www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 18 lip 2025 22:59

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 57 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 18 sij 2008 15:18 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
ne znam imam li pravo, ali sam naziv otkrivenje govori kako nam je sve receno, nista nije ostalo skriveno. Bog zeli da se svi ljudi spase, zato u otkrivenju nece ostati tajni, nego ce se iz njega iscitavati znakovi vremena. osobno vjerujem da smo tu negdje vec sad.
nekima je sigurno dato da znaju, da razumiju, te da govore i opominju...no, pitanje je koliko smo ih spremni saslusati, a kamoli povjerovati. cinjenica je da se o otkrivenju vrlo malo govori u samoj crkvi. ne sjecam se kada sam zadnji put cula da pod misom ( bilo gdje) svecenik govori o bilo kom dijelu otkrivenja, pogotovo u svjetlu danasnjice, da netko vidi kakvu poveznicu vec danas sa stvarnoscu koju zivimo..ali vjerujem da cemo cuti i to upravo od nasih pastira, jer njima smo povjereni na skrb. a do tada, budan biti...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 sij 2008 15:33 
Odsutan

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Da, krivo sam se izrazila, nikome nije dano da bas sve razumije. Nagadjaju se neki djelovi, ali ne sve.

Fiducija, mislim da sluzbeno nije sve objasnjeno. Sluzbeno, od strane Crkve je postavljeno da Otkivenje nije posve razjasnjeno.

Po privatnim objavama, moguce da jest. :?:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 sij 2008 17:19 
Odsutan

Što se tiče brojeva iz Otkrivenja, evo biblijskog tumačenja:
3 je božji broj, 4 je broj svijeta (4 strane svijeta), 7 (3+4) je broj savršenstva, 8 je broj dovršenosti (7+1), broj 1000 označuje neizmjernost,broj 12 je broj Izraela, naroda izabranoga i zato broj Crkve, vrhunac savršenstva postignut je ubroju 144.000 tj. 12x12x1000 koliko ima spašenih u Otkrivenju. Znamenti broj 666 označuje potpunu bespomoćnost druge Zvijeri jer je broj 6 dvostruko nesavršen broj (7-1).

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 sij 2008 00:18 
Odsutan
Novoregistrirani korisnik

Mene zanima je li otkrivenje pisao Ivan evanđelista, ili neki drugi Ivan, jer zadnje što sam čula su neke dvojbe, nije baš dokazano je li to taj. A što se tiče simbola 666 gledala sam jedan dokumentarac u kojem se taj broj tumači kao broj zvjeri, a ta zvjer je Neron, prvi veliki progonitelj Kršćana. Što se tiče Božjeg broja, mislim da i br. 2 točno, a 3 označava Sv. Trojstvo - Jedan Bog.

A što se same Apokalipse tiče, ja sam ju uzimala nekoliko puta u ruke i mislim da joj još nissam duhovno dorasla. Jasna je meni njena poanta, ali zasad se držim da razumijem Evanđelija, jer Knjige se čitaju na duhovnoj razini, ne kao pričice, upravo da ne bih krivo protumačila.

Pećina Apokalipse ili Otkrivenja gdje je Sv. Ivan imao vizije i diktirao ih svom učeniku, jer je bio jako star i bolestan, nalazi se u Grčkoj na otoku Patmosu. Ako nekoga zanima...
još kad bih znala stavit sliku.... :roll:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 sij 2008 00:46 
Odsutan

lori napisao:
Mene zanima je li otkrivenje pisao Ivan evanđelista, ili neki drugi Ivan, jer zadnje što sam čula su neke dvojbe, nije baš dokazano je li to taj. A što se tiče simbola 666 gledala sam jedan dokumentarac u kojem se taj broj tumači kao broj zvjeri, a ta zvjer je Neron, prvi veliki progonitelj Kršćana. Što se tiče Božjeg broja, mislim da i br. 2 točno, a 3 označava Sv. Trojstvo - Jedan Bog.

A što se same Apokalipse tiče, ja sam ju uzimala nekoliko puta u ruke i mislim da joj još nissam duhovno dorasla. Jasna je meni njena poanta, ali zasad se držim da razumijem Evanđelija, jer Knjige se čitaju na duhovnoj razini, ne kao pričice, upravo da ne bih krivo protumačila.

Pećina Apokalipse ili Otkrivenja gdje je Sv. Ivan imao vizije i diktirao ih svom učeniku, jer je bio jako star i bolestan, nalazi se u Grčkoj na otoku Patmosu. Ako nekoga zanima...

Evo sa stranice www.otkrivenje.net
Sv. Ivan, koji je naš zaštitnik i čiji blagdan slavimo 27. prosinca, naziva se »učenik kojeg je Isus ljubio«. On je jedan od Dvanaestorice, najmlađi od Dvanaestorice, ali to nije razlog zašto je tako nazivan. On je, na jedan poseban način, bio "prvi i zadnji" apostol. Prvi zato što je, uz Andriju apostola, upravo on krenuo s rijeke Jordan za Isusom, osjetivši da je Isus veći učitelj od dotadašnjeg učitelja Ivana Krstitelja. Zadnji zato što je jedini smogao hrabrosti i snage doći Isusu pod križ kad je bio raspet. Tada je Isus, s križa, povjerio Mariju Ivanu i Ivana Mariji; proglasio je Ivana sinom svoje majke Marije. U još mnogo događaja sv. Ivan zauzima posebno mjesto. Na Posljednjoj večeri bio je sasvim blizu Isusa, "naslonio se Isusu na grudi", kako kaže u svojem Evanđelju. Sv. Ivan, brat sv. Jakov i sv. Petar sačinjavali su uži krug trojice kojima je bilo dopušteno vidjeti preobraženog Isusa.

Sv. Ivan sin je Zebedeja i Salome, te se za njega i brata Jakova često upotrebljava naziv sinovi Zebedejevi, kao i nadimak sinovi groma koji im je nadjenuo Isus. Vjeruje se da je Ivan živio uz Mariju sve do njezine smrti, u skladu s Isusovim riječima. Nakon njezine smrti sv. Ivan je sa sv. Petrom putovao Judejom propovijedajući Evanđelje, Radosnu vijest. Zatim je otputovao u Malu Aziju i, po predaji Otkrivenja, tamo podigao sedam crkava. Kasnije se sv. Ivan nastanio u Efezu, gdje je izdržao progonstvo za vrijeme cara Domicijana. Legende govore kako je Domicijan dva puta pokušao ubiti Ivana. Prvi puta je Ivan trebao popiti otrovano vino, ali prije nego je to učinio otrov je izašao iz vina u obliku zmije. Drugi puta Ivan je bio bačen u kotao vrelog ulja, ali je ostao neozlijeđen. Tada je protjeran na otok Patmos, gdje je napisao Otkrivenje. Umro je prirodnom smrću u dubokoj starosti, negdje oko 100. godine, u doba cara Trajana. Vjeruje se da mu je tijelo nakon smrti uzneseno na nebo.

Sv. Ivan najpoznatiji je po Evanđelju koje je napisao, po trima poslanicama i po Otkrivenju. U svome Evanđelju Ivan ne priča priču, ne gomila gole činjenice, već ih objašnjava, traži njihove uzroke, povezuje, daje im dublji smisao. Ivanovo Evanđelje je zapis sjećanja na Isusa koje je potaknuo Duh Sveti. Ono što zemaljski Isus, prije uskrsnuća i slanja Duha, nije mogao reći, to sada govori kao Proslavljeni Crkvi po Duhu, preko poruke Ivanova Evanđelja. Život i vjera su središnji pojmovi ivanovskih spisa. Ivanovo Evanđelje usredotočeno je na spoznaju: »U njoj bijaše život i život bijaše ljudima svjetlo« (Iv 1,4). Kako Evanđelju, tako i trima poslanicama ljubavi, a naročito Otkrivenju – djelima koja su ostala trajni izvor teološkog, umjetničkog i svakovrsnog nadahnuća, daje dublji i bogatiji smisao. Što god sv. Ivan piše podređeno je cilju da čovjeka dovede do vjere. Prvenstveno mu je stalo do buđenja i učvršćivanja vjere u Isusa koji je Mesija i Sin Božji. Ivanovi tekstovi izazovniji su, zahtjevniji, traže istinsko poniranje, traže veliku vjeru. Veliki poznavatelj Biblije Origen osjetio je to već u trećem stoljeću slikovito rekavši: »Cvijet Biblije jesu Evanđelja, a cvijet Evanđelja jest Ivanovo Evanđelje.«

Glavni znak sv. Ivana, uz knjigu, je orao, znak uzvišena nadahnuća, kakve su i njegove poruke ostavljene nama u Sv. Pismu. Sv. Ivan se u svojim spisima uzdignuo sve do nebesa, baš poput orla koji se uz njega prikazuje, i tako nam prenio Božju riječ uz veliko nadahnuće Duha Svetoga poslanog od Boga. Zaštitnik je kompozitora, slikara, izdavača, pjesnika pa tako i nas kao sastava.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 sij 2008 13:12 
Odsutan

[img]http://www.imageshock.eu/?img=1973606,grotto-revelation-50.jpg[/img]
[img]http://www.imageshock.eu/img_small/1973606,grotto-revelation-50.jpg[/img]

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 sij 2008 13:13 
Odsutan

Izgleda da je pokušaj neuspio, molim moderatore ak mogu da to srede, jer nema opcije uređivanje vlastitog posta! Hvala, i oprostite! :oops: :oops: :oops:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 01 vel 2008 08:32 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 36 zahvala
Zahvaljeno je: 26 zahvala
lori napisao:

666 nije neron!
tek se treba pojaviti antikrist...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 01 vel 2008 19:12 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
lori napisa:

Citat:
još kad bih znala stavit sliku....

Slika

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 01 vel 2008 20:08 
Odsutan

Hrvoje Hrki napisao:
lori napisao:

666 nije neron!
tek se treba pojaviti antikrist...

ja antikristom ne smatram neko biće koje izgleda kao cudoviste i koje okolo ubija ljude, on je vec dosao i vlada svijetom

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 57 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]