www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 09 lip 2025 19:09

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 211 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 22  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 24 kol 2007 09:42 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
:cry: Pa zaista nisam znala da su Jehovini svjedoci baš sotonisti... Njegova je mama onda ipak od ovih koji ne znaju što se događa, ona mi je stvarno iskreno rekla da nema ništa protiv kršćanstva i da bi joj bilo drago da njen sin nađe vjeru. A zaista u njoj nema zla, ona je baš tip osobe koji voli svakog bližnjeg, baš svakoga... Ona još i sad voli tog svog groznog muža, nikad se nisu službeno rastali i ona se nada da će on možda jednog dana ipak djeci pokazati ljubav kakvu zaslužuju.

Uh... kako je to sve komplicirano. Žena misli da je otkrila Boga, a zapravo je to Sotona... Užasno, baš me to plaši. A što se tiče zmaja - nedavno mi je dečko spomenuo da bi si dao istetovirati zmaja!!! :twisted: :twisted: :twisted:
Čim je to izgovorio, meni je takav teret pao srce...Nije mi bilo drago što to moram reći, ali odmah sam mu rekla da je zmaj simbol Sotone i da mi se uopće ne sviđa što će staviti takvu tetovažu (ma ja općenito mrzim tetovaže). On je opet bio blago iznerviran što ja u svemu vidim Sotonu, ali pa kako da ga ne vidim kad dečko koji nije vjernik, koji ima nevjerničke korijene i sve su mu religije jednako vrijedne odluči istetovirati zmaja??? On je inače sportaš i živi jako zdravo pa kaže da je njemu taj zmaj simbol snage, tako nešto... Ja sam bila zgrožena time. Vidite li kakvu opasnost ako netko ima istetoviranog zmaja?
Nikako mi se to ne sviđa...

Što se tiče primanja sakramenata tik pred vjenčanje, a da se nema vjere, moj je dečko jako protiv toga i sve takve ljude smatra licemjerima, tako da, nažalost, nema šanse da on primi sakramente samo zbog vjenčanja sa mnom.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 kol 2007 09:57 
Odsutan

Draga Anchi,

ako zaista nema nekog opravdanog razloga zašto se dečko ne sviđa tvojim roditeljima - smatram da se isplati ostati s njim (ali pričekajte ipak malo s vjenčanjem - kažeš da želi da zauvijek budeš njegova - ipak se prvo jako dobro upoznajte, ma to znaš i sama)... :P

Ja moram priznati da su do sada moji roditelji uvijek bili u pravu,
a ja ih nikada nisam slušala, uvijek napravila po svome. I uvijek se pokajala!! Tako da roditelji zaista ponekad vide puno bolje od nas, mladih i ludo zaljubljenih. Meni mama uvijek nakon što ja shvatim da sam nešto pogriješila kaže: Da sam tvoje riječi slušao, majko... (ona pjesma...)

A ako je možda nevjernik ili druge vjere...uh, bolje je ipak ne vezati se uz njega ma da je najbolji na svijetu... Ne zbog toga jer on ne vrijedi, nego zbog toga jer mislim da ćeš imati težak život.

Drago mi je što su se neki muževi na kraju ipak preobratili, to ulijeva snagu nama koji smo vezani uz nevjernike, ali - sigurna sam da je većina žena prošla težak i trnovit zbog toga. Ne sve, ali većina...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 kol 2007 10:21 
Odsutan

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
Citat:
Što se tiče primanja sakramenata tik pred vjenčanje, a da se nema vjere, moj je dečko jako protiv toga i sve takve ljude smatra licemjerima, tako da, nažalost, nema šanse da on primi sakramente samo zbog vjenčanja sa mnom.

ela, reći ću ti kao svom djetetu( mogla bi mi biti kćer po godinama)- što bih rekla, iako ne znam da li bi me poslušalo- to nije za tebe ( niti za ikoga tko želi biti Božji). Svjesna sam posljedica svojih riječi i možda ćeš se ljutiti na mene, ali dijete drago, zašto bi ti trebao teži put, ako sad kad si svjesna što znači zmaj, što znači odbijanje sakramenata- izgovarajući se tobože na licemjerje; možeš odabrati i jednostavno pustiti i moliti za te ljudi, predati ih Bogu, a ti kročiti dalje na svom duhovnom putu i moliti dragog Boga da blagoslovi tvoj život i sve ono što On ima za tebe na tvom životnom putu.
Vjeruj mi, drugačije je kad uđeš u nešto nesvjesno, ne znajući , pa onda kad se osvijestiš-nastane pakao, koprcaš se u tami, svjetla ne nalaziš; dok ne potražiš Isusa( ako ); od ovoga gdje jasno vidiš neke stvari za koje znaš da nisu za tebe i da ti mogu donijeti puno suza i boli u životu.
Osjećam da si pozvana moliti za tu obitelj i tog dečka i sve prepustiti volji Božjoj, ali čuvaj srce svoje. Znam reći ćeš, lako je njoj govoriti, možda nikad nije tako voljela; ali ela govorim ti to iz iskustva, kako svog tako i drugih. Ja nisam druge slušala i željela sam se sama uvjeriti, misleći da činim dobro, misleći da ću ja promijeniti voljenog čovjeka ( zamisli- mislila sam da sam Bog :roll: ), jednom riječju naučila sam u životu, zbog svoje nepromišljenosti najprije tresnuti o zemlju, pa onda skupljati komadiće slomljenog srca i onda se lupati o glavu i pitati zašto nisam poslušala starije. I onda dođeš, kasnije, puno kasnije u fazu života kada sve te pogreške vidiš kristalno jasno i pitaš se zašto sam uvijek odabirala teži put? Je li to bila volja Božja? Jesam li mogla nešto od toga drugačije učiniti, zašto nisam Boga tražila za vodstvo, a mogla sam. Kaže se , narodna poslovica da pametni uče iz tuđih gluposti, mislila sam da je uvijek bolje naučiti iz vlastitog iskustva i zato mi je u životu bilo tako teško. Tvrdoglavost Bog ne voli. danas poznajem neke pametne mlade djevojke koje su svoj život predale Bogu i od njega traže vodstvo; neizmjerno sam zahvalna Bogu na tome. Vjerujem da si i ti jedna od njih. Drago mi je da si došla na stranicu Tebe tražim. Bog blagoslovio tebe, tvoju obitelj i obitelj koja te muči. Ako ideš na misu, kod podizanja Presvetog prikazuj ih Gospodinu. To je najviše što za njih možeš učiniti, neprocjenjivo!
BTB :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 kol 2007 10:40 
Odsutan

Evo vidim ela, da smo pisale o istom, Bogu hvala na tome.
Ako te zbunjuje moj prethodni post, isti se odnosio na situaciju u braku gdje kako ti kažeš jedan od partnera je nevjernik ;što je različito od situacije koju ti sada imaš. ali uvijek i u svakoj situaciji jedini koji nam istinski pomaže je Bog, naš Stvoritelj. Obraćajući se Njemu- nikada nećemo pogriješiti! Bog te blagoslovio,

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 kol 2007 11:03 
Odsutan

Draga Vikice, poslala sam ti privatnu poruku - molim te javi mi jesi li je dobila jer nemam je u POSLANO, iako sam ti je poslala... Hvala ti!!! :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 kol 2007 11:13 
Odsutan
Admin

Podijelio: 17 zahvala
Zahvaljeno je: 19 zahvala
Poruka ostaje u ''Odlazno'' skroz dok ju primaoc ne pročita, poslije toga ide u ''Poslano''

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 kol 2007 11:48 
Odsutan

:P Puno hvala, zaista mi treba puno uputa... valjda ću uskoro sve pohvatati!!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 kol 2007 11:58 
Odsutan

poruku sam pročitala ela i odgovor slijedi :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 kol 2007 18:50 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

hvala vam na odgovorima.. otvorili ste mi oci... :grlim te: :grlim te: ljubim vas sve!!!!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 kol 2007 19:02 
Odsutan

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 118 zahvala
Anchi, samo ti mala nikud ne žuri......... :grlim te:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 211 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 22  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]