www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 25 lip 2025 22:50

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 137 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 19 lis 2006 15:57 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
andjelina1 napisao:
pardon petero,za jednu osobu nisam sigurna

Ok, onda napiši na pp kojih 5, s obzirom da ja znam samo za dvoje od kojih je jedna osoba sama rekla da želi vidjeti-vidjeti, a ne prijeći, molim lijepo! Jako, jako ružno andjelina, kad već gajiš negativne osjećaje prema meni onda si mi to trebala napisati pa da to privatno rješimo, a ne javno istupati s neistinama!

Vrh

Naslov:
PostPostano: 19 lis 2006 17:22 
Odsutan

Aby napisao:
još sam pozvala Natanaela da vidi i to je bilo sve

Tako je.
Evo malo na javi, ali ne na otoku Javi (ponavljaju mi se fore, schmrz).
Jest i uistinu i zbilja, prije nekoliko tjedana družio sam se sa Aby.
I kako je bilo?
Lijepo.
Iako meni ne ide u glavu kako su se pogani divili djevičanstvu a moderni protestanti ga ne razumiju.
Zašto su Rimljani oslobađali zarobljenike koji su se – vođeni na stratište – susretali sa vestalkom (hramskom djevicom)?
Odmah su bili oslobođeni.
To je taj sjaj posvećenog djevičanstva. Sjaj nove Eve. Kojem se ljudi instinktivno dive.
Ali: za te sam razlike u nauku znao.

Dalje: odvezao sam lijepu Aby, nakon susreta u njenoj crkvi, u mom BMW-u X5 na tortelline sa škampima i najfiniji pjenušac; ćakulali smo o svemu i svačemu i koječemu. Ono što sam primijetio umom Sherlocka Holmesa: Aby je teološki izvrsno potkovana – i umije odgovoriti na pitanja mnoga. Na ona o teološkim finesama i neslaganjima na relaciji katolici – protestanti. Ali primijetio sam još nešto: o tim finesama smo razgovarali samo na moj poticaj. Nikad, niti jednom, Aby nije rekla riječ koja bi govorila o razlikama. I mislim da je ta njena crta uočljiva i na forumu: ona se trudi oko zajedništva, i nije joj na pameti konverzija nas katolika na protestantizam.
I da, iako ne volim komplimente, Aby je zbilja divna djevojka. Žena. Baš za pet.
Draga je, i nježna.
I nas sve ovdje cijeni i poštuje :wink:

Tako da sam siguran, ali baš siguran, da nas niti u podsvijesti ne misli privući u svoju Crkvu.

Vrh

Naslov:
PostPostano: 19 lis 2006 17:39 
Odsutan

Natanael napisao:
Iako meni ne ide u glavu kako su se pogani divili djevičanstvu a moderni protestanti ga ne razumiju.

PS. Odnosilo se na pastorov govor tu večer ...

Vrh

Naslov:
PostPostano: 19 lis 2006 17:53 
Odsutan

Natanael :arrow:

Vrh

Naslov:
PostPostano: 19 lis 2006 18:18 
Odsutan

Dobro je da je Joakim upozorio neke osobe koje
možda ne shvaćaju kakve se zamke kriju iza tih
tajnih slatkorječivih poziva

Vrh

Naslov:
PostPostano: 19 lis 2006 18:21 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Dragi

žao mi je što je došlo do novih žučnih riječi, taman sam se obradovala što su Joakim i Aby oprostili jedno drugom, sad Aby i anđelina ...

Šteta, molim Gospodina da pošalje Duha Svetoga da vas ispuni darom ljubavi i mira, citirat ću vam jedan redak, ne ljutite se, razmišljajte o tome ...

"Smatra li se tko bogoljubnim, a ne obuzdava svoga jezika, nego zavarava srce svoje, isprazna je njegova bogoljubnost ..."

Znamo šta se sve radilo i radi, navodno u ime vjere ...

... poštujmo se, ne smijemo nikom nametati svoje. Oni koji lutaju, amo, tamo, Bog će se pobrinuti za njih.

Posebno bi bio grijeh vrbovati "slabu, krhku osobu", osobu koja je u nekoj trenutno većoj potrebi, pa traži pomoć.

Pomoći da, ali ne vrbovati da bude katolik, protestant ili već ...

...i, nitko nikom nebi smio naturati svoje, volimo svoje, poštujemo tuđe, On zna i ono što nismo rekli ...

Vrh

Naslov:
PostPostano: 19 lis 2006 18:36 
Odsutan

fernando napisao:
Dobro je da je Joakim upozorio neke osobe koje
možda ne shvaćaju kakve se zamke kriju iza tih
tajnih slatkorječivih poziva

Budući da su svi očito zlonamjerni, a time i ja i da su svi strpani u isti koš zbilja se pitam ima li smisla ovdje dalje biti.
Zbogom!
Fernando, puno sreće u učenju sviranja i pazi da ti neki protestant ne ponudi da te uči, nikad ne znaš koje su mu zle namjere pa ti i dalje traži pomoć gdje si i do sad, budeš već našao s vremenom. Tko traži nalazi! Bye!

Vrh

Naslov:
PostPostano: 19 lis 2006 20:06 
Odsutan

Slika

Vrh

Naslov:
PostPostano: 20 lis 2006 05:28 
Odsutan

Podijelio: 3 zahvala
Zahvaljeno je: 6 zahvala
Ostani!!!

Vrh

Naslov:
PostPostano: 20 lis 2006 07:01 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Aby, nemoj otići!
Prije nekog vremena imao sam na jednom forumu žestoku raspravu s dva pentekostalca koji su doista nastojali na sve moguće načine dokazati kako je nauk Katoličke crkve đavolski i kako je ljudi zbog svojeg spasenja trebaju napustiti. Kad sam im servirao protuargumente, prekidali su polemiku i nastavljali pisati o nečem posve drugom, ali još uvijek u istome tonu. Ne treba dodati da su to bili bivši katolici koji su prešli na pentekosni protestantizam. Nikako se nismo mogli složiti, osim kad je bila riječ o iskustvu vjere i doživljavanju Boga. Jedino tu je bilo bratskog duha, u svemu ostalom su samo iskre frcale.
Zbog takvih stvari postoji kod nekih našoh ljudi strah od "nepoštenog pristupa" onih drugih...a i ja se naslušah od nekih protestanata priča o ubačenim katolikim agentima koji rastaču protestantske zajednice. (traktati Jacka Chicka, izmešu ostalog).
Tvoj postovi ovdje nešto su posve drugo i zato bi mi bilo žao da se povučeš.
Koliko malo pročitah, rekao bih da bi se ovaj forum trebao zvati forumom iskrenih i dobronamjernih...a ti su svakako pripadaš.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 137 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]