www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 11 svi 2025 12:37

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 56 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 20 kol 2006 18:34 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
Citat:
Ali naše molitve ili savjeti mogu puno
pomoći da se otpali ili izgubljeni
vrati na pravi put.
[/quote]

.da MOLITVA ČINI ČUDA..
..a dobro se moliti je ..dosta ..složeno..

mir s tobom

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 kol 2006 06:50 
Odsutan

Podijelio: 36 zahvala
Zahvaljeno je: 26 zahvala
Volio bih da se oglasi Daniel ,
jer moj prvi post najviše se
odnosio na njegovo pisanje
tvrdnje da nije samo na
svećenicima da vrše
pretvorbu?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 kol 2006 07:50 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Ja mislim da je Daniel baniran

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 kol 2006 08:14 
Odsutan

Aby napisao:
Ja mislim da je Daniel baniran

Aby,

da sada i ja vidim- nisma kad
sam čitao postove od Daniela
uopće toliko gledao u avatar
pa nisam to skužio.

Ali , ok. Moje pitanje sada mogu
uputiti svima onima koji nisu
definitivno uvjereni u Božju
nazočnost u sv.Pričesti- hostiji
koja nam se daje poslije pretvorbe.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 kol 2006 15:55 
Odsutan

E vo nešto glede pretvorbe i euharistije , tog najvećeg sakramenta katolika i pravoslavaca ( magnum sacramentum) iz KKC:

KRISTOVA PRISUTNOST SNAGOM RIJEČI I DUHA SVETOGA

1373 "Krist Isus koji umrije, štoviše i uskrsnu, koji je zdesna Bogu - te se zauzima za nas" (Rim 8,34), prisutan je u Crkvi na više načina:[189]u svojoj Riječi, u molitvi svoje Crkve - "jer gdje su dvojica ili trojica sabrana u moje ime, tu sam i ja među njima" (Mt 18,20), zatim u siromasima, u bolesnima, u zatočenicima[190](Mt 25, 31-46), u sakramentima koje je ustanovio, u žrtvi Mise i u osobi službenika. Ali je "ponajpače prisutan pod euharistijskim prilikama".[191]

1374 Način je Kristove prisutnosti pod euharistijskim prilikama jedinstven. Uzdiže Euharistiju iznad svih sakramenata i čini je "tako reći vrhuncem duhovnog života i ciljem kojemu teže svi sakramenti".[192] U presvetom sakramentu Euharistije "sadržani su istinski, stvarno i bitno (supstancijalno) Tijelo i Krv našega Gospodina Isusa Krista, s dušom i božanstvom, i, prema tome, čitav Krist".[193] "Ta se prisutnost zove stvarnom ne u značenju isključivosti, kao da druge ne bi bile stvarne, već po izvanrednosti, jer je bitna (supstancijalna) te po njoj biva prisutan čitav Krist, Bog i čovjek".[194]

1375 U ovom sakramentu Krist biva prisutan po pretvorbi kruha i vina u njegovo Tijelo i Krv. Crkveni su Oci postojano svjedočili vjeru Crkve u moć Kristovih riječi i djelovanja Duha Svetoga za izvršenje ove pretvorbe. Tako sv. Ivan Zlatousti izjavljuje:
Nije to čovjek koji čini da prinesene stvari postaju Kristovo Tijelo i Krv, već sam Krist koji je za nas bio raspet. Svećenik, slika Krista, izgovara one riječi, ali im Bog daje moć i milost. Ovo je tijelo moje, veli On. Te riječi pretvaraju prinesene stvari.[195]

A sv. Ambrozije veli o pretvorbi:

Budimo posve uvjereni da ovo što je pred nama nije nešto što je oblikovala narav, već što je blagoslov posvetio, te da je veća moć blagoslova nego naravi, jer blagoslov mijenja i samu narav ... Kristova riječ koja je mogla iz ničega učiniti čega nije bilo, zar da stvari koje postoje ne može promijeniti u ono što još nisu bile? Više je, naime, bićima sačiniti nove naravi nego ih mijenjati.[196

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 kol 2006 16:10 
Odsutan

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
Citat:
Ali , ok. Moje pitanje sada mogu
uputiti svima onima koji nisu
definitivno uvjereni u Božju
nazočnost u sv.Pričesti- hostiji
koja nam se daje poslije pretvorbe.
[/quote]

..ono što ..može pomoći nama kršćanima u jačanje vjere jest
..svjedočenje biviših sotonista..

..šalje ih se u crkve..da iznesu hostiju iz crkve i donesu je za svoje
..okultne rituale..
eto i samo ..zlo..svjesno je ;

PRISUTNOSTI ISUSA ŽIVOG U HOSTIJU

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 ruj 2006 11:16 
Odsutan

Garabandal, 14.lipnja 1979.
Tijelovo

ISUS U EUHARISTIJI ( 176)

No Isus koji se nalazi na nebu, isto se tako nalazi i na zemlji stvarno prisutan u Euharistiji: svojim Tijelom, svojom Krvlju, svojom Dušom i svojimj Božanstvom.
Njegovo će slavno Kraljevstvozasjati naročito u njegovom euharistijskom trijumfu, jer će Euharistija opet postati srce i središte čitavog života Crkve.
Isus u Euharistiji opet će biti središte svih liturgijskih čina, koji će se odvijati kao hvalospjev Presvetom Trojstvu , po vječnoj Kristovoj svećeničkoj službi, koja se ostvaruje u euhar. misteriju.
Isus u Euharistiji postat će vrhunac svake vaše molitve, koja mora biti molitva klanjanja , zahvaljivanja, hvale i pomirenja.
Isus u Euharistiji opet će postati središte svih okupljanja, jer je crkva njegov hram , njegova kuća, kojha je sagrađena naročito zato da bi On mogao isijavati među vama svoju božansku prisutnost.

Na žalost, predragi sinovi, danas je tama zamračila i svetohraništa, oko njega je toliko praznine , toliko ravnodušnosti, toliko nehajnosti.
Sumnje , nijekanja i svetogrđa, svakodnevno se umnažaju, Euh. Srce Isusovo ponovo ranjavaju njegovi domaći, u njegovoj kući , na onom istom mjestu gdje je On postavio svoje božansko boravište među vama!

Budite opet savršeni klanjaoci, gorljivi službenici euharistijskog Isusa, koji se po vama nanovo uprisutnjuje, i nanovo žrtvuje i dariva dušama.
Dođite svi k Isusu u Euharistiji. na klanjanje, k svetoj Pričesti , k većoj ljubavi.

Pomozite svima da se približe Isusu u Euhristiji na dostojan način, tako da ćete kod vjernika razvijati svijest o grijehu, pozvati ih da sakramentalnoj Pričesti pristupaju u STANJU MILOSTI, privikavati ih na ČESTU ISPOVIJED, koja je nužno potrebna svakome za primanje Euharistije, ako se nalazi u smrtnome grijehu.

Predragi sinovi , ne dpoustite širenje svetogrđa, nikada nisu toliki , tako nedostojno iči na sv.Pričest, kao u ovo vrijeme.
Crkva je širenjem svetogrdnih pričesti duboko ranjena.

Ja ću oko njegove božanske prisutnosti stvoriti branu ljubavi. Po vama, predragi sinovi , Ja sama želim postaviti tu branu ljubavi oko svih svetohraništa svijeta.

SMPS, str. 186-7

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 ruj 2006 18:34 
Odsutan
Počivao u miru Božjem
Počivao u miru Božjem

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
stanje duše je bitno za osjećaj prisutnosti Isusa Krista, osim ako je po Njegovoj volji
dakle nije čudno da se ne osjeća prisutnost,jer moramo biti svjesni da su nam duše opterećene svakodnevim brigama i grijesima
ne optužujem nikoga nego samo želim reći da je to milost za koju se trebamo dobro pripremiti

naša priprema ili ne..... ne umanjuje istinitost i činjenicu prisustva Isusovog u Euharistiji
samo što ju nismo u stanju osjetiti

rekla bih da tu postoji svojevrsni "elitizam" pokornosti,čistoće i pokajanja, tj mislim da samo malen možeš osjetiti veličinu Boga
(normalno ako nije drugačija volja Božija)

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 15 ruj 2006 08:15 
Odsutan

ISUSU, KRUHU VJEČNOGA ŽIVOTA
sv. Ivan Bosco

Isuse moj Gospodine, u jednostavnosti srca sa živom vjerom klanjam se Tebi, stvarno prisutnom u Sakramentu Šresvete Euharistije.
Ti si Isuse, Kruh koji je s neba sišao, Kruh koji nas podržava na putu života.
Ti si izvor ljubavi koji zna darivati sve do žrtve samoga sebe, Ti si zalog vječnog života . Gospodine , beskrajna je ljubav koja Te nagnala da ostaneš s nama u Presvetom Sakramentu kako bi nam se potpuno darovao.

Isuse udijeli mi milost da svaka moja sakramentalna Pričest bude čin velike ljubavi i vjere.
O, moj Spasitelju, daj da sav izgubljen u tebi naučim umrijeti samome sebi kako bi se potpuno darovao mojoj braću.
Gospodine , udijeli mi milost da sjedinjen s tobom , živim novim i božanskim životom, kako bih jednog dana pristigao u nebo, gdje ću Te gledati , ne više skrivena u Sakramentu, nego licem u lice i ljubiti Te za svu vječnost.
amen

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 16 ruj 2006 11:38 
Odsutan

13.6.1989, obljetnica drugog ukazanja u Fatimi
ZVIJER SLIČNA JANJETU

... Crkva je život, jer darije milost i samo ona posjeduje djelotvorna sredstva milosti, a to su sedam svetih sakramenata.
Poglavito je život , jer je samo njoj data moć da ostvaruje Euharistiju preko ministerijalnog i hijerajrhijskog Svećenstva.
U Euharistiji je Isus Krist STVARNO PRISUTAN sa svojim Tijelom i svojim božanstvom.

Crkvena masonerija zato na podmukao način nastoji ugroziti crkvenu POBOŽNOST prema SAKRAMENTU EUHARISTIJE.
Od Euharistije smatra vrijednim samo aspekt Večere , te nastoji na minimum svesti njenu žrtvenu vrijednosti , pokušavajući poreći STVARNU I OSOBNU NAZOČNOST ISUSA u posvećenim hostijama.

Zbog toga su se POSTUPNO UKINULI svi oni vanjski znakovi koji pokazuju vjeru u stvarnu nazočnost Isusovu u Euharistiji, kao što su KLECANJA NA KOLJENA, satovi JAVNOG KLANJANJA, te sveti običaj okruživanja Svetohraništa svjetlom i cvijećem.

Crkva je put, jer vodi k Ocu , posredstvom Sina , u Duhu Svetom putem savršenog jedinstva...

SMPS, str.457
don S.Gobbi

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 56 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]