www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 10 svi 2025 22:17

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 166 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 17  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 20 tra 2006 01:36 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
ucenik napisao:
Ma o čemu ti pričaš Marijančice? Vještice za vrijeme komunizma organizirano mučile nedužne ljude?
Mislim da je daleko, daleko veći problem bio sam komunizam koji je organizirano pobio milijune nedužnih ljudi.
Ljude ćeš daleko bolje spasiti tako da ih poučiš nego da spališ njihove neprijatelje. Jer uvijek će se javljati Antikristi, pa i u našim redovima i onda ćeš imati nove Ivane Arške koja je stradala od ruke iskvarenih svećenika. A kako bi ti kontrolirala rad Inkvizicije, ili je ona kao takva nepogrešiva? A ako je samo jedna nedužna osoba stradala zbog toga onda je Inkvizicija pogrešna.
Pročitaj si Isusovu prispodobu o pšenici i kukolju: Hoćeš li dakle dakle, da odemo pa da ga pokupimo? A on reče:Ne! Da ne biste sabirući kukolj iščupali zajedno s njim i pšenicu. (Mk 13, 28,29)

(o samoci) olakšaju, ne uklone, a napad samoće može biti vrlo nezgodna stvar. I sad ako ti se poklope neke stvari: osjećaj samoće radi nekih trenutaka u životu, druženje sa prijateljicom (koja uopće ne mora zavađati) nije ništa čudno ako se javi osjećaji. A sad je samo pitanje hrpe drugih stvari da li će se oduprijeti osjećajima ili ne.
Ali nije rješenje da se ne druže sa ženama. Pa da je tako sigurno ni tebi taj svećenik o kojemu si pisala ne bi tolio značio jer bi te držao na takvoj distanci da ti vjerojatno ni blizu ne bi mogao toliko pomoći koliko ti je pomagao.

Kao prvo radi čega bi bila veća vjerojatnost da posustane svećenik ako je zgodan?
Ovdje na neki način i sama priznaješ da nije potrebna izazovna odjeća da bi se nešto razvilo.

A sad još vezano za ono što nisi odgovorila iz mog zadnje posta, a zanima me.
1. Zaražena žena ???
2. Što ako Bog oprosti toj ženi i pusti ju u Raj? Da li ćeš odbiti ući u Raj i Bogu reći da je nepošten?

Prvo, kritika tvojih postova. Daj to malo skrati, ovako je puno za odgovarati. Kad bih ja primijenila tvoj stil, i sve citirala, onda bi ispao jako dugacki post. Vec mi je admin prigovorio zbog citata, pa cu morati skratiti, nadam se i ti isto.

Opet Ivana Arska. Uvijek njezino ime cujem kad spomenem Inkviziciju. Zasto ne spomenete tisuce vjestica na kojima Inkvizicija nije pogrijesila, nego uvijek spominjete ono nekoliko grijesaka? Vec sam puno puta rekla, oni ce biti mucenici na nebu. Sto se komunizma tice, komuzam je bio veliki problem, ali su i vjestice bile veliki problem. Komunizam je bio veci problem. Sto se ucenja tice, mozes uciti ljude i o komunizmu (i mene su ucili), i o vjesticama, ali od tog ucenja nista nema dok ne maknes komuniste i vjestice. Kao sto je to radila Sveta Inkvizicija.

(o samoci) Svakoga od nas napada samoca, bilo da smo ozenjeni/udani, ili samci. Svecenike kao i sve druge ljude. Uvijek se osjecamo samima, iz mene nitko nije uspio iscupati samocu. Kao dijete sam zelila brata, nije ga bilo, pa mi je mozda taj osjecaj samoce ostao cijeli zivot.

Veca sansa je da zgodan svecenik posustane, jer ga zenske vise napadaju. Sto je veca kusnja, tim je veca sansa da padne, zar ne?

Iz proslog posta: mozda cu reci Bogu da je neposten, mozda cu Mu prigovoriti zasto ima neke ljude u Raju, koji po mojem misljenju ne bi trebali biti tamo. Zar hoces da lazem Bogu, ili da Mu posteno kazem istinu?
:arrow:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 tra 2006 01:42 
Odsutan

joakim napisao:
Kao prvo,svećenik ne oprašta grijehe,on po vlasti koja mu je dana od samoga Isusa daje odrješenje i to samo u slučaju ukoliko su zadovoljeni svi uvjeti koje propisuje Crkva u svome zakoniku.
...
svećenik je tu u ime Isusa i ukoliko su zadovoljeni svi Crkveno-moralni zakoni on daje odrješenje ali samo u ime Trojedinog Boga ,a ne u svoje ime.Molim proučiti dobro što su sakramenti i što nam ti vidljivi znakovi ostavljeni od samoga Krista znače za naš duhovni život i život Crkve,kako ne bi došli u situaciju da iz vlastitoga(često negativnog) iskustva donosimo sud i da na koncu ne postanemo mi ti koji ćemo ispovijedati i suditi!

Svecenik oprasta grijehe po vlasti koju mu je RKC dala u ime Isusovo. On oprasta ako hoce, on ne mora, makar su zadovoljeni uvjeti koje Crkva propisuje. Ako svecenik smatra da neki grijeh ne treba oprostiti, onda on ne oprasta, pa taj grijeh nije oprosten.

Jos jednom, svecenik daje oprost, u ime Boga, ali je svecenik taj koji daje oprost, samo ako hoce. On ima pravo da oprosti, ali je volja njegova, da li ce to pravo iskoristiti.
:!:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 tra 2006 07:33 
Odsutan
Admin

Podijelio: 17 zahvala
Zahvaljeno je: 19 zahvala
http://www.cpps.hr/programi/ispovijed.htm

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 tra 2006 08:32 
Odsutan

vjeko napisao:

Kakav izvrstan tekst, bas ti hvala. :evil: Makar nije sve u njemu onako kako sam ja smatrala, :twisted: :oops: :? , ali puno stvari jest, bas onako kako sam ja rekla, vrlo dobra edukacija za neke ovdje koji su mi ostavili dojam da gledaju na ispovijed kao sigurno oprastanje grijeha. Ocito, nije tako, nego (ovdje moram citirati dio toga teksta):

Citat:
OSLOBOÐENJE od grijeha često puta nije stvar jedne molitve ili Ispovijedi. U trenutku odrješenja mi smo nanovo čisti, ali da se ovi grijesi više ne ponavljaju potreban je proces koji zahtijeva obično više vremena, rada na sebi i pokoru.
Da bi kroz staklo mogla proći zraka sunca, ono mora biti čisto. Ne ovisi to od sunca, već od stakla! Bog je Svjetlost svijeta. U procesu očišćenja gledamo prije svega na cilj, na naše zvanje! Mi smo pozvani na svetost života i vječnost s Bogom, koji je Ljubav. Ne možemo letjeti k Bogu na krilima promatranja i molitve, ako imamo sa sobom cijelu prtljagu zemaljskih želja, koje nisu u slozi sa našim zvanjem za nebo.
Tri su koraka na putu oslobođenja od grijeha:
1. očistiti se od teških grijeha,
2. osloboditi se od lakih grijeha,
3. očistiti se od nesavršenosti i svake navezanosti srca koje nas vuče ka grijehu.
Da možemo prihvatiti očišćenje od Boga (samo nas On može očistiti - sami to ne možemo) trebamo dvije kreposti: strpljivost i poniznost.

Kao sto se vidi iz prilozenoga, ne mozemo samo otici na ispovijed, i - gotovo, grijehi su oprosteni samim cinom ispovijedi. Nego, moramo proci kroz proces, koji uvrstava i pokoru za to oprastanje.

Jos samo jedan citat:
Citat:
Sveti P. Pio je često puta bio strog u ispovijedi, posebno ako je vidio da čovjek koji dolazi nema raskajano srce i misli da je njegov grijeh sitnica: „Sitnicama vrijeđati Boga! Idi van!” Događalo se da nije udijelio oproštenje- „ne radim to da te pošaljem u pakao već u nebo!”. „Idi najprije, uvedi red u svoj život, a kasnije ću te ispovijedti”. Onima koji su dolazili u strahu rekao je: „Nisi li ljubio Boga u prošlosti? Ne ljubiš li Boga? Ne želiš li ljubiti Boga uvijek? Oprošteni su ti grijesi mnogi jer si ljubio mnogo! (usp. Lk 7,47). Dakle, ne boj se! Bog sve može odbaciti u svojim stvorovima... ali ne može odbaciti čovjeka koji ima iskrenu želju ljubiti Ga”. „Ako biste znali koliko je dragocjena jedna duša! Duše nisu poklon! Treba je kupiti. Ne znate li koliko je platio Isus?! Istim novcem treba platiti i danas”. „Isuse, Marijo, smilujte se! O Isuse prikazujem Tebi ovu dušu, moraš je obratiti, spasiti; ... Prikazujem za nj sebe”.

Dakle, bas onako kako sam ja tvrdila, ne daje svecenik uvijek oprost, ako smatra da ne treba dati oprost za vrijeme ispovijedi, on nece udijeliti oprostenje. To se je dogodilo meni kao maloj djevojcici, a cula sam jos slucajeva, ali - odrasli obicno odu drugom sveceniku, koji im onda udijeli oprost.

Sveti Padre Pio, moli se za nas!

PS Padre Pio je govorio za vrijeme svojega zivota da on nece uci kroz vrata raja sve dok Bog ne oprosti i posljednjem grijesniku! Bas me zanima, da li je promijenio misljenje?
[/quote]

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 tra 2006 08:37 
Odsutan

[quote="Marijancica"]
Molim primite moje izvinjenje, jer ovdje gore ne mogu uci u Uredi, nego mi samo dozvoljava da citiram, pa moram urediti taj link ovdje:

Toplo preporucam, zbilja izvrsno.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 tra 2006 09:36 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Marijancica napisao:

Prvo, kritika tvojih postova. Daj to malo skrati, ovako je puno za odgovarati. Kad bih ja primijenila tvoj stil, i sve citirala, onda bi ispao jako dugacki post. Vec mi je admin prigovorio zbog citata, pa cu morati skratiti, nadam se i ti isto.

Nastojat ću, ali citiram samo ono što mi se učinilo da je krivo, jer mi je bezveze pisati o samo jednoj stvari, a ostalih pet previdjeti.A citiranje produlji post, ali ga pojednostavi za čitanje, a tko zna o čemu se radi ne mora citat pročitati, a onda je post već nešto kraći.
:wink:
Marijancica napisao:
Sto se ucenja tice, mozes uciti ljude i o komunizmu (i mene su ucili), i o vjesticama, ali od tog ucenja nista nema dok ne maknes komuniste i vjestice.

Kako ništa? Pa jesi li ti pala pod komunistički ateistički utjecaj?
A ako misliš da bi Inkvizicija riješila stvari tako što bi na lomače one koji otežavaju život drugima...tko bi ostao živjeti na zemlji?

(o samoci) Slažem se s ovim što si napisala, naglasak sa ovim o samoći je bio samo u tome da se celibat ne svodi samo na tjelesno jer ste u tom trenutku pisali o celibatu samo u okviru tjelesnoga. :wink:

Marijancica napisao:
Sto je veca kusnja, tim je veca sansa da padne, zar ne?

Bez daljnjega, ali što je veća kušnja veća je i nagrada.
Čitao sam jednom jednu pripovjest o svećeniku koji se povukao u pustinju da ne bio pao pred napastima i zaista je živio kreposno, ali kad je došao pred Boga mogao mu je samo pokazati svoje prazne ruke. Nije ideja bježati od svijeta kako ne bismo pogriješili (u neku ruku to je jedan od načina na koje možemo vidjeti koliko trebamo Boga, da se ne uzoholimo previše)nego gledati u Boga, truditi se ljubiti svijet oko sebe i ostati mu vjeran. Ali bitno je moliti, jer sami svojim snagama nemamo šanse izdržati. I zato je jako pozitivno to što moliš za svećenike.
:evil:

Marijancica napisao:
Zar hoces da lazem Bogu, ili da Mu posteno kazem istinu?

Ne moja želja je da doživiš milosrdnog Boga, da malo više uzmeš u gledanje svijeta faktor milosrdne ljubavi koja oprašta. Da malo više razmisliš o prispodobi o milosrdnom Ocu. I onda će svijet koji gledaš imati više :x.
:wink:

Marijancica napisao:
Ako netko i jest bio krivo optuzen, i/ili krivo spaljen, ta/j ce biti mucenik/ca na nebu, i imati vrlo visoko mjesto za vjecnost. Zato, nisam mislila kad bi Bog unistio sve grijesnike, nego samo one koji namjerno rade stetu drugima, specijalno one koji navode mlade, i/ili ciste (kao, recimo taj svecenik) na grijehe, pogotovu seksualne grijehe, i droge.

Ideja mučeništva nije da je netko krivo stradao, nego da je dao život za Krista, a ako je netko iz svojih nekih ciljeva krivo nekog osudio na smrt - to je prestrašno. Ne želim ni probati zamišljati kako je morao biti susret takve osobe sa Bogom.
Ali možeš vidjeti da Bog ne uništava ljude koji uništavaju druge, nego dapače čini se da što si pokvareniji to ti bolje ide u životu, ali to ti je kao ona ponuda jednoj svetici (ne mogu se sjetiti koja) kad su joj ponuđene dvije krune jedna trnova, a druga od ljiljana, jedna je bila za ovaj svijet, a druga za vječnost i svetica je za zemlju odabrala trnovu.
Pa Isus nam je rekao da ćemo trpjeti, ali dao nam je primjer kako izdržati, dao nam je nadu da nas pridiže.
A ovo ostalo što si napisala o celibatu - jako dobro rečeno...

Vrh
Citiraj  
 Naslov: Re: ?!
PostPostano: 20 tra 2006 12:10 
Odsutan

Marijancica napisao:
Nisam ja tog svecenika ni vidjela, a kamoli pozeljela, nego sam samo cula kad se je to dogodilo u crkvi u koju redovito idem.

Kako nisi niti vidjela?!?! :idea: A išla si u tu crkvu (ako sam ispravno razumjela ovaj post). A gdje si gledala za vrijeme mise?! :roll:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 tra 2006 12:14 
Odsutan

:P :P :P :P :P Aby ti si zakon samo pazi da te Marijančica krivo ne shvati bit će belaja :P :P

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 20 tra 2006 15:18 
Odsutan

Aby napisao:
Marijancica napisao:
Nisam ja tog svecenika ni vidjela, a kamoli pozeljela, nego sam samo cula kad se je to dogodilo u crkvi u koju redovito idem.

Kako nisi niti vidjela?!?! :idea: A išla si u tu crkvu (ako sam ispravno razumjela ovaj post). A gdje si gledala za vrijeme mise?! :roll:

Slika

Citat:
tratinčica : Aby ti si zakon samo pazi da te Marijančica krivo ne shvati bit će belaja

Ali mi cesto ne cujemo,a svecenik je taj koji nas opominje, zove i koga cujemo. Da li ga vidimo, njega kao osobu, ili samo njega kao funkciju nije bitno. Gdje je mogla gledati drugo nego na oltaru svecenika? Ne znaci to da je vidjela ovoga ili onoga, nego jednog svecenika.

Ja volim sve svecenike, za sve se njih Bogu molim.
Sa nekima se divno slazem sa nekima manje. Ja nerazumijem uopce da se sve svodi na to da je on muskarac, da zivi ili pokusava da zivi u celibatu, a ceo zenski rod da je njegova kusnja ??? Ne razumijem vas. Ja volim svecenika.Dal to bio Franzuz, Njemac Kinez za mene je otac i brat!!! Ja volim svog brata, svog sina, svog prijatelja, sve vas ovdje na forumu i ? Znaci li to da se mora svoditi samo na ljubav muskarac-zena ?.
:roll: Nadam se da ovaj forum sa ovako duboko analizirajucim temama ne izgubi svoj zaista Katolickom Forumu dostojan nivo za koji nam mnogi zavide.
Ili je trenutak samozadovoljstva da smo nekoga "bocnuli" bitniji ?

:!: Marte

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 20 tra 2006 17:27 
Odsutan

Marte napisao:
Nadam se da ovaj forum sa ovako duboko analizirajucim temama ne izgubi svoj zaista Katolickom Forumu dostojan nivo

Ma nismo ni krenuli u analize, zapravo postaje sve veselije i veselije ... a u ljubavi je dosta mašte pa će tako i ova rasprava završiti cjelovom svetim a svi ćemo na koncu konca (a neki i prije) dobiti srce od mesa – i oprostiti :arrow: onima kojima trebamo oprostiti.
Inače nitko neće žalovat nad našim pepelom :twisted: :lol:

Citat:
za koji nam mnogi zavide.

Ijuju! Zar ima i takvih :D ?
Pa baš stoga, njima za inat: neka naše pjesme postanu još veselije! ... ( a sad dobih ideju i za novi topic ... )

Celibatarcima i bračnim drugovima kao i svima koji su "tu negdje" srdačno tapšanje po mirisavoj kosici :b206: ...
... a za Marte i jedna :arrow:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 166 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 17  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]