Dragi Vjeko,poštovani prijatelji u Kristu!Kako sam pročitao tvoju pp sada i ovim putem ti se javno zahvaljujem na iskazanom povjerenju tražeći od mene savjet što učiniti sa ove dvije teme koje su uzburkale naše ranjene duše.Pa ovako,nema razloga da javno to i ne kažem.Kao prvo ne osjećam grižnju savjesti ni po moralnoj ni po crkvenoj odgovornosti što sam temu otvorio,mislim d a je svima nama itekako jasno da se glas svakoga od nas mora i treba čuti bilo kao poticaj bratu i sestri u vjeri bilo kao opomena ili upozorenje ukoliko se nešto krivo čini,bilo kao poziv na mudrost i razboritost.Kao drugo,jako mi je žao što je ista tema dovela do mučnih diskusija,a pogotovo mi je istinski žao što su ne samo jedna duša pretrpjela bol,već i mnogo više njih.E to mi je uistinu žao,ali da budem iskren željezo s e kuje dok je vruće i na koncu ispadne čvrst i stamen čelik.Znači mnogima bi nam to trebala biti i pouka i poduka da stav srca mora biti konstanta u pravoj i istinskoj ljubavi,a ne samo kada nam u datom trenutku odgovara.Kazati ću ovdje svima javno,ja vas sve doista istinski volim u Kristu,kažu ima više vrsta ljubavi,je točno,no jedna se ne može nikada mjeriti s drugom,a to je,voliš u ime Isusa Krista neovisno o simpatijama više ili manje prema nekoj osobi.Zato ću ja uvijek,bio omiljen ili ne,bilo nekome drago ili ne,sviđalo s e nekome ili ne,i ne sa visokoga i nadmeno kako je možda netko među retcima spomenuo,opominjati,govoriti,upozoravati,pozivati na mudrost i razboritost,najprije sebe,a onda ako treba i druge,ne radi sebe već radi prave i jedine ispravne vjere,a to je u Kristovu Crkvu koju vodi Duh Sveti,onoj u kojoj ću poštivati sve njene regule i zakone,koju štiti i zagovara Presveta Djevica,onoj u kojoj su sveti sakramenti vidljivi znakovi koje nam je Krist ostavio,onoj u kojoj sveta Euharistija zauzima središte moga vjerničkoga života,u kojoj imam sv.ispovijed da mogu pred službenikom crkve a svome jedinom Trojedinome Bogu priznati svoju manjkavost i svoje grijehe,a ukoliko to neću moći, bilo d a mi je na neki načinonemogućeno ili pak da dolazi do "raskola",ako je i tako bolje je,jer na koncu ostaje srž i pitanje-"zar me nećete(želite) i vi napustiti".Stoga dragi Vjeko,ovdje te javno molim,
zaključaj,obriši ili već ne znam koje sve tehnike postoje u tim vodama,kako ne bi od jednog zaista divnog i predivnog kršćanskog i otvorenog foruma za sve ljude dobre volje,napravili ruglo i sramotu svima onima koji nas čitaju bilo da su članovi,bilo da su samo gosti.Ne zaboravimo da smo svi na neki način dionici svega što s e dešava na tom forumu,pa tako treba gledati i ove ne baš "drage" situacije.I ja ponekad izgubim živce,temperamentna sam osoba,no nemam pravo suditi ni osuđivati,no znam što mi je pravo kao pripadniku RKC.
Stoga te molim, Vjeko ključaj,briši svaku temu koja dovodi do mogućnosti bilo kojega vida raskola i sablazni međusobne netrpljivosti ,a reći ću ovdje draga gospodo,Vjeko je ipak "gazde te livade"sviđalo se to nekome ili ne,dano mu je,trudi se,muči i nije mu lako sve nas ovdje razne individue razumjeti i prihvaćati,pa ipak osjećam odgovornost ako je nešto krivo s moje strane,da se ipak njemu i ispričam.Trebamo cijeniti taj trud,a mi svi ostali truditi se da u međusobnoj tolerantnosti i ljubavi koju nosimo u sebi,jedne druge uvažavamo,poštivamo,i volimo koliko nam to mogućnosti dopuste,te tako ipak radimo na dobrobit svima nama da rastemo u vjeri i ljubavi,jer ako ćete iskreno svi smo mi još mala djeca po mnogim pitanjima Isusova nauka.Budimo djeca,ali ona koja se raduju i vesele i drže za rukice u ljubavi,ali isto tako budimo i odrasli kada to trebamo biti.Oprostite na ovom podužem monologu,ali mislim kao autor ove teme morao sam i na kraju reći što mislim i što osjećam,a ponukan Vjekinim pp.Sve vas volim i ljubim u Isusu Kristu i zazivam na sve nas Božji blagoslov,te preporučam u iskrene molitve sve nas zajedno i znane i "neznane"!