www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 06 srp 2020 12:31

Vrijeme na UTC [LJV]
Započni novu temu Odgovori  [ 32 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2, 3, 4  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 23 tra 2008 11:30 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 02 lip 2006 12:46
Postovi: 1150
Lokacija: ZAGREB
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
Isuse, misli ti

Don Dolindo Ruotolo, napuljski svećenik, koji je živio i umro na glasu svetosti, napisao je ovu pouku o predanju Bogu, koju je sam Isus nadahnuo.
( iz Crkve Marije Pomoćnice-od don Josipa)
Mili moji kad nas muče problemi, kad smo uznemireni i um nam glasno "brbori", kad mislimo da će mo poludjeti i da nema izlaza; Isus nam kaže da se na trenutke smirimo.... da zatvorimo oči duše, uđemo u Njegovo prisustvo i srcem predamo..Isuse-misli ti!
Ali evo ove predivne pouke, meditacije..Bvb

Zašto se nepotrebno uznemirujete? Prepustite meni brigu za vaše stvari i sve će biti dobro, sve će se smiriti. Zaista vam kažem da svaki čin pravoga, slijepoga, potpunog predanja meni, rješava najzamršenije situacije. Predati meni neku situaciju ne znači ljutiti se, mučiti i očajavati obraćajući mi se uznemirenom molitvom, jer ja vas pratim i mijenjam nemire u molitvu. Predati se znači blago zatvoriti oči duše i ne misliti na žalost, nanovo se predati u moje ruke, kako bih vas ja sam prebacio kao zaspalu djecu u majčinu krilu, na drugu obalu.

Vaše razglabanje i razmišljanje o problemima, vaša zaključivanja, vaše želje da se sami uhvatite u koštac s onim što vas muči, uznemiruje i žalosti, to je velika napast. Zašto meni ne predate sve brige i probleme?

Koliko stvari ja činim kada se duša u svojim potrebama, bilo duhovnim, bilo tjelesnim, meni obraća, gleda me i kaže mi: "Isuse, misli ti" Zatvori oči i odmaraj se u meni!

Malo milosti dobivate kada žarko želite da ih dobijete i dosađujete molitvama, a dobivate mnogo kada se u molitvi potpuno povjerite meni.
Vi u boli molite u biti da to učinim kako vi hoćete...
Obraćate se meni, ali hoćete da se ja prilagodim vašim idejama; poput bolesnika koji liječniku sugerira kako da ga liječi.
Ne činite tako, nego molite kako sam vas učio u Očenašu: "Sveti se ime tvoje", to jest budi proslavljen u mojoj potrebi. -"Dođi kraljevstvo tvoje", to neka sve vodi prema ostvarenju tvoga kraljevstva u nama i u svijetu:"Budi volja tvoja", znači misli ti, Isuse.

Ja posredujem svojom svemoći i rješavam najzamršenije situacije. Evo, ti vidiš kako zlo napreduje umjesto da gledaš kako ono opada. Ne uznemiruj se, zatvori oči i reci mi s pouzdanjem:"Budi volja tvoja, misli ti Isuse" . Rekoh ti da ja mislim i posredujem kao liječnik i činim, također, čudo kad je potrebno. Vidiš kako si nemoćan? Ne brini se, samo zatvori oči i reci:"Misli ti". Rekao sam ti da ću ja misliti.

Suprotno predanju je zabrinutost, uznemirenost i razmišljanje o posljedicama nekog čina. To je isto kao uznemirenost djece koja zahtijevaju da mama misli za njihove potrebe, na način kako to oni žele i da im ispuni sve njihove ideje i hirove. Zatvorite oči i dopustite da vas nosi struja moje misli, zatvorite oči i dopustite mi da djelujem, zatvorite oči i ne mislite na sadašnji čas, odbijte misao na budućnost kao iskušenje. Odmarajte se u meni, vjerujući mojoj dobroti, i kunem se svojom ljubavlju, da ću, ako mi u svom predanju samo kažete:"Misli ti", zaista misliti na vašu situaciju, da ću vas utješiti, osloboditi i voditi. I kada vas moram voditi drugim putem od onoga, kojega ste vi zamislili, onda vas podučavam, nosim vas u naručju, jer nema moćnijeg lijeka od mog posredovanja s ljubavlju. No, ja mislim samo onda kada vi zatvorite oči. Vi ne možete spavati, vi želite sve provjeriti, ispitati, na sve misliti. Tako se prepuštate ljudskim silama ili još gore, ljudima, pouzdavajući se u njihovo posredovanje. Upravo to smeta mojim riječima i mojim vidicima.
O, kad bi ste samo znali kako ja čekam na ovo vaše predanje da bih mogao iskazati dobročinstvo i kako sam žalostan kad vas vidim uznemirene!
Sotona upravo nastoji da vas uznemiri kako bi vas istrgnuo iz mojih ruku i učinio vas plijenom ljudskih inicijativa.
Pouzdajte se zato u mene, odmarajte se u meni, predajte se meni u svemu. Ja činim čudesa koliko se vi meni predajete, a ne koliko se vi u sebe pouzdajete. Ja dijelim milosti kad ste vi u potpunom siromaštvu! Kad imate neke svoje izvore, makar i neznatne ili ako ih tražite, vi se nalazite u prirodnom polju, slijedite prirodni tijek stvari u kojima je često upleten Sotona. Nitko od onih koji su raspravljali ili mozgali nije činio čudesa, pa niti sveci. Samo onaj koji se prepušta Bogu, može djelovati na Božanski način. Kad vidiš da se stvari kompliciraju, reci u duši zatvorenim očima:"Isuse, misli ti".... Oslobodi se svojih misli....usmjeri pozornost na drugo, jer tvoja je pamet ograničena i teško možeš prepoznati zlo.
Zato se uvijek pouzdaj u mene, a oslobodi od sebe. Čini tako u svim svojim potrebama. Činite tako svi pa će te neprestano gledati velika i tiha čudesa. Kunem vam se svojom ljubavi. Ja ću misliti, budite sigurni. Molite uvijek u raspoloženju predanja i uživat će te veliki mir i velike plodove, pa i onda kad vam dajem milost žrtvovanja, naknade za grijehe i obnovu ljubavi koju nosi trpljenje. Čini li se to nemoguće? Zatvori oči i reci svom dušom:"Isuse, misli ti". Ne boj se, ja ću misliti, a ti ćeš u poniznosti blagoslivljati moje ime. Tvoje molitve ne vrijede toliko koliko vrijedi ovo pouzdanje; sjeti se dobro toga! Nema učinkovitije devetnice od ove:"Isuse, predajem se tebi, misli ti".
"Predaj se mom srcu.... i vidjet ćeš. "Hoću da vjeruješ mojoj svemoći, a ne svom djelovanju; dopusti da ja djelujem u tebi i preko tebe u drugima. Traži moju intimnost, utaži moju žeđ za tobom, da te mogu obogatiti, ljubiti kako ja želim. Dopusti mi da dođem, dopusti da te posjetim, dopusti mi da izlijem na tebe svoju svemoć.
Ako budeš uz mene ne trudeći se svojim snagama učiniti nešto i dokazujući svoju sposobnost, bit ćeš svjedok svoje vjere i moje svemoći, a ja ću biti uz tebe kada govoriš, hodaš, radiš, kad moliš ili spavaš, jer "miljenicima svojim i u snu dajem"(Ps 126). Ostaneš li uza me i ne budeš li jurio i brinuo za svoje interese, prepustiš li se potpunim predanjem meni, dat ću ti sve što ti je potrebno, prema mom vječnom planu. Dat ću ti osjećaje koji su ti potrebni, dat ću ti sućut prema bližnjemu, učinit ću da govoriš i činiš ono što ja hoću. Tada će tvoje djelovanje proizlaziti iz moje ljubavi. Ja ću tada sam moći, a ne ti svojom aktivnošću, privesti novu djecu, koja će se roditi u meni. Učinit ću koliko ti budeš htio biti pravi sin kao moj Jedinorođenac, jer znaš"ako budeš vršio moju volju, bit ćeš moj brat, moja sestra i majka" da bi me mogao ponijeti drugima, da bih ja nalazio novu djecu, da bih se ja mogao roditi u drugima. Tako ću ja, služeći se pravim sinovima, moći stvarati nove sinove. Ono što bi ti učinio da uspiješ sve je ništa u usporedbi s onim što ja činim u tajnosti srdaca onih koji ljube. "Ostanite u mojoj ljubavi....Ako ostanete u meni i ako moje riječi ostanu u vama, tražite što hoćete i bit će vam".(Iv15).

_________________
Sve možeš u Onome koji te jača!


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 tra 2008 11:42 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 08 sij 2008 15:01
Postovi: 111
Lokacija: Zagreb
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
prekrasno!

A bas mi je bila nervoza u glavi kad sam dosla na TT i bas mi je ovako nesto trebalo. :grlim te:


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 tra 2008 12:11 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 21 ožu 2007 14:07
Postovi: 791
Lokacija: Zagreb
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
ajme hvala Vikice PREDIVO JE...

hvala Isuse!

o kako si Divan!

Hvala Ti za don. Josipa i Vikicu da je ovo došlo i do nas.....

Slavljen i Hvaljen budi uvijeke!!! Hvala Ti Isuse :grlim te:

_________________
To vam rekoh da u meni mir imate. U svijetu imate muku, ali hrabri budite - Ja sam pobijedio svijet!


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 tra 2008 12:15 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 09 srp 2007 12:56
Postovi: 2895
Lokacija: Gdje je blago, tamo je i srce..
Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 37 zahvala
Neka je blagoslovljena naša Vikica koja je ovo podijelila s nama jer upravo za ovime je čeznulo moje srce!!!

I to baš danas!!!

HVALA!!!!!

_________________
NIJEDNO BLAGO NITI VLAST,
NIJEDNA SUZA NITI ČAST
NE MOGU PLATIT
CIJENU KAPLJE KRVI TVOJE.
NI TVOJE OČI UMORNE,
NI MOKRO ČELO, ISUSE,
NI KUCAJ SRCA
ŠTO JE S KRIŽA REKLO SVOJE:
DA NAS LJUBIŠ TI VJEČNOM
LJUBAVLJU,
DA S NAMA ŽIVIŠ TU,
U SVETOM PLAMENU...

hvala Ti..


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 tra 2008 15:28 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 21 pro 2007 09:22
Postovi: 8417
Lokacija: münchen
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
Bas ljepo sestrice Vikice,treba ovo mnogima jer danas je tempo zivota samo utrka i stres.Hvala ti da si ovo podjelila sa svima nama.Bog te blagoslovio. :grlim te:

_________________
ISUSE UZDAM SE U TEBE


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 tra 2008 16:32 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Pridružen: 24 lis 2006 19:46
Postovi: 2307
Lokacija: dalmacija
Podijelio: 12 zahvala
Zahvaljeno je: 8 zahvala
Vjeroispovjest: RMK
BTB vikice :grlim te:

_________________
"Hodite dok imate svjetlost da vas ne obuzme tama.
Tko hodi u tami, ne zna kamo ide." Iv 12,35


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 tra 2008 17:16 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova
Avatar korisnika

Pridružen: 16 ožu 2006 15:36
Postovi: 7079
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 16 zahvala
Vjeroispovjest: katolikinja
Status: U braku
Citat:
Zašto se nepotrebno uznemirujete? Prepustite meni brigu za vaše stvari i sve će biti dobro, sve će se smiriti. Zaista vam kažem da svaki čin pravoga, slijepoga, potpunog predanja meni, rješava najzamršenije situacije. Predati meni neku situaciju ne znači ljutiti se, mučiti i očajavati obraćajući mi se uznemirenom molitvom, jer ja vas pratim i mijenjam nemire u molitvu. Predati se znači blago zatvoriti oči duše i ne misliti na žalost, nanovo se predati u moje ruke, kako bih vas ja sam prebacio kao zaspalu djecu u majčinu krilu, na drugu obalu.


Ovo je toliko prisutno u nasem zivotu,da covjek na prvi pogled ne moze povjerovati..Problem lezi ceto u tomo sto se upravo neznamo prepustiti.
Nego zelimo da to bude onako ,kako mi zelimo..a ne kako ON hoce...
Da,sljepoca ,je stvar za cega smo douzni da se zapitamo, vidim li ja to dobro ili ne...Jer bas u sljepoci donosimo odluku,onako kako mi vidimo,a ne onako kako jest..Znaci ON brine za svaku situaciju, ON rjesava najbolje,bas potpunom predajom..a ako mi tu predaju brkamo,i trazimo da to bude ipak onako,kako mo to zelimo..onda tu nema predaje..
Nama je lako pricati, a to Isuse odluci TI...kada ide po nasem planu,onda mislimo da ON odlucuje...a kada ,ne ide i kada smo u patnjama i poteskocamam onda,"Daj Isuse pomozi"


Citat:
Koliko stvari ja činim kada se duša u svojim potrebama, bilo duhovnim, bilo tjelesnim, meni obraća, gleda me i kaže mi: "Isuse, misli ti" Zatvori oči i odmaraj se u meni!


Uh, koliko samo tu grijesimo, tko danas razmislja jos ,da teramo odvojiti vrijeme za NJEGA, i onda kada nemamo dovoljno,ipak je ON na prvom mjestu,dali stvarno jeste tako???
Kada te netko pozvao na nesto,da cinis...dali ti je bili tesko,i na teret..
zasto mislis,da on upavo ne govori nama,preko svakog covjeka,
pa i neprijatelja..Sta ti je tesko, jer si drugacijeg misljenja..nego onaj ,koji od tebe nesto trazi..O ne, mi se napravimo gluhi, ili se osjecamo..da druga osoba nema pravo to traziti od nas,jer nam je svima dragocijeno vrijeme...Hm, kako ...je to tesko, dali smo stvarno svjesni toga u svakidasnjem zivotu..
Isuse ,misli Ti...ON misli i nudi, a ti i ja odbijamo..???
Da i ja sam takva,i ja imam situacija,gdje ga na vrijeme nisam prepoznala,i nisam dozvolila da "ucini TI..ISUSE",nego daj pomozi Isuse[".

Citat:
Zato se uvijek pouzdaj u mene, a oslobodi od sebe. Čini tako u svim svojim potrebama. Činite tako svi pa će te neprestano gledati velika i tiha čudesa. Kunem vam se svojom ljubavi. Ja ću misliti, budite sigurni. Molite uvijek u raspoloženju predanja i uživat će te veliki mir i velike plodove, pa i onda kad vam dajem milost žrtvovanja, naknade za grijehe i obnovu ljubavi koju nosi trpljenje. Čini li se to nemoguće? Zatvori oči i reci svom dušom:"Isuse, misli ti". Ne boj se, ja ću misliti, a ti ćeš u poniznosti blagoslivljati moje ime.

Ceto mi nedostaje dovoljno pouzdanja,kada vidim sve on sto se protivi,
nasem zivotu i nasoj vjeri..Kada gledam na molitvu,kako nam ona postaje neki puta teret,i opterecenje, nemamo vremena, oni koji traze molitvu pretjeruju..a nasa osobn,i ona zna da u oskudici s vremenom..
jer,covjek danas ima velike obaveze,sta radim,kada me netko pozovem na molitu??

Citat:
"Hoću da vjeruješ mojoj svemoći, a ne svom djelovanju; dopusti da ja djelujem u tebi i preko tebe u drugima. Traži moju intimnost, utaži moju žeđ za tobom, da te mogu obogatiti, ljubiti kako ja želim. Dopusti mi da dođem, dopusti da te posjetim, dopusti mi da izlijem na tebe svoju svemoć.
Ako budeš uz mene ne trudeći se svojim snagama učiniti nešto i dokazujući svoju sposobnost, bit ćeš svjedok svoje vjere i moje svemoći, a ja ću biti uz tebe kada govoriš, hodaš, radiš, kad moliš ili spavaš, jer "miljenicima svojim i u snu dajem"(Ps 126). Ostaneš li uza me i ne budeš li jurio i brinuo za svoje interese, prepustiš li se potpunim predanjem meni, dat ću ti sve što ti je potrebno, prema mom vječnom planu.

Svemoc, svemoc je najcesce ,nama potrebna, jer mi zivimo od te svemoci,a brat moj i sestra moja,imaju li oni pravo na tu svemoc..
Da,imaju..ali stvarno dozvoljam da se ta svemoc ostvaruje i preko mene, i za druge...kada sam otvorila ,oci svoj duse...i rekla "Dodji isuse,ucini Ti"
Moja sposobnos igla veliku ulogu,jer se dokazujem u stosta toga,a i drugi ima pravo,da i on svoju sposobnost pokaze..
A kada nam Gospodin,pokazuje svoju sposobnost..???


Citat:
Dat ću ti osjećaje koji su ti potrebni, dat ću ti sućut prema bližnjemu, učinit ću da govoriš i činiš ono što ja hoću. Tada će tvoje djelovanje proizlaziti iz moje ljubavi. Ja ću tada sam moći, a ne ti svojom aktivnošću, privesti novu djecu, koja će se roditi u meni. Učinit ću koliko ti budeš htio biti pravi sin kao moj Jedinorođenac, jer znaš"ako budeš vršio moju volju, bit ćeš moj brat, moja sestra i majka" da bi me mogao ponijeti drugima, da bih ja nalazio novu djecu, da bih se ja mogao roditi u drugima.

Aaauuu,koliko su me samo puta prevarili,ti moji osjecaji, a sucut sam osjecala za sebe, a ne za bliznjega svoga,a da bude jos gore...
taj bliznji,je i u mojoj obitelji..Lako je nekome drugome,oprotiti,ili nekoliko puta ugoditi,ili pomoci, ali u obitelji ,gdje je to svaki dan prisutno, oh`,kako je to tesko..da se ON RODI U DRUGIMA..

Da,Isuse zelim da ostanem u Tvojoj ljubavi.."

_________________
SlikaPrepusti Gospodinu putove svoje, u njega se uzdaj i on će sve voditi. Ps 37,5


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 tra 2008 17:18 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova
Avatar korisnika

Pridružen: 28 lis 2007 20:14
Postovi: 847
Lokacija: Zagreb
Podijelio: 1 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Vjeroispovjest: RKT
Vikice, poznaješ don Josipa. To je moj dragi ispovjednik.
Uvijek idem njemu kad je frka :wink: . Riješi on to sve u onoj lijevoj sobičici na ulazu u crkvu. Imaš njegove knjižice? Ja ti često molim onu za potpuno predanje od Charlesa De Facould-a.


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 tra 2008 19:11 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 21 ožu 2007 14:07
Postovi: 791
Lokacija: Zagreb
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
IVT... jel to don Stepan Josip ?!? on je i moj ispovjednik... uf koliko sam milosti preko njega primila...
kako je dobar.. stalno je u molitvi i cini dobra djela... obožavam ga!!!

imam i ja plave knjižice :wink:

a kakve su to molitve od Charlesa De Facould-a.? nikad ćula do sad?

_________________
To vam rekoh da u meni mir imate. U svijetu imate muku, ali hrabri budite - Ja sam pobijedio svijet!


Vrh
 Profil  
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 tra 2008 20:23 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Pridružen: 29 pro 2007 01:21
Postovi: 628
Lokacija: Mostar
Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Isuse evo ti sve moje probleme i ti ih riješi....to sada često ponavljam i Isus doista pomaže.

_________________
Tvoj sam sav,
i sve moje pripada Tebi,
moj ljubezni Isuse
po Mariji Tvojoj Presvetoj Majci


Vrh
 Profil  
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 32 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2, 3, 4  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]


Tko je online

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 2 gostiju


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži prema:
Idi na:  
Pokreće phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpbb.com.hr