zadnje vrijeme se puno prica i pise o ljubavi,i ta ljubav je toliko prisutna,na svakom koraku.Ima vise vrsta ljubavi,i razlicite ljubavi,evo ja bi ovdje samo spomenula ljubav u braku...
Prije 34 god. kada smo se uzeli i + 3 god. prije naseg breka hodali smo zajedno,u pocetku rjetko a poslje smo vidjeli da smo Zaljubljeni i onda smo odlucili da se vjencamo.U pocetku smo odmah vidjeli da smo jako razliciti i to cista suprotnost,mi tu nismo vidjeli nikakvu zapreku,nego smo uvjek sa ljubavi trazili kompromis.
Ljubav prihvaca razlicitost,a zaljubljenost je ne zeli da vidi,i onda dodjemo u jednu fazu,kada i jedan i drugi vide ono sto zele vidjeti,i cuju ono sto zele cuti i dozivljavaju ono sto zele da dozive...
Ako mislimo da odrzimo brak,moramo da radimo svatko na sebi,i da tu zaljubljenost pretvorimo u ljubav..
Ako zelimo doista sacuvati brak,tada trebamo nauciti tehniku,da ljubav trazi kompromise,Ljubav u razlicitosti prepoznaje snsu.Tu pocinje bracna stvarnost s kojom treba zivjeti godinama i do kraja zivota.......
U odrzavanju bracne ljubavi moramo puno uloziti ,to je jedan put protiv razvoja bracne monotonije,ljubav je jedino oruzje protiv neslaganje naravi,za to cesto puta odlutamo na drugi put,povrijedimo jedno drugo,nesretni smo na momente,treba nam ljubav i njeznost a mi smo sebicni,vidimo samo ono sto mi radimo za drugoga..
Bitno je da se volite i da se slazete,ali treba prihvatiti jedno drugo onakvog kakvi jesmo,komunicirati iako smo razlicitog misljenja,a poneki puta sutnja moze da bude od koristi,to bi trebao da bude zajednicki izazov,a ne zajednicka dosada,zato kroz godine pitamo se gdje je ta ljubav danas,sta ja danas stvarno radim sa ljubavi,i koliko u mome braku danas ima prave ljubavi,cesto puta naviknemo jedni na druge,a to ne radimo iz ljubavi...najteze je pokazati ljubav kada naidju crni oblaci,ipak da nije ljubavi nebi danas bili zajedno,rijec ljubav i djelo s ljubavlju su garancija za dobru suradnju i podpomaganje jedan drugoga.Sve sto radimo radimo sa ljubavlju...Za sretan brak..
(ovo je moj 1 post,koji sam napisala kad sam otvorila ovu temu).
|