www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 10 svi 2025 19:39

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 62 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 13 lip 2006 21:15 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
I ja bih kratko prokomentirala ovu temu... :)

Nitko od nas nije ovdje da bi sudio druge, jer tko smo mi da sudimo?

Istina, kao što je Daniel rekao u crkvi ima dosta felševa i krivog tumačenja od strane onih koji su na visokim pozicijama, a ti ljudi bi trebali biti primjer vjernicima... ali to se ne može primjeniti kao "univerzalno" pravilo, koje bi vrijedilo za sve.

Također je istina da je Crkva u privremenoj "krizi" o kojoj se ne govori previše (nitko od nas nije previše upućen), jer niti ne trebamo znati neke stvari, jer nam one mogu stvoriti samo veću pomutnju (zbog našeg zemaljskog razumjevanja), što bi sotoni još više otvorilo vrata...

Zato trebamo biti ponizni i zadovoljni s malim stvarima, kao i sa nedorečenom istinom i mnogim neotkrivenim tajnama... :grlim te: :arrow:

Ponos radi vjere je dobar, ali u umjerenim količinama, jer čak je neumjerenost po tom pitanju loša, jer može lako odvesti na krivi put...

Npr. Čovjek s previše znanja, često ide dalje, jer želi znati više i ta želja za znanjem raste...
Nerjetko se događa da oni više neznaju "shvatiti" vjeru samo srcem, a ne znanjem, pa si moraj "prevoditi" vjeru na logički shvatljiv način, što je nemoguće...
:idea:

Zato čovjek treba postaviti "granicu" između duhovnosti i materije, a to je teško, jer mi pokušavamo shvatiti neshvatljivo...

Vjerujem da ste kao i ja bili u situaciji da u sebi osjećate "nešto", a umom ne možete dokučiti što! :)

Takve stvari ljudi žele "objasniti logikom", pa zato prevladava pohlepa (tko će to bolje objasniti), pa se to nameće vjernicima kao neko učenje...
Npr. Aristotel, Kant, Nitche, Platon i dr.

Pa zar su nam potrebni filozofi, koji će nam filozofirati o vjeri, pored našeg osjećaja, koji nam je urođen? :?:

Mislim da bi crkvab trebala naučavati samo ono što nam je Isus Krist ostavio, a ostalo da bude neka vrsta poticanja tog osjećaja za vjeru i širenje ljubavi i mira među ljudima, koji su pred Bogom svi jednaki...

Bog vas blagoslovio i prosvijetlio da bismo razumjeli jedni druge, a pogotovo potrebite! :arrow: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 lip 2006 23:00 
Odsutan

Citat:
sto te tjera na tako nesto

Bog traži da upozorimo ljude na Isusov Dolazak i na vrijeme do toga, ja sam zato ovdje

Citat:
Ocito trazis nesto i nisi zadovoljan sam sa sobom,nesto ti u zivotu fali i nedostaje.

nedostaje mi puno toga...ali i ne

Citat:
Dali si uopce Krscen u bilo kojoj crkvi,sv. pricest ,krizma,budi toliko hrabar pa odgovori i nemoj da preskocis jer sam te vec jednom pitala za tvoju obitelj.za sve u zivotu potrebno nam je DVOJE,pa tako i citanje BIBLIJE bez CRKVE nema pravu vrijednost.

ti misliš da sam ja izgubljena ovca vjerojatno...no da kažem da nisam onda sam vjerojatno ohol u tvojim očima jer mislim po tebi da mi nije potrebna crkva

no gledaj jednu stvar...JA SAM TRAŽIO ISTINU GODINAMA, TRAŽIO SAM JE I NAŠAO, Hvala Bogu Ocu i Gospodinu Isusu Kristu za to

i ta Istina me je oslobodila, oslobodila, ja se osjećam slobodan kao ptica zbog te Istine koju sam našao

ja sam i proučavao mnoge vjere na svijetu i dosta kušnji sam prošao s njima, te vjerujem da je Bog htio da prođem sve to da ne bi bio zaveden ni malo s nekim drugim stvarima i vjerama koje su suprotne Riječi Božjoj pošto dolaze mnoge zablude i zavađanja u ovaj svijet, neka su već došla i zato ja vjerujem da me Bog poslao da upozorim ovdje na Istinu Evanđelja Samog između ostalog

vjerojatno je u tvojim očima to oholo i ponosno, ali ja znam što vjerujem i što sam prošao

nisam prošao mnogo i nisam sigurno toliko patio da pronađem Boga kao neki ljudi ovdje kojima se divim iz sveg srca, no ono što znam to kažem

zato molim vas, preklinjem vas, slušajte što vam kažem, znam da to ne nadražuje vaše uši niti se ne sviđa vašim očima, ja znam da nisam uopće dostojan vaših nekih darova koje vam je Bog podario, ali se sjetite Pavlovih riječi kojima kaže da neki imaju te darove a neki druge...

meni je Bog darovao dar spoznaje Njegove Riječi i taj dar moram prakticirati, stoga molim vas, slušajte prije da ne morate kasnije

Citat:
Ponos radi vjere je dobar, ali u umjerenim količinama, jer čak je neumjerenost po tom pitanju loša, jer može lako odvesti na krivi put...

nije nikakav ponos dobar, ja znam da ponekad se ja osjećam zbog toga svega ali odmah ga opomenem u ime Isusa Krista

Citat:
Mislim da bi crkvab trebala naučavati samo ono što nam je Isus Krist ostavio, a ostalo da bude neka vrsta poticanja tog osjećaja za vjeru i širenje ljubavi i mira među ljudima, koji su pred Bogom svi jednaki...

bravo

još bi htio reći da ja se osjećam stvarno najmanje i najnedostojnije uopće biti Isusov sluga kao što ste svi vi, jer ja znam tko sam ja i koji su moji grijesi, i ne razumijem uopće zašto je mene Bog izabrao da govorim o Isusovom Dolasku skorašnjem ovdje...no vjerujem da je potrebno da to sve više i više ljudi zna jer Božja Riječ treba doprijeti do grešnika kakav sam ja bio do toga

Bog vas blagoslovio i prosvijetlio da bismo razumjeli jedni druge, a pogotovo potrebite! :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 lip 2006 23:15 
Odsutan
Admin

Podijelio: 17 zahvala
Zahvaljeno je: 19 zahvala
Danijel, kad kažeš da imaš neki dar - onda ga nemaš. Tak ti to ide.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 lip 2006 23:16 
Odsutan
Admin

vjeko napisao:
Trebaš čekati da ti drugi kažu da si pozvan prorokovati ovdje. A ne sam sebe ocjenjivati i davati si službu u evangelizaciji.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 lip 2006 23:28 
Odsutan

Danijel pise( i nazalost to i misli): :oops:
Citat:
Bog traži da upozorimo ljude na Isusov Dolazak i na vrijeme do toga, ja sam zato ovdje

Molicemo se za tebe Danijel :!:

:cry: tvoje rijeci "ja sam zato ovdje" ostavljam bez komentara....

Bog te blagoslovio i izveo te na Njegov put :!:

:arrow: Marte

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 lip 2006 00:18 
Odsutan
Počivao u miru Božjem
Počivao u miru Božjem

danijel...veliš...

Citat:
i ne razumijem uopće zašto je mene Bog izabrao da govorim o Isusovom Dolasku skorašnjem ovdje...no vjerujem da je potrebno da to sve više i više ljudi zna jer Božja Riječ treba doprijeti do grešnika

ok...

neka je i istina to što tvrdiš...no reci ti meni u čemu mi po tebi griješimo ..i u čemu bi ti nas trebao upozoriti da se pripremimo za Njegov dolazak

ja nisam primjetila da tu baš puno ljudi olako shvaća Isusov dolazak...

svi mi jako dobro znamo da tomože biti za tri sata ili za deset godina...
i većina nas se ovdje jako muči da bi se što bolje pripremila za Njegov dolazak...
neki ovako..neki onako...

ali stalno tvrdiš d anas želiš upozoritit i da je to tvoj zadatak...

pa dobro onda...upozori nas...
u čemu je problem???

ako osjećaš da ti je taj zadatak dat od Boga..onda ga i reci i sve 5...

a sad netko će poslušat..a netko neće ..i tako to ide...

čemu sad pripreme tolike i sve te đakonije

ili se voliš igrati s ljudima pa malo gledaš naše reakcije..kako ćemo poskakati ko ovce na nešto...

ili šta???

reci!!!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 lip 2006 00:23 
Odsutan

vjeko napisao:
vjeko napisao:
Trebaš čekati da ti drugi kažu da si pozvan prorokovati ovdje. A ne sam sebe ocjenjivati i davati si službu u evangelizaciji.

ja nisam prorok...

ti si rekao vjeko da imaš dar jezika, s time si i kršten u Duhu, reci što ti Duh govori o tome

reci što ti Duh govori o meni, slušaj ga pa reci

ako ti Duh kaže da govorim da zavađam ili da govorim ono što nije istina ja ću prestati istog trena

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 lip 2006 00:38 
Odsutan
Počivao u miru Božjem
Počivao u miru Božjem

Citat:
ja nisam prorok...
Citat:
i ne razumijem uopće zašto je mene Bog izabrao da govorim o Isusovom Dolasku skorašnjem ovdje.

ajd molim te odluči se što si...il si prorok ili nisi...
jel ti znaš što je točno prorok?

svatko tko po uputi Boga govori ljudima je prorok...
nije prorok samo oanj koji predviđa budućnost...
eto možda se tu buniš

i opet idem dalje.....

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 lip 2006 00:44 
Odsutan

nije točno, prorok je onaj koji prima Božju Riječ a ne onaj koji govori ono što je objavljeno nekom drugom imaš što je sve prorok na temi "nejasnoće u Bibliji" na Teologiji

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 lip 2006 01:09 
Odsutan
Admin

Daniel napisao:
vjeko napisao:
vjeko napisao:

ja nisam prorok...

ti si rekao vjeko da imaš dar jezika, s time si i kršten u Duhu, reci što ti Duh govori o tome

reci što ti Duh govori o meni, slušaj ga pa reci

ako ti Duh kaže da govorim da zavađam ili da govorim ono što nije istina ja ću prestati istog trena

Nisam se ja busao s time. Neznam gdje sam ti to uopće rekao. No dobro. Nije uopće bitno da li ja imam dar jezika ili ne. I to nije jedini znak krštenja u Duhu. Može biti kršten u Duhu i onaj koji nema taj dar.

Što mi Duh govori o tebi? Govori mi da ti želi udijeliti mudrost, a da ju ti ne primaš. Govori mi da želi iz tebe istjerati oholost i da će promijeniti način na koji će ju iz tebe istjerati. Kao i ostali forumaši, osjetim u tebi veliki otpor, duhovnu nezrelost i vlastite proizvode uma. Duh mi govori da se trebaš ispuniti Ljubavlju i da će On za tebe svjedočiti za Boga-Oca i Boga-Sina. On, a ne ti. Prepusti se Duhu Svetom i uključi se u molitvenu zajednicu. Teško je čovjeku opstati sam.

Pošto pričaš da si pozvan da govoriš ovo ili ono o Evanđelju onda jasno možemo zaključiti da si potreban u Crkvi ili molitvenoj zajednici. Tamo ćeš moći pomoći mnogima. Vidim da to kod tebe nije slučaj.

Ti se ponašaš kao da si poslanik iz neba. Neznam da li si kad čuo za dar prorokovanja :roll: Po tome te uspoređujem sa prorokom. Ali zasigurno ga nemaš. Duh mi govori.

Mislim da je tvoj poziv ovdje na forumu da izliječiš svoje kameno srce i uzmeš ono srce koje ti Bog daruje. Dakle - da zadovoljiš svoje vlastite potrebe za Bogom!

Nemoj biti zaokupljen drugima. Duh će se pobrinuti za njih. I to će se jasno vidjeti.

Otvori svoje srce, očisti svoju dušu od grijeha, obuci bijele haljine kako bi primio Duha Božjega. Bog treba tvoje raskajano srce i treba te u zajednici!

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 62 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]