www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 03 lip 2025 13:05

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 16 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 27 vel 2006 19:55 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Hvaljen Isus i Marija,

ja sam ovo pitanje sa molbom za iokakvo objasnjenje postavila i u forumu-Zajednica dobrog pastira-. Mislim da je "Pastir" u tom forumu bio odsutan pa sam samo cula vukove.
Sljedece se dogodilo:
Jucer, nedelja, sveta misa.Moj najmladji sin, prvopricesnik i ministrant je bio sokiran ! Svecenik je sa svojom"gardom" nastupio na misi odjeven u kostimu Miki Mausa. Jedan citac je bila gospodja odjevena kao DJAVAO !!!
Sa rogovima.Propovjed je bila u stihu sa pratnjom orgulja "ta-taa,ta-taa", tipicno za karnevalske proslave.
Moj sin je iako ima 10godina .Isti svecenik ga je pripremao na put za ministranta- jako lijepu, skoro 4mjeseca. Neznajuci da pokaze kako se osjecao postavljao mi je 10 pitanja, koja nisam znala odgovoriti.
Najvaznije , zasto je to svecenik ucinio i da li se to igdje u katolickoj vjeri moze opravdati.
Ocekujem ovdje da nadjem obrazlozenje od vas i da svom djetetu ne ostavim ovaj gorak ukus.Ovaj svecenik je veliki idol mog djeteta ( bio ?).
Ovo se dogodilo u Njemackoj i ja sam slike poslala na privatnu adresu jednom od vasih clanova. Nije za vjerovati ali je istina
Pozdrav
Marte

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 27 vel 2006 23:05 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Poštovana Marte!
Kako je fratar potvrdio pa vjerujem da je on i vidio t e slike,onda ću logikom razmišljanja i vjerovanja i ja povjerovati vašem postu.Inače kada bih ulazio u raspravu po ovom pitanju,tražio bih očitovanje pošiljatelja, konkretne činjenice, mjesto i sudionike,jer je navedeni događaj toliko apsurdan i provokativan da je teško povjerovati da se upravo tako zbilo,ali ne mogu se oteti dojmu ako se zbio u okviru katoličke liturgije zasigurno bi bio zapažen i već bi netko od nadležnih intervenirao - a da ne govorim o medijima koji jedva takvo nešto i čekaju,pa da sipaju drvlje i kamenje RC.Naime, liturgijski propisi su jasni i nepromjenjivi u katoličkoj Crkvi, a oni se odnose i na uporabu liturgijskog ruha - pa prema tome tu nema mjesta svojevoljnoj improvizaciji,te ako je doista tako kako ste naveli osjećam veliku žalost i zabrinutost župljana dotične župe,a napose za prvopričesnike gdje takav šok kod njih može prouzrokovati još veći anti-šok po pitanju njihove mlade vjere i rasta u njoj,kao što je već vidljivo iz same konsternacije vašega anđela! :twisted:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 27 vel 2006 23:24 
...ako se zbio u okviru katoličke liturgije zasigurno bi bio zapažen i već bi netko od nadležnih intervenirao - a da ne govorim o medijima koji jedva takvo nešto i čekaju,pa da sipaju drvlje i kamenje -

Do sinoc sam bila istog misljenja.Evo preko 24sata je ista tema u mojoj kuci ( uglavnom u odsutnosti djeteta). Ja sam potaknuta ovim zbivanjem pogledala sajt ove zupe i nasla da je u istom kostimu i 2004god bio.
Cak i Mediji su pisali- nazalost-pohvalno o ovom modernom cinu. Ni trunke cudjenja. Tekst medija je takodje na istom sajtu,znaci da nitko nije intervenirao.
Moj sin je popodne tek to opet spomenuo : " Mama sigurno ce se sljedeci tjedan stidjeti , mozda je nesto popio".
Mogu reci da isti svecenik ima divan rad sa djecom !
Samo priprema za ministrante je bila preko cetiri mjeseca(koju je on sam vodio).Djeca ga jako vole, i mogu reci da su njegove propovjedi divne.
Ali upravo to me je zastrasilo. Moje djete gleda u njega, sto za mene kao majku znaci da svaki njegov korak je put koji moje djete bi pratilo.
Tu je bila sva muka. Kako reci djetetu, to nije normalno, a ne podrmati ugled svecenika u njegovim ocima.
Pozdrav
Marte

Vrh

Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 vel 2006 23:26 
Odsutan

Ovo gore je moj odgovor- Gost-

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 vel 2006 23:33 
Odsutan

Da li vašu župu vode redovnici ili dijecezanski(biskupski)svećenici i slobodno napišite koja je to župa?Vi ste kao član te župe odgovorni i imate pravo intervenirati ukoliko vidite da se nešto događa u vašoj župi što nije u skladu sa Crkvenim propisima!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 vel 2006 23:50 
Odsutan

Ovu zupu vodi biskupski svecenik.To je zupa gdje zivimo.Inace smo na Misi kod naseg misionara franjevca. On je nazalost skoro za cijelu Njemacku -albanskih katolika- dusobriznik, tako da je tri tjedna ovdje a zadnji tjedan u mjesecu uvjek negdje drugo. A juce je bio zadnj tjedan !
Moje djete pak ne razumije Hrvatski jezik tako dobro da bi to bila -plodna misa- sto je nama svima bitno, tako da je i u Njemackoj zupi ministrant.
Inace imamo jako dobar kontakt sa Franjevcima,da je iznad kreveta moga kriz svetog Damijana pred koje dijete dnevno moli.

Ja sam Bogu za moju djecu tako zahvalna !!!
Pozdrav
Marte

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 vel 2006 00:05 
Poštovana Marte,ukoliko od nadležnih nitko neodreagira,činite vi po svojoj savjesti.Vašem anđelu možete i morate na neki način(iako to je koji puta jako teško kada se dijete u nekoga "zaljubi")objasniti da nije dobra navezanost na nekoga svećenika jer kad tad dođe do objektivnih okolnosti(premještaj u drugu župu)koje mogu frustruirajuće djelovati na vašega sina.Pokušajte mu više približavati Isusa koji je centar svega-a svećenike prikazivati kao dobre služitelje i učitelje same vjere.Velim, lako je to govoriti ovako iz udobnosti vlastitoga doma-djetetu kojem je njegov vjeroučitelj skoro kao "božanstvo"ali vjerujte bolje je koji puta na vrijeme odgovoriti i istinu kazati(jer on u svojoj nedužnosti želi i zaštiti svoga svećenika,kao možda je bio pijan)negoli kasnije pokušati liječiti nešto što je već duboko zabrazdilo!Inače za vašu informaciju,nažalost postoji dosta slučajeva nedoličnog ponašanja kod same euharistije(ruho,oltar,stolnjak,načini prikazivanja Isusova križa,noviše ako vas zanima pogledajte na slijedećoj stranici-ali samo pogledajte pa ćete vidjeti kako se neki odnose i ponašaju prema svetinji).

http://cathcon.blogspot.com/2005/10/mockery-of-st-john-bosco-in-worst-mass.html

Vrh

Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 vel 2006 00:06 
Odsutan

O Gospode opet ja...kao gost...ispričavam se...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 vel 2006 16:45 
Odsutan

Postovani,

Ja sam majka troje djece, zivimo u krscanskom dnevno.Dvoje djece (25 i24god) su hvala Bogu oduvjek kao i sada na dobrom putu . Obadvoje su bili ministranti, obadvoje su i danas na krscanskom putu. Nas najmladji o kojem ovo sve pisem je tek 10godina. I nas majmladji je taj koji inace jako malo prica, sa svojim mladim zivotom taj koji nas Bogu jos vise priblizuje. Nakon pricesti smo slucajno primetili da on klekne pokrije svoje lice i SUZE TEKU. Jasam nakon mise polako zeljela znati sto je bio uzrok tih suza. Djete je cutalo jedno dugo vrijeme i onda mi je rekao:
" je li svi znaju da kad primimo pricest mi dotaknemo Isusa"
Vjerujte mi, sa moji 47godina da sam bila tako dirnuta. Ja sam uvjek moju djecu blagosljivala, kad god bih ih vidjela ili na njih pomislila.
Ovo djete je samo ljubav. Prema svakome. Inace je tih, kao sto rekoh jako malo sto prica. Za njega se osobito molim da ta ljubav u njemu
raste.
Pozdrav
Marte

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 ožu 2006 02:13 
Odsutan
Počivao u miru Božjem
Počivao u miru Božjem

ne znam što bih rekla na sve to...

znam samo da je svećenicima "problem" privući mlade ljude na mise i da se na svakakve načine pokušavaju dovinuti idejama koje bi značile da su otvoreni za djecu i opcije prema djeci...

svećenik u našoj župi je svojevremeno postavio fliper i bilijar ne bi li proivukao mladež u crkvu....
danas imamo novu crkvu u kojoj je za mlade postavljen i stolni nogomet i tako...
ja to pozdravljam....
više volim vidjeti da su djeca blizu crkve..pa makr to bilo i tako...
čini mi se nakako da će im to sve ostati u vedrom i ljepom sjećanju....
pa će ostati u okrilju crkve

možda je i taj svećenik to zamislio tako...no eto možda je malo pretjerao i omaklo mu se.....

nebih ga odmah osudila...ja bih osobno popričala s njim
i normalno ne bih se pred djetetom sablažnjavala....jer će ono i samo u životu imati dosta prilika čuti kojekakva sablažnjavanja prema svećenicima a neka će možda i vidjeti....
popričala bih i sa djetetom i pokušala mu predočiti više opcija o kojima je svećenik možda razmišljao, a u tome svemu bih mu rekla da je jedna od opcija i da je svećenik malo zaveden..pa da je možda postupio pogrešno..no prije svega bih mu dala do znanja da ako je činjeno u dobroj namjeri....da je dobro a ako je činjeno samo radi lakrdije...da je to njegov propust kao i što mi obični ljudi imamo propusta...dakle njegov grijeh za koji će on sam pred Bogom odgovarati

u svakom slučaju slažem se da treba svojim izgledom i postupcima pokazivati dužno poštovanje svetosti mise....ali eto...izgleda da se neki otvaraju na malo krivi način

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 16 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]