www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 24 lip 2025 21:59

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 175 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 09 stu 2007 20:27 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
speranza napisao:
Dragi Joakime hvala ti puno na čokoladicama ali ja moram paziti na dijetu
pa ako bude još pohvala ti meni daj košaru sa blitvom, brokulom, špinatom , mrkvom a bome bi mogla i koja ribica ako ideš u ribarnicu. Maslinovo ulje netreba imam ga dovoljno. :b101: :grlim te:

Slika Slika :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 stu 2007 00:22 
Odsutan

Zahvaljeno je: 3 zahvala
joakim napisao:
speranza napisao:
Dragi Joakime hvala ti puno na čokoladicama ali ja moram paziti na dijetu
pa ako bude još pohvala ti meni daj košaru sa blitvom, brokulom, špinatom , mrkvom a bome bi mogla i koja ribica ako ideš u ribarnicu. Maslinovo ulje netreba imam ga dovoljno. :b101: :grlim te:

Slika Slika :grlim te:

HVALA TI JOAKIME :b112: ovo je bolje od čokolade.

:cry: Neron mi je pokvario ugled, osim što sam čitala gledala sam i nekoliko filmova o progonu krščana u Rimu. :oops:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 stu 2007 17:00 
Odsutan

Teofila,Meri,luki,speranza,fiducia,figi ćemo čekati dok nam prizdravi,i ostali....gdje je zapelo?Hoćemo li nastaviti ili...? :roll: :grlim te:

Slika

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 stu 2007 20:45 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

joakim napisao:
Ovdje su opisi 18 biblijskih osoba. Navedene su biblijske knjige u kojima se te osobe spominju. Uz pomoć opisa i čitanja biblijskog teksta otkrijte osobe i njihova imena upišite .....

1 Jedan od sedmorice ljudi koji je izabran da pomaže apostolima u crkvenom radu u Jeruzalemu. Tamo je propovjedao i ozdravljao. Ime mu počinje s F. - Filip Dj

2 Veliki snagator u Izraelu. Prije rođenja anđeo je rekao njegovoj majci da će on biti nazirej Božji. Snaga mu je ovisila o njegovoj kosi. samson Suci

3 Rutina svekrva. Muž joj se zvao Elimelek a oboje su bili iz Betlehema. Imali su dva sina Mahlona i Kiljona. Zbog gladi su otišli u Moab. Noemi Ruta

4 Kršćanin koji je živio u Damasku. Odmah nakon što se Savao obratio, Bog mu je rekao da ode u kuću gdje je on odsjeo.
Ananija Dj

5 Kršćanin koji se spominje u Trećoj Ivanovoj poslanici, o kome su svi dobro govorili. Ime mu ima 9 slova.
Demetrije 3 Iv

6 Aronov najstariji sin. Postao je svećenik, ali je umro kad su on i njegov brat Abihu uvrijedili Boga. Ime mu počinje slovom N.
Nadab Izl

7 Izraelski vojskovođa koji je imao 900 željeznih bojnih kola. Porazili su ga Debora i Barak. Ubila ga je Jaela klinom u svom šatoru.
Sisera Suci

8 Kršćanin iz Efeza koji je putovao s Pavlom u Europu i malu Aziju. Spominje se u 20. i 21. poglavlju Djela apostolskih, te 2 Timoteju 4.
Trofim Dj

9 Mladić koji je došao slušati Pavla u Troadi. Bilo je kasno pa je zaspao i u snu pao s prozora trećeg kata i umro. Pavao je sišao k njemu i vratio mu život. Eutih Dj

10 Sin kralja Salomona. Postao je kraljem nakon očeve smrti. Bio je nerazborit vladar pa se narod bunio. Ratovao je s Jeroboamom.
Roboam 1 Kr

11 Zajedno s Evom bio je istjeran iz Edenskog vrta jer je prekršio jedinu Božju zapovijed.
Adam Post

12 Rimski car u vrijeme Isusova rođenja. Vladao je od 14. – 37. godine. U evanđeljima se jednostavno spominje kao «car». Prvo slovo T.
Tiberije Lk

13 Gnjevni mladić u Jobovoj priči koji je pogrešno tvrdio da je uzrok Jobovu trpljenju njegov osobni grijeh. Ime mu ima pet slova.
Elihu Job

14 Apostol naroda. Bio je Židov i sudjelovao u kamenovanju sv. Stjepana. Progoneći kršćane na putu u Damsk doživio je obraćenje.
Savao - Pavao Dj

15 Čovjek koji se vraćao iz polja, te su ga primorali da Isusu pomogne nositi križ. Bio je iz Cirene. Imao je dvojicu sinova: Aleksandra i Rufa. Šimun Cirenac Mt

16 Čovjek koji je Isusa osudio na smrt iako je znao da je on nedužan. No, bojao se pobune naroda i mogućnosti da ga car smijeni.
Pilat Mt

17 Žena Herodova upravitelja Kuza. Pomagala je Isusa i njegove učenike. Na uskrsno jutro bila je među ženama koje su našle prazan grob. Ivana Lk

18 Jedan od dvanaestorice apostola. Drugo ime mu je Natanael. Bio je s ostalim apostolima nakon Isusova uzašašća.
Bartolomej Mt

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 stu 2007 21:03 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Kad citamo Bibliju .i Kraljeve,najcesce uz svakog kralja,
stoji ime od mame..
Kako se zvala mama od Kralja Davida___________
Kako se zvala baka______od Kralja Davida

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 stu 2007 21:25 
Odsutan

Nijednog trena nisam sumnjao da će naša fiducia sve riješti...i to sve za 5.... :grlim te: :b41: Slika

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 stu 2007 21:29 
Odsutan

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
[Kako se zvala baka______od Kralja Davida[/quote]

..ja znam da ju je David kao mali zvao..

.."Bako !"

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 stu 2007 21:56 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Znam i ja....i prvo slovo R...Naggare...odgovori na cijelo pitanje..??

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 stu 2007 22:13 
Odsutan

rebeka napisao:
Znam i ja....i prvo slovo R...Naggare...odgovori na cijelo pitanje..??

Ako je Ruta...zar nije ona bila prabaka Davidova? :roll:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 stu 2007 22:23 
Odsutan

Navedene biblijske knjige razvrstaj u red koji pripadaju prema vrsti:

Ponovljeni zakon, Psalmi, Judita, Habakuk, Jakovljeva

Poslanica-

Mudrosna knjiga-

Proročka knjiga-

Povijesna knjiga-

Knjiga Petoknjižja-

2. Navedene svetkovine i blagdane razvrstaj u red kojem pripadaju po lit.ruhu

Veliki četvrtak, Pepelnica, 31. nedjelja kroz godinu, Uzvišenje sv. Križa

Bijelo ruho -

Zeleno ruho-

Crveno ruho-

Ljubičasto ruho-

3. Navedene pojmove (članke vjere) razvrstaj prema skupini kojoj pripadaju:

Pričest, Žedna napojiti, Vjernost, Škrtost, Mudrost, Ufanje

Dar Duha Svetoga-

Sakramenat-

Djelo milosrđa-

Krepost-

Plod Duha Svetoga-

Glavni (smrtni) grijeh-

Dolje se nalaze opisi deset biblijskih mjesta te knjiga i poglavlje u kojima se ta mjesta spominju. Ispod pitanja su navedeni nazivi tih mjesta. Pročitajte navedene tekstove, otkrijte o kojim se mjestima radi i njihova imena upišite sa strane odgovarajućeg pitanja...

1 Galilejski grad Isusova djetinjstva. U njegovoj sinagogi je Isusovo tumačenje Pisma toliko razgnjevilo njegove slušatelje da su ga pokušali ubiti.
Lk 1

Mt 2
Lk 4

2 Grad istočno od Jordana koji su prilikom diobe zemlje dobili Rubenovci. Knjiga Brojeva ga spominje u dva poglavlja.
Br 32
Br 34

3 Planinski otok u istočnom dijelu Sredozemnog mora. Pavlov je brod na putu u Rim pristao na tom otoku. Pavao je na otoku ostavio Tita da pomogne kršćanima.
Dj 2
Tit 1
Jer 47

4 Grad čije ime znači ruševina. Jošua ga je osvojio na prijevaru: praveći se da je poražen, njegova skrivena vojska je ušla u grad i spalila ga do temelja. Još 7

5 Kanaanski grad na sjeveru izraela, oko 14 km jugoistočno od Megida. Ondje je Jehu gonio judejskoga kralja Ahazju i naredio da ga ubiju.
Još 17
2. Kr 9

6 Važna luka i grad na obali Libanona. Izraelski kralj Ahab oženio se kćer kralja iz toga grada. Isus je posjetio taj grad zajedno sa Sidonom.
Iz 23
Mt 15
Dj 21

7 Gora i gorski lanac na sjeveru Palestine. Na toj gori je umro kralj Šaul zajedno sa svojim sinom Jonatanom i druga dva sina.
1. Sam 28
2. Sam 1
1. Ljet 10

8 Jedan od pet gradova na južnoj obali Mrtvoga mora. Lot je bježao u taj grad kad je uništena Sodoma zbog svoga bezboštva.
Post 13
Post 14
Post 19

9 Jedna od pet filistejskih utvrda u starozavjetno doba. To je grad brojnih divova (supermena), među kojima se ističe Golijat. Danas se ne zna gdje je ležao taj grad.
Još 11
1. Sam 5

10 Gradić koji je pripadao Sidonu a kasnije Tiru. Ondje je za vrijeme velike suše boravio prorok Ilija kod neke udovice. Kasnije joj je povratio sina u život.
Lk 4
1. Kr 17

ATAROT
AJ
GAT
GILBOA
JIBLEAM
KRETA
NAZARET
SARFATA
SOAR
TIR

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 175 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]