www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 06 srp 2025 19:05

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 201 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 21  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 07 vel 2008 12:02 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 118 zahvala
Tako je Ivana...znat ćeš s vremenom...u svakom slučaju je dobro razgovarati sa svojim svećenikom...odnosno duhovnikom...
Darove koje imam dao mi je Gospodin Bog moj...i nedaj Gospodine da bih se oholila ili pripisivala sebi nešto...koristim ih koliko god mogu i kad god mogu...nastojim barem...mada neke stvari još uvijek tražim...što i kako s tim što znam ili što me raduje odnosno jako uznemirava.....ne želim se istrčavati, te stoga i ne bih puno o tome pisala...

neznam samo zašto je nekim ljudima teško ili su zavidni ako nemaju neke Darove, a drugi imaju...to ih nekako boli...primjetila sam to kod dosta osoba ..pa nije naše da mi važemo tko ima i zašto ili suprotno...
On, Bog naš Gospodar je ..i On daje kome hoće, što hoće i kad hoće...
toliko od mene što se tiče darova......zbog Dara jezika povrijedilo me dosta ljudi...ali nisam to shvatila kao uvredu sebi..jer taj Dar nije moje vlasništvo..ali ta je priča završena..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 vel 2008 13:16 
Odsutan

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 4 zahvala
marija-nada napisao:
Tako je Ivana...znat ćeš s vremenom...u svakom slučaju je dobro razgovarati sa svojim svećenikom...odnosno duhovnikom...
Darove koje imam dao mi je Gospodin Bog moj...i nedaj Gospodine da bih se oholila ili pripisivala sebi nešto...koristim ih koliko god mogu i kad god mogu...nastojim barem...mada neke stvari još uvijek tražim...što i kako s tim što znam ili što me raduje odnosno jako uznemirava.....ne želim se istrčavati, te stoga i ne bih puno o tome pisala...

neznam samo zašto je nekim ljudima teško ili su zavidni ako nemaju neke Darove, a drugi imaju...to ih nekako boli...primjetila sam to kod dosta osoba ..pa nije naše da mi važemo tko ima i zašto ili suprotno...
toliko od mene što se tiče darova......zbog Dara jezika povrijedilo me dosta ljudi...ali nisam to shvatila kao uvredu sebi..jer taj Dar nije moje vlasništvo..ali ta je priča završena..

Dear Mary-Hope ili ti draga marija-nado, evo mog priznanja.... :lol:
Već sam ranije navodila kako sam dobila dar jezika ali i da isti nisam ni koristila jer sam pročitala da nekad ono što govorimo može biti i od Zloga.
I tako u svojoj nesigurnosti sam pretraživala internet i došla do TT upravo u onom razdoblju kad se vodila rasprava o daru molitve u jezicima i kada si ti pisala ono što moliš.
Nabasala sam na to i kad sam vidjela neke riječi i rečenice koje sam i često sama molila ostala sam zapanjena...ti si me potakla da nastavim moliti u jezicima iako sam tada sumnjala i potakla si me da dolazim češće na TT, a kao što vidiš jako mi se ovdje svidjelo smajlic18.
Ako te netko i povrijedio vjerujem da to nije bilo namjerno nego smo mi ljudi po prirodi takvi da nas je pomalo strah onog što je novo ili nama nepoznato.
Priznajem da sam i ja često takva, no bitno je da se sve na kraju dobro završilo i da to nije ostvilo nikakve gorčine u tebi ili u tim osobama.
Ljubav Isusova sve pobjeđuje i nadvisuje.

smajlic22

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 vel 2008 18:12 
Odsutan

Ma kakve gorčine...ništa od toga... :D,
ja sam samo jako otvorena pa kud god me to odvelo...mislim da je tako dobro..biti iskren i otvoren do kraja..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 vel 2008 18:48 
Odsutan

I da... zaboravih reći...jako si me obradovala Zozy :grlim te: :grlim te:
hvala Gospodinu Isusu..i sva Slava Njemu...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 vel 2008 21:21 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Zahvaljeno je: 0 zahvala
marijo-nado slažem se s tobom da trebamo biti otvoreniji i slušati srcem što nam Bog daje i poručuje. Zbog opreznosti nam se može dogoditi upravo suprotno, da na sve darove ostanemo zatvoreni.
Ja sam se u početku isto opirala daru jezika jer sam pročitala tu na tt kako su ljudi reagirali na tvoj dar jezika i uhvatio me neki strah i nisam više molila u jezicima.
Nakon nekog vremena kad sam čula druge da mole u jezicima nešto je u meni jednostavno "eksplodiralo", bujica riječi je jednostavno potekla iz mog srca i to je predivan osjećaj. Od tada mogu moliti u jezicima kad god želim.
Naravno da treba biti oprezan ali treba i slušati svoje srce.
Treba u spontanosti ljubiti Boga.
Bar ja tako mislim...

:grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 vel 2008 00:03 
Odsutan

marija-nada napisao:

Nije grijeh biti zavidan na nekoga tko ima Darove, ali samo ako smo zavidni
na način da bi mi također željeli darove.
Nema tu objašnjena zašto, ljudi su zavidni na puno stvari. Polazim od sebe..
i ja sam zavidna ponekad, ne želim to biti i borim se i molim protiv toga..
..ali nekada se opet uhvatim u tome..i prestanem.

Ali nisam zavidna na nekoga tko ima Darove, to mi je jako lijepo..
..a ja se još ni ne osjećam spremnom ni dostojnom da bih imala Darove..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 vel 2008 21:25 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Svaki covjek ima neki dar od Boga,imas zivot i to je dar zivota,imas usi i to je dar,sva tvoja osjetila su dar,volis moliti i to je dar molitve,imas strpljivost i to je dar,razmislite malo vi koji mislite da nemate darova,ako cete vruce ceznuti za ostalim darovima i to cete dobiti,a da budem nekome zavidna Boze sacuvaj,ja sam sretna da ima posebnih darova koje Bog daje vec On zna kome ,kada i zasto.Hvala Ti Isuse na svemu i svakome i Tvojoj svetoj volji.Amen.

ISUSE UZDAM SE U TEBE

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 vel 2008 21:26 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

teja, zašto se osjećaš nedostojnom primiti darove Duha Svetoga.
Isus te voli jednako kao i sve one koji imaju darove...
Nisu ti ljudi sveti ako imaju darove, to znači da su se samo malo više otvorili za primanje darova.
Kada budeš to stvarno željela, zamoli Duha Svetoga i dat će ti one darove koji su ti najpotrebniji i koje ćeš moći najbolje iskoristiti....

:wink:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 vel 2008 22:36 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Darove svatko ima a ja ih dobivam svaki dan,nije važno koji su al meni su veliki a najveći dar je dobio onaj koji je svjedočio!!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 vel 2008 10:00 
Odsutan

Nije grijeh biti zavidan na nekoga tko ima Darove, ali samo ako smo zavidni
na način da bi mi također željeli darove.
Nema tu objašnjena zašto, ljudi su zavidni na puno stvari. Polazim od sebe..
i ja sam zavidna ponekad, ne želim to biti i borim se i molim protiv toga..
..ali nekada se opet uhvatim u tome..i prestanem.

Ali nisam zavidna na nekoga tko ima Darove, to mi je jako lijepo..
..a ja se još ni ne osjećam spremnom ni dostojnom da bih imala Darove..[/quote][youtube]

Bog mi je dao dar života, stvorio me. Dao mi je dar biti suradnicom njegovom u stvaranju- pa sam rodila troje djece. Dao mi je dar biti suprugom, da mu mogu slućiti služeći svojoj obitelji.
Dao mi je dar vjere, po kojem sam se obratila.
Ima tisuće darova kojih nismo svjesni niti za njih zahvaljujemo.
Molim Boga da mi da dar služenja, da bih mogla s većom ljubavlju čistiti kuću i kuhati. Molim Boga da mi da dar poniznosti, strpljivosti, blagosti, ljubavi prema svim ljudima. Molim ga za dar praštanja, samozatajnosti. Molim ga za dar molitve. Molim ga za dar zahvalnosti, da bih mu mogla uzvraćati svojim životom. Molim ga za dar spoznaje svojih grijeha. Molim ga za dar ljubavi prema svim ljudima, da bih mogla djelima svojim činiti ono što govorim.
Nisam protiv darova prorokovanja, dara jezika, dara ozdravljenja, dara čitanja srca, dara spoznaje, dara levitacije, dara bilokacije....no ja želim biti na mjestu kojem me Bog želi i služiti mu kako on treba. Ako je to s krpom u ruci i kuhačom, onda mi je tu mjesto i tu ću dati najbolje.
Bila sam i u zajednici, i u susretu s raznim karizmama....Sve je dobro što se upotrijebi dobro....
[/youtube]

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 201 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 21  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]