www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 03 svi 2025 23:34

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 90 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 29 kol 2007 20:00 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Ovo su divni postovi,nadam se da će vam mnogo pomoći da se što više približite našem Ocu,jer meni su dosta pomogli i na svako pitanje imate odgovor!
Bog te blagosovio rebeka anđele ovog foruma! :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 kol 2007 20:01 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Duso moja daleko sam ja od Andjela...ali se trudimda budem Dijete Bozje!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 kol 2007 20:20 
Odsutan

U najtezim psihickim ,ali i duhovnim bolestima..

Kad ti dijete pobjegne od kuce ,kad sam sebi predbacujes,kad ti drugi predbacuju,kad mrzis,kad tebe drugi mrzi,kad ne mozes oprostiti...
Cesto si tijelesno i dusevno zdrav,ali duhovno tesko bolestan.
Najteze rane nastaju kad ti nedostaje ljubavi,posebno u dijetinjstvu,u vrijeme kad te majka nosila u utrobi i u vrijeme prvih pet godina.

Stani pred BogA,i pusti da te obasja njegovo lice.Slusaj kako ti Bog po rijecima Svetog pisma govori:"Imenom sam te tvojim pozvao"(Iz 43,1)
Ili "U svoje sam te dlanove urezao"(Iz 49,16)
Zamisli sebe kao jednogodisnje dijete koje sjedi ukrilu Boga Oca.Zamisli sebe kao jednogodisnje dijete koje sijedi u krilu Majke Bozje.
izgovar rijeci:"Bog me ljubi,on je ljubav"
Vidi tada u masti kako se naginje prema tebi kao majka i reci:"bog me voli,stalo mu je do mene." Ponavljaj to tako dugo dok ne osjetis da je to tvoje dusa razumjela i da te napustaju praznina i strah.
Reci:"Svaki me covjek voli.dubine svakog covjeka me vole."Ponavljaj to tako dugo dok ne osjetis da mozes i od ljudi primiti ljubav i vjerovati da te ljudi vole.Sada imas kljuc kojim mozes otvoriti vrata njihove duse ,ne moras vise biti potisten. Promatraj sebe u ulozi izgubljenog sina iz Svetog pisma.Stalno izgovaraj rijeci iz Svetog pisma,npr:
"Ako je Bog samnom,tko ce biti protiv mene."
Ili: "Onima koji Boga ljube,sve se okrece na dobro."(Rim3) Imaj pri sebi rijeci Svetog pisma u kojima se govori o ljubavi..
Citaj pojedina psalme,npr.Psalam 91,27,34,37,85,42,63 i razmisljaj o njima tako dugo dok ne osjetis da ti je dobro.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 kol 2007 10:10 
Odsutan

rebeka napisao:
Duso moja daleko sam ja od Andjela...ali se trudimda budem Dijete Bozje!

Znala sam da ćeš tako odgovoriti,al zar skromnost nije tvoja vrlina?
BTB :grlim te: :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 kol 2007 14:30 
Odsutan

uso ovdje nisu moje rijeci,to su rijeci "pisca" koji je napisao tu knjigu..

A inace mrzim "kad se netko kiti tudjim perjem"...
imam veliku manu,..nemam "strpljenja uvjek "..brza sam..
a "ON KAZE CEKAJ "..i eto tu ti je ta moja skromnost,zbog koje se isplati boriti..!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 kol 2007 16:40 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

rebeka napisao:
Duso moja daleko sam ja od Andjela...ali se trudim da budem Dijete Bozje!

E pa onda se zaista lijepo trudite, neka vas blagoslovi Bog, i čestitam na 2000 postova, puno nas toga lijepo podučavate, iako ne čitam baš dugo ovaj forum, HVALA REBEKA ZA SVAKI REDAK NADAHNUTI...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 kol 2007 17:17 
Odsutan

Auuu..Bog vam plati..nije to moja zasluga,nego Njegova..
On mi dade svu svoju ljubav,dade mi sansu i vrijeme...
a tako sam malena,i neskolovana...i ON SE PROSLAVI U MENI..

Na forumu smo svi "ti" jer ovdje je Bog,a i Njemu kazemo TI...

Hvala na cestitki...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 kol 2007 17:48 
Odsutan

Kad nisi iskusio nikakve ljubavi u zivotu..

Vecina rana i blokada moze nestati ako vjerujes da te bog voli.To je u zivotu najvaznije vjerovati a tesko je jer neprestano i dalje grijesis.
Trebas zato stalno lijecenje.U casu kad povjerujes da te Bog zaista voli,postajes slobodan,sretan i ispunjen Duhom Svetim.Razum nam govori
"Bog te ljubi" Vjera je duhovna sigurnost,mozes jedino sumnjati ili-vjerovati.Odluci se za vjeru.Tada ces moci vjerovati uvijek vise,bezgranicno .Samo si u Bozjoj ljubavi spasen..

Isus je rekao da je dobri pastir.Pomisli prvo na tu prispodobu iz Svetog pisma.Zamisli je svojom mastom i pusti da je prodre duboko ,duboku u tvoju dusu kao istina Bozja.Kad se neka ovca izgubi,pastir je trazi tako dugo dok je ne nadje..Uzima je sretan,s ljubavlju je mece na svoja ramena i nosi je pun ponosa..Kaze radosno: "Nasao sam je,izbavio sam je iz propasti grijeha,nevjere."Poziva sve andjele i arkandjele i svi tada zajedno slave njezin spas. Istrazuj gdje si zalutao.Mozes li vjerovati u to da te isus trazi? Promatraj kako te dize na svoja ramena i nosi .
Cini to tako dugo dok ne pocnes klicati od radosti..

ILI druga prispodoba:Isusnam prica o kraljestvu nebeskom koje je kao trgovac koji trazi najljepsi biser.Kad ga nadje proda sve sto ima da bi kupio taj biser. Ti si taj biser.Isus je prodao sve sto je imao na zemlji i presao u smrt,sve je prodao da bi tebe otkupio.

Vidi sebe u ulozi bisera.Gledaj kako Isus predaje svoj zivot ze tebe,kako ulazi u smrt i tebe nosi sa sobom:"Sad si moj,sad si samnom,tamo gdje sam ja.Dopusti da te vodim kao sto se vodi dijete".Reci "Dobro ,sad sam tvoj ,radujem se zbog toga."

ILI Gledaj kriz Kristov:"Tako si me ,dakle ljubio."

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 kol 2007 19:21 
Odsutan

Kad ne mozes prihvatiti da te Bog ljubi,kad ne mozes prihvatiti samog sebe,kad Bogu ne mozes oprostiti sto te je stvorio,a da te nije pitao.

Treba oprostiti Bogu,sebi i druima..Mozes li Bogu oprostiti?On te samo voli,a ti se ljutis na njega.Nisi mogao izabrati svoj spol,ni narodnost,ni tijelo,ni ista drugo.Cak su i tvoje zvanje izabrali drugi za tebe.
Bog ti je dao sve bez tvog odobrenja.

Gledaj u Isusa,suncaj se,reci mu:"Da ,oprastam ja tebi,a ti oprosti meni.Sad smo opet dobri prijatelji."
Prihvati na sebe svaku pojedinost,nacionalnost,tijelo ,spol,rodjake,znance,bracnog druga i drugo.Kazi"Kad mi ti nesto darujes,onda to mora biti dobro,najbolje za mene"Pokusaj gledati na sebe kao na dar bozji .Duh Sveti ce doci kad maknes barikade.Samo je tamo ruzno gdje nema duha Svetoga.
Inace nema covjeka koji ne bi bio ljijep i dobar.

Oprosti sam sebi.Izreci svoje ime i oprosti samnom sebi sto se sramotis.
Reci na primjer;svojim udovima da ih prihvacas i volis takkvi kakvi jesu.
Vec to moze biti prilika da ozdravis..Reci samom sebi:"Dobro je sto postojis."(izusti svoje ime)Cini to toliko dugo dok ne postanes radostan i opusten. Zahvali Bogu za svaku pojedinost koju na sebi primjecujes8tijeli,dusu,vrijeme,okolinu,buducnost)
Protiv straha osobito je djelotvorno izgovoriti slijedece:"Ti si svemocan,zato mi nitko ne moze nista uciniti.Mogu oprostiti i odreci se svega,jer ti si moj Gospodar."Moli Isusa za Duha Svetoga..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 kol 2007 19:26 
Odsutan

chizzo napisao:
rebeka napisao:
Duso moja daleko sam ja od Andjela...ali se trudim da budem Dijete Bozje!

E pa onda se zaista lijepo trudite, neka vas blagoslovi Bog, i čestitam na 2000 postova, puno nas toga lijepo podučavate, iako ne čitam baš dugo ovaj forum, HVALA REBEKA ZA SVAKI REDAK NADAHNUTI...

To isto ja kažem!BTB

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 90 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]