www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 11 svi 2025 11:45

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 46 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 29 sij 2008 15:25 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
Naslov je ove teme "Osjeća li se netko kao ja?" i mislim da je prikladno ove moje misli napisati baš ovdje...

Ovo je možda više namijenjeno pripadnicama prelijepog ženskog spola, naravno da će mi biti drago vidjeti i komentare pripadnika divnog jačeg spola... :P :grlim te:

Vjerujem da ste sve vi, prijateljice moje, bile u situaciji da ste morale odbiti nečije udvaranje. Možete li mi opisati koji je najljepši i najbezbolniji način na koji ste nekome objasnile da toj osobi ne možete uzvratiti na onaj način na koji bi ona htjela?
U zadnje vrijeme upoznajem mnogo ljudi i često se dogodi da oni koji su slobodni i bliski mi po godinama, čim čuju da nemam dečka - usmjere se na "zavođenje" ili kako to već nazvati. Iskreno, meni su te situacije jako teške i osjećam se jako nelagodno kad osjetim da mi se sprema nešto takvo...I zbog toga više ni nemam volju upoznavati neke nove dečke jer se bojim da će i oni poželjeti nešto što im ne mogu dati... A teško je nakon "odbijanja" ostvariti normalan, prijateljski odnos...
Nažalost, dogodi mi se i da me "zavode" i oni koji imaju djevojke - no tu znam kako se treba postaviti.
Ali najgore mi je kad vidim da je netko predivna osoba i vidim da sam mu se svidjela - e tad mi baš bude žao što mu se sviđam...
Nadam se da razumijete o čemu govorim... :roll:
Ja im kažem da im je najsigurnije mjesto koje mogu imati u mom srcu - mjesto PRIJATELJA, da zaljubljenost ode i prođe, a prijateljstvo uvijek ostaje... No, ponekad je nemoguće čak i prijateljstvo. Kad sam bila mlađa, uvijek sam govorila na rastanku: Ma ne brini, nemoj biti tužan - ŽIVOT JE PRED NAMA - možda nam se putovi jednog dana opet spoje! :P
Od šesnaeste godine sam govorila tako...sad to više ne mogu...Prerasla sam tu "formulu" koja je ipak ostavljala neku nadu za budućnost..A i nije baš da su još godine i godine mladosti preda mnom...
Jednom mi je jedan dečko rekao da nikad nije bio odbijen na ljepši način...Nije mi ništa zamjerao, tako je lijepo prihvatio to da mu ne mogu pružiti ono što bi on htio.

I još jedno pitanje - jeste li ikad bili u situaciji da u vaš život ulazi puno ljudi koji žele vaše prijateljstvo ili druženje, ali vi nemate ni vremena ni snage da im to pružite? Kako se tad ponašate?

Hvala vam na odgovorima... Malo sam izgubljena jer ipak sam 6 godina provela u vezi i sad mi je teško ponovno se suočavati sa svime onima s čime sam se zadnji put susretala u 21. godini. Kad imaš dečka, jednostavno kažeš: Oprosti, ali ja sam zaljubljena u drugog!
A sad kad sam opet sama i slobodna - hm...nije baš lako...često mi dođe da lažem i kažem da imam dečka... :oops:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 sij 2008 15:31 
Odsutan

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 4 zahvala
Reci da si nakon 6 godina veze sad u fazi hibernacije - zimskog sna i čekaš proljeće da se probudiš :b101: :b101: :b112:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 sij 2008 15:48 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Zahvaljeno je: 0 zahvala
naravno da znamo kako se osjećaš i razumijemo te ,, bar ja !
al isto tako smatram da se ne moraš opterećivati previše oko toga. Budi draga i dalje kao što i jesi -
a kad naiđe onaj pravi , to će ti naš Gospodin pokazati pa tako da nećeš morati puno objašnjavati sve će on skontati šta ti leži na srcu.
uživaj u zimskom snu.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 sij 2008 16:43 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
zozy napisao:
Reci da si nakon 6 godina veze sad u fazi hibernacije - zimskog sna i čekaš proljeće da se probudiš :b101: :b101: :b112:

zozy,zozy...sram te bilo, elici nije lako, a ti se zezaš, moram te malo :a1407: .
Sjećam se kad sam ja bila u ovakvim dilemama, to su bile noćne more.
Ela, iako sam već ooooodavnoooo izašla iz tog šlifa -mogu ti samo reći da je najvažnije da uvijek budeš u istini i da uvijek samo govoriš istinu, koja nekoga može i zaboljeti, ali ako ju kažeš blago( kao što si onom dečku ranije) i tu osobu u sebi blagoslivljaš i predaš je Bogu, onda ne trebaš imati grižnje savjesti.
Znam da svi tražimo ono nešto, čekamo neku "kemiju" da se dogodi, ali ja bih to proglasila zastarjelim danas i mogu ti reći na temelju vlastitog iskustva da ta "kemija" zna biti mač sa dvije oštrice. Jer počesto sklone smo u toj kemiji dati prednost vanjštini, i previdjeti ono nutarnje.
Zagledaj se u oči neke dobre duše, svim curama savjetujem -ne tražite fizičku ljepotu-jer je tako varljiva i možda baš onoga kojeg si kanila odbiti...iako ne izgleda kao Brad Pitt.....možda ti baš njega Gospodin šalje na put jer je baš za tebe, nije visok-ali je dobre duše, nema crnu kosu i zelene oči-ali su njegove smeđe tople, ne nosi Armania-ali je skroman i u svojoj nutrini nosi Gospodina.
Moli se za mudrost da znaš prepoznati, a evo sad si me navela na razmišljanje da u ožujku devetnicu našoj Gospi posvetimo ovakvim nakanama i da se molimo za vaše kršćanske brakove da Gospodin na ovaj forum dovodi mlade koji će se prepoznati( već toga imamo, Bogu hvala) i blagosloviti ih ovdje ili "van foruma" kršćanskim brakom!
Btb draga ela :grlim te:
Zozy, digni se sad...da ti dam :grlim te: , ela te treba...ti imaš što za reći

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 sij 2008 17:02 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

ela, hiberniraj jos malo :wink: , hocu reci malo odmori :D , jer znam da te vec netko ceka! :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 sij 2008 22:05 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Sjetimo se one iz Biblije Kralja Davida pozude...
I ako u ovom slucaju nije rijec kod tebe Ela...ali ipak ,muskarci
vise pricaju s ocima nego zene..Zene pricaju vise srcom...

Da opisem samo malo.u ono vrijeme ibio je rat izmedju Izraela i Amonaca,
David je bio Izraelov kralj,ostao je kod kuce,nije otisao sa svojom vojskom u rat..I tako mu posta dosadno,izaso malo van i vidio jednu
zenu koja se kupa.On ju je odmah pozelio...Odmah je sagrijesio,
on je poznavao 10 Zapovjedi Bozji.On je imao mnogo zena, kako bas da pozeli nju..Koja je imala muza,i kojeg je David poslao u rat...
Znaci vec i on je imao isti princip,kao i tvoji udvaraci...
(ah to sam i ja mrzila)pokusao je ,i njemu je uspjelo,sagrijesio je s njom,
ucinio preljub,mislio je danitko nece saznati...
Ali zena osta trudna..On pozva njenog moza vojnika,da dodje kuci...
kako bi odspavao s njom,i tako pripisao dijete njemu,ali Vojnik odbi...
Kad je vidio da nema pomoci,posla ga u prve redove,gdje pogine..muz,Vojnik.
I David uze udovicu za zenu,sahrani njenog muza...i svi su se cudili
kako dobar kralj,pomaze...ako se ne varam da je bila sluskinja..

S ovim sam htjela reci,mozemo govoriti sta god hocemo,nisu svi muskarci isti,neki idu s dobrim namjerama a neki i ne...
Tako i ti udvarci, u danasnjem svijete..neki smatraju normalnim...
da imaju djevojku za jednu noc..A najveca pozuda lezi u ocima...
koju im podpmaze kad znaju da je zena slobodna...
No ipak,ima i onih koji se iskreno zele upoznati,s dobrom namjerom...
mozda i sami traze bracnog duga..a moza se i zaljube...
nikada nisu bili svi isti..
Moje je muskarc,moze da pita i pokusa, a na zeni je da odgovori i ne dozvoli...!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 sij 2008 23:44 
Odsutan

Zahvaljeno je: 0 zahvala
ela ja u takvim situacijama uvijek kažem da mi se netko drugi sviđa
ne znam šta bi drugo mogla reć
to mi je nekako najjednostavnije

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 sij 2008 08:56 
Odsutan

Zahvaljeno je: 4 zahvala
Citat:
zozy je napisao/la:
Reci da si nakon 6 godina veze sad u fazi hibernacije - zimskog sna i čekaš proljeće da se probudiš

Citat:
vikica je napisao/la:
zozy,zozy...sram te bilo, elici nije lako, a ti se zezaš, moram te malo :a1407:

I tako ti mene moja vikica tressss nogom u pozadinu hehehehe :a1490: :a1490: , ma nema veze zaslužila sam....

Ne vjerujem da mi je Ela zamjerila, vjerojatno se samo nasmijala.

No međutim, šalu na stranu, i ja sam uvijek imala ovakvih problema kao ela. Nisam inače osoba koja daje lažnu nadu ili koja je koketna, nego sam dosta izravna i društvena.
Isto kao i ela i ja sam bila u dugoj vezi (5 godina) i kad smo prekinuli moj najveći problem je što su i oni za koje sam mislila da su mi samo prijatelji odjednom postali zainteresirani za mene na onaj drugi način, a meni doista nije bilo ni do kakve veze, terbala sam se sabrati, riješiti svoje osjećaje prema bivšem, jednostavno predahnuti...
Takvo sam objašnjenje davala i onima koji su bili zainteresirani za vezu sa mnom i nisam rekla ništa što nije bilo istina.
Nako nekih 7-8 mjeseci bez veze upoznala sam svog sadašnjeg mužića, zabavljali smo se 4 godine i oženili - eto.

Što se tiče fizičkog izgleda kod odabira partnera to mi nikad nije bilo bitno, ljepota i njena percepcija i onako je individualna stvar.
Netko meni može biti lijep, a drugome potpuno obrnuto.
Ono što ja volim i cijenim kod muškarca je iskrenost, povjerenje, oslonac (ono da mi je potpora, ne mislim na materijalne stvari), i posebno ono što me privuče je onaj neki šarm, dosjetljivost i humor.

Eto vikice mislim da sam sad zaslužila onaj tvoj :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 sij 2008 09:22 
Odsutan

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
Koliko lijepih i divnih savjeta...HVALA VAM, predrage moje!!!! :grlim te: :grlim te: :grlim te: :grlim te:

Draga Vikice, hvala ti na divnoj brižnosti, no zaista me Zozy nasmijala svojom hibernacijom - rekla je puno toga jednom riječju!!! :grlim te:

Da, šok je i to što sad i većina onih koje sam smatrala prijateljima ima neke romantične namjere... To je možda najgore.
No, sigurna sam da će blagoslov i blaga riječ riješiti te moje trenutne problemčiće.

Draga Fiduca - tvoje su me riječi također zadivile!!! Ma svi ste mi rekli tako pametne, mudre i lijepe stvari... S radošću ću vas poslušati!!! :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 sij 2008 16:04 
Odsutan

uuuu cure...malo ste preozbiljno shvatile onaj moj :a1407: zozy...i opomenu...htjela sam se i ja malo našaliti, al' sam valjda ispala iz šlifa,he,he.. a i znala sam da će zozy( ljubi i čini što hoćeš) to shvatiti kao šalu; kao što i jest :D
Ali ja se brinem i za elicu...ne bi volila da joj stanje "hibernacije" potraje... jer život ide dalje...ali osjećam što proživljava jer sam i sama u mladosti imala dugačku vezu-7 godina ..i znam da je potištena zbog svega.
Ela je predivno i iskreno biće i zavrjeđuje dobrog momka, i ovdje na forumu ima puno dobrih djevojaka i mladića i mislim da bi smo se stvarno trebali moliti za njihove kršćanske brakove, a i oni s nama. Govorim to, jer znam da je puno takvih milosti izliveno u mojoj mol. zajednici...baš smo i još uvijek puno molimo za kršćanske brakove i da u zajednicu dolaze oni koji žele sklopiti katolički brak i mi se svakom takvom braku i djeci koja se rađaju u tim brakovima toliko veselimo i Bogu zahvaljujemo. To nije ništa sramota...realno u ovom današnjem svijetu bez Boga..vama koji koračate Božjim stazama i tražite pravog kršćanskog partnera zaista nije lako, bez Božje milosti. Eto, zato sam ja da se molimo za njih i za našu djecu i sutra njihove kršćanske brakove i živote ispunjene Bogom.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 46 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]