www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 19 srp 2025 17:02

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 227 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 23  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 19 ruj 2006 11:31 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 3 zahvala
andjelina1 napisao:
:D :D

čitam....i vidim kako kulminnacija uzavrelih duhova polako uz Riječi koje izlaze iz pera mirotvoraca...prelazi u LJUBAV

i mislim kako je to divno

i potrebno

i bilo bi divno kad bi uvije tako i u životu znali...potražiti svoju blagu stranu kako veli leo
(mislila sam mu poslati pp kako sam oduševljena njegovim načinom moderiranja...blago i sa mjerom...bez obzira o kome se radi i bez prevage...ali eto ovim putem mu javno govorim...SVAKA ČAST LEO!!!!)

i kad ulazimo u rasprave ili u razmimoilaženja(po meni nužno potrebna za razvoj i rast)...ČUTI što nam sugovornik ŽELI REĆI...zastati...promisliti..pa i korigirati svoej mišljenje, ili promjeniti potpuno...ili ako ništa bar s ljubavlju gledati na sestru/brata koji misli drugačije..i dozvoliti joj/mu da možda i griješi

hvala Bogu na vama svima tako divnima :grlim te: :grlim te: :grlim te:

Bratu ili sestri koji misle drugacije valja uvijek reci sto vjerujemo, u koga, zasto..., i sto je vaznije, pokazivati to - pokazivati koliko nam je zao barem Isusovih polomljenih kostiju radi nas ovakvih. Znam da ne mozemo vratiti sto nam je Isus Krist dao, sto nam je Otac Vjecni ponudio, za sto se Djevica Marija moli, al ne smijemo se praviti da ne razumijemo Rijec. Sve ima svoju granicu, Isus Krist kaze 77 puta oprostiti, ljubiti, poniziti se, dakle mi ne postavljamo tu granicu. Bog je postavlja i On jedini. Kad je rijec o granicama trpljenja, podsjetimo se i procitajmo samo prvih nekoliko glava Knjige o Jobu, pa cemo shvatiti trpljenje i granice. Svatki covjek ima blagu stranu i vjerujem kako Bog zeli da iz svakoga pokusavamo (zato jer poznajemo Rijec) bezbroj puta njegovati taj dio osobe, a On ce odluciti kad je dosta. Po mukotrpnom Isusu Kristu i apostolima znamo da ni nas zivot dat (vracen) Bogu, nasa smrt, ne mora znaciti da je tu bila granica, ona granica kad od Oca Stvoritelja ocekujemo da je povuce i kaze dosta, da je vrijeme za promjene. To onda nije pouzdanje, to je onda nasa volja. A to nije dobro.
Nek Bog odredjuje granice i sve, jer moze li tko od nas zamisliti sto bi bilo da Bog ne odlucuje, vec 'gosti stanova glinenih kojima je temelj u prahu zemaljskom'.
'Od daha Božjega oni pogibaju, na gnjevni mu disaj nestaju sa zemlje.' Vjerujemo li u to? Ne pise da od ljudskog daha oni pogibaju, nit' da bi od gnjevnog nam disaja kakav nestao sa zemlje. Vec da se bojimo Onoga koji ima vlast u pakao baciti.
Cast Bogu i Kraljevstvo Njegovo poniznima. Bog se protivi oholima, a poniznima daje milost, zar je tesko zakljuciti da se onda i Duh Sveti objavljuje i daje poniznima. Bog je jednostavan poniznima.
Puno vas volim po Gospodinu nasem Isus Kristu.

Vrh

Naslov:
PostPostano: 19 ruj 2006 11:37 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Citat:
Ovo je "malo" pretjerano !
Ako je to uistinu misljenje ovdje, mogu vam reci Bog vas blagoslovio , a ja pripadam "sekti vatikanaca"

Slažem se s ovim stavom, poslušnost crkvi prije svega, osim toga zašto ljudi zapostavljaju M. Bistricu pa Marija je svugdje ista u svim marijanskim svetištima, meni je više priirasla srcu M.Bistrica e..pa sad ko se ljuti nek se ljuti na mene :roll:

Vrh

Naslov:
PostPostano: 19 ruj 2006 11:48 
Odsutan

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
tratinčica napisao:
Citat:
Ako je to uistinu misljenje ovdje, mogu vam reci Bog vas blagoslovio , a ja pripadam "sekti vatikanaca"

Slažem se s ovim stavom, poslušnost crkvi prije svega, osim toga zašto ljudi zapostavljaju M. Bistricu pa Marija je svugdje ista u svim marijanskim svetištima, meni je više priirasla srcu M.Bistrica e..pa sad ko se ljuti nek se ljuti na mene :roll:
[quote

..Marija ne pripada ni jednom mjestu...da bi je netko mogao prisvojiti
..ona pripada svim ljudima , koje se preko nje utiče njenom sinu ISUSU...

.tako da je Marija Bistrica..isto naša draga Marija..
..uostalom ja sam rođen..pod zavjetom moje mame u M.Bistrici..

.mir svim Marijo ljupcima..
..ma gdje god se nalazili[/quote]

Vrh

Naslov:
PostPostano: 19 ruj 2006 11:53 
Odsutan

naggar napisao:
tratinčica napisao:
Citat:

[quote

..ma gdje god se nalazili
[/quote]
i gdje god zalazili :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: 19 ruj 2006 12:49 
Odsutan

Citat:

[/quote]
i gdje god zalazili :D[/quote][/quote]

..VIVA LA DUBROVNIK..

Vrh

Naslov:
PostPostano: 23 ruj 2006 23:48 
Odsutan

naggar napisao:
..evo kako kaže speranza..pričajmo manje a molimo više..

.
"
ZATO MISLIM DA JE NEPOTREBNO UPADATI U RAZNE ZAMKE NOVINARA I POLITIKE ZLOGA KOJI HOČE RAZDOR. Ušavši u zajednicu posvetila sam se doživitno , Isusu, Majci Božjoj i Katoličkoj Crkvi. Prva molitva ujutro koju izmolim je Vjerovanje. PRIČAJMO MANJE A MOLIMO VIŠE , volimo se i budimo radosni.[/b]"

Potpuno se slazem sa ovim.

Vrh

Naslov:
PostPostano: 24 ruj 2006 20:49 
Odsutan

Citat:
Marte napisao:
naggar napisao:
..evo kako kaže speranza..pričajmo manje a molimo više..

ZATO MISLIM DA JE NEPOTREBNO UPADATI U RAZNE ZAMKE NOVINARA I POLITIKE ZLOGA KOJI HOČE RAZDOR. Ušavši u zajednicu posvetila sam se doživitno , Isusu, Majci Božjoj i Katoličkoj Crkvi. Prva molitva ujutro koju izmolim je Vjerovanje. PRIČAJMO MANJE A MOLIMO VIŠE , volimo se i budimo radosni.[/b]"

Potpuno se slazem sa ovim.

.drago mi je da smo našli ...
.zajednički ..
..unutarnji MIR..

MIR S TOBOM

Vrh

Naslov:
PostPostano: 24 ruj 2006 22:38 
Odsutan

naggar napisao:
tratinčica napisao:
Citat:

[quote

[/quote]

Prelijepo rečeno. Sva Marijina svetišta su lijepa i ako čovjek ide sa vjerom osjeti mir . Moja želja koja se neće ispuniti je Guadalupe. Predaleko je.Na Podbrdu sam srela grupu hodočasnika iz Guadalupe i razpekmezila sam se. Poklonili su mi broš sa slikom " Morenite".
Hvala dragom Bogu imamo puno Marijanskih svetišta u čitavom svijetu
i možemo ići gdje želimo. Važno je da se ide sa vjerom i živom željom da nam Majka Isusova pomogne da se obratimo i stavimo Boga na prvo mjesto u našem životu.

Vrh

Naslov:
PostPostano: 24 ruj 2006 22:43 
Odsutan

Citat:
Prelijepo rečeno. Sva Marijina svetišta su lijepa i ako čovjek ide sa vjerom osjeti mir . Moja želja koja se neće ispuniti je Guadalupe. Predaleko je.Na Podbrdu sam srela grupu hodočasnika iz Guadalupe i razpekmezila sam se. Poklonili su mi broš sa slikom " Morenite".
Hvala dragom Bogu imamo puno Marijanskih svetišta u čitavom svijetu
i možemo ići gdje želimo. Važno je da se ide sa vjerom i živom željom da nam Majka Isusova pomogne da se obratimo i stavimo Boga na prvo mjesto u našem životu.
[/quote]

.ako Bog da..
..umanjit ću ti žar želje..
..s slikom Gospe iz Guadalupe.
..treba samo vremena..

mir s tobom

Vrh

Naslov:
PostPostano: 24 ruj 2006 23:05 
Odsutan
Počivao u miru Božjem
Počivao u miru Božjem

Slika

jel to ta?

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 227 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 23  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]