www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 11 svi 2025 11:51

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 63 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 26 lis 2006 12:11 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
leo,slažem se s ovim što si napisao i tako i pokušavam raditi
i živjeti i to nije lako bez spoticanja,
ali upravo to mi je cilj i tako činim i tako ću činiti...

Ne znam ništa o toj molitvi koju si spomenuo- Svetoj Rani na Ramenu Isusovu,pa te molim da mi kažeš gdje je ona opisana i kako se moli,a
to isto te molim i za krunicu u čast Božjem milosrđu,jer ja sam dosad samo molio krunicu koja se moli u Pokretu krunice za obraćenje i mir,a druge ne znam,
hvala ti

Vrh
Citiraj  
 Naslov: tu smo
PostPostano: 26 lis 2006 18:59 
Odsutan

zato da jedni druge pomazemo i da jedni drugima pokazujemo put.. u djelima u ljubavi a ponajvise u molitvi. u samoj EUHARISTIJI, koracati s njom svaki dan i kada ga ne razumijem, zasto mora bit uzurban, stresan bolan, predati svaku trenutko i kad umorno tilo i umorne ruke nemaju snage za nove rijeci i nove korake, tada se radja plod ... isplati se, znam to !

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 26 lis 2006 21:29 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 3 zahvala
fernando napisao:
leo,slažem se s ovim što si napisao i tako i pokušavam raditi
i živjeti i to nije lako bez spoticanja,
ali upravo to mi je cilj i tako činim i tako ću činiti...

Ne znam ništa o toj molitvi koju si spomenuo- Svetoj Rani na Ramenu Isusovu,pa te molim da mi kažeš gdje je ona opisana i kako se moli,a
to isto te molim i za krunicu u čast Božjem milosrđu,jer ja sam dosad samo molio krunicu koja se moli u Pokretu krunice za obraćenje i mir,a druge ne znam,
hvala ti

O preslatki Gospodine Isuse Kriste, blagi Božji Jaganjče! Ja siromašan grešnik pozdravljam i poštujem Tvoju Presvetu Ranu koju si zadobio na svom svetom Ramenu, kada si svoj težki Križ nosio. Zbog nje si osjećao na svom presvetom Tijelu osobito veliku bol i muku.
Klanjam Ti se, mukotrpni Isuse, slavim Te i štujem Te! Blagoslivljam Te iz dubine svojega srca i zahvaljujem Ti za Svetu Ranu Tvojega Ramena, koja Ti je zadavala veliku bol.
Preponizno Te molim, zbog Tvoje Muke i Boli, što si ih podnio po dubokoj svetoj Rani, da se smiluješ meni siromašnom grešniku, da mi grijehe oprostiš i da me na svom Križnom putu krvavim tragovima povedeš u vječno blaženstvo! Amen!
Slava Ocu...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 26 lis 2006 21:39 
Odsutan

Krunica u cast Bozjem Milosrdju:
Poljubi se kriz, prekrsti se i pomoli Oce nas, Zdravo Marijo i Apostolsko vjerovanje.
Na velika zrnca moli se: Vjecni Oce, prikazujem Ti Tijelo i Krv, Dusu i Bozanstvo Tvoga preljubljenoga Sina, Gospodina nasega Isusa Krista, kao zadovoljstinu za grijehe nase i grijehe cijeloga svijeta.
Na mala zrnca moli se: Po Pregorkoj muci Isusovoj, budi milosrdan nama i cijelome svijetu.
Na kraju se tri puta moli: Sveti Boze, Sveti Jaki Boze, Sveti Besmrtni Boze, smiluj se nama i cijelome svijetu.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 lis 2006 00:11 
Odsutan

Leo napisao:
Krunica u cast Bozjem Milosrdju:
Poljubi se kriz, prekrsti se i pomoli Oce nas, Zdravo Marijo i Apostolsko vjerovanje.
Na velika zrnca moli se: Vjecni Oce, prikazujem Ti Tijelo i Krv, Dusu i Bozanstvo Tvoga preljubljenoga Sina, Gospodina nasega Isusa Krista, kao zadovoljstinu za grijehe nase i grijehe cijeloga svijeta.
Na mala zrnca moli se: Po Pregorkoj muci Isusovoj, budi milosrdan nama i cijelome svijetu.
Na kraju se tri puta moli: Sveti Boze, Sveti Jaki Boze, Sveti Besmrtni Boze, smiluj se nama i cijelome svijetu.

Hvala ti,ali ništa mi tu nije jasno,
to u vezi malih i velikih zrnaca?krunica koju imam
ima zrnca jednake veličine i nije mi jasno jel se tu mole
desetice ili ne?
Lako je to razumjeti onome ko je već upoznat s tim,ali
za mene je sve nerazumljivo osim početka: Poljubi se kriz, prekrsti se i pomoli Oce nas, Zdravo Marijo i Apostolsko vjerovanje........................

Ako možeš i kad budeš mogao molim te da mi napišeš
potanko sve po redu od A-Ž

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 lis 2006 10:27 
Odsutan

Velika zrnca su onih pet na krunici na koja se inace moli Oce nas, a mala su ona od po pet puta deset, na koje inace molimo Zdravo Marijo.
Molim te ne zaboravi gorljiv biti i bdijeti dok molitvu izgovaras. Nakon Oce nas, Zdravo Marijo i Apostolsko vjerovanje, krenes s Vjecni Oce, prikazujem ti Tijelo i Krv, Dusu i Bozanstvo..., a nakon toga deset puta (tzv. mala zrnca) Po pregorkoj muci Isusovoj, budi milosrdan nama i cijelome svijetu..., pa ponovno Vjecni Oce, prikazujem ti Tijelo i Krvi..., pa onda ponovno deset puta Po pregorkoj muci Isusovoj...
Kada tako dodjes do kraja krunice, tri puta jos razumljivije izgovaras molitvu: Sveti Boze, Sveti Jaki Boze, Sveti Besmrtni Boze, smiluj se nama i cijelome svijetu.
Ja na kraju svega jos dodam Oce nas, Zdravo Marijo i Slava Ocu, to je na castu Duhu Svetome, po preporuci pape Ivana Pavla II.
Bog te blagoslovio sto te Bozje Milosrdje vuce da Ga upoznas.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 lis 2006 15:44 
Odsutan

sad razumijem,hvala
i tebe što ga širiš na druge

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 lis 2006 21:58 
Odsutan

Ti, dragi Fernando, grcaš u problemima a ovdje se neki, ne svi, sprdaju. Sramotno je to. Javi mi se na PP, pa da porazgovaramo kao ljudi.
Dijelim tvoju bol i želim imati empatiju prema tebi.
Svako dobro ti želim, ali i da ne ostane samo na tomu. Javi se!

Božji mir ti želim.
Brat Ćubela :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 lis 2006 22:02 
Odsutan

Leo napisao:
Velika zrnca su onih pet na krunici na koja se inace moli Oce nas, a mala su ona od po pet puta deset, na koje inace molimo Zdravo Marijo.
a nakon toga deset puta (tzv. mala zrnca) pa onda ponovno deset puta Po pregorkoj muci Isusovoj...
.

Kada su usput kolege sv. Franje Asiškog pitale zašto on ne moli više, mislili su na br., Oče naš, jer su oni došli do br. 50, on im je odgovorio: "Ja jedan ali pošteno i iskreno". Svaka mu čast za taj odgovor.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 stu 2006 22:11 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Dragi Fernando..meni je zao sto ti i ja ne mozemo pronaci zajednicko ,
oprosti mi,nisam krivo shvatila..kada nesto pisem najcesce iz iskustva,
Tako da sam sa time samo htjela reci,da i svaka medalja ima dvije strane,kao sto i familija..svaki clan ima svoje misljenje i svoj stav..
Vidim da stvarno tugujes,i u nikom slucaju ne zelim da se ismijavam..
Ovdje na ovom nasem TT ,pomazu i pisu svi,svatko na svoj nacin kako zna i umije...zato nema potrebe,za ljutnju..ili osudu..
Ti zivis svoj zivot,tvoji svi skupa ostali..su svi clanovi tvoje obitelji..
Tako da s tim vrednovanjem..problema i ljubavi,duznosti i onoga sto ne zelimo..jer najgore je kada se u familiji podjeli u dvije grupe,
kao u svakoj situaciji,pa cak i ovdje na TT,kada pricamo o istoj stvari,
i svaki je od nas vidi onako kako on hoce,a ne onako kakva ona jeste...
Zato molim te i potrudicu se da ne shvatim krivo....u buduce....BTB..

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 63 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]