www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 24 lip 2025 06:28

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 282 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 29  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 03 ruj 2006 20:54 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
MEĐUGORJE - Na fotografiji, nastaloj u dvorištu kuće vidjelice Vicke u Bijakovićima, koju je danas objavio Dnevni list, iznad međugorskih hodočasnika je zabilježena neobična svjetlost koju mnogi vide kao Gospin lik.

Tragom informacije da je slika nastala u dvorištu Vickine kuće prilikom molitvenog susreta s hodočasnicima, novinari ovoga lista došli su do Ivana Pavičića čiji se lik, prikazan u žutoj majici, između ostalih, nalazi na navedenoj slici.

Ivan je Vickin kum i rođak, jedna od njoj najbližih osoba, a kako ga ona sama zove - mali brat pri ruci. Pavičić je također veliki štovatelj Gospe Međugorske i prvi čovjek kojemu se potrebno obratiti želite li doći do Vicke.

Ivan tvrdi da se radi o Gospinu znaku, te da nije riječ ni o kakvoj fotomontaži.

“Svi se pitaju kako to da je zabilježena baš svjetlost. Jednostavno, Gospa je svjetlost. Gospa je rodila Isusa koji je Svijetlost svijeta, a Gospa je na ovaj način nama dala znak. Gospu nitko ne može naslikati ni fotografirati u njezinoj ljepoti jer je savršeno lijepa. Jasno se vidi da zrake svjetlosti idu prema narodu, ona spušta svoj blagoslov na svijet koji se nalazio pokraj Vickine kuće. Na slici sam prikazan ja, a Vicka se nalazi u svjetlosti”, tumači Ivan.

Autor slike je, prema Ivanovim riječima, jedan od njihovih prijatelja koji je, kada ju je izradio, uputio na adresu Vickinih roditelja.

“I ja sam dobio tu fotografiju te je izradio u 40.000 primjeraka i dalje dijelio. Kad sam je tek dobio, kontaktirao sam brojne prijatelje, a među njima i stručnjaka za fotografiju Sinišu Haničića. Njegov zaključak je bio da se ne radi o fotomontaži jer to uopće nije moguće napraviti”, tvrdi Pavičić.

Da se radi o odsjaju sunca ili nečemu sličnom, on također niječe jer, kako tvrdi, u dijelu dvorišta Vickine kuće, gdje je fotografija nastala, sunčeve zrake gotovo ne prodiru.

“Mogli bismo ovu fotografiju protumačiti na stotinu načina, ali da dođete na lice mjesta, vidjeli biste da to nije izvedivo. Spomenuti dio dvorišta gotovo je u potpunosti mračan, jer je iznad gusta vinova loza. Prema mom saznanju, fotografija je nastala oko 10 sati ujutro i prema tome nije moguće da se radi o sunčevoj svjetlosti u dvorištu zatvorenom zidovima susjednih kuća”, zaključuje Pavičić u razgovoru za Dnevni list.

Ivan je odlučan u svojim tvrdnjama da se radi o Gospinu znaku, ali poručuje da je najvažniji znak u našim srcima.

“Slika kao slika. Poručio bih ljudima da se ne treba puno držati slike, nego isključivo Gospe. Njezina slika treba se razvedriti u ljudskim srcima. Samoj slici ne bi trebalo pridavati puno pozornosti. Gospa je dala jedan mali znak, ali tek će uslijediti onaj veliki, a vidioci točno znaju kada će se pojaviti. Rečeno je da će velike mase vidjeti znak i diviti mu se, ali mnogi će ostati isti. Dakle, nije bitno vidjeti, važno je da ova slika potakne na razmišljanje. I da se nebo otvori i ljudi uđu tamo, oni bi imali komentar i sumnju", kazao je Paviči.

Slika

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 ruj 2006 09:26 
Odsutan

joakime, anđelina, nenki, stars :arrow: :arrow: :arrow: :arrow:

Predivno, predivno, predivno-hvala na ovom topicu, vašim svjedočanstvima, Bog vas blagoslovio.
ovu sliku iz Vickinog dvorišta imam doma u staklu vitrine i svi koji su došli k meni nisu mogli biti ravnodušni spram nje. Jedna moja "tvrda" prijateljica koja nije baš u vjeri je fascinirana tom slikom i ja ju ako Bog da za Novu godinu vodim u Međugorje.
O Bože, kako ste u meni pojačali želju za ponovnim odlaskom u Međugorjem, tim svetim tlom koji je sva jedna ljubav, nigdje nisam doživjela takve sakramente pomirenja s Bogom, takva kljanjanja pred Presvetim, takve mise, ljubav i zajedništvo u pjevanju i slavljenju Gospodina s isprepletenim rukama ljudi iz cijelog svijeta uokolo kipa Uskrsloga, pa i znakove, čuda... ja samo znam da Je to jedan veliki znak svima i sigurna sam - da je Božji naum s Međugorjem da bude priznato svetište -Bog bi to već učinio, ovako je dobro... divno... što se mene tiče... nikada ni ne treba postati svetište- za mene je to više od mjesta ukazanja, oaze, mjesta mira, zajedništva- za mene je to mjesto Božjeg prisustva- jer gdje je Gospa tu je i njen Sin- kakvu je divnu milost anđelina dobila podno Uskrsloga... znam anđe-presiromašni smo riječima da bi smo to mogli opisati...Gospa je tako stvarna.... i u snu i na javi... uskoro ću o tome pisati na ovom forumu... trebala bi to biti knjiga Gospini blagoslovi u mome životu... moj ispovjednik me već dugo nagovara da to počnem pisati... obećala sam Majci i hoću... sve vas ljubim, ljubim, ljubim Kristovim žarom i neka vas Gospa blagoslovi svojim majčinskim blagoslovom. :arrow: :arrow: :arrow:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 ruj 2006 11:55 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 0 zahvala
vikica napisao:
i ja ju ako Bog da za Novu godinu vodim u Međugorje.

Što ima za Novu godinu u Međugorju? Jel se na neki način slavi Nova godina?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 ruj 2006 12:36 
Odsutan

Aby napisao:

Svake, ali baš svake godine ...
Možda bi se mogli okupiti svi u Međugorju za ovu Novu - to bi bilo jedno "čudo" Slika

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 ruj 2006 13:19 
Odsutan

Aby napisao:
vikica napisao:
i ja ju ako Bog da za Novu godinu vodim u Međugorje.

da, tamo se dočekuje Nova godina u molitvi, klanjanju Presvetom, polnoćki, rajskim pjesmama i meni je to bila najljepša N.G. u životu, neopisiv doživljaj... sa svih strana svijeta ljudi... i onda za vrijeme mise.. kad otkuca ponoć, među ljudima zavlada neopisiva ljubav, zajedništvo, svi uvidimo svoju krhkost i malenost i veličanstvenu spoznaju da nam je svima Otac isti Bog, svima Majka-Majka Božja, to je za mene najljepši ulazak u Novu godinu, dar. Svi koji su to iskusili, vjerujem da dijele moje mišljenje i svi se žele tamo ponovo vratiti za Novu godinu.
Ako si za ... javi- meni bi bila osobita čast praviti ti društvo :arrow:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 ruj 2006 13:22 
Odsutan

Natanael napisao:
Aby napisao:

Svake, ali baš svake godine ...
Možda bi se mogli okupiti svi u Međugorju za ovu Novu - to bi bilo jedno "čudo" Slika

Sjajan prijedlog, evo moja molitvena zaj. svake godine organizira taj doček u Međugorju, uvijek tu bude puno ljudi koji nisu iz molitvene zaj, ali svi se vrate s prekrasnim iskustvima..
šta kažete,a?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 ruj 2006 16:22 
Odsutan
Počivao u miru Božjem
Počivao u miru Božjem

ja mislim da bi to bilo divnooooo

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 ruj 2006 17:54 
Odsutan

andjelina1 napisao:
ja mislim da bi to bilo divnooooo

predivan prijedlog :arrow:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 ruj 2006 17:56 
Odsutan

Ikona koja lije suze na Kosovu

Ikona u crkvi kosovskog mjesta Lipljan na kojoj su prikazani Marija i Krist počela je liti suze. Svećenik u lokalnoj župi, otac Ranđel Denić, na slici je opazio približno 20 centimetara dug trag koji se kao suza spušta iz Marijinog desnog oka.
Otac Randjel je izjavio: "Trag kojeg ranije nije bilo opazio sam dok sam se molio pred ikonom. Izgleda kao da ga je napravila suza, počinje u desnom oku i spušta se niz lice Božje majke." Dodao je i da je to Marijin znamen i blagoslov. (Izvor: Radio KIM, Kosovo)

Čudo u Betlehemu

U sukobima ispunjenom Bliskom istoku zapanjujući je prizor pokraj Crkve Kristovog rođenja natjerao vojnike da padnu na koljena, dok se stotine drugih koji su prisustvovali događaju ukopalo na mjestu gledajući u nebo. 10. svibnja 2002. godine nekoliko je stotina ljudi, kako Palestinaca tako i Izraelaca, vidjelo kako veliki lik, uzdižući se iz "uskovitlanog dima", postupno poprima oblik. Ugledali su lebdeći lik bradatog čovjeka, u bijeloj odjeći s krunom od trnja na glavi, a na licu mu je bio "izraz beskonačne tuge". Činilo se da lik koji se pojavio plače. Gdje god bi njegova suza pala pojavljivalo se cvjeće.
Mnogi koji su vidjeli pojavu odmah su povjerovali da gledaju Krista: "Moja prva pomisao bila je da je sam Krist došao da nam sudi," rekao je Rumi Khalaf, palestinski Kršćanin koji je rekao i da je odmah pao na koljena. "Primijetio sam mnogo muslimana te čak i židovskih vojnika kako su se molili na cesti. No, nisam skidao oči s ukazanja Krista."
Ukazanje se dogodilo vrlo blizu Crkve Kristovog rođenja koja je nedavno bila poprište duge opsade. Dok ga je mnoštvo gledalo, oko 8 metara visoki lik počeo im jegovoriti, kako se navodi, na jeziku koji nitko nije prepoznao. Na sreću, jedan od vojnika koji je bio prisutan uspio je fonetski zapisati riječi. Kasnije je otkriveno da je to bio stari aramejski jezik:
"Pozvan sam da istupim prije vremena. Moja djeca pate i moje uši nisu gluhe za njihove vapaje. Popravite svoje pokvarene načine — ili brojite tjedne dok ne budem hodao među vama." Rečeno je da je poruka trajala još nekoliko minuta, dajući prilično zastrašujuć opis budućih događaja. Međutim, poruka je također ponudila riječi nade i ohrabrenja.
Kristolika figura pozvala je, također, da se obrati pažnja na patnje siromašnih i gladnih. Govorio je o sve većem ponoru između onih koji nemaju dovoljno i onih koji imaju više nego što trebaju. Rečeno je da je poruka upozoravajući nagovještavala loše stvari koje će zadesiti čovječanstvo ako ne "popravi svoje pokvarene načine djelovanja". U svakom slučaju, interpretirana je tako kao da ukazuje na Armagedon, osim ako čovječanstvo ne promijeni smjer i ponovno se okrene k Bogu. Spomenuta je također ponovna izgradnja Hrama, događaj koji u židovskoj vjeri označava ponovni dolazak Mesije. Lokalne vlasti odbacile su cijeli događaj kao "masovnu histeriju", no oni koji su vidjeli veličanstveni lik su nepokoleblljivi. Obaviješten je Vatikan i vatikanski poslanik već je intervjurao očevice. Kanadski Sun je izvjestio da su vjerski vođe i neki političari uvažili poruku, primili je k srcu i poduzeli korake da se pokrenu mirovne inicijative na visokoj razini. (Izvor: The Sun, Canada

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 ruj 2006 18:04 
Odsutan

Slika Troy, Michigan, SAD — ikona u stanu jedne žene počela je prije Božića 1997. godine izlučivati ulje.

Slika New Sarov, Blanco, Texas, SAD — Ikona u vlasištvu male redovničke zajednice od 24. travnja 1985. izlučuje suze od mirinog eteričnog ulja.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 282 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 29  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]