www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 10 svi 2025 22:36

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 62 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 15 lip 2006 07:57 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 3 zahvala
Miriam napisao:
starsmoker napisao:
Miriam super je primjer ponosa. Dodao bih samo braci i sestrama u Kristu, onima koji mole i Bogorodicu za zagovor kod Oca, da je to samo jedan od primjera sto znaci poznavati vrijeme. Ne svadjati se vec vremenu (citaj Bogu, Stvoritelju svega) prepustiti da se sve dogodi u svoje vrijeme, ali i da se dogodi ono sto se treba dogoditi. Ako to ne cinimo, znacilo bi da mi znamo kako bi nesto trebalo biti, a kako ne. No mi od naseg Boga to ne znamo bolje ni u kojem slucaju, zato se i prepustamo i strpljivo cekamo, jer je najvaznije da se ostvari Bozja volja, najvaznije za sve nas. Bez obzira koliko ima istine u prici koju si spomenila Miriam, ustvari to je super primjer kako Bog, jos ovdje na zemlji, skida slojeve ljudskog ponosa i do gola ih iznosi pred svijet. Na prosudbu i izbor ljudima.

"Starsmoker" :D :D haa,haa, zašto sumnjaš u istinitost moje priče.....
djelujem ti neozbiljno?, imam bujnu maštu(to je istina), ali ova priča je ISTINITA, možda se dogodila baš u tvome gradu....? :lol:

Ne sumnjam Miriam, vec sam samo htio podvuc da cak i bez obzira je li taj slucaj istinit, da je upravo to dobar primjer na koji Bog sve obistini, jedan od nacina kako sve izadje na povrsinu. Na slavu Bozju. Nikako ne sumnjam ni u tebe ni u rijeci koje pises. Ono sto si napisala ucinilo mi se super primjerom, tako da ne pomislis da smo na razlicitim stranama : ).

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 15 lip 2006 13:09 
Odsutan

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
Citat:
Jeremiji: 16 "Riječi koje si u ime Jahvino nama objavio mi ne slušamo; 17 naprotiv, i dalje ćemo se držati zadane riječi: kadit ćemo nebeskoj kraljici i lijevati ljevanice, kao što smo i mi i oci naši, naši kraljevi i knezovi činili u gradovima judejskim i po ulicama jeruzalemskim: tada imadosmo kruha izobila, bijasmo sretni i ne trpjesmo nikakvih nesreća. 18 Ali otkako prestadosmo kaditi nebeskoj kraljici i lijevati joj ljevanice, u svemu smo oskudijevali i od mača i gladi pogibali." 19 A žene rekoše: "Kad kadimo kraljici nebeskoj i lijevamo joj ljevanice, zar joj bez znanja svojih muževa pečemo kolače u obliku lika njezina i lijevamo ljevanice?"

.Marija, majka ISUSOVA..nema nikakakve veze s tim opisom..

.jer u ono vrijeme, još ne bijaše ni rođena..

.Daniel okrivljuje Mariju , lažnim svjedočenjem..

.jer da je to ISTINA...zar bi...
.se ISUS..kao SINBOŽJI..rodio u MARIJINOJ UTROBI

čista .Logika....a Daniel..traži ..nadahnuće. tamo..gdje ga nema..
.i onda uspoređuje, navodi..

.a da je samo uključio malo razuma..znao bi..

.Da Mariju služebenicu Gospodnju ..NE MOŽE.odvojiti ni jedna sila..
.od ISUSA

.ni psimoznanci..koji riječ Božju...izokreću..nadahnuti ..duhom...
.onim duhom...s kojim Marija...vodi borbu..kao SLUŽBENICA GOSPODNJA

mir svima

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 16 lip 2006 14:08 
"Starsmoker", kad god pišem Tvoj pseudonim, uvijek hoću napisat Štrosmaer :D možda imaš i neke slićnosti s tim genijem....no brate, razumjeli smo se, mir tebi :b206:

Vrh

Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 16 lip 2006 19:43 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Mihael napisao:
fajterice, nema smisla.
Svi ćemo u pakao, samo danijel i njegov frend idu u raj.

Pitam se ima li smisla o tome raspravljati i bez argumenata citirati Bibliju...
Voljela bi kad bi on svoje postove potkrijepio osobnim iskustvom?! :grlim te:

Neznam tko ide u raj, ali mislim da ćemo i mi dobiti priliku (pa možda i ja)
:P

Bog vas blagoslovio i Duh Sveti prosvijetlio :grlim te: :arrow:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 16 lip 2006 22:30 
Odsutan

Mislim da su mučenici ponosni i da sa ponosom svjedoče Krista!

Svaki čovjek koji svjedoči Krista svojim životom je ponosan - u Kristu!

Svaki drugi ponos po kojem svjedočimo sebe - je loooooš.Nije dobro....

Tako ja razmišljam.

Proroci su zapravo ponizni i jako maleni kad se govori o njima - a jako jako ponosni kad se govori o Kristu!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 16 lip 2006 22:43 
Odsutan

Miriam napisao:
"Starsmoker", kad god pišem Tvoj pseudonim, uvijek hoću napisat Štrosmaer :D možda imaš i neke slićnosti s tim genijem....no brate, razumjeli smo se, mir tebi :b206:

Jedina slicnost sa Strosmaerom je ta da obojica odgovaramo za sebe, dok je moja kolekcija potpuno razlicita od njegove :D i nemjerljivo svijetu nezanimljivija. Sta cu, a drago mi tako, tezit sakupit i zadrzat Bozja djela a nikako ljudska. Gresan po Bogu, i mogu jedino teziti.

Vrh
Citiraj  
 Naslov: grijeh ponosa
PostPostano: 20 stu 2006 10:43 
Odsutan
Novoregistrirani korisnik

Da se malo i ja ubacim..
Mislim da ponos grijeh koji te nagoni na misli da si bolji od drugih. To je zapravo velik grijeh jer ti krade empatiju i zivot u istinitoj i bezuvjetnoj ljubavi. Tvrdo srce je puno ponosa. Oni koji govore da vole Boga a jos su uvijek puni ponosa, ti su vjerojatno poput farizeja- stavljaju sebe iznad drugih. Ponos je taj i koji nas cini nesposobnima da prastamo, ali i da trazimo oprost, ovo posljednje jos i vise jer onaj koji je pun ponosa najcesce vidi samo tudu nesavrsenos i mane a odbija vidjeti svoje, zapravo ga ponos zasljepljuje. Ako nam je srce puno ponosa nemozemo voljeti druge u punom smislu te rijeci, onako kako Krist to od nas trazi i zeli. Vjerojatno je da ce mo voljet samo one koji su po nasoj volji, dakle koji se ponasaju kako mi mislimo da je ok. To je grijeh koji te drzi jako udaljenog od Boga. Mislim da svi bolujemo ponekd od tog grijeha, no to je gadna zamka reponje :lol: jer taj grijeh povlaci mnostvo drugih za sobom a koji se najcesce odnose na najvazniju zapovjed. :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 stu 2006 11:09 
Odsutan

Sada sam vidjela ovu temu i mislim da je tu jedna greška u samom naslovu "Ponos"a trebalo je pisati "oholost".Oholost je najgori grijeh .
Sotona lijepi anđeo koji je ohol i htio je biti kao Bog izbačen iz raja
a sa druge strane imamo poniznost koju utjelovljuje Majka Božja.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 stu 2006 11:41 
Odsutan

Nije grijeh biti ponosan na na našu vjeru, na naše branitelje, na naše roditelje koji su nam omogučili sa puno žrtava naše školovanje, na uspjeh u školi, na zlatnu medalju na olimpijadi, na naš forumTT gdje se ne pljuje po rugima itd.
Svi smo mi djeca Božja i na to trebamo biti ponosni ali ne oholi.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 stu 2006 12:25 
Odsutan

Takodjer vjerujem kako ponos nije nuzno grijeh. Kad smo ponosni, pa evo uvijek prvo, na Isusa Krista ili, sto kaze Speranza, na domovinu, hrvatske branitelje, nije isto kao i kad smo ponosni na sebe i ne odstupamo od onoga sto samo mi shvacmo da je ispravno. Za ponos valja imati mjeru, znati razluciti na sto valja a na sto ne valja biti ponosan. Da ne bi puno pricali, valja vidjeti u Bibliji na sto je Isus Krist bio ponosan, a gdje Mu ponosa ni trunke nije bilo.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 62 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]