www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 12 svi 2025 01:59

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 45 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2, 3, 4, 5  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 20 lip 2007 18:56 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Imam jedno pitanje.Imam jednog vrlo dragog prijatelja i jako se trudim da ga obratim.Zaista je dobra osoba ali vjera mu nije jača strana.Pomalo ga uvodim u sve to,govorim mu o opasnosti grijeha,sotoni i božjem milosrđu.Međutim on i dalje psuje boga,doduše manje ali zapsuje,jednom je rekao hulu na duha svetoga,ubiti mislim da nema onog čega nije zapsovao što se tiče svetinja.Ima strahovito velike grijehe na svojoj duši.Svjesno odbija Boga.
Mene zanima ako bi ga stvarno uspio obratiti,kad bih ga odveo na jedan karizmatski susret ili neznam već,i kad bi se obratio i iskreno pokajao za sve te grijehe bili bi mu bili oprošteni?Nekad mi dođe kušnja da se više ne trudim oko njega,a znam da moram.Dali netko zna odgovoriti na moje pitanje,šta da radim?Hvala!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 lip 2007 19:07 
Odsutan

Zahvaljeno je: 2 zahvala
Pa evo, ja mislim da radis sizifov posao. Nemos, pa nemos. Imas jos kojeg prijatelja? :D Koliko se molis za njegovo obracenje?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 lip 2007 19:18 
Odsutan

evo čak i krunicu namijenim za njega

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 lip 2007 19:19 
Odsutan

A izrazio je želju da bi volio otiči u betaniju kod Zlatka Suca

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 lip 2007 19:20 
Odsutan

Dao sam mu i čudotvornu medaljicu i prihvatio ju je,ima je u novčaniku,premda je nije htio u početku

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 lip 2007 19:21 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 118 zahvala
Ja mogu na to.....
silom se ne može ništa....on se mora otvoriti i htjeti naći Boga......
ali je i dobro povesti ga na Karizmatski susret ili Duhovnu obnovu ...što god...nema tu nagovaranja velikog.......
Isus može i hoće dotaknuti svakoga...tko Njega hoće za prijatelja...
ali neće protiv slobodne volje naše......
moja prijateljica je vjernica.....ali kakva? ne vidi ništa.....ne psuje.......
bila je samnom na susretu.......koliko je doživjela......ja to ne mogu znati......kruta je bila jako......tamo je malo, vrlo malo zaplakala....
u autobusu sam joj malo govorila o sebi...ali nenametljivo.....jer ona vidi u meni drugu osobu i to ju je malo zaintrigiralo...jer ona teško živi......pa traži nešto.....ali bojim se.......da nije puno našla......stoga jer nije htjela.....govorila sam joj malo.....otvori se.....pokušaj....ali ......ne, nije išlo.......ona mora naći svoj put.......
slijedeći susret ja želim doći neopterećena ljudima.....ne mogu nikoga vući za rukav i reći ....dođi, dođi bit će ti lakše i tako....
ja mogu samo svjedočiti svoju vjeru...svojim ponašanjem i govorom također,,,,ali i ne želim bacati bisere pred svinje....jer ima i toga....
jedna druga prijateljica s posla koja je bolesna....rak
ispovijedala se i pričestila.....jedva sam je na to nagovorila....mjesecima nije išla u crkvu......i poslije ispovijedi...otišla jednom u crkvu i točka.....joj pa to je strašno,,,,,,i onda vidim....nemože to tako.....
a dotična već dvije godine.....gnjavi.....gnjavi....joj,nije mi dobro,,,nije mi dobro.....muž ovakav..onakav..i ja njoj sve po Božijem i ona to sluša pola sata i kaže ...pomogla si mi.....a ono sutra isto.....tako da sam primjetila da hoće vući iz mene sve.....iz moga duha....a ne koristi to u životu.....
pa sam ja nju otpustila od sebe na taj način...ok sve je dobro,,,,,ali curo moja nema više crpljenja snage....i uma uzalud.....jer sam vidjela da ono što meni govori....ne poklapa se s onim u stvarnom životu.....bila sam u krugu njezine obitelji i ona se ponaša sasvim deseto....sve je kontra jedno drugom...što govori.....što radi i tako.......Bog joj pomogao naći pravi put......ima ti još i ono SPASI DUŠU SVOJU......to je pisalo u mojoj Crkvi kad sam bila djevojčica.....
eto, pa ti iz ovoga možda izvučeš nešto..
možda neko misli drugačije,,,ili ima više mudrosti pa ti odgovori još...btb

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 lip 2007 19:31 
Odsutan

Ma ja zaista ne radim ništa na silu,nisam mu nikad rekao moraš ili ga gnjavio,dapače uvijek bi on otvorio neku takvu temu,a ja sam iskoristio da mu kažem istinu i propovjedao boga,ali ne ide.U početku je još išlo i mislio sam da ču uspjeti,al što više molim za njega to je gore.
Uz to jednom je rekao hulu na svetoga duha,ne znam dali bi mu to Bog oprostio,zato i znam pasti u kušnju da odustanem od njega.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 lip 2007 19:38 
Odsutan

Zahvaljeno je: 2 zahvala
zuki_1 napisao:
al što više molim za njega to je gore.

To bi triba bit dobar znak ;)

No pazi, sto da ti ja kazem, sto da ti bilo tko kaze? Mozes molit, mozes svjedocit primjerom, mozes nenametljivo nutkat. Vise od toga je cesto samo kontraproduktivno. A za te hule i psovke ti mozda netko drugi da bolji odgovor. Nekako imam i ja jedno misljenje o tome sto je zapisano u SP, no nezelim ga govorit, jer je pretpostavka a ne nesto sto znam. Mozda poslije nakon drugih komentara.

BTB :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 lip 2007 19:55 
Odsutan

Da znam i ja šta piše u svetom pismu,zato se i bojim

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 lip 2007 20:12 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Meni se cini da je tako slican ili taj post vec prije bio...ali mozda grijesim?

Svi smo mi pozvani da se zauzmemo za nasu bracu i sestre koji traze
"Put,Istinu i Zivot"
Nema istine bez postivanja ljudskog zivota,od njegovog zaceca do smrti.
U danasnje vrijeme,kada je velika sloboda..i kada je svakom pojedincu
prepusteno da sam odlucuje...moramo se pitati,kako mu se pribliziti,i kako pomoci...a da najbolje urodi plodom..Tako treba...
"trajno pozvati njega na put istine" On treba otvoriti oci,da ga nezsljepi
laki i ugodni zivot,i odreci se vrijedjanja "psovke"
"Obracenje je dozivljaj susreta s isusom" Za ispravni krscanski zivot,kako to traze Bozje zapovjedi,i pravila duhovnog vjerskog zivota...
"I tu je svaki covjek na ispitu svoje vjere" sv.Ispovjed uvjek vraca u neizrecivo iskustvo,da smo djeca Bozja i da na nebu imamo ....
neizrecivo dobrog OCA...

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 45 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2, 3, 4, 5  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]