www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 10 svi 2025 21:53

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 147 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 15  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 21 stu 2006 00:00 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
naggar napisao:
Citat:
Božja volja je bila da se u raju nađe stablo grijeha - svojim slobodnim izborom je Eva ubrala i jela iako joj je Bog rekao NE.

Ono ostalo neću komentirat :arrow:

Aby ... Sve na ovom svijetu JEST Božja volja .

..priznaj da si pogriješila..bit će ti lakše...[/quote]

Kome će bit lakše - meni ili tebi ?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 stu 2006 00:11 
Odsutan

FRANCISKA napisao:
Ja bih se nadovezala na prijašnju raspravu o egzorcizmima.
Mislim da je do diskusije, tj do greške u komunikaciji došlo samo zbog nepreciznosti u izražavanju. Jana je vidjela VRAČANJE koje je bilo utrpano pod kršćansku pomoć molitvom, konkretno: krivo nazvano. Ta je "molitva" bila VRADŽBINA da se rastavi djevojka od muškarca kojeg je izabrala, a da je bila i uspješna pokazuje to da je djevojci bilo loše sve dok nije prestala, što znači da ju je demon toga vračanja zaista napadao. Protiv takvih kao što je ta žena, a i majka-naručiteljica vradžbine, treba tražiti zaštitu. Ljudi koji svjesno čine vradžbine (zlo drugima posredstvom djavla, demona) su sigurno rjedji od onih koji su uvjereni da čine dobro, kao što je ta majka-naručiteljica, a možda čak i sama vračara: možda i ona nezna što radi, i da je demon kojeg je poslala napadao djevojku. Na sreću sve se dobro svršilo, što vjerujem da često nije slučaj.
Postoji egzorcizam u užem (odobren od biskupa) i širem smislu, jer tako možemo nazvati i naše molitve otklinjanja i oslobodjenja i ozdravljenja. SVAKI LAIK može moliti protiv djavla; svima nam je Isus dao oružje protiv djavla, a i upute i autoritet da ih činimo u njegovo ime.

Bitno je da se nazire cilj disklusije. :arrow:

Ne smije svoje želje predstavljati kao Božije .Treba upoznavati Krista i Evanđelje da bi se moglo razlučiti što se uistinu događa.

Ovo zadnje nisu egzorcizmi u pravom smislu - već molitve kojima se zaziva obrana od zlog itd,itd.
Egzorcizmi - se u RKC obavljaju po Rimskom obredniku.
Svaki laik se može i treba moliti za zaštitu od svakog zla..

Sam Oče Naš je i molitva za zaštitu jer se u jednom njenom djelu izgovara riječi - i ne uvedi nas u napast ,nego izbavi nas od zla...

Sv.Mihovil je moćan zaštitnik ... i iako je moćan isto je sotoni rekao -Da bi ti Gospodin naredio da ušutiš...
Sam mu nije naredio već to traži od - Gospodina.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 stu 2006 00:13 
Odsutan

FRANCISKA napisao:
A EGZORCIZAM JE I KRŠTENJE. Pogledajte moj slučaj:
udala sam se na Općini za katolika. Osjetila sam potrebu za krštenjem i krenula na predavanja, u salu POKRAJ crkve. Sve je bilo u redu, krštenje se bližilo. Večer prije krštenja pošli smo u crkvu uvježbati gdje će tko stajati. Čim sam prekoračila prag crkve, tako mi je pozlilo da sam odmah izjurila van, sjesti na zrak. I tako više puta: na pragu bi mi se noge oduzele, u glavi zamračilo i morala sam izaći dozvati se svijesti. Odustala sam, oteturala do tramvajske stanice, ušla u tramvaj i-postalo mi je dobro. Sasvim. Na prvoj stanici sam sišla, krenula natrag-i opet nisam mogla ući u crkvu.
Idući dan je sve krenulo naopako: nikako krenuti, zatim muž nije mogao upaliti auto, onda se brava pokvarila. Krenuli smo tako da sam ja iznutra držala vrata od auta jer se nije dala zatvoriti. Pa smo se vraćali jer smo zaboravili sako od kuma, pa smo prvi puta posvadjali, ja sam vikala da ne idem na to glupo krštenje, a muž me ipak odvezao jer "kad smo već platili za tu glupost i kad si izgubila toliko vremena na predavanja, onda ideš". Čak je i kumu bilo zlo u polasku! Cijeli ritual sam bila u polusvijesti i u znoju, jedva čekajući da izadjem van.
a izašla sam-SLOBODNA!!!!

:arrow:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 stu 2006 00:21 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
jana napisao:
naggar napisao:
Citat:
Božja volja je bila da se u raju nađe stablo grijeha - svojim slobodnim izborom je Eva ubrala i jela iako joj je Bog rekao NE.

Ono ostalo neću komentirat :arrow:

Aby ... Sve na ovom svijetu JEST Božja volja .

..priznaj da si pogriješila..bit će ti lakše...

Kome će bit lakše - meni ili tebi ?[/quote]

.ono je tvoj glupost..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 stu 2006 01:33 
Odsutan

joakim napisao:
[/u]Drugo su tzv. molitve za oslobođenje (općenitu vlast nad zlodusima Isus je dao svim vjernicima: Mk 16,17, tu općenitu vlast mogu vršiti pojedinci ili zajednica i za nju nije potrebno ovlaštenje biskupa.[/i]

Mt.16:17 glasi- ''Pomoću moga imena izgonit će zle duhove'' - za mene je to isto što i egzorcizam. Osim ako nije izgonjenje laika: ''u Isusovo ime'', a izgonjenje službenog klera na latinskom - da zvuči službenije :P i naravno po nekakvom obredniku, ne daj Bože da promjenimo formu ili raspored riječi u rečenici -đavo ne bi izašao van. Ali hvala Bogu i za ono na hrvatskom - bitno je da je čovjek slobodan, đavo tak i tak razumije kojim god mu jezikom kažeš i po kojem god ''obredniku''-formi, samo ako to činiš s autoritetom Isusa, forma i jezik je manje bitan! A bez autoriteta đabe ti forme i latinski! :wink:
:roll:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 stu 2006 07:29 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Aby napisao:
joakim napisao:
[/u]Drugo su tzv. molitve za oslobođenje (općenitu vlast nad zlodusima Isus je dao svim vjernicima: Mk 16,17, tu općenitu vlast mogu vršiti pojedinci ili zajednica i za nju nije potrebno ovlaštenje biskupa.[/i]

Mt.16:17 glasi- ''Pomoću moga imena izgonit će zle duhove'' - za mene je to isto što i egzorcizam. Osim ako nije izgonjenje laika: ''u Isusovo ime'', a izgonjenje službenog klera na latinskom - da zvuči službenije :P i naravno po nekakvom obredniku, ne daj Bože da promjenimo formu ili raspored riječi u rečenici -đavo ne bi izašao van. Ali hvala Bogu i za ono na hrvatskom - bitno jpo nekakvom obrednikue da je čovjek slobodan, đavo tak i tak razumije kojim god mu jezikom kažeš i po kojem god ''obredniku''-formi, samo ako to činiš s autoritetom Isusa, forma i jezik je manje bitan! A bez autoriteta đabe ti forme i latinski! :wink:
:roll:

Kao prvo Aby ne možeš kazati "po nekakvom obredniku ne daj Bože da promjenimo formu ili raspored riječi u rečenici" jer taj obrednik za nas Rimokatolike ima svoje ime i snagu autoriteta.Tebe mogu razumjeti da ti on ništa ne znači,ali nemoj na takav način "omalovažavati" bilo imenom bilo načinom vršenje bilo koje službe u RKC.Jer ovu drugu rečenicu "ali hvala Bogu i za ono na hrvatskom - bitno jpo nekakvom obrednikue da je čovjek slobodan..." si mogla kazati bez ove prve :roll: No dobro,ipak ovdje je bio naglasak više zašto je Crkva postupila na takav način djelovanja?"Nešto posve drugo je slučaj bolesti, osobito psihičkih, kojih liječenje spada u medicinsku znanost. Važno je, dakle, prije nego se vrši egzorcizam, osigurati se, da se radi o prisutnosti Zloga, a ne o bolesti'. Tim mjerama reagirala je Crkva na zloporabe mnogih 'divljih egzorcizama' na crkvenom prostoru." O autoritetima,i shvaćanju istih tu se možemo "natezati" do jutra,što ne isključuje "ako to činiš s autoritetom Isusa,"samo tko je kompententan od nas ,da daje ili raspoznaje autoritet sam sebi?Ipak hvala ti što se konstruktivno uključuješ u razgovore koje imaju smisla bez obzira slagali se mi u nekim stvarima ili ne,jer za razliku od nekih koji vrlo važne teme svode na osobna "prepucavanja", misleći kako jedan i drugi brane "svoja"stajališta po kojima će biti sigurno "spašeni"-moš' mislit(mislim da je to bila jednom tvoja reč. :lol: ),a ne pitaju se da bi zbog silne "monotonije i zasićenosti" mogli ostalim prirediti privatni "egzorcizam"i na forumu TT, i opet svaki na svoj način :D :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 stu 2006 11:16 
Odsutan

Nisam htjela omalovažavati, već samo podići razinu svjesti (ako je to uopće potrebno) da se đavo ne plaši formi i sl. već autoriteta Isusa Krista. Ljudi znaju upasti u forme, obrede. Znaš ono što je Isus rekao: samo vanjski oblik pobožnosti, a odreći se sile. Znaš što mi je žao? Žao mi je da sad ispada da se opsjednutom u Hrvatskoj ne može pomoći, a ja znam da to nije tako. Ako je Isus rekao da ćemo pomoću Njegova imena izgoniti zle duhove onda i hoćemo. Naravno ako vjerujemo, ako smo u Kristu. Ti kažeš da se to odnosi na laike-Ok, onda će laici, već kad ne može nitko službeno. Slava Bogu za katolički karizmatski pokret-tamo se toliko stvari dešavaju, od iscjeljenja do oslobođenja, i kad služi svećenik i kad služi laik. Ono što nam treba je obraćenje, poslušnost Kristu, vršenje Njegove volje, ako je nekoga Isus pozvao u tu službu - ta osoba će znati i to će se vidjeti po njenim rodovima. Ako je kome toliko bitno priznanje biskupa neka ide kod Ivana Vinkova, mislim da on to čini što bismo rekli službeno. On je isusovački svećenik u Beogradu. Nije ni Beograd na kraju svijeta pa ako tko hoće... Sad prije koji dan izašao je jedan dvd uz Slobodnu Dalmaciju i dvd je o egzorcizmu. Tako sam bila ljuta i razočarana kad sam ga pogledala. Istjerivali su iz jedne djevojke demone i nisu uspjeli, ona je na kraju umrla. Sad nevjerne Tome to objašnjavaju kao da ona nije uopće imala nadnaravan problem, već psihijatrijski, a tako je očito da je imala demonskih problema. Ti svećenici su tražili odobrenje od biskupa-zna se. Onda su naravno morali ići po nekakav obrednik (ja sam se na to nasmješila-bez uvrede) i tako su to oni ''stručno'' danima obavljali i cura je na kraju umrla-opsjednuta. Tako sam bila razočarana, tužna, cijeli dan mi je ta cura bila u glavi. Mislila si pa zar nije bilo nikoga da joj pomogne, već samo neki religiozni dobronamjernici koji misle da će formama otjerati đavla-kao da se on toga plaši. Očito im je falilo pomazanja za tu službu, razumijevanja kako raditi s opsjednutima. Đabe ti vanjski oblik pobožnosti ako nemaš silu. Šteta! :twisted: A znam ljude koji su bile zarobljeni i danas su slobodni bez ikakvih obrednika i sl. - ako razumijete što hoću reći. Nije problem u obredniku, latinskom, odobrenju biskupa, već je problem u što se mi uzdamo. Uzdamo li se mi u Krista ili u ljudske forme.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 stu 2006 14:09 
Odsutan

Aby napisao:
Sad prije koji dan izašao je jedan dvd uz Slobodnu Dalmaciju i dvd je o egzorcizmu. Tako sam bila ljuta i razočarana kad sam ga pogledala. Istjerivali su iz jedne djevojke demone i nisu uspjeli, ona je na kraju umrla. Sad nevjerne Tome to objašnjavaju kao da ona nije uopće imala nadnaravan problem, već psihijatrijski, a tako je očito da je imala demonskih problema. Ti svećenici su tražili odobrenje od biskupa-zna se. Onda su naravno morali ići po nekakav obrednik (ja sam se na to nasmješila-bez uvrede) i tako su to oni ''stručno'' danima obavljali i cura je na kraju umrla-opsjednuta.

Vidiš Aby,upravo zbog takovih nažalost groznih slučajeva,jer s e svako prima posla misleći da je to igrarija,se događaju takove stvari.Nije svakome dano,stoga i to dopuštenje koje ide od strane biskupa se daje izuzetno svećenicima koji su na glasu i po životu i po načinu pristupa i shvaćanju same demonologije.Pa ne mogu ja sada na cesti da se počne previjati netko, ići staviti na njega ruke i vršiti egzorcizam,a ni sam nisam možda dovoljno čvrst u nekim stvarima,zato je ispravno što kažeš"očito im je falilo pomazanja za tu službu, razumijevanja kako raditi s opsjednutima." .A svi ovi dvd i razni video materijali i slike po raznim
medijima,više vjerujem koriste đavlu,negoli svima ostalima,jer svaka stvar koja u sebi nosi senzacionalizam i očekivanje raznoraznih čuda, može biti za mnoge pogibeljno.Stoga je Crkva, kao institucija,itekako oprezna i zato se ne razbacuje (ne samo formalno reći-dati dozvolu nekom svećeniku)sa odobrenjima,jer bilo je mnogo raznih senzacionalističkih slučajeva,koje su mediji iskoristili za ismijavanje i degradiranje crkvenih struktura,a evo vidim iz tvog pričanja i nažalost žalostan svršetak sa tom osobom.Ovo što si kazala za Ivana Vinkova nije mi sasvim jasno,već ću ti samo napomenuti,svaki biskup u RKC je zadužen za svoju biskupiju,i kod Vinkova ne može s e i ći po nikakovu dozvolu za vršenje egzorcizma(ako sam dobro shvatio tvoju namjeru),osobito laici,jer nijedan laik koliko je meni poznato nije nikada imao takovu dozvolu od biskupa u našoj RKC.Ta nismo na placu,ili da koristimo neke "veze"i "vezice"stvar je regula koje mi članovi RC prihvaćamo i nastojimo izvršavati,pa sviđalo se to nekome ili ne,tako je kod nas.Podržavam svaki karizmatski pokret u kojemu prvenstveno se hvali i slavi Boga i kojemu je Presveto Trojstvo na prvom mjestu,a ne nekakovi ljudski isprazni ciljevi,koji umjesto da dovode do zajedništva i sve veće ljubavi među nama,dolazi do razmimoilaženja a puno puta i do gorih stvari.Stoga,oprezno i sa mjerom u svemu,i vjerujem više molitve za raspoznavanje duhova oko nas.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 stu 2006 14:27 
Odsutan

joakim napisao:
1. Vidiš Aby,upravo zbog takovih nažalost groznih slučajeva,jer s e svako prima posla misleći da je to igrarija,se događaju takove stvari.

2. Pa ne mogu ja sada na cesti da se počne previjati netko, ići staviti na njega ruke i vršiti egzorcizam,a ni sam nisam možda dovoljno čvrst u nekim stvarima

3. Ovo što si kazala za Ivana Vinkova nije mi sasvim jasno,već ću ti samo napomenuti,svaki biskup u RKC je zadužen za svoju biskupiju,i kod Vinkova ne može s e i ći po nikakovu dozvolu za vršenje egzorcizma(ako sam dobro shvatio tvoju namjeru),osobito laici,jer nijedan laik koliko je meni poznato nije nikada imao takovu dozvolu od biskupa u našoj RKC.

4. Podržavam svaki karizmatski pokret

5. stvar je regula koje mi članovi RC prihvaćamo i nastojimo izvršavati,pa sviđalo se to nekome ili ne,tako je kod nas.

1. Predpostavila sam da ćeš to reći. Da, đavo je to iskoristio na svoju slavu-nažalost. Ali njegova slava je i dalje ako mi zabranjujemo ljudima pomoć zbog toga što su nekad neki bili nesposobni da to učine. To je kao da zabranimo govor u jezicima - što neki i rade i filozofiraju o tome i prodaju pamet, a nemaju vjere za to - samo zato što neki proklinju u jezicima. I onda kad zabranimo sve dobro normalno da zlo cvjeta. Dakle, treba osjetiti pravu mjeru-ne ući u fanatizam pa đavla istjerivati iz svakog grma, ali niti ne ući u farizejstvo pa zabranjivati i samome Isusu da iscjeljuje i oslobađa ljude-zakona nekakvog radi!
2. Ja ni ne mislim da ti imaš za to silu.
3. Da, krivo si shvatio. Nisam mislila da Vinkov daje dozvolu, već da on ima dozvolu.
4. Hm. Više sam stekla dojam da ga kritiziraš i tražiš dlaku u jajetu umjesto da pišeš o Bogu kako se tamo proslavlja-no dobro, to je samo moj dojam (iako ne samo moj).
5. Ok, samo se ti drži i dalje i Btb!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 stu 2006 15:17 
Odsutan

Aby napisao:
joakim napisao:
1. Vidiš Aby,upravo zbog takovih nažalost groznih slučajeva,jer s e svako prima posla misleći da je to igrarija,se događaju takove stvari.

2. Pa ne mogu ja sada na cesti da se počne previjati netko, ići staviti na njega ruke i vršiti egzorcizam,a ni sam nisam možda dovoljno čvrst u nekim stvarima

3. Ovo što si kazala za Ivana Vinkova nije mi sasvim jasno,već ću ti samo napomenuti,svaki biskup u RKC je zadužen za svoju biskupiju,i kod Vinkova ne može s e i ći po nikakovu dozvolu za vršenje egzorcizma(ako sam dobro shvatio tvoju namjeru),osobito laici,jer nijedan laik koliko je meni poznato nije nikada imao takovu dozvolu od biskupa u našoj RKC.

4. Podržavam svaki karizmatski pokret

5. stvar je regula koje mi članovi RC prihvaćamo i nastojimo izvršavati,pa sviđalo se to nekome ili ne,tako je kod nas.

1. Predpostavila sam da ćeš to reći. Da, đavo je to iskoristio na svoju slavu-nažalost. Ali njegova slava je i dalje ako mi zabranjujemo ljudima pomoć zbog toga što su nekad neki bili nesposobni da to učine. To je kao da zabranimo govor u jezicima - što neki i rade i filozofiraju o tome i prodaju pamet, a nemaju vjere za to - samo zato što neki proklinju u jezicima. I onda kad zabranimo sve dobro normalno da zlo cvjeta. Dakle, treba osjetiti pravu mjeru-ne ući u fanatizam pa đavla istjerivati iz svakog grma, ali niti ne ući u farizejstvo pa zabranjivati i samome Isusu da iscjeljuje i oslobađa ljude-zakona nekakvog radi!
2. Ja ni ne mislim da ti imaš za to silu.
3. Da, krivo si shvatio. Nisam mislila da Vinkov daje dozvolu, već da on ima dozvolu.
4. Hm. Više sam stekla dojam da ga kritiziraš i tražiš dlaku u jajetu umjesto da pišeš o Bogu kako se tamo proslavlja-no dobro, to je samo moj dojam (iako ne samo moj).
5. Ok, samo se ti drži i dalje i Btb!

1.Najveće je zlo i zamka zloga,da se mnogi "skrivaju" u ime Isusovo!

2.Ovo "ja" je bilo u kontekstu-"mnogih od nas"i tvoj sud meni ne treba,stoga drži se svoga "plota".Da me interesira pitao bih te -da možda ti nemaš tu "silu"?

3.Onda idi Vinkovu pa "dobi" dozvolu,no kako trebaš ipak prije biti član RKC ne znam kako će ti to on ili bilo tko drugi dati.A Beograd ti je daleko bliži negoli meni.

4.Čuj kolegice,tvoj dojam i tvoje uzlazno-silazne radnje su mi već daleko i naširoko poznate,stoga ne "kači" se na mene s "visokoga",jer kao što kazah,meni nisi, niti možeš biti mentor po bilo čemu,pa tako i po pitanju karizmatskih pokreta,a moja rečenica ima i nastavak-"Podržavam svaki karizmatski pokret u kojemu prvenstveno se hvali i slavi Boga i kojemu je Presveto Trojstvo na prvom mjestu,a ne nekakovi ljudski isprazni ciljevi".

5.Ja ću se svojega držati i dalje i biti ono što jesam, pripadnik Svete Katoličke Rimske Crkve,a ti svoje "pametovanje"možeš "prodavati"drugome,meni sigurno ne,jer očito misliš da granice ne postoje.E poštovana, postoje,osobno sam prema tebi u mnogo čemu bio tolerantan i nastojao da te ne povrijedim ili da s e ne osjećaš kao"vuk samotnjak"no ti itekako iz gostoprimstva pređe u "domaćina".Ne,nemam protiv toga ništa osobno,ali nemoj svojom teologijom "sola Scriptura"misliti da si isključivo ti u pravu,i da sve ono što ti napišeš je ispravno tumačeno,a mi svi drugi smo "ovce".I samo tvoja ljubav se prezentira na ispravan način,i samo ti ispadaš "žrtvano janje"i samo tebe se mora "maziti i paziti,e moja kolegice,nisam ti ja od takovih,te ne zavađaj i nediraj tamo gdje ne treba,jer nismo mi ostali(neki)"kilave babe".No,dobro to je samo moj dojam(iako ne samo moj!).I tebe Bog blagoslovio!

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 147 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 15  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]