www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 04 srp 2025 08:32

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 174 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 18  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 25 kol 2008 11:38 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Drage moje,
Vidim da je ova tema malo skrenula sa svog izvornog smjera ali vam želim reći par stvari vezano uz planiranje obitelji. Nama je svećenik rekao da oni bračni parovi koji nemaju debeo razlog za čuvanje od trudnoće ne podliježu planiranju obitelji ni po kakvim metodama. U debele razloge spadaju teške bolesti i teška materijalna oskudica...drugih opravdanja nema. Dozvoljeno je planiranje odnosa u neplodne dane i nekoliko mjeseci nakon poroda.

Svi ostali razlozi padaju u vodu... :a1430:
:?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 kol 2008 15:22 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 36 zahvala
Zahvaljeno je: 26 zahvala
danas sam tek vidio ovu temu, a trinity je tražila da se jave što više muških , pa da kažem nešto
vjerujem da neću ništa novo otkriti, ali ipak da kažem šta mislim
ja osobno nemam vlastito iskustvo po tom pitanju, jer Bogu hvala nisam počinio preljub, pa ti neću nažalost moći pojasniti šta tvoj muž sada osjeća i šta sve prolazi
vjerujem da te u biti najviše zato zanimaju što više pisanja od strane muškaraca
ali pretpostavljam da i njemu nije lako i da se kaje što je to počinio
vjerujem da će se popraviti, ako te voli ( a iz pisanja sam zaključio da se kaje i da te voli) i ako je to bio samo trenutak slabosti

najbitnije je da mu oprostiš i da mu to ne predbacuješ kod prve svađe, razmirice ili sl.
jer, sve dok mužu budeš predbacivala da je učinio preljub , u biti mu NISI do kraja oprostila
a , nitko nije svetac i svatko može pogriješiti
znajući da smo svi grešni , i da svi možemo pasti ( i ti si vjerojatno kao i ja , i svi mi, možda pala u nekom drugom smrtnom grijehu)moramo biti spremni i oprostiti
jer , ako tražimo od drugih savršenstvo i nepogrešivost, isto namećemo i sebi, a sami znamo da svi griješimo, pa i smrtno, ali zato i postoji opraštanje među nama kršćanima, i ljudima dobre volje

ne mislim tu samo na verbalno prebacivanje več i neverbalno
shvaćam i to da mu možda nećeš odmah moći oprostiti, ali što više budeš to istinski željela i molila se Bogu da mu do kraja oprostiš, to ćeš prije to i napraviti

mislim da ti nije pametno ispitivati ga o detaljima preljuba , jer će ti se ti detalji USJEĆI u pamćenje i teže ćeš "zaboraviti" na preljub,stalno će te razdirati i mučiti te slike i teže ćeš istinski oprostiti isti

pametnije je da pričate o međusobnom odnosu, da popravite cjelokupni odnos, da svatko promjeni ono što drugom partneru smeta, da svatko mijenja svoje pogreške u vrline i time ćete opet ojačati svoj brak, ljubav i razumjevanje

dobro je zajedno moliti, ići na ispovijed i svetu misu, znači još pojačati sakramentalni život

nažalost žena me zove da dođem po nju i malu s posla, a čitajući ovu zanimljivu temu malo sam zaboravio i ja svoje obiteljske dužnosti :D , pa da žena ne pomisli da imam drugu 8) :lol: moram bježat s kompića , pa ću nastaviti u ponedjeljak ( jer nemam komp kod kuće) ako uhvatim vremena na poslu

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 kol 2008 18:39 
Odsutan

Podijelio: 1 zahvala
Hrvoje Hrki napisao:
nažalost žena me zove da dođem po nju i malu s posla, a čitajući ovu zanimljivu temu malo sam zaboravio i ja svoje obiteljske dužnosti :D , pa da žena ne pomisli da imam drugu 8) :lol: moram bježat s kompića , pa ću nastaviti u ponedjeljak ( jer nemam komp kod kuće) ako uhvatim vremena na poslu

:a1490: Preljubnica TT!! (šala mala)

Tako i meni muž uleti, a ja dignem prozorčić svoga poslovnoga software-a, ma evo radim velim. Nije mi baš drago zbog toga, ali eto valjda će doći vrijeme...kada ću s njim moći otvoreno razgovarati o vjeri...do tada...psst. :lol:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 kol 2008 21:32 
Odsutan

IVT napisao:
[
Tako i meni muž uleti, a ja dignem prozorčić svoga poslovnoga software-a, ma evo radim velim. Nije mi baš drago zbog toga, ali eto valjda će doći vrijeme...kada ću s njim moći otvoreno razgovarati o vjeri...do tada...psst. :lol:

ovako je i kod mene moja IVT. trenutno spava na trosjedu, a ja tipkam....
valjda će doći taj dan .

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 ruj 2008 15:32 
Odsutan

Podijelio: 36 zahvala
Zahvaljeno je: 26 zahvala
Leopolda napisao:
IVT napisao:
[

valjda će doći taj dan .

draga sestro,

pokušaj odmah danas, što čekati neki xy dan :D

neznamo koliko nam je dana ostalo( nije da te strašim i nebih htio da tako shvatiš, ako razumiješ :grlim te: )

polako... malo uz humor ili neku anegdotu , događaj sa foruma koji te je dojmio ( vidi ima ona tema sa radosnim čovjekom bez ruku i nogu- nick se zove ,čini mi se...sav je sretan i ne plače kao mi za svaku sitnicu...Boga ne krivi nizašto kao mi malovjerni...)

pokušaj mu ne "nametati "vjeru apologetski, strogo teološki
več kroz neke lijepe primjere obraćenja ljudi, ozdravljenja kroz vjeru u Isusa isl. :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 ruj 2008 20:32 
Odsutan

Zahvaljeno je: 72 zahvala
Leopolda napisao:
IVT napisao:

valjda će doći taj dan .

Hvala Bogu nikad nisam imao s tim problema mada sam bezbroj puta bio ismijavan na poslu zbog toga što odlazim u crkvu i vjerujem u Gospodina
nek se smiju s mene i nek sudu kako tko hoće.
Pa kako bi se mogao sramiti Gospodina koj je dao za mene život i koji me je izvukao da nisam propalica?

Lk 9,26 Doista, tko se zastidi mene i mojih riječi, toga će se i Sin Čovječji stidjeti kada dođe u slavi svojoj i Očevoj i svetih anđela.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 ruj 2008 20:36 
Odsutan

Podijelio: 1 zahvala
Fran26 napisao:
[
Hvala Bogu nikad nisam imao s tim problema mada sam bezbroj puta bio ismijavan na poslu zbog toga što odlazim u crkvu i vjerujem u Gospodina
Pa kako bi se mogao sramiti Gospodina koj je dao za mene život i koji me je izvukao da nisam propalica?

Krivo si shvatio, nije da se sramim, dapače svašta ja njemu kažem...
Ali, vidim da je "gluh", ne razumije jer nema otvorene niti duhovne oči, niti uši ("ne bacajte biserje pred svinje")...za to je potrebno vrijeme i molitva...vjerujem da će ga Gospodin privući sebi kada se ja najmanje nadam.

BTB

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 ruj 2008 21:01 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Ja smatram da je potrebno svjedociti svoju vjeru, pa kako to nekom bilo glupo.
Nemos sidit za kompjuterom i samo pisat o vjeri svojoj žene, triba je i prosvjedočit.

:grlim te: :grlim te: :mrgreen: :a1250:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 ruj 2008 21:02 
Odsutan

Zahvaljeno je: 72 zahvala
IVT napisao:
Fran26 napisao:

Krivo si shvatio, nije da se sramim, dapače svašta ja njemu kažem...
Ali, vidim da je "gluh", ne razumije jer nema otvorene niti duhovne oči, niti uši ("ne bacajte biserje pred svinje")...za to je potrebno vrijeme i molitva...vjerujem da će ga Gospodin privući sebi kada se ja najmanje nadam.

BTB

onda se sestro samo moli kako mi je lijepa rečenica fra Zvjezdana Linića:"kod Isusa nema propalih slučajeva"
:grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 ruj 2008 21:42 
Odsutan

Zahvaljeno je: 3 zahvala
Evo da vas malo nasmijem.

smajlic8 Ljubavi prevario sam te sa drugom ali nije moja krivica , imam niski vazopresin. Izgleda da je i nevjera stvar genetike. Prema nekim Švedskim znanstvenicima postoji jedan gen koji je kao neka vrsta motora kojeg imaju neki muškarci u svome DNA a neki ne. Taj gen djeluje na vasopresin, hormon od presudne važnosti u procesu sentimentalnog i seksualnog zbližavanja između muškarca i žene. Prema tome preljubnici su oslobođeni krivnje, :b101: :b101: :b101: :mrgreen:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 174 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 18  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]