*Patientia* napisao:
Citat:
a ko sam ja da dajem savjete, ako ne znam ništa o tebi i tvom životu?nitko
To ti samo misliš. Ne znaš ništa o meni a znaš mi postaviti pitanja nad kojima sam se zamislila, a Rebeka i Leo su mi napisali riječi nad kojim sam također zastala, a ništa o meni ne znaju.
Dobri ljudi, da vam znam adrese ubacila bi vam čokoladu u poštanski sandučić
Citat:
jesi li oprostila onima koji su te povrijedili...
Inače… s ljudima nemam problema, ni jedan moj odgovor nije ne. Imam problema s Bogom. Ili bolje rečeno sama sa sobom i s vjerom.
U petak kad sam napisala post, čudne neke stvari su se događale. Još mi je jedna noć prošla a da nisam spavala. Tati je opet bilo loše. Vidjelo mu se na licu po grimasama da ga boli. Ležao je na krevetu s raširenim rukama. Kad sam stajala iznad kreveta nad njim, njegov položaj tijela, ruke… iz moje perspektive izgledao je kao križ.
Mama ga je odvezla na hitnu a ja sam ostala doma. S cigaretom u rukama (stvarno rijetko pripalim). Jesam li molila? Nisam. Jesam li zahvaljivala Bogu? Nisam ni to. Jesam li se na Boga ljutila? Ne. Pitala se zašto i žalila se? Nisam. Baš ništa nisam Bogu imala za reći. Ništa, ništa, ništa. Da je On ispred mene stajao ne bih ga ništa pitala. Jednostavno tišina. Zadnjih mjesec dana mi sve molitve tak izgledaju, klečim pred Isusom i šutim. Usne mi se ne miču, iznutra šutim. Ne iz poniznosti nego iz iznemoglosti. Tu i tamo nešto kažem (sv. Toma Apostol i sv. Petar molite za mene)
Onda mi je došlo da čitam Bibliju. Nisam znala koji bi dio pa sam otvorila nasumce, i vidim: Lk1, 26-38
Navještenje Isusova rođenja. Slučajnost ili ne ne znam, ali možda ipak dolazi vrijeme da se Isus ponovo u meni rodi?
Citat:
Ja bi volio da napišeš svoju priču
Ne bih htjela druge zamarati s mojim romanima. Nemam baš vremena, a i volim ne govorit nikome o problemima nego sve fino potisnut negdje. Mogla sam i danas pisati ali mi se nije dalo. Tata mi je dobro, cijeli dan se smije i veseo je pa sam i ja.
Puno vas pozdravljam
Jesam li molila? Nisam. Jesam li zahvaljivala Bogu? Nisam ni to. Jesam li se na Boga ljutila? Ne. Pitala se zašto i žalila se? Nisam. Baš ništa nisam Bogu imala za reći. Ništa, ništa, ništa. Da je On ispred mene stajao ne bih ga ništa pitala. Jednostavno tišina. Zadnjih mjesec dana mi sve molitve tak izgledaju,
klečim pred Isusom i šutim. Usne mi se ne miču, iznutra šutim. Ne iz poniznosti nego iz iznemoglosti. Tu i tamo nešto kažem (sv. Toma Apostol i sv. Petar molite za mene.
Duboko vjerujem da to tvoje ništa Bogu je NEŠTO. Možda nešto uistinu veliko. Ispričat ću jednu priču- govori o molitvi srca. Pred Bogom smo, a ne izgovaramo ništa, ne molimo, ne zahvaljujemo..jednostavno klečimo i znamo da smo tu radi Njega...na koljenima ili sjedimo...ali ne činimo ništa...ili bar mislimo da ne činimo ništa....
Dakle, u jednom gradiću u Francuskoj, jedna gospođa(velika zagovarateljica Međugorja) prolazila svaki dan pored mjesne Crkve, koja je uglavnom bila prazna i tamo redovito na stepeništu viđala lokalnog pijanca i beskućnika kako s bocom u ruci prosi od prolaznika. Jednog dana dotična gospođa se zaustavi kod beskućnika s namjerom da malo popriča s njim, a posebno ju je zanimalo što to on radi u Crkvi, jel ide moliti tamo-obzirom ga je nekoliko puta vidjela kako ulazi u Crkvu. "O, ništa posebno", reče čovjek, ja vam molitve nikakve ne poznajem, odmalena sam već sve zaboravio, ma... ja tako uđem, sjednem ispred one kutije u kojoj je Isus i kažem mu:"Hej Isuse, ja sam, Paul- došao sam te vidjeti!"
Gospođa se jako iznenadi takvom odgovoru...nekako joj taj čovjek postade drag...i tako prolazili dani, mjeseci, jednoga dana ona opazi kako ga više ne viđa na stepeništu ispred Crkve. Malo se raspita kod prolaznika i rekoše joj da je taj čovjek u gradskoj bolnici, na umoru. Zaputi se ona u bolnicu i pronađe ga, sjenu od čovjeka, potpuno iznurenog i bolesnog...činilo se kao da će svaki čas ispustiti dušu, bio je prikopčan na različite cijevi i aparate.
Slabašnim pogledom dade ženi do znanja da ju vidi, ali više ništa nije mogao učiniti-toliko je bio slab. Žena se pomoli za njeg i odluči i sutradan vratiti i moliti za njega, ali je bila uvjerena da ga neće zateći živa. Kad je, dakle, došla sutradan i s bojazni ušla u sobu, ostade zapanjena. Dojučerašnji čovjek je bio potpuno preobražen, sjedio je u krevetu, izgledao nekako pomlađen, obrijan, djelovao je kao potpuno zdrav čovjek, čak se i veseleo nasmijao kad je žena ušla.
U čudu ga zapita što mu se dogodilo...a on će njoj:"Znate, kad ste jučer otišli - u moju sobu je ušao jedan prekrasan čovjek duge kose i plavih očiju- u prvi mah sam se malo prestrašio- ali on mi priđe i reče:Hej Paul, to sam ja Isus-došao sam te vidjeti!