www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 10 svi 2025 16:20

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 71 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 16 tra 2006 19:53 
Odsutan
Počivao u miru Božjem
Počivao u miru Božjem

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
kakva divna tema i kakve divne riječi....

predivno :x ..nemam riječi :arrow:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 tra 2006 11:35 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Misliš da to nije u skladu s Božjom ljubavi, koja broji naše suze (Ps 56,9), da nam šalje patnje i križ, koje nam ipak prouzročuju suze. Gospodin ti odgovara: "Blaženi su oni koji trpe" (Mt 5,4). Blaženstvo je skriveno u ljubavi križa. Da li ti ona nedostaje? Onda ne možeš biti sretan. Ljubi svoj križ kao dar od Oca, pa ćeš moći za uzvrat ljubiti i teškoće. Tajna Božje ljubavi i Kristove ljubavi otvorit će ti se i učinit će te i u suzama - sretnim.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 tra 2006 11:44 
Odsutan
Počivao u miru Božjem
Počivao u miru Božjem

da...da....

a skoro je nevjerovatno koliko mi je ljudi u zadnje vrijem reklo da sam luda što prihvaćam svoj križ i što se ne bunim....

jer oni "znaju" da mi je Bog namjenio da uživam u blagostanju

svi znaju...samo ja ne znam.....

i slika mi je pred očima iz filma pasije....
kad je Isus poljubio svoj križ...i kad mu se onaj cerio da je lud....

kako to živo proživljavam.....

jer postoji vrijeme blagostanja a postoji vrijeme nošenja križa...

nema konstantnog stanja....

svi moramo proći i cvjetnicu i veliki petak i Uskrs....

ne možemo uvijek živjeti u cvjetnici

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 tra 2006 12:15 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 3 zahvala
mnogi ce reci (i ja medju njima) kako je Evandjelje vrhunac Bozje rijeci, a jezgra Evandjelja Isusov govor na gori. U tih osam blazenstava 'Isus izriče ono što mu je najviše na Srcu i proglašava zakon slobode kako bi se čovjek mogao opredijeliti za ljubav', kako je to napisao autor na jednom krscanskom portalu.
'Ugledavsi mnostvo, uzidje na goru. I kad sjede, pristupe mu ucenici. On progovori i stane ih naucavati: "Blago siromasima duhom: njihovo je kraljevstvo nebesko! Blago ozaloscenima: oni ce se utjesiti! Blago krotkima: oni ce bastiniti zemlju! Blago gladnima i zednima pravednosti: oni ce se nasititi! Blago milosrdnima: oni ce zadobiti milosrdje! Blago cistima srcem: oni ce Boga gledati! Blago mirotvorcima: oni ce se sinovima Bozjim zvati! Blago progonjenima zbog pravednosti: njihovo je kraljevstvo nebesko!"
"Blago vama kad vas - zbog mene - pogrde i prognaju i sve zlo slazu protiv vas! Radujte se i klicite: velika je plaća vasa na nebesima!"
Evo kako je isti autor (kojem ne znam ime) malo pojasnio Kristovu mudrost u osam blazenstava:
'1) Siromah duhom je nenavezan, nikim i ničim zarobljen, slobodan od svega stvorenoga, u slobodi uzdiže pogled i srce prema Cilju – kraljevstvu nebeskom.
2) Ožalošćen je slobodan od navezanosti na ono što je postigao. Svjestan je da u njemu i oko njega ima puno toga što nije dobro. Teško mu je zbog toga. Ne miri se s time. Pati što nije onakav kakvog je Bog zamislio. Trudi se biti ono što treba biti.
3) Krotak, blag, strpljiv ukorijenjen je u Božjem svijetu, prožet Božjom milošću i ljubavlju, uživa Božji mir. Slobodan je od želje da se bori za bilo što ili bilo protiv čega, jer ima ono najviše – Boga. Zna da «onaj koji se mača hvata od mača i gine».
4) Gladan i žedan pravednosti nije vezan uz ono što je postigao, nego gleda ono što još mora napraviti. Vjeruje da može biti pravedniji, bolji i trudi se da to svakodnevno ostvaruje. Bog mu osigurava uspjeh.
5) Milosrdan se ne vrti oko sebe i svojih muka. Ima slobodan pogled. Srcem vidi potrebe i muke onih oko sebe i djelotvorno pomaže gdje, kako i koliko može.
6) Čista srca je onaj koji svjestan da je Božje dijete stvoreno za vječnu ljubav ne želi svoje srce zarobiti ljubavlju prema bilo kome i bilo čemu prolaznome. U slobodi poklanja svoje srce onoj Ljubavi koju prepoznaje u svim okolnostima.
7) Mirotvorac u sebi nosi Božji mir. Taj mir je jači od svih nemira. Plod je pobjede dobra nad zlom. Svoj mir pobjednika širi oko sebe. Slika je Boga Mirotvorca.
8) Progonjen zbog pravednosti nije ovisan o prilikama i neprilikama, izdiže se nad dobre ili loše postupke, nije uvjetovan ljudskim ovozemaljskim ostvarenjima. Vjeruje da se može ostvariti i kad je neostvaren - poput Isusa osuđenog, mučenog i ubijenog. Spreman je zbog istine trpjeti. Opredjeljuje se za pravednost i kad ga zato progone. U sebi nosi mir i onda kada ga izvana opterećuju nemirni ljudi. Živi u ljubavi i kad ga ljudi zbog toga mrze.'
Ovakve Isus naziva blaženima, one koji vec ovdje na zemlji zive Ljubav, a na drugom svijetu osigurano im je kraljevstvo nebesko.
Eto braco i sestre po Zivom Bogu, mozemo biti sigurni da nam je ljubav 'nacrtana' u onih nekoliko recenica koje je Isus sazeo na gori.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 tra 2006 13:06 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
starsmoker napisao:
Evo kako je isti autor (kojem ne znam ime) malo pojasnio Kristovu mudrost u osam blazenstava:

Predivno starsmoker,evo samo da ti kažem ovo su razmišljanja p.Slavka Pavina,iz Družbe Isusove,kada je držao duhovne vježbe prije nekoliko godina samo ne znam točno koje!Inače ovaj Isusovac vrlo lijepo tumači duhovnost i vrlo mi je drago da si to stavio u razmatranje o blaženstvima. :evil:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 tra 2006 17:55 
Odsutan
Počivao u miru Božjem
Počivao u miru Božjem

ove su mi najbolje;

Kad vas netko voli, izgovara vaše ime drugačijim načinom. Znate da je vaše ime u njegovim ustima na sigurnom. (4)

Postoje dvije vrste ljubavi: naša i Božja. Ali Bog voli na oba načina. (4)

dječica od 4 godine to osjećaju i pronašla su takve informacije u svojim mozgićima....mene to fascinira

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 tra 2006 09:44 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

U svojoj neograničenoj ljubavi Bog nam je spremio dragocjen poklon milosti, pokajanje. Ljudi, koji se uvijek iznova kaju najbogatiji su. Neprestano imaju udio u Božjoj ljubavi, oproštenju, milosti, a time na njegovom srcu i svim blagoslovima obnove. Tko se u svome životu često kaje za svoje grijehe, iskusit će mnogo milosti. Bog je milostiv pokajničkom i poniznom srcu, a mrzi na samopravedne i samosigurne. Zato teži k pokajanju kao najdragocjenijem dobru - Božja ljubav ti je to pripremila. :b129:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 tra 2006 19:25 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
BRATSKA LJUBAV

prednjačiti jedan drugome u uzajamnom poštovanju: Pretječite jedni druge poštovanjem! (Rim 12,10)
- biti potpuno istih osjećaja jedni prema drugima: Budite istomišljenici među sobom! (Rim 12,16)
- primati (prihvaćati) jedni druge (u svoje društvo-zajedništvo): Prigrljujte jedni druge kao što je Krist prigrlio
vas na slavu Božju (Rim 15,7)
- opominjati se međusobno: …(vi ste) sposobni jedni druge urazumljivati (opomenuti) (Rim 15,14)
- uzajamna brižnost (oko zajedničkog dobra sviju): …(da ne bude razdora u tijelu, nego) da se udovi jednako
brinu jedni za druge (1 Kor 12,25)
- pričekati jedni druge: (kad se sastajete…) pričekajte jedni druge (1 Kor 12,25)
- ljubavlju služiti jedni drugima: …ljubavlju služite jedni drugima (Ga 5,13)
- nositi terete jedni drugih: Nosite jedni bremena drugih (Ga 6,2)
- tješiti se međusobno: …tješite se uzajamno (1 Sol 5,11)
- izgrađivati jedan drugoga: …izgrađujte jedan drugoga (1 Sol 5,11)
- živjeti međusobno u miru: Gajite mir među sobom! (1 Sol 5,13)
- promicati uvijek dobro, bilo jedan prema drugome bilo prema svima: …uvijek promičite dobro jedni prema
drugima i prema svima (1 Sol 5,15)
- podnositi jedni druge s ljubavlju: Podnosite jedni druge u ljubavi (Ef 4,2); …podnosite jedni druge
praštajući… (Kol 3,13)
- biti prijazni i puni milosrđa jedan prema drugom: Budite jedni drugima dobrostivi, milosrdni (Ef 4,32)
- pokoravati se jedni drugima: Podložni budite jedni drugima u strahu Kristovu! (Ef 5,21)
- praštati si međusobno: podnosite jedni druge praštajući ako tko ima protiv koga kakvu pritužbu! Kao što je
Gospodin vama oprostio, tako i vi! (Kol 3,13)
- ispovijedati grijehe jedni drugima: Ispovijedajte dakle jedni drugima grijehe (Jak 5,16)
(op.a: Nećeš' ispovijedati' svoje grijehe, osim svećeniku, ako bi to drugoga sablaznilo!)
- moliti jedni za druge: …i molite jedni za druge (da ozdravite!) (Jak 5,16)
- ljubiti se međusobno kao braća (od svega srca): …od srca žarko ljubite jedni druge (1 Pt 1,22)
- prakticirati gostoljubivost jedni prema drugima: Gostoljubivo primajte jedni druge bez mrmljanja! (1 Pt 4,9)
- opasati se poniznošću u međusobnim odnosima: …svi se jedni prema drugima opašite poniznošću (jer Bog se
oholima protivi, a poniznima daruje milost) (1 Pt 5,5)
- biti u zajedništvu jedni s drugima (bratska ljubav): …imamo zajedništvo jedni s drugima (1 Iv 1,7).

Gdje sam ja ovdje? Ako sam daleko od apostolskih (evanđeoskih) zahtjeva, to je znak koliko daleko trebam ići u svom - OBRAĆENJU…

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 svi 2006 00:27 
Odsutan
Počivao u miru Božjem
Počivao u miru Božjem

a gdje sam ja???

čuj...ja ne mogu biti tako sa svakime....
a reći bratska ljubav....bi značilo da volimo sve koji su nam braća/sestre po Kristu...na taj način

ja to ne mogu....

dušu mogu voljeti svačiju...mogu u svakome tražiti ono dobro,Božiju iskru...ali se ne mogu prema svakome ponašati isto....
da li ja time kalkuliram sa životom tj verom....ili sam samo oprezna ili mudra...ne znam...
ali eto tako je.....

Citat:
(op.a: Nećeš' ispovijedati' svoje grijehe, osim svećeniku, ako bi to drugoga sablaznilo!)

hmmmm....ako ti je netko zaista prijatelj...mislim da ovo ne vrijedi...

što to čovjek može učiniti da mu se nebi moglo oprostiti????

osim ako je čin zaista ogavan...a onaj koji ga je počinio...se ne kaje zbog toga...onda ne vrijedi ni za prijatelja ni za svećenika....

i sad kad mislim...u stvari bi čovjek trebao baš s takvim stvarima testirati ljude da li su ti prijatelji....
kažeš mu takvo nešto i ako se okrene od tebe...još bolje...bar nećeš morati dugo biti pod njegovim licemjerjem

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 svi 2006 09:26 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Prijatelj se lako nađe
u veselju i u sreći,
ali tek kad ti tonu lađe
vidiš tko ti dobro želi!

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 71 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]