nekoj pljački banke) bio mučenik.

Ne, neduzni ljudi koji poginu u nesretnom slucaju, bilo koje vrste su zrtve, a ne mucenici. Mucenici su, koliko ja znam, ljudi koji su bili progonjeni zbog vjere u Boga, Isusa, Mariju, cak i jedan koji je bio rob, a njegov gazda mu nije dozvoljavao da nosi skapular.
Ljudi koji su krivo osudjeni i spaljeni, ili bili muceni za vrijeme Inkvizicije, cak i oni koji su bili preslusavani, a nista nisu napravili, su mucenici jer je sveta Inkvizicija crkveno pravosudje, a ne ljudsko. Ja mislim da ce i oni koji su krivo osudjeni u ljudskom pravosudju biti neka vrsta mucenika, jer su zivot dali, ili dio zivota, mir u zivotu, ili nesto za sveopce dobro, a to je ono sto nam je Isus naredio: Volite jedan drugoga, voljeti znaci raditi za sveopce dobro. Ljudi koji rade da bi svi bolje i lakse zivjeli vole sve ljude, recimo majka Tereza, ona je dobila nagradu za mir, ali ce biti svrstana u mucenike, jer je ona svoj zivot dala da bi drugi bolje zivjeli.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 tra 2006 02:00 
Odsutan

Marte napisao:
...
1. Evo redom. Marijancica je svoje misljenje o svecenicima dosta opsirno dala. Istina je i da su sami i da su ipak u svojim zajednicima uvjek sa istomisljenicima. Pusti otoci im nisu nepoznati mada su samo na odredjeno vrijeme kada se povuku u tisinu duhovnih vjezbi.
Nemozemo mi znati da li su oni navecer sretni ili usamljeni kad se zatvore vrata iza njih. To mogu samo oni sami i to svaki na svoj nacin osjetiti. Mi mozemo predpostavljati a to su predpostavke !

2. Bracni partneri pak kako navodi Marijancica da NEMAJU tu slobodu , nerazumijem! Ja sam 28 godina u braku. U jednom krscanskom braku koji se zasniva pored drugih stvari i na tome da svaki bracni partner ima i svoj kutak slobode- sto ne znaci nista drugo nego biti sam sa sobom i provjesti odredjeno vrijeme kako to njemu njoj u tom trnutku pase.
I mi se itekako volimo Marijancice !

3. Nemozemo reci da su krive zene ili je kriv svecenik. Kad se to dogodi oboje su zgrijesili i tu nema osude nego pomoci , sveceniku da se odluci , djevojci-zeni da se preispita je li ljubav bila ili zaljubljenost zabranjenog!

...

4. Rekoh vec jednom, ja volim sve svecenike, i svaki mi je kao otac i brat i u svakoga vjerujem da je Bozja ljubav ga na taj put povela. Ukoliko padne pod teretom ja bi svakome pruzila ruku i pomogla mu u mojim skromnim mogucnostima da dodje do definitivne odluke.

1. Mozemo pitati svecenike kako se osjecaju navecer. Mnogi od njih to itekako govore, i bez da ih pitamo. Jedan je presretan sto je svecenik, on je bio kapelan u nekakvom domu za beskucnike, muskarce, jedan takav muskarac, ovisnik o drogama mu se je povjerio, pa je onda odlucio: kad vec skoro umire, bolje da se ispovijedi. Postali su prijatelji, taj je covjek umro u svecenikovim rukama, jako iskvareni jezik, pokvarene rijeci, ali nije nista mislio lose, drugi nam je dan svecnik pricao o tome, i bio je sretan sto je covjeka poslao Bogu. Jako je bio sretan i ponosan taj svecenik. To je tako divno opisao, da meni i sad idu suze na oci, suze srece. Zeljela bih i ja tako umrijeti, u rukama istog svecenika, ali je to nemoguce, jer je taj svecenik nedavno slavio 50 - godisnjicu svojeg svecenstva. Bojim se da nece vise biti ziv, u vrijeme mojeg umiranja.

2. Cinjenica je da se mnogo brakova danas razvode, ne zato jer su bili jako sretni u braku. Ti zivis u sretnom braku, ti si jedna od rijetkih. Vecina ljudi koji su u braku su zajedno zbog djece, zbog novaca, nemaju drugu kucu da se otsele, neki su zato jer kad se se vec ozenili/udali, onda bolje da ispune sto su obecali Bogu, neki su u braku kao pokora... Vrlo je malo sretnih brakova, pogotovu u ovo doba seksualne slobode, reklame na svakom cosku, mlada generacija je nemoralna, zbilja - mlade zenske se nude na ulici za sitne pare, pa kako onda muskarac moze odoljeti?, naravno to negativno utjece na brak. Jedna zenska ima zivot totalno unisten, samo zato jer se udala, muz je bio prijatelj sa seoskom vracarom, koja ga je stalno nagovarala da bude bezobrazan prema zeni, koja je bila dobra zena, i vidjela je da se muz neobicno, nenormalno ponasa, ali nije znala zasto. Dok je doznala, vec su prosle godine, sad je prestara da se rastane, prenezadovoljna da ostane u braku, cak se jadna pustila mislima o samoubojstvu. Ali - molitve svete Brigite Svedske su joj dale volju da zivi dalje, makar i u braku. Za nju je brak pokora koju je namijenila za obracenje grijesnika. Grozno! :cry: :x :oops: :twisted: :shock:

3. Kriva je zenska, jer je ona dosla u crkvu moliti se Bogu, a ne traziti muskarce. Drukcije bi bilo da su se upoznali na plazi, shvacas? Ili u parku, vlaku, bilo gdje drugdje, ali - u crkvu je zenska dosla zbog svoje ljubavi prema Bogu, a ne uzimati Bozjeg slugu. Fuj. :x :oops: :cry: :shock: :twisted:

4. Ja gledam svecenike prvenstveno kao ljude, da li su mladi, stari, zgodni, ruzni, pobozni, pametni, ili ne bas, skolovani, ili ne bas, zdravi, bolesni... Onda se molim za one koji trebaju moje molitve. Recimo: mladi, zgodni, bolesni, stari, nemocni, ali se najvise molim za one koji mogu lagano pasti u kusnju, jer bezobrazne zenske traze najbolje za sebe, a nemaju niti malo obzira prema Bogu, tako da ostave sto je najljepse, najbolje Bogu, a sebi nadju nekoga tko nije tako divan.
:!:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 tra 2006 02:10 
Odsutan

andjelina1 napisao:
Marte napisao:

Ja sam misljenja da se puno mladih ne odlucuje na taj korak jer jos nisu sigurni da su za to pozvani i ako se ipak odluce za ne, nazalost se gledaju kao pali andjeli ! To je nasa greska da im nasim klevetanjem o onima koji su krenuli pa odustali, ne pomazemo, nego i druge unaprijed strasimo.

ptpisujem marteSlika

Ja nikako. Mislim da su mnogi mladi neodlucni, cekaju da se nebo otvori i Bog Otac pozove bas njega, onda bi on eventualno isao, a ako nista drugo barem bi bio siguran da ga Bog zove.
Evo: jedan je mladic isao u crkvu, na misu, svecnik ga je pitao: da li bi se htio zarediti. Mladic je odmah odgovorio: ne, ali mu je svecenik rekao Bog te zove. Mladic se zaredio, i sad je svecenik, vec mnoge godine. Jako je zadovoljan sto je otisao u svecenike. Dakle, cak i ako te covjek pozove, to moze biti Bozji poziv.

U ovo doba, cak je papa pozvao mlade, kad je rekao: molite da se mladi odluce za svecenikci poziv. Dakle, crkva treba, crkva zove, ali mladih svecenika nema, jer su mladi neodlucni.

Ja ozbiljno :o smatram jos nesto:
:o :o :o :o :o :o
U ovo nase doba mi se klanjamo slobodnoj volji svakog pojedinca, tako da roditelji kazu svojim sinovima: pa, ako hoce ici u svecenike, ako nece ja ga necu tjerati.
:o :o :o :o :o :o
Rezultat: mnogo samoubistva, jer mladi jednostavno ne shvacaju zasto zivjeti, mnogo ovisnika o drogama, mnogo homoseksualaca mladica, jer su ih pokvareni stariji ljudi na to nagovorili, mnogo prostitucije, ... kojesta negativnog vidimo danas, zar ne?

Pa zar onda nije bolje otici u svecenike, znati svrhu zivota, voditi ljude Bogu, ne ovisiti o drogama, biti pod celibatom, bez seksualnih bolesti, imati uvijek dovoljno hrane, biti postovan, biti uvijek sa ljudima, ... ostalo znate.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 tra 2006 11:45 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Marijancica napisao:
Ljudi koji su krivo osudjeni i spaljeni, ili bili muceni za vrijeme Inkvizicije, cak i oni koji su bili preslusavani, a nista nisu napravili, su mucenici jer je sveta Inkvizicija crkveno pravosudje, a ne ljudsko.

S ovim se slažem i pozdravljam stav da trebamo priznati i moliti za oprost. Tako je i papa činio a iz takvog njegovog ponašanja i zbog njega su se mnogi odlučili na svećeništvokao životni poziv.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 26 tra 2006 11:02 
Odsutan
Počivao u miru Božjem
Počivao u miru Božjem

Marijancica napisao:
Pa zar onda nije bolje otici u svecenike, znati svrhu zivota, voditi ljude Bogu, ne ovisiti o drogama, biti pod celibatom, bez seksualnih bolesti, imati uvijek dovoljno hrane, biti postovan, biti uvijek sa ljudima, ... ostalo znate.

ne moraš nama...samo reci sebi..a osvrćući se na cijeli tvoj post....(nema smilsla sve citirati)...zašto onda nisi ti otišla u časne sestre????

oni i jesu neodlučni velikim dijelom zbog razloga koje je navela marte

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 26 tra 2006 11:43 
Odsutan

andjelina1 napisao:
ne moraš nama...samo reci sebi..a osvrćući se na cijeli tvoj post....(nema smilsla sve citirati)...zašto onda nisi ti otišla u časne sestre????

Ja jesam osjetila nekakav poziv, ispred Presvetog Oltarskog Sakramenta. Brzo sam izisla iz crkve, izjasnila se samoj sebi da su decki ipak ljepsi, barem ih konkretno vidim, a ne samo kao komad kruha, pa sam odlucila ne vise posjecivati crkvu tako cesto, da poziv ne bi postao jaci. Ja sam ustvari zaobisla svoj poziv. :oops: Priznajem, i - pokajala sam se, iskreno. :?: Ipak se sveta majka crkva zna bolje brinuti za nas nego sto to znamo mi sami. Ja se volim moliti, cesto uzivam u muzici, u molitvi, ispred oltara, u razgovoru za vrijeme jela, pa to sam sve mogla i u casnima, ali - eto, ja nisam :oops: :cry:

Evo, to ja znam stalno, a sad znate i vi. :twisted: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 166 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 17  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]