Ne znam dragi prijatelji da li sam na pravom mjestu stavio upis,ako nisam uz ispriku molim modove da stave gdje bi bilo to pogodno kako ne bih narušavao kućni red.No zašto sam pokrenuo ovu temu?Naime kada bilo koji agresor želi porobiti jedan narod, on to čini na tri načina-vojnom polju,gospodarskom i kulturnom.Ovdje da ne duljim puno zadržati ću se kratko na kulturnom te sa jednom zamolbom svima vama na kraju.Imam puno primjera,ali ću s e samo zadržati na dalekovidnici(TV).Ljudi moji pitam se iskreno i s gnušanjem-kako je moguće da skoro svaka druga riječ izgovorena u bilo kojoj emisiji(rijeđe)filmovima(gotovo svakom)bude psovke i imenice kojih s e i mi odrasliji možemo zastidjeti,a kamoli ne naša dječica koja to moraju slušati i gledati?Eto navesti ću samo primjer,zamislite najuspješnijeg hrvatskoga filma "Mi"gotovo svaka "peta" riječ-je psovka!Gospode Bože,umjesto da naši mediji uče našu djecu ljepotu i čistoću hrvatskog jezika,oni ih jednostavno uče -psovati.Vjerujte mi da je tužno i sramotno da vlada daje financijsku potporu ljudima koji snimaju takove filmove koji vlastiti narod uči psovati.No,da dalje ne dužimo vjerujem da mnogi od vas znaju da nažalost dvije "najkatoličkije" države-Hrvatska i Irska su među prvih pet država u vrhu po izričajima gnjusnih psovki!Da,nažalost mnogi će se od vas sigurno uhvatit za glavu,no to je činjenica!I sada moja zamolba s početka svima vama koji na chatu molite,jer danas sam malo pogledao pa vidjeh da se spremate,molim vas uključite našu Domovinu,sve ljude u njoj da se ako se već ne može iskorijeniti,da se bar ublaži,jer narod koji psuje i vrijeđa svojega Stvoritelja,nema i neće imati blagoslova,a bez njega bolje i da nas nema!Stoga molim da se uvijek sjetite i preporučite u molitve sve psovače i da ih Bog u svojoj velikoj ljubavi što prije obrati i podari blagoslov kako njima tako i nama svima,a napose vama koji ćete to vjerujem činiti!Ispričavam s e na dugom upisu,ali ponijelo me pa me tako i shvatite!