www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 11 svi 2025 10:41

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 46 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2, 3, 4, 5  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 26 lis 2007 22:41 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
imam obitej,svoju uzu nas cetvero,moje roditelje i sestre(5) i muzeve njih 3.SVI SA PUNO POTREBA .i moji roditelji i sestre i njegovi,a kad nama treba tada ih nema..puno ljudi oko sebe ,najvise mi se cini nekih koji bi primali a ne davali,,,nekih ali rjetkih koji balansiraju i 1 sto me razumije (doduse ponekad)..A ja sam sama,sama u svim svojim obavezama,muz,djeca,kuca,posao,slobodnog vremena i nemam a kad i ugrabim koji minut onda neznam gdje sa sobom...ostanem uz krpu i metlu.. cesto razgovaram sa Bogom i otvaram dusu samo njemu i osjecam da me vuce jako a ja ....stojim uz krpu i metlu....nemam snage da se ustanem,nemam volje da se pokrenem....cesto sam u Medjugorju i tamo bih vjecno ostala tamo mi je mir....tamo mi je lipo....ljudi me crpe opterecuju me njihovi problemi htjela bih pomoc svakome a di san u svemu tom ja.dali ko vidi koliko se trudim sve stic i da je svima lipo .sve je to ok.ali ja nemogu vise padam pa se ustajem ,trajem neko vrime pa opet padam..i tako svako malo...a di sam ja?cucim negdi dugoko u peti i derem se na sav glas TU SAM TU SAM!A niko me ne cuje dok mu ne zatriba.Znam da tko ne pruza ljubav da i ne prima ..a ja sam dala puno a primila ... primila od Boga 2.je djece i muza i za njih zivim .dali sam sebicna ako trazim od njih malo vremena samo za sebe dali ne cjenim sto imam dali sam nezahvalna.ma nisam jer su mi oni sve ali sam umorna..Prijavila sam se kod vlc.Sudca i nadam se da je tamo i jedino tamo moj spas...BOZE POMOZI MI DA KAD PADNEM DA USTRAJEM,DA SE PONOVO DIGNEM I KRENEM STAZAMA TVOJIM.MOLIM TE USLISI MOJE MOLITVE...

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 26 lis 2007 23:00 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 3 zahvala
asaravan napisao:
imam obitej,svoju uzu nas cetvero,moje roditelje i sestre(5) i muzeve njih 3.SVI SA PUNO POTREBA .i moji roditelji i sestre i njegovi,a kad nama treba tada ih nema..puno ljudi oko sebe ,najvise mi se cini nekih koji bi primali a ne davali,,,nekih ali rjetkih koji balansiraju i 1 sto me razumije (doduse ponekad)..A ja sam sama,sama u svim svojim obavezama,muz,djeca,kuca,posao,slobodnog vremena i nemam a kad i ugrabim koji minut onda neznam gdje sa sobom...ostanem uz krpu i metlu.. cesto razgovaram sa Bogom i otvaram dusu samo njemu i osjecam da me vuce jako a ja ....stojim uz krpu i metlu....nemam snage da se ustanem,nemam volje da se pokrenem....cesto sam u Medjugorju i tamo bih vjecno ostala tamo mi je mir....tamo mi je lipo....ljudi me crpe opterecuju me njihovi problemi htjela bih pomoc svakome a di san u svemu tom ja.dali ko vidi koliko se trudim sve stic i da je svima lipo .sve je to ok.ali ja nemogu vise padam pa se ustajem ,trajem neko vrime pa opet padam..i tako svako malo...a di sam ja?cucim negdi dugoko u peti i derem se na sav glas TU SAM TU SAM!A niko me ne cuje dok mu ne zatriba.Znam da tko ne pruza ljubav da i ne prima ..a ja sam dala puno a primila ... primila od Boga 2.je djece i muza i za njih zivim .dali sam sebicna ako trazim od njih malo vremena samo za sebe dali ne cjenim sto imam dali sam nezahvalna.ma nisam jer su mi oni sve ali sam umorna..Prijavila sam se kod vlc.Sudca i nadam se da je tamo i jedino tamo moj spas...BOZE POMOZI MI DA KAD PADNEM DA USTRAJEM,DA SE PONOVO DIGNEM I KRENEM STAZAMA TVOJIM.MOLIM TE USLISI MOJE MOLITVE...

Naravno da se osjeca, al se ne predaje, poradi Isusa Krista, al uz pomoc i onoga dalmatinskog dispeta.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 27 lis 2007 14:07 
Odsutan

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
asaravan napisao:

..draga..sestro...
..smiri se ..sve će biti dobro..

..imaš dva načina..
..a najbolje..koristiti..oba...

. 1).prvi je da ,,uživaš u svim tim poslovima kojima radiš...
..jer lijepo je i moći raditi ..[/b].[/b]

..jer postoji ..mnogi ljudi , koji ..zbog fizičkih hendikepa..
..ne mogu raditi..jer su bez ruku..nogu..u kolicima...
..i bili bi presretni da mogu raditi ..to što i ti ...i makar im bilo i jako teško..
..Nijedna kap tvog znoja..predana za obitelj..neće biti prosuta uzalud..
.jer te čeka i posebna ..nagrada u nebu..zbog tvog požrtvovanja za
..druge..
..

2.) stvar je..Ne misli da si nezamjenjiva...i da će SVE STATI..
...ako ti PRESTANEŠ RADITI
...i da će svijet prestati funkcionirati..
..tj ..tvoja obitelj...i tvoji bližnji..

..već ti budi PAMETNA i reci sama sebi a i NJIMA..
.s veremena na vrijeme ..kad se želiš odmoriti..

,.DOSTA..DOSTA..DOSTA...

.jednostavno si uzmi jedan dan.(ili dva).i odi nekud..
..snaći će se oni i bez TEBE...
..neće nitko umrijeti od gladi...pa ni djeca..
( što misliš da moraš biti negdje u bolnici 2 tjedna)

..eto tako..to si ti dva PRAKTIČNA SAVIJETA...

..uživaj u radu..
..a kad te ..to sve umori..jednostavno ..si UZMI VREMENA ZA ODMOR..

..jer LUD I DOBAR SU DVA BRATA..

..pa nađi neku granicu, gdje će prestati izrabljivanje , tvoje dobrote..

..i PROGOVORI svojim potrebama , glasno i bez srama..
..nek te svi čuju...jer Ti se nemaš ..čega sramiti..

..a neki od tvoji ukućana bi trebali shvatiti da je i LIJENOST..
...težak grijeh..
-----------------

..tako kad drugi put dođeš u Međugorje , u taj mir moliti se..
..dođi radosna..
..i pokaži Gospi da si jaka i da te mogu smlaviti..

..Budi radosna i odvažna..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 lis 2007 21:31 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 4 zahvala
Draga sestro,
Imaj vjeru ,nisi sama ,Gospodin je uz tebe i gleda.
Gleda brigu jedne žene,gleda davanja,majku, ženu.....
On gleda i vidi i niti na trenutak nemoj pomisliti da on iz svega ovoga neće učiniti ČUDO.
GOSPODIN JE VELIK I NIKAD NE DAJE NEŠTO ŠTO NEBISMO MOGLI I PODNIJETI.
On ti daje snagu svaki put kad padneš da se možeš dignuti,ON samo ON!!
Moram priznati da sam bila u jednoj sličnoj situaciji ,u fazi bježanja ......
Nije bilo lako..Osude okoline i obitelji,prijatelja tada nisam ni imala....
Bila sam ljuta na Gospodina ,svakodnevno Ga pitala ZAŠTO!??????
Trajalo je to,kao vječnost.....
A onda jedan " slučajan" razgovor s jednim svećenikom,pa drugi,treći i tako skoro pa svaki dan jedno vrijeme ,dok nije rekao nešto sasvim obično.
"Ti si dana u tu obitelj ,tebe je Bog tamo poslao ,prije tvog života imenom te zazvao"
A ja ,naravno muk i razmišljanje....
Ništa nije slučajno.Shvatila sam poslanje u mojoj obiteljii a to je bilo obraćenje mog supruga i njegove obitelji.I nisam se nimalo uplašila tog poslanja,mog zadatka .
ČUDO se desilo!Suprug ,djeca i ja svake nedjelje idemo na misu ,i blagdanima a koji put nam se omakne i kroz tjedan,njegovi roditelji ne ranjavaju riječima našeg Gospodina i Majku ,svece i ostalo ka što su činili
preselili smo u svoju kuću,živimo kako GOSPODIN daje ,jako dobro.Da ti ne nabrajam više a ima toga hvala Bogu puuuuunnnnno!!!!!.
Prošlo je vremena ali za mene je to vrijeme tako sitno i nebitno u usporedbi što mi Gospodin svakodnevno daje.

..Odvoji vremena za sebe, to ti ne mogu dati drugi,TI ga moraš uzeti i posveti ga Svevišnjem,razgovarajte ,On će i plakati s tobom,voli te......
Otvori svoje srce potom svom suprugu ,jer on je sad dio tebe i reci mu kako ti je ,što ti treba i što bi željela ali sve u blagosti i s ljubavlju.....
Prihvati njegovo odbijanje i bijes ,ali razgovarajte...probaj ponovo....tu te Gospodin jača i svaki dan bivat ćeš jača i sigurnija i riječi će dolaziti same ...onda će doći trenutak kada će i suprug i djeca reći "idi,odmori se mama" ,a ti ćeš stati i gledati i tek onda ćeš shvatiti što si tek ti napravila u toj obitelji,koliko ih voliš i zašto te je Gospodin stavio međ njih.....
Potreban je samo trenutak,to je sve što Gospodinu treba.......

-TI I TRENUTAK S GOSPODINOM!
BTB
-----------------------------------------------------------------------
SRCE MI JE ISPUNJENO SREĆOM, O JAHVE
LJUBAV JE TVOJA PREOBILNA.........................

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 27 lis 2007 22:15 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
asaravan napisao:
...ostanem uz krpu i metlu.. cesto razgovaram sa Bogom i otvaram dusu samo njemu i osjecam da me vuce jako a ja ....stojim uz krpu i metlu....nemam snage da se ustanem,nemam volje da se pokrenem.....

dali ko vidi koliko se trudim sve stic i da je svima lipo

A niko me ne cuje...čuje čuje i sve vidi draga asaravan,to je naš Gospodin,vrhovni sudac! (dopisao joakim)

Nakon običnog i mirnog života, umrla je neka žena i ubrzo se našla u drugom redu ljudi koji su polako pristupali vrhovnom sucu. Što mu se više primicala sve je razgovjetnije razabirala Gospodinove riječi. Tako je čula kako Gospodin govori jednom čovjeku.: "Ti si mi pritekao u pomoć kada sam stradao u prometnoj nesreći, odvezao si me u bolnicu. Uđi zato u moj raj." Malo zatim govorio je nekom drugom; "Ti si udovici pozajmio novac i nisi tražio kamate, dođi sada po svoju vječnu nagradu. Dođi sad po svoju vječnu nagradu". A nekom drugom je bilo rečeno: "Ti si besplatno obavljao besplatne kirurške zahvate pomažući mi tako da mnogima vratim nadu. Uđi sad u moje kraljevstvo".. i tako dalje.

Jadna žena ostade jako zabrinuta, jer koliko god se trudila, nije se uspjela sjetiti ni jednoga posebno dobroga djela u svom životu. Pokuša izaći iz reda da bi u miru razmislila, ali to uopće ne bijaše moguće. Nasmiješeni, ali odlučni anđeo nije dopuštao nikomu da napusti dugi red. Kad je došla pred Gospodina srce joj poče jako lupati od straha. U taj čas on je pogleda s osmijehom: " Ti si mi kuhala hranu,čistila krpom i metlom moj dom, ti si mi peglala košulje...uđi u moje kraljevstvo".

Slika

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 lis 2007 08:05 
Odsutan

Draga asaravan :grlim te:
Osjećam si isto kao ti... Potpuno isto... Posao, djeca, muž, čišćenje..... I nitko da kaže niti hvala, a kamoli da cijeni... i zato sam se okrenula Njemu. Navečer popričam i plačem s Isusom. To su mi jedini trenuci razgovora s nekim. Nažalost ni s mužom ne mogu komunicirati, on me baš i nerazumije, i zato sam krenula moliti za svoj brak, za svoju djecu, za komunikaciju između mene i muža.... Sada lakše obavljam svoje poslove, znam da jednom moja molitva mora pokazati plodove, samo trebam biti strpljiva....
Pričaj s Isusom, On te jedini razumije pa čak onda kad ni ti sebe ne razumiješ...
BTB

Vrh
Citiraj  
 Naslov: Draga Leopolda
PostPostano: 29 lis 2007 10:19 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

...tako je valjda po Bozijem planu za nas.ja ti imam divnog muza boljeg mi nitko nebi mogao osim samogBoga dati da me vodi i da mi bude uvijek tu.ali nije da se zalim ,ima i on svog posla i nevidi svaki put da ga trebam da mi fali samo malo da bi bila na nogama i jaka za sve i svakoga.a zivot ide i ja smatram da sve probleme sto ih imamo da to nisu problemi nego kusnje,da Bog vidi koliko smo svjesni i koliko smo naucili iz toga sto smo rijesili to.nije nam dao problem ko problem neko problem kao nauka da naucis nesto iz toga i da te to drugi put ne tuce ko prvi put.a tu su i djeca koja nas traze i mi koji se trazimo kroz njih a to i nije lako .i ako se izgubis na putu.... ako ti ne primis ruku koja ti se nudi da te povede ...onda se osjecas kao ja... ja se zelim prepustiti toj ruci da me vodi .ali...ali se trenutno osjecam prazno...sve mi je bezvolje,bez one topline kojom sam ja to prije radila...prazna i izgubljena kao i ona ovcica sto se izgubila od stada svog ali nije daleko odlutala jos cuje Gospodara svog.i stoji i neide dalje a nezna se vratit..a kad molim za pomoc gubim se pa pocimam ispocetka,pa opet i opet se mucim u molitvi al neodustajem.jedino sto trenutno zelim to je da idem u crkvu i molim onim zarom kakav sam imala kao malo djete kad san bila u crkvi skoro stalno zelim nazad tu moju srecu daj vrhunac emocija...zelim toooo.ne zelim na misi htv1 i dnevnik,politiku, zelim propovijed o zivotu duhovnu hranu ,da dodjem kuci punog srca a ne izivcirana jer me je satralo umorilo...ma i ono neides u crkvu radi svecenika nego poradi sebe svojih potreba e moje su mozda malo drugacije osim da budem vidjena da sam bila....a jako zelim osjetit da sam bila i da sam sretna i zadovoljna U MOJOJ VJERI I S BOGOM...neznam ..neznam.... OJACAJ ME ISUSE I POVEDI ME PRAVIM PUTEM,NE ZELIM STAJATI U MRAKU ZELIM UGLEDATI SVJETLO.OTVORI MI OCI I SRCE MOJE NAPUNI SAMO SA SOBOM .MOLIM TE USLISI VAPAJE MOJE ...ISUSE SMILUJ MI SE

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 lis 2007 11:21 
Odsutan

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
Drage Leopolda, Asaravan i sve ostale supruge i majke -

divim se vašoj snazi, hrabrosti i volji! Vi ste prave junakinje ovog modernog doba!
Naggar je dao prekrasan savjet...a on itekako zna što govori!! :P :P

Ja sam slobodna djevojka kojoj su jedina obveza posao i fakultet - nemam nikoga za koga sam odgovorna, nitko od mene ne očekuje da obavljam kućanske poslove, da kuham, nemam djecu, nemam muža, nemam čak ni dečka...a unatoč tome - tako sam ponekad UMORNA!!
Umorna od posla, umorna od faksa, umorna od ljudi, a ponajviše sama od sebe...
I pitam se kako je svim onim zaposlenim mamama (ma i kućanicama je teško), kako uspijevaju odgajati djecu, obavlajti svoj posao i još k tome kućanske poslove, a uza sve to još biti i dobre i nježne
supruge??!! :shock:

Evo, vidim da vi sve to možete... I svaka vam čast na tome. Sigurna sam da vaši muževi (a djeca će to itekako cijeniti kad malo porastu) ipak cijene i poštuju svaki vaš trud, iako to baš i ne govore.
Kad vidim svoju mamu koliko radi - baš se pitam odakle snaga za to sve...
Pronašle ste pravi izvor koji vam daje snagu i volju za rad i život - Boga.
Jedino On može dati snagu da sve to uspijete, da sve to izbalansirate...
Ali, kao što kaže i Naggar, uzmite ponekad predah,
uzmite barem jedan dan tjedno kad ćete raditi puno manje,
neće se obitelj raspasti zbog toga, a vama će biti lakše...
Jer MORA postojati i vrijeme za odmor,
to je neophodno.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 lis 2007 21:41 
Odsutan

Zahvaljeno je: 4 zahvala
Draga Asaravan,hvla na tvojoj pp :)

...Ja iz nekog razloga nemogu slati pp pa ti vraćam evo na ovaj način
BOG TE BLAGOSLOVIO, LICEM SVOJIM NEKA TE OBASJA I MILOSTIV NEKA TI BUDE.........
:):):):):):):):):):):):):):)
-----------------------------------------------------------------
SRCE MI JE ISPUNJENO SREĆOM,O JAHVE
LJUBAV JE TVOJA PREOBILNA ..................................

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 lis 2007 04:55 
Odsutan

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
.ponekad ljudi vole , čitav život sebe sažaljevati kroz kontekst vjere..

.. Međutim u samostanima, vjerskim instutucijama,itd..

..vlada red..i disciplina..
..i nitko se ..ne može zbog lijenosti..
..izvlačiti ..na.. dobrotu vjere..

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 46 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2, 3, 4, 5  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]