www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 19 srp 2025 11:18

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 85 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 17 lip 2007 12:23 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 46 zahvala
Ovdje ne govorimo o ljubavi ...koja sama od sebe uziva,gdje sve die kako zelimo i hocemo,jer bas cesto vidimo stvari kakao zelimo,a ne kakve jesu..jer ono sto je za mene dobro,i po mom ukusu ne mora da znaci da je za drugoga dobro???
Ovdje govorimo o jednoj ljubavi,koja je nrlo vazna za brak..pa nema veze
bili mladic i djevojka ,bio brak...to je ljubav koja prolazi,kroz dobro i loso.
Znaci i u krizi,i u svadji,i u kusnjama..i kada te iznevjeri..mozes biti ljut,
ali ta ljubav ostaje...ona je tu ,osjetis..jer vjera te uci da prastas,
a takodjer znamo da Bog ima s svakim od nas poseban plan,tako da vrlo cesto biva..mala opomena,tko zna cemu je to sve dobro.
Tek poslje covjek uvidi,kad se sve zavrisi koliko je ipak bilo dobro...
i zasto bas je bil dobro..Ne treba nikada odma poslje problema bjezati,treba cekati sta ce biti poslje tog problema,jer oni jako puta naprave preokret,i donesu plodove vjere i ljubavi..!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 lip 2007 13:57 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Maka8472 napisao:
lucija napisao:
jedina formula u ovim našim vremenima, da uspije brak, je ta da muškarac i žena svoju ljubav i poštovanje učine neprolaznima u prolaznom svijetu, a to mogu jedino ako Boga mole da im posveti živote i jedino ako mole za Božju volju, jedino ako zajedno dišu u Kristu Gospodinu našemu.

Pa lucija pojasni ovao malo ništa te ne razumih jel ovo ima veze sa stvarnim životom i problemima izmedju momaka i djevojaka dogovoriš izlazak cjeli dan izvrneš naopako da izadjete te ti ona minutu prije javi da ne može i smatra da je to ok normalno to što si morao moliti ljude da te mjenjaju osto dužnik na sve strane ništa ne znači medjutim kad ona mora nešto onda ako ne bude kako je zamislila nevaljaš ili još gore šuti
i napravi onaj glupi izraz lica ljutotužni. kako se na ove stvari postaviti zato te ne razumjeh.

ti si, maka, ono što sam ja napisala stavio u vlastiti kontekst (što baš i nije pošteno). ja sam govorila o braku, a ne o izlasku na piće s curom.
i kako to misliš- ima li to veze sa stvarnim životom (to da se muškarac i žena moraju poštivati i voljeti kako Bog zapovijeda)? a s čim drugim bi imalo veze, ako se sa stvarnim životom!!!!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 lip 2007 13:58 
Odsutan

Maka8472 napisao:
lucija napisao:
jedina formula u ovim našim vremenima, da uspije brak, je ta da muškarac i žena svoju ljubav i poštovanje učine neprolaznima u prolaznom svijetu, a to mogu jedino ako Boga mole da im posveti živote i jedino ako mole za Božju volju, jedino ako zajedno dišu u Kristu Gospodinu našemu.

Pa lucija pojasni ovao malo ništa te ne razumih jel ovo ima veze sa stvarnim životom i problemima izmedju momaka i djevojaka dogovoriš izlazak cjeli dan izvrneš naopako da izadjete te ti ona minutu prije javi da ne može i smatra da je to ok normalno to što si morao moliti ljude da te mjenjaju osto dužnik na sve strane ništa ne znači medjutim kad ona mora nešto onda ako ne bude kako je zamislila nevaljaš ili još gore šuti
i napravi onaj glupi izraz lica ljutotužni. kako se na ove stvari postaviti zato te ne razumjeh.

ti si, maka, ono što sam ja napisala stavio u vlastiti kontekst (što baš i nije pošteno). ja sam govorila o braku, a ne o izlasku na piće s curom.
i kako to misliš- ima li to veze sa stvarnim životom (to da se muškarac i žena moraju poštivati i voljeti kako Bog zapovijeda)? a s čim drugim bi imalo veze, ako ne sa stvarnim životom!!!!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 lip 2007 19:06 
Odsutan

Danas je zivot drugaciji,mnogo drugaciji negosto je prije bilo,
ali ljudski osjecaji su isti,taj isti mladic i ista djevojka si isto osjecali i prije .Nekada je tjelesna ljubav, seksualni odnosi bili zabranjeni,
i dan se takodjer preporucuje.A danasnja moda ili potreba,dugo skolovanje studenata,dovela je na "gledanje kroz prste" nesto iz financijski razloga,a nesto od toga jer se polazi od toga da ce jednog dana uroditi plodom,i ostvariti brak i radjanje djece..
Mozda danas neki smatraju da je ljubav besmislena bez sexa,ili da je manje vrijedna.Nevjerujem da se slazete,da ste postali muskarac ili zena tek onda ,poslje sexa...(bracnog odnosa)
Istinsa ljubav daje smisao ljubavi,a sex ne daje smisao ljubavi,jer njega mozes raditi i bez ljubavi..Ljubav pripravlja,gaji ,trenira za buducnost,tako prava ljubav misli na buducega,onoga kojega voli,a ne samo na pozudu.I nedostatak iskrene ljubavi dovodi nas da cesto krivicu
upravo trazimo u drugom..?Iskustva nasa govore da je za brak potrebo,
kvalitetno ulaganje odma u pocetku"OBADVOJE"tj. i mladica i djevojke,biti moralni,iskreni i ponizni jedno prema drugom.
Veze koje se temelje na tjelesnoj privlacnosti i na strasti,mogu biti prolazne i nestabilne, a ima se osjecaj iskoriscenosti?
Ako se zrtvuje,,odrice ,suzdrzava pridonosi da ljubav sazrije,nezrela ljubav,koja ne moze cekati je sebicna..ona samo uzima i ne trpi prepreke.
Zrela ljubav ne pokusava da zavlada drugom osobom..
"Ono sto posijes to i zanjes",sve se vraca sve se placa....

"Svatko dobije po svojim zaslugama."

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 lip 2007 20:07 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Citat:
Jedina formula u ovim nasim vremenima da uspije brak, ta ljubav izmedju dvoje ljudi koji postaju jedno, ta veza u kojem je muskarac glava zeni, a muskarcu Isus Krist,

Leo, misliš da bi u braku muškarac trebao biti glava ženi, a muškarcu Isus Krist?
Što si time htio reći? Kad tako kažeš to mi djeluje kao da bi muškarac trebao biti „iznad“ žene, a kad bi tako bilo, onda ne bi bili ravnopravni. A to nije u skladu sa Božjim planom.
Bog je stvorio ženu da čovjeku bude družica, ne da mu bude ropkinja, a niti gospodarica, nego ravnopravna družica. Da se zajedno nadopunjuju, pomažu si međusobno, ljube se. Žena osjeća da je u nekim životnim situacijama slabija pa treba zaštitu muškarca, a muškarac opet blagost i nježnost žene.

A na kome je veća odgovornost, na muškarcu ili ženi, tu se ne mora puno razmišljati- kolika je odgovornost na muškarcu tolika je i na ženi, znači odgovornost je jednaka na obadvije strane.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 lip 2007 20:32 
Odsutan

Kad je muz u skladu s Bogom,tada ce zena biti u ljubavi,njeznosti i skladu s muzem.
Muz je glava zeni,a "glava muzu je Isus Krist"drugim rijecima...
"kao sto se Isus pokorava Ocu,tako treba da se muz pokorava Isusu Kristu,da bi se zena mogla pokoravati njemu,a djeca i ocu i majci."
To nije ropska pokora,nije nezrela poslusnost,nego prirodna zakonitost,
to je sakramena ljubavi i povjerenja,oslonca i zastite...

(Sada cemo se pitati,pa gdje zive takvi brakovi,takav muz i takva zena)?
To i jeste problem,sto smo mi daleko od toga..svi smo samo ljudi od krvi i mesa,koji grijese...To je pravilo za uzoran brak,i tu nitko nije visi,ili uzvisen...to su samo funkcije pravilno podjeljene...
Ako je muskarac propalica,sigurno nece biti "glava" ako je zena propalica,
onda bez njezine ljubavi je cijela obitelj osudjena na propast..!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 lip 2007 22:41 
Odsutan

Maka8472 napisao:
i razmišljam da li reko iz tvog posta trebam izvući neku pouku ili što pa samo pitam nisam htjeo ispasti nepošten niti tebe uvrijediti oprosti mi ako je ispalo tako.

ma, naravski da je u redu pitati. ja sam samo govorila u drugom kontekstu- ne o upoznavanju i izlasku, nego o suživotu i braku. takav je i naslov teme. nipošto me nisi uvrijedio, to nikako- dakle, nema problema.
ti slobodno pitaj, a tko zna i može će odgovoriti, to i jest ideja foruma, šta ne?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 lip 2007 13:29 
Odsutan

Zahvaljeno je: 3 zahvala
Mihaela napisao:
Citat:
Jedina formula u ovim nasim vremenima da uspije brak, ta ljubav izmedju dvoje ljudi koji postaju jedno, ta veza u kojem je muskarac glava zeni, a muskarcu Isus Krist,

Leo, misliš da bi u braku muškarac trebao biti glava ženi, a muškarcu Isus Krist?
Što si time htio reći? Kad tako kažeš to mi djeluje kao da bi muškarac trebao biti „iznad“ žene, a kad bi tako bilo, onda ne bi bili ravnopravni. A to nije u skladu sa Božjim planom.
Bog je stvorio ženu da čovjeku bude družica, ne da mu bude ropkinja, a niti gospodarica, nego ravnopravna družica. Da se zajedno nadopunjuju, pomažu si međusobno, ljube se. Žena osjeća da je u nekim životnim situacijama slabija pa treba zaštitu muškarca, a muškarac opet blagost i nježnost žene.
A na kome je veća odgovornost, na muškarcu ili ženi, tu se ne mora puno razmišljati- kolika je odgovornost na muškarcu tolika je i na ženi, znači odgovornost je jednaka na obadvije strane.

Zar Mihaela ne poznajes rijeci iz Biblije koje govore o tome da je muskarac glava zeni, a muskarcu Isus Krist. To nikako ne znaci da je zena muskarcu rob, kao sto ne znaci da je muskarac Isusu Kristu rob.
Kako vjernik zeli sluziti Bogu nasem Isusu Kristu, u ljubavi i na cast, tako i zena treba sluziti svome muskarcu, u ljubavi i na cast. No isto tako muskarac mora sluziti svojoj zeni u ljubavi i na cast, jer vise nisu muskarac i zena, vec jedno, pa tako je zenin problem i muskarcev i obratno.
Primjetih da cesto kada pisete na ovu temu, izgubite istinu po kojoj ovaj zivot nije kraj zivota. Dakle, ono sto ucinimo ovdje, nije sve i ima puno dalje i puno vise, dapace, postoji vjecnost, a u vjecnosti nagrade i osude.
Trazimo kraljevstvo nebesko u ovom ovdje zivotu i darove iz riznice Isusa Krista, a ostalo ce Bog nadodati; i ovdje i na nebu.
Kao da zaboravimo da je pravednikova patnja nista naspram slave koja se ima ocitovati. Neka nas smrt ne zavara, ona nije kraj, vec pocetak.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 lip 2007 22:03 
Odsutan

Znam da piše u Bibliji da se žena treba pokoravati mužu u svemu, ali to mi je malo čudno.
Još sam daleko od braka ali ne bih mogla živjeti sa osobom koja misli da ima isključivo pravo zapovijedati.
Ne sviđa mi se odnos u kojem jedna strana želi nešto a druga ne želi ali mora. Više mi se sviđa partnerstvo

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 lip 2007 09:11 
Odsutan

Zahvaljeno je: 2 zahvala
Ah, kad vec citamo onda citajmo barem sa razumjevanjem!

Muz je glava zene! Zena ima da mu se pokorava. I sto sad? Jel tu staje Biblijski tekst? Ne! Muz mora ljubit zenu!

Zar Bog nije izda zapovijedi da ih se pridrzavamo? Pa nije ih izda zbog sebe i svog, oporosti mi Boze, sebeljublja, vec zbog nas, ljudi. Dao nam je slobodu da ju zivimo, i da zapovijedi koje ako ih se pridrzavamo cuvaju tu nasu slobodu. Jer ako ih se ne drzis, gubis tu istu slobodu!
Tako nekako i u braku, Bog govori da musko zapovijeda zeni, tj. da mu se zena pokorava, no muskarcu govori da zenu mora ljubit! I sto je tu problem? Nema nikakvog problema ako muskarac ljubi zenu. Ta zar ce joj naredit nesto sto je ispod zeninog dostojanstva, nesto sto zena i sama nebi htjela, ili naredit joj kakvo zlo da ucini?

Neka vas Duh Sveti vodi dok citate, i neka vam On tumaci ono sto je zapisano.

BVB

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 85 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]