www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 12 svi 2025 05:49

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 120 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 03 ruj 2006 20:20 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Izak napisao:
Da, braća smo po Kristu jer smo kršeni u Njegovo Sveto Ime! :D Braća po ljubavi?! Zašto ne?? npr, Ako ja imam prijateljicu Židovku, koja mi u životu znači puno toga, s kojom mogu razmjeniti svoja životna iskustva, kojoj mogu povjeriti svoje tajne, i za koju sam siguranm 100% da me neće iznevjeriti, koja me ljubi ( sestrinskom ) ljubavlju, znači li to da ja njoj iz bratske ljubavi , našeg prijateljstva ne smijem reći : Sestro, kako si ? A toliko si značimo!

Hm! Prijateljstvo je prijateljstvo, braća u duhovnom mogu biti samo po Kristu. Što se Židova tiče zbilja ne znam što bih rekla. Oni su ipak nešto posebno-izabran narod. Ne usuđujem se išta reći u vezi njih.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 ruj 2006 20:23 
Odsutan

Aby napisao:
Ma drago mi je da smo se razumjeli i složili :D
Joj već sam se uplašila da nam je kršćanstvo počelo naginjati na new age.
Ali mislim, čisto zbog onih koji ne znaju kršćanstvo, da trebamo paziti na termine koje koristimo kako ne bismo bili krivo shvaćeni i kako ne bi u nekima razvili osjećaj da Isus baš i nije jedini Put, Istina i Život.
:grlim te:

Misliš na mene da ne znam kršćanstvo?
Meni new age ništa ne znači, niti sam išta mislio o tome! Možda sam samo krivu riječ upotrijebio i izgubio se smisao. No znači li to ne znam svoju vjeru? Ta svi grešimo, ljudi smo? Ili možda ne!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 ruj 2006 20:26 
Odsutan

Aby napisao:
Ne usuđujem se išta reći u vezi njih.

Ne uzvisuj se nad grane!

Otvrdnuće jednog dijela Izraela traje dok pogani ne uđu u punom broju.

Ja se uvijek lovim ovih riječi iz Rimljanima 11. - kad rasprava krene u pravcu pljuc pljuc po Židovima.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 ruj 2006 20:27 
Odsutan

Izak napisao:
Misliš na mene da ne znam kršćanstvo?

Ma neeeee :lol: Neeee. Mislim na one koji ne znaju ili nisu kršćani da mi koji znamo - dakle i ti - da trebamo njima jasno naglasiti da je jedino Isus po kojem se spašavamo jer mi to podrazumijevamo, a oni ne pa ako im se ne naglasi izričito možda ne bi shvatili.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 ruj 2006 20:32 
Odsutan

Židovi! ali ne priznaju Isusa Aby , ni u kojem smislu!!! Ni Novi Zavjet! već samo stari!
Muslimani! oni priznaju Isusa kao Sudca, priznaju Mariju kao Isusovu majku i jedinu pravu ženu kojoj priznaju i djevičanstvo, kako danas stars ili natanael napisa. Oni priznaju Stari zavjet.
Kako o jednima možemo govoriti, a o drugima ne! Ni jedni nisu kršteni!
Židovi su bili izabran narod, izabran za Isusa! Židovi su trebali prihvatiti i povjerovati Isusu, kao što su mnogi i povjerovali! Kasnije su dobili naziv kršćani, po Kristu , njegovu Imeni!
A svima nam je zajednički praotac vjhere: Abraham.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 ruj 2006 20:35 
Odsutan

joj Aby, ja sam već mislio da di na mene mislila da ja ističem tu neke new age teorije. Bože sačuvaj.
Drago mi je što nisi tako mislila. :P :P :P
Stvarno sam mislio da sam u potpunosti krivo shvaćen!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 ruj 2006 20:52 
Odsutan

Izak napisao:
Židovi! ali ne priznaju Isusa Aby , ni u kojem smislu!!! Ni Novi Zavjet! već samo stari!
Muslimani! oni priznaju Isusa kao Sudca, priznaju Mariju kao Isusovu majku i jedinu pravu ženu kojoj priznaju i djevičanstvo, kako danas stars ili natanael napisa. Oni priznaju Stari zavjet.

Muslimani imaju demonsko evanđelje. Židovi su Božji narod, jest da nisu prihvati Mesiju, ali su i dalje Božji narod i na kraju će biti spašeni. Kako ih sada Bog gleda ne znam, ali znam da stiže prokletstvo na onog tko ne voli njegov narod.
O tome što su muslimani potomci Abrahama sam već pisala i citirala Bibliju gdje piše da nisu svi ''prava Abrahamova djeca zato što su njegovo potomstvo. Već je rečeno: po Izaku (ne po Jišmaelu) će se s pravom zvati tvoje potomstvo, to znači: djeca po prirodnom rođenju nisu djeca Božja, već se djeca po obećanju smatraju potomstvom.'' Rim 9:6-9

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 ruj 2006 00:38 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 3 zahvala
Natanael napisao:
starsmoker napisao:
Kako je moguce da je Isus stao na stranu 'onakve' Marije Magdalene, kako je Isus 'radio' 'neradnim' danom, kako je razgovarao sa carinicima, kako je milijun stvari napravio koje 'nemaju smisla', kako je moguce da je zivot dao za sve nas? Eto kako Papa ljubi tu i takvu knjigu, ljubav je pokazao a ljubav ljubi svakoga od ljudi. Da kojim slucajem Isus nije mogao ljubiti svakoga, i one koji su ga fekalijama poljevali i pljuvali i one koji su govori da je lud i On i Onaj koji ga salje, to bi jednostavno bila 'poluljubav', a nikako ljubav.

Sve ovo lijepo zvuči - ali kontekst je promašen.
Kur'an pretendira biti SVETOM knjigom koja otvoreno negira Kristovo božanstvo, čime Ga proglašava LAŽOVOM (jednako kao i Bibliju tj. Novi Zavjet).
A Pavao je dva puta PROKLEO onoga - "pa makar bio i anđeo s neba" - koji bi naviještao drugačije Evanđelje – a to je bit Kur'ana ...
Smije li poglavar KC javno ljubiti npr. sotonske stihove? One u kojima se Isusa proglašava muljatorom i lažljivcem?

Ipak vjerujem kako je Papa to ucinio radi mira, pomirenja medju ljudima, iz ljubavi, a nikako iz nekog drugog razloga. Ljubeci Kuran, zar nije s tim pokazao dobru volju za pomirenjem. Kada je Isus bio dobar prema nekome tko nije vjerovao u jednoga Oca nebeskog, kada bi razgovarao s takvim ili ga zagrlio, zar je znacilo da se odrekao svoje najvece svetinje... Nije, dao je primjer kako do pomirenja ljudi s ljudima i ljudi s Bogom. Vjerujem kako je Papa ljubeci Kuran ljubav pokazivao, mir nudio, a nikako da je tim cinom poceo vjerovati u rijeci iz Kurana. Za Isusa se u Njegovo vrijeme vjerovalo da cini ono sto ne smije ciniti, dapace, da svetogrdje najvece radi, jer ljubio je svakoga covjeka, najvise onoga kome je bilo najpotrebnije. Probajmo u tom kontekstu pogledati Papu i dogadjaj s Kuranom.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 ruj 2006 01:14 
Odsutan

Zahvaljeno je: 3 zahvala
Jesu li nam muslimani i židovi ( te drugi ) braća?

Je svaki onaj koji trazi, hoce, zeli i ljubi bliznjega svoga, koji ne laze, ne krade, ne ubija, koji nije zavidan, pohlepan, bludan i bahat, koji se kaje za grijeh, koji oprasta jer zeli da mu se oprosti, koji iznova moli za oprost i ne prihvaca zlo.
Svatko takav trebao bi nam biti brat i trebali bi ga primiti k sebi. Ljudi moji, nemojmo zaboraviti koji je glavni razlog zbog kojeg vjerujemo u Boga. Nismo mi odabrali Njega vec On nas. Milostivom je Bogu tako bilo milo. Zato nikakvih osuda na nekoga tko je zaveden il mu nije dana ovakva cast kao nama, pa da upozna pravoga Boga. Kada je Isus rekao tko je Put, Istina, Zivot, je li mislio da se niti jedno bice na Zemlji nece spasiti ako ne izgovori slova poredana u rijec Isus, il je mislio da je ljubav taj Put i Istina i Zivot. Zar je krivo reci da se samo po ljubavi moze doci ka Ocu, da je ljubav Put, Istina i Zivot. Izgovarajuci ime Isus, ljubav izgovaramo, prizivamo li Isusa, ljubav prizivamo, odbacujemo li Isusa, ljubav odbacujemo. Moze i ovako: prizivamo li ljubav, Isusa prizivamo, odbacujemo li ljubav, Isusa odbacujemo, izgovaramo li Gospodinovo ime, o ljubavi govorimo.
Isusov Zakon zapisan je u srcu svakog covjeka (i u erama prije nego je Isus Zemljom hodao) i to je pouzdanje da svaki covjek upoznaje Isusa, iako ga mnogi nikada nisu ni vidjeli ni za Njega culi. U svakome srcu stoji Isusov Zakon, Bozje zapovjedi po kojima se sudi, pa dok Gospodin sam ne kaze da je vrijeme za napad na neprijatelja, nemojmo nekoga tko to nije, pretvarat u neprijatelja. Radije se pouzdajmo u Isusa (ljubav) nego u sebe same.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 ruj 2006 10:58 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
starsmoker napisao:
Jesu li nam muslimani i židovi ( te drugi ) braća?

Je svaki onaj koji trazi, hoce, zeli i ljubi bliznjega svoga, koji ne laze, ne krade, ne ubija, koji nije zavidan, pohlepan, bludan i bahat, koji se kaje za grijeh, koji oprasta jer zeli da mu se oprosti, koji iznova moli za oprost i ne prihvaca zlo.
Svatko takav trebao bi nam biti brat i trebali bi ga primiti k sebi. Ljudi moji, nemojmo zaboraviti koji je glavni razlog zbog kojeg vjerujemo u Boga. Nismo mi odabrali Njega vec On nas. Milostivom je Bogu tako bilo milo. Zato nikakvih osuda na nekoga tko je zaveden il mu nije dana ovakva cast kao nama, pa da upozna pravoga Boga. Kada je Isus rekao tko je Put, Istina, Zivot, je li mislio da se niti jedno bice na Zemlji nece spasiti ako ne izgovori slova poredana u rijec Isus, il je mislio da je ljubav taj Put i Istina i Zivot. Zar je krivo reci da se samo po ljubavi moze doci ka Ocu, da je ljubav Put, Istina i Zivot. Izgovarajuci ime Isus, ljubav izgovaramo, prizivamo li Isusa, ljubav prizivamo, odbacujemo li Isusa, ljubav odbacujemo. Moze i ovako: prizivamo li ljubav, Isusa prizivamo, odbacujemo li ljubav, Isusa odbacujemo, izgovaramo li Gospodinovo ime, o ljubavi govorimo.
Isusov Zakon zapisan je u srcu svakog covjeka (i u erama prije nego je Isus Zemljom hodao) i to je pouzdanje da svaki covjek upoznaje Isusa, iako ga mnogi nikada nisu ni vidjeli ni za Njega culi. U svakome srcu stoji Isusov Zakon, Bozje zapovjedi po kojima se sudi, pa dok Gospodin sam ne kaze da je vrijeme za napad na neprijatelja, nemojmo nekoga tko to nije, pretvarat u neprijatelja. Radije se pouzdajmo u Isusa (ljubav) nego u sebe same.

ja se slažem s tobom stars, ne govori li nam se o tome u ovoj poslanici Rimljanima?

Rimljanima 2

9 Nevolja i tjeskoba na svaku dušu

čovjeka koji čini zlo, na Židova naj-
prije, pa na Grka;
10 a slava, čast i mir svakomu koji
čini dobro, prvo Židovu, pa Grku:
11 ta u Boga nema pristranosti.
12 Jer koji bez Zakona sagriješiše,
bez Zakona će i propasti; i koji pod
Zakonom sagriješiše, po Zakonu će
biti suđeni.
13 Jer pred Bogom nisu pravedni
slušatelji Zakona, nego će izvršitelji
Zakona biti opravdani.
14 Ta kad god se pogani, koji
nemaju Zakona, po naravi drže
Zakona,
i nemajući Zakona sa-
mi su sebi Zakon:
15 pokazuju da je ono što Zakon
nalaže upisano u srcima njihovim
;
svjedoči o tome njihova savjest i
prosuđivanja kojima se među so-
bom optužuju ili brane...
16 na dan kada će, po mojem evan-
đelju, Bog po Isusu Kristu suditi
tajne ljudske.
17 Gle, ti se nazivaš Židovom, po-
čivaš na Zakonu i dičiš se Bogom,
18 poznaješ Volju i poučen iz Za-
kona razabireš što je bolje
19 i uvjeren si da si vođa slijepih,
svjetlo onih u tami,
20 odgojitelj nerazumnih, učitelj
neukih, jer imaš obličje znanja i
istine u Zakonu;
21 ti, dakle, koji drugoga učiš, sam
sebe ne učiš! Ti koji propovijedaš
da se ne krade, kradeš!?
22 Ti koji govoriš da se ne čini pre

ljub, preljub počinjaš!? Ti komu su
odvratni idoli, hramove pljačkaš!?
23 Ti koji se Zakonom dičiš, krše-
njem Zakona Boga obeščašćuješ!?
24 Doista, kao što je pisano, ime se
Božje zbog vas huli među narodima.
25 Jer obrezanje koristi ako vršiš
Zakon; ako pak si kršitelj Zakona,
obrezanje tvoje posta neobrezanje.
26 Ako dakle neobrezani vrši pra-
vedne propise Zakona, neće li se
njegovo neobrezanje smatrati
obrezanjem?
27
I onaj koji je po naravi neobreza-
nik, a ispunja Zakon, sudit će tebi
koji si, uza sve slovo i obrezanje,
prijestupnik Zakona.

28 Jer nije Židov tko je to izvana,
niti je obrezanje ono izvana, na
tijelu,
29 nego koji je to u nutrini, pravi
je Židov, i pravo je obrezanje srca,
u duhu a ne slovu;
komu pohvala
nije od ljudi, nego od Boga.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 120 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]