www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 01 stu 2024 01:59

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 137 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 17 lis 2006 18:52 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
Poštovani i dragi prijatelji i ostali ljudi dobre volje!
Kako već neko vrijeme dobijam,privatne poruke i usmene zamolbe za savjet ili pojašnjenje u svezi nekih stvari,dužan sam po svojoj savjesti kazati.Molio bih lijepo,neke ljude,da u životnim teškoćama pojedinih članova koji su javno posvjedočili svoje trenutne životne tegobe i probleme,da slatkorječivim rječima, ne pozivaju i nameću određene sastanke po drugim denominacijama,jer smatram i stojim iza toga da nitko nema pravo čovjeka koji živi svoju vjeru bilo tradicionalno po obiteljskom naslijeđu,bilo po osobnom uvjerenju bez obzira u kakovoj se nedoumici i teškoći nalazio,te tako "ranjene" ili još nedovoljno upoznate ili ako hoćete obraćene,uvlačiti i obećavati rješenje njihovih tegoba i problema u raznim za nas RK ipak neprihvatljivim zajednicama,koje uzgred budi rečeno,info iz prve ruke,gdje se na tim sastancima omalovažava i vrijeđa Presveta Djevica,sveci i mnoge druge stvari o kojima ne bih sada.Molim isto tako,svu moju braću i sestre,ukoliko imaju bilo kakovih problema po pitanju vjere,neka se najprije obrate svome župskom svećeniku,ukoliko im to ne odgovara,mogu potražiti i razgovore na mnogim drugim mjestima,sa mnogim znanim i neznanim svećenicima ili kojim katehetom, u okviru i zakonu RKC!Nemojte se, molim vas zalijetati i misliti da će se naši problemi i brige rješavati samo tako,kako neko pljusne o dlan ili ljuljuškati se u sladunjavom pjevu očekivati ne preko noći, nego isti tren tražeći rješenje svojih životnih tegoba u drugim zajednicama koje nisu pod zakonom Rimokatoličke Crkve.No,da ne ulazim sada u dubioze,rekoh napočetku,lijepo umoljavam još jednom i jedne i druge,prve da ne misle da je ovaj forum TT rasadnik duša koje ne znaju kuda bi sa sobom, te ih ukoliko su nezadovoljni sa stanjem u svojoj domicilnoj Crkvi,slatkorječivo i blago pozivati u svoje zajednice,a ove druge,da znaju biti i mudri i bezazleni,ali ne i naivni i labilno zavodljivi!Ujedno se ispričavam Vjeki,jer ga nisam kontaktirao u svezi ovoga,no nadam se da neće zamjeriti, jer neki puta je u mnogo čemu važniji vox populi,koji očito traži savjet i razum i postojanost u vjeri svoji otaca i pradjedova!Također se nadam,da me nećete krivo shvatiti,možemo razgovarati,moliti,činiti dobro jedno drugome,poučavati i učiti jedan od drugoga,rasti u vjeri,ali gospodo draga,svaki u svome i svakome koliko je dano u zajednici,za nas RK u jednu svetu i katoličku i apostolsku Crkvu,za druge u njihovim okvirima i mjerilima.Eto,možda će ovome nekome biti i kamen smutnje,osobno mislim da ne,jer ekumenizam u ravnopravnom i civiliziranom dijalogu je uvijek moguć i treba k njemu težiti,no polemičnost i uvjeravanja s bilo koje strane-nikada!Nadam se da svi oni koji su se obratili,a zbog njih sam to i učinio,će dobiti bar malo snage i poticaja i uvjerenja,gdje-što i zašto,a sv e ostale molim d a se ne nađu povrijeđenim,jer gdje god postoji i trunka tajnovitosti,a na neki nači je to i pp,može i ne mora biti dobro.Jer puno nam je toga dopušteno,ali nije nam sve na korist.Svima želim obilje Božjeg blagoslova,čvrste vjere,puno ljubavi i međusobne tolerancije,ali bez nametanja i lukavosti!
Vaš joakim koji vas :grlim te: i :arrow: u Kristu Gospodinu Bogu našemu!

Vrh

Naslov:
PostPostano: 17 lis 2006 20:29 
Odsutan
Počivao u miru Božjem
Počivao u miru Božjem

Zahvaljeno je: 0 zahvala
mili moj joakime :grlim te:

vrlo važno je to što si rekao

i samo bih još naglasila....

da se obrati pažnja na svaki pp koji se dobije od nekoga...ako smatrate da ta osoba nebi željela taj pp pokazati javno svima....promislite dobro da ima dobar razlog iza kojeg se vjerovatno krije nešto

evo ovim putem javno i jasno kažem(iako se ne sjećam većeg dijela svojih pp-ova) da svi oni koji su se samnom dopisivali mogu svaku moju poruku staviti na forum da bude vidljiva

Citat:
Iz 29,15 Teško onima koji se od Jahve kriju da bi svoje sakrili namjere i koji u mraku djeluju i zbore: "Tko nas vidi i tko nas pozna?"

Citat:
Job 24,14 Za mraka se diže ubojica, kolje ubogog i siromaha. U gluhoj se noći lopov skiće <16a> i u tmini provaljuje kuće.

Vrh

Naslov:
PostPostano: 17 lis 2006 20:32 
Odsutan

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 122 zahvala
Citat:
evo ovim putem javno i jasno kažem(iako se ne sjećam većeg dijela svojih pp-ova) da svi oni koji su se samnom dopisivali mogu svaku moju poruku staviti na forum da bude vidljiva

.anđelina...anđelina..anđelina..
.ma hajde..i Petar je triput zatajio ISUSA..
.pa mu je ISUS rekao " Ti si Petre Stijena"

..mi ljudotine smo brbljivci..

mir svima

Vrh

Naslov:
PostPostano: 17 lis 2006 20:48 
Odsutan
Počivao u miru Božjem
Počivao u miru Božjem

pa jesmo...ali nisam ovim putem htjela reći da su moje poruke savršene, nego je misao vodilja bila vezana uz post joakima koji je po mene vrlo važan

zašto bi netko trebao na pp nekoga pozivati negdje...
pa nek pozove javno ako smatra da je ok...

i pri tome ne mislim na kavu...

ako je ovo katolički forum onda ovo nije, kako je rekao joakim rasadnik duša za druge zajednice

Vrh

Naslov:
PostPostano: 17 lis 2006 21:09 
Odsutan

Zahvaljeno je: 3 zahvala
Ako znas kome si vazan, tko te brani i tko je pobijedio svijet, tada tko se boji vuka jos...

Vrh

Naslov:
PostPostano: 17 lis 2006 21:55 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Dragi moji forumasi.
Ovo je jako ozbiljno. Uvjek se trazi slaba karika da bi se raskinuo lanac. Ali zato uvjek kad vidim da se uznemire vode na ovom forumu mislim na jednu zimsku noc na chatu gdje smo zajedno molili i dobili poruku za clanove ovoga foruma.
Evo ovdje je Leo :arrow: , to tako ljepo jos jednom napisao.

Citat:
Hvala Gospodinu sto si podsjetila na poruku iz Lukinog evandjelja vadjenu jedne zimske noci za forum ovaj: [b]"Ne boj se, stado malo: svidjelo se Ocu vašemu dati vam Kraljevstvo." [/b]

Prije toga stoji: "Zato i vi: ne tražite što ćete jesti, što piti. Ne uznemirujte se! Ta sve to traže pogani ovoga svijeta. Otac vaš zna da vam je sve to potrebno. Nego, tražite kraljevstvo njegovo, a to će vam se nadodati!"

A nakon toga, a sve pod naslovom 'Pouzdanje u providnost': "Prodajte što god imate i dajte za milostinju! Načinite sebi kese koje ne stare, blago nepropadljivo na nebesima, kamo se kradljivac ne približava i gdje moljac ne rastače. Doista, gdje vam je blago, ondje će vam i srce biti."

Zato samo zajedno smo jaki. Ja molim za ujedinjenje Crkve a mogu reci ,moj stav je to kao i prica o izgubljenom sinu. Cekamo da se sin vrati kuci. Jer ne stoji da je otac otisao po svjetu za njim lutati i svoj dom zapustio, nego se sin u svoj dom vratio.

Hvalim Boga da vas imam ovdje i molim se za sve one koji pod teretom zivota stenju da ne pokleknu.
Sve vas voli Marte :arrow:

Vrh

Naslov:
PostPostano: 18 lis 2006 11:12 
Odsutan

Zato jer smo zajedno jaki, svaku dusu treba pomagati i dati sve koliko imamo priliku, da ne bude propusta, da ne bude da smo mogli a nismo, da ne bude da odaberemo ponudu sotoninu i sebe stavimo na prvo mjesto po vaznosti. Prekratko smo tu na proputovanju do vjecnosti da bi se salili s ljubavlju.

Vrh

Naslov:
PostPostano: 18 lis 2006 11:43 
Odsutan
Počivao u miru Božjem
Počivao u miru Božjem

znate šta i u rl-u sam alergična na šaputanja iza zidova
i nikad si srce nećemo moći osloboditi ako ćemo u tami raditi

pa i ako kažem glupost totalnu,ali je kažem na svjetlu

jesmo maleni, ali sam čula ne mali broj puta kako tt ljudima daje oazu u kojoj pune baterije(normalno da ih pune u Bogu..ali eto mi smo nam tu neka žičica s kojojm se spoje :D )

zato je vrlo važno da sve iznesemo na vidjelo
i naše sumnje i dileme

pa sad ako mene netko zove da idem kod prokića na pp(ovo sam izmislila)..neka onda to može završiti i javnim pozivom

a ne zapakirati u celofan;
pa reći....joj ti si tako divna/divan a eto vidiš mojim prijateljima i meni je pomogao...pođi zamnom tamo
ali nemoj govoriti drugim ljudima na forumu...znaš kakvi su ljudi...da nebi mislili...
itd...
kojekave slične fraze koje se koriste u navlačenju ljudi

molim vas da budete mudri ko zmije a bezazleni ko golubovi

Vrh

Naslov:
PostPostano: 18 lis 2006 17:47 
Odsutan

Moram vam reci kako me nitko do sada na TT-u nije pozvao da se 'prebacim' na neko drugo vjerovanje. Kao da mi mogu ponuditi nesto bolje ako 'malo popustim' oko nauka Isusa Krista ili ljubavi Gospe nase, Blazene Djevice Marije... Bog je ljubav i svugdje gdje je ima, ima i Boga - od Boga je ljubav.

Vrh

Naslov:
PostPostano: 18 lis 2006 20:59 
Odsutan
Počivao u miru Božjem
Počivao u miru Božjem

Bogu hvala

daleko si im :D

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 137 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]