www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 12 lip 2025 09:19

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 120 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 06 ruj 2006 10:33 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
andjelina1 napisao:
ok...ali nekad nije dobro po nas i po našu dušu da dobijemo sve što molimoa ja vjerujem da Bog ima svoje planove s nama i da nas polako i nježno(a nekad i malo grublje) gura na spas naše duše

rekao je da sve što ga s vjerom zamolimo da ćemo to i dobiti
a možda nam je vjera slaba ..pa nam nešto oduzme da bi spoznali snagu vjere...

da, to je točno- Bog mi je to više puta pokazao u mom životu.... i uvijek je ono što je ON namijenio meni ... na kraju bilo i najbolje.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 ruj 2006 12:44 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Da, rekla sam ako molimo što nije grijeh (dakle u skladu s Njegovom voljom). Samo je problem što mnogi mole i u skladu s Njegovom voljom, ali ne primaju zbog nedostatke vjere, poslušnosti, pouzdanja.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 ruj 2006 19:28 
Odsutan
Novoregistrirani korisnik

Je, Merjema je majka Isina, rodila ga je kao djevica a on ju je iz kolijevke obranio od ljudi koji su je optuživali za blud. Ona sama je začeta bez grijeha. A njeno djevičanstvo Kur'an brani sa tolikom žestinom da u jednom retku proglašava prokletstvo nad Židovima zbog njihove klevete protiv Marije – kao djevice.A Fatima, kći Muhameda, navodno je pred smrt rekla: "Nadilazim sve žene, osim Marije."GOSPE FATIMSKA :arrow: – moli za nas.
I za obraćenje cijelog svijeta Srcu Isusovu :arrow: – po tvome Majčinskom Srcu
.

Mir i dobro svima.Pazimo da se olako ne pobrkamo po pitanju ucenja Kurana i Sv.Pisma,jer je to nepremostiva barijera.Iako smo svi braca,po Hristosu Gospodu smo tek prava braca,ali ni drugi nam nisu neprijatelji jer svima treba pomoci da se spasu.Kuran na jednom mjestu spominje zalutale hriscane i zidove,i nacin koji ce nad njima Bog suditi zbog njihova idolopoklonstva,zbog verovanja da je Hristos Bog a bio je samo covek..itd itd,a ipak kontraproduktivno opet kazu kako ce sam Isus suditi svima,sin Merjemin.Ne zaboravite recenicu gde se narod poziva da paze otvorenim ocima i usima,na opasnost od laznih proroka,pa cak i na veliku opasnost od "drugih evandjelja",postoji samo Jedan Spasitelj i jedna Istina,Bog u Presvetoj trojici i nista drugo osim nje.Svak nek prosudi sam o sebi i svome putu trazenja Istine,dakle da rezmiram: "iako covek ne sme imati neprijatelja,bolje je da jednim obokom ostane budan,jer zlo ne spava i zavodi mrezom paukovom,a vi zar cete verovati svemu sto pokusava da se poredi sa Hriscanstvom.Mir i dobro svima.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 ruj 2006 16:22 
Odsutan

dragi mir i dobro, iako si ovaj post napisao vjerujem u namjeri mira i dobra.. ipak iz ovog tvog upita
a vi zar cete verovati svemu sto pokusava da se poredi sa Hriscanstvom.

iščitivam (oprosti ako griješim) kako imaš isključiv stav o hriščanstvu i po tebi- pripadnici drugih religija, vjera kao da zbog toga što imaju drugačiju Božju riječ-evanđelja nisu dovoljno dobri ili da nemaju šanse za spasenje, a vidiš ja ne mislim tako, a vjeruj mi ni katolička crkva nije isključiva po tom pitanju.

Jer Katolička crkva naučava i brani slobodu vjeroispovijesti svakog čovjeka.
S druge strane Crkva dobro zna da je spasenje jedino u imenu Isusovom: "I nema ni u kome drugom spasenja. Nema uistinu pod nebom drugoga imena dana ljudima po kojemu se možemo spasiti" (Dj 4, 12).

Ali dragi mir i dobro ovo ne znači da se ne mogu spasiti i pripadnici drugih religija. Ne! Crkva naučava da se i oni mogu spasiti, unutar vlastitih religija, ako ljube Boga onako kako su ga upoznali, njeguju vrline i žive po glasu svoje savjesti. tj.
slažemo se da je Njihovo spasenje moguće, jedino, i samo, po Isusu Kristu ali ja dodajem - kojega oni, dakako, bez svoje krivnje, nisu upoznali. zamisli da si musliman iz azije, je si li "kriv" što si se tamo rodio i što su ti roditelji muslimani?
To znači da Isus Krist, kojeg Crkva propovijeda, jest jedini spasitelj svijeta, kako kršćana tako i nekršćana[/b].

Zato Crkva prihvaća sve što ima dobro u svim religijama kao od Boga dano, kao pripravu za evanđelje, ali i dalje ističe da religije, same po sebi, nisu putovi spasenja iako u sebi sadrže neke spasiteljske elemente.

Nadalje, Crkva je svjesna da su ljudi često "prevareni od Zloga bili zaluđeni u svojim mislima i zamijenili Božju istiNu lažju, ali
srce, bit, temelj svake religije jest nauk o spasenju, o čemu i ti ovdje govoriš.

[b]Katolička Crkva ne osporava Božje djelovanje niti u jednoj religiji.
U nekoj religiji ima više istine u drugoj manje.
Ali Crkva naučava da nam je punina istine zasjala u Isusu Kristu, s čime se i ti slažeš. On je -KRIST nenadmašiva i konačna Božja objava svijetu..

.. Jer, nakon što se Bog objavio u Isusu Kristu, svaki je čovjek pozvan da se slobodno opredijeli.
Isus kaže: "Ja - Svjetlost - dođoh na svijet da nijedan koji u mene vjeruje ne ostane u tami " i nastavlja: "Ja nisam došao suditi svijetu, nego svijet spasiti. Tko mene odbacuje i riječi mojih ne prima, ima svoga suca: riječ koju sam zborio - ona će mu suditi u posljednji dan" (Iv 12, 46-48).

Da sažmemo....
Katolička Crkva naučava da je jedini spasitelj svijeta samo Isus Krist. On je spasitelj i kršćana i nekršćana.
stoga kat. crkva nije isključiva i nikada neće reći da je evanđelje onog drugog sotonsko, nego s drugim religijama, s njihovim predstavnicima i teolozima pronalazi ono što je zajedničko što je dobro i Bogu ugodno i vodi dijalog s njima.

Jedan od najdojmljivijih plodova takvog dijaloga bio je susret u Asizu kada su se, na poziv Pape Ivana Pavla II, u molitvi za mir sabrali predstavnici svih religija svijeta. U tom smislu dijalog pretpostavlja obostranu otvorenost i jednakost, o čemu se možeš podrobnije informirati u dokumentu Nostra Aetate Drugoga vat koncila.

Međutim, ta jednakost "odnosi se na jednako dostojanstvo strana u dijalogu, a ne na sadržaj, niti još manje na Isusa - koji je sam Bog postao čovjekom - u usporedbi s osnivačima ostalih religija" (Dominus Iesus, 22).

eto dragi mir i dobro... vjerujem da ćeš se složitoi samnom da postoje tri zakona: prirodni, ljudski i Božji. Prirodnim zakonima su podložna sva bića, ljudskim su podložni svi ljudi, a Božanskima?!

Njima mogu biti podložni samo vjernici koji priznaju Boga kao vrhovni autoritet, njegovu objavu i zakone koje je on izričito objavio.
Ako netko ne priznaje ni jednu religiju ili nema smisla ili uha za čuti ono dobro što ta religija nudi što on onda podrazumijeva pod poštivanjem Božjih zakona? Shvaćamo li doista smisao riječi Ljubi bližnjega svoga...??

mir s tobom :arrow:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 13 lis 2006 11:12 
Odsutan

Izak napisao:
Ako da, zašto jesu?
Ako ne, zašto nisu?

.

1. Da, jer imamo istoga Stvoritelja
2. Ne, jer nisu svi otkupljeni, tj. nemamo istog Spasitelja i Gospodina.

Jedno je kad nam netko donese informaciju, dakle, neki posrednik, a drugo je kad netko ispašta, pokrije, okaje, uništi grijeh u sebi i kroz sebe.
Jedno je kad nam netko pokazuje neki put do cilja, a drugo je kad nam netko kaže: "Ja sam Put". To je ogromna razlika, kao nebo i zemlja.

Dakle, Isus Krist jest Gospodin i nema drugoga po kojemu se možemo izmiriti s Njegovim i našim Ocem. Amen?!

Bratski pozdrav iz Paradisa.
Smjerno u Kristu brat Ćubela :D

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 13 lis 2006 15:23 
Odsutan

Ćubela napisao:
Izak napisao:
Ako da, zašto jesu?
Ako ne, zašto nisu?

.

1. Da, jer imamo istoga Stvoritelja
2. Ne, jer nisu svi otkupljeni, tj. nemamo istog Spasitelja i Gospodina.

Jedno je kad nam netko donese informaciju, dakle, neki posrednik, a drugo je kad netko ispašta, pokrije, okaje, uništi grijeh u sebi i kroz sebe.
Jedno je kad nam netko pokazuje neki put do cilja, a drugo je kad nam netko kaže: "Ja sam Put". To je ogromna razlika, kao nebo i zemlja.

Dakle, Isus Krist jest Gospodin i nema drugoga po kojemu se možemo izmiriti s Njegovim i našim Ocem. Amen?!
Bratski pozdrav iz Paradisa.

nije Amen, jer što je s onima koji bez krivnje ne poznaju Kristovo evanđelje i njegovu Crkvu, a ipak iskreno traže Boga i pod utjecajem milosti nastoje djelom izvršiti njegovu volju koju su spoznali po glasu savjesti?
Ne vjerujem da je naš Stvoritelj-koji je čista Ljubav- tako ograničen!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 lis 2006 21:14 
Odsutan

Zahvaljeno je: 3 zahvala
Bog je u svako ljudsko srce zapisao svoj zakon, puno prije nego je Tora Zidovima objavljena. Takvu garanciju moze samo Bog dati - slava Mu vjecna.
Oni koji nikad ne cuse za Isusa Krista, za ime (zakone) Bozje po srcu raspoznaju valja li ubiti, krasti, bluditi, treba li ljubiti, pomoci ili spasiti zivot drugom.
Bog mijenja ljude, pa ako hindus spasi zivot djetetu od nekog muslimana, postoji velika mogucnost da se oboje promjene i razumiju - brane, stite, cuvaju jedan drugoga. To je Bog, ne trazi od ljudi sto je nemoguce ljudima, vec samo sto je moguce: a moguce je ljubiti druge kao sebe same, ljubiti samo sebe ili ne ljubiti ni sebe ni druge...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 lis 2006 22:29 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

andjelina1 napisao:
ok...ali nekad nije dobro po nas i po našu dušu da dobijemo sve što molimo
a ja vjerujem da Bog ima svoje planove s nama i da nas polako i nježno(a nekad i malo grublje) gura na spas naše duše

rekao je da sve što ga s vjerom zamolimo da ćemo to i dobiti
a možda nam je vjera slaba ..pa nam nešto oduzme da bi spoznali snagu vjere...

Draga andjelina 1, molimo, očekujemo da ćemo to i dobiti ali On zna šta je za nas najbolje i to nam daje !

Pomanjkanje vjere, ne bih rekla ...
Možda u tom trenutku nismo svjesni da je "to" što nismo dobili, za nas bolje, On zna najbolje što je za nas dobro, najbolje ...

Božji blagoslov zazivam na ovaj forum i sve osobe ...

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 14 lis 2006 10:10 
Odsutan

vikica napisao:
[nije Amen, jer što je s onima koji bez krivnje ne poznaju Kristovo evanđelje i njegovu Crkvu, a ipak iskreno traže Boga i pod utjecajem milosti nastoje djelom izvršiti njegovu volju koju su spoznali po glasu savjesti?

Draga Vikice,

neka i ovo čujem što si napisala! Sad vidim da čitaš i dokumente 2.Vat. koncila i to mi je drago.
Odgovor tebi i tom "nije Amen". Ja poznam samo redovit put spasenja i onaj koji mi je prenesen Sv. pismom (Iv 14,6), za druge puteve, izvanredne ne znam i ne špekuliram da se ne bi nasukao na grebene.

Za one koji eventualno nisu čuli za spasenje po Kristu, i koji "Zakon imaju upisan u svojim srcima"(Rim 2,15-16), tj. imaju unutarnje svjetlo po kojemu se ravnaju biti će pravedno suđeni, a ne spašeni kako se želi poučiti. U protivnom bi se moglo naučavati: zašto mi je potreban Krist kad se mogu spasiti slušajući vlastitu savjest (srce, biblijski)?

Na jednom mjestu čitam: "Istina, moja me savjest ne prekorava ni zbog čega, ali nisam time opravdan. Moj je sudac Gospodin"(1 Kor 4,4). Dakle, ap. Pavao je bio svjestan da osobna savjest nije nepogrješivi vodič.
M. Luther (onaj reformator iz BRD) reče davno:" Savjest bez Gospodina je kao pas bez gospodara. Slijediti će sva moguća motrišta(savjete i sl.)".
Također i naša savjest treba Gospodina, treba čitati riječ Božju i slijediti naputke iste.

I još nešto vrlo važno: ako se pogani mogu spasiti slušajući vlastitu savjest onda mogu sebi kazati: zašto ići u misionare kad se oni mogu i sami bez mene (nas kršćana) spasiti? Zar ti se ne čini da se tako tupi mač, tj. revnost za Kristovu stvar i poslušnost njegovoj Velikoj zapovijedi (Mt 28, 19-20)?

Bratski pozdrav iz Paradisa i svako dobro ti želim.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 14 lis 2006 11:44 
Odsutan

Ćubela napisao:
vikica napisao:
[nije Amen, jer što je s onima koji bez krivnje ne poznaju Kristovo evanđelje i njegovu Crkvu, a ipak iskreno traže Boga i pod utjecajem milosti nastoje djelom izvršiti njegovu volju koju su spoznali po glasu savjesti?

Draga Vikice,

neka i ovo čujem što si napisala! Sad vidim da čitaš i dokumente 2.Vat. koncila i to mi je drago.
Odgovor tebi i tom "nije Amen". Ja poznam samo redovit put spasenja i onaj koji mi je prenesen Sv. pismom (Iv 14,6), za druge puteve, izvanredne ne znam i ne špekuliram da se ne bi nasukao na grebene.

Za one koji eventualno nisu čuli za spasenje po Kristu, i koji "Zakon imaju upisan u svojim srcima"(Rim 2,15-16), tj. imaju unutarnje svjetlo po kojemu se ravnaju biti će pravedno suđeni, a ne spašeni kako se želi poučiti. U protivnom bi se moglo naučavati: zašto mi je potreban Krist kad se mogu spasiti slušajući vlastitu savjest (srce, biblijski)?

Na jednom mjestu čitam: "Istina, moja me savjest ne prekorava ni zbog čega, ali nisam time opravdan. Moj je sudac Gospodin"(1 Kor 4,4). Dakle, ap. Pavao je bio svjestan da osobna savjest nije nepogrješivi vodič.
M. Luther (onaj reformator iz BRD) reče davno:" Savjest bez Gospodina je kao pas bez gospodara. Slijediti će sva moguća motrišta(savjete i sl.)".
Također i naša savjest treba Gospodina, treba čitati riječ Božju i slijediti naputke iste.

I još nešto vrlo važno: ako se pogani mogu spasiti slušajući vlastitu savjest onda mogu sebi kazati: zašto ići u misionare kad se oni mogu i sami bez mene (nas kršćana) spasiti? Zar ti se ne čini da se tako tupi mač, tj. revnost za Kristovu stvar i poslušnost njegovoj Velikoj zapovijedi (Mt 28, 19-20)?

Bratski pozdrav iz Paradisa i svako dobro ti želim.

dragi ćubela, ovo nije amenj e bilo metaforički, - dakle- nije kraj priče,

citat
"a poznam samo redovit put spasenja i onaj koji mi je prenesen Sv. pismom (Iv 14,6), za druge puteve, izvanredne ne znam i ne špekuliram da se ne bi nasukao na grebene."..

Misliš li doista da je za spasenje dovoljno samo poznavati redovit put spasenja? Zar misliš da samo poznavajući taj redoviti put, daje ti sigurnost da se nećeš nasukati na grebene?
Što je sa istinskim stvarnim življenjem tog puta? Svjedočiš li to što poznaješ, svojim životom? To je pitanje svima nama!
Povjerovat ću samo onom.. koji priznaje da se stalno "nasukava na grebene", prizna svoju malenost i bijedu pred Svevišnjim, ustane i krene iznova s vjerom i Božjim pouzdanjem, vidiš mu na radost na licu- odsjaj Isusove ljubavi na licu onog - koje Isus tako rado zove- jedan od mojih najmanjih!

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 120 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]