www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 03 svi 2025 18:15

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 58 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 09 vel 2009 08:15 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 3 zahvala
cooperator_veritatis napisao:
speranza napisao:
Sve ste lijepo rekli ali ja bih željela čuti kojim riječima ti je to objasnio 16-godišnjak. :grlim te:

nije uopce objasnjavao...samo je rekao da pazljivo procitam cijeli psalam 22...a ono sto mi je tad prolazilo kroz glavu (za vrijeme citanja psalma) sam pokusao napisati tu gore negdje i pojasniti svoje shvacanje i tumacenje Kristovih rijeci na krizu.

inace ga uopce nisam poznavao...on je zapoceo razgovor sa mnom kad sam bio u kölnu pri posjeti pape benedikta XVI...rekao je kako se zove, koliko godina ima i odakle je...a onda je rekao "ti se sigurno pitas kako je Isus mogao izreci "Eli, eli..." ...bio sam prilicno zatecen i nisam znao ni sto reci...on je tad rekao "kad dodjes kuci procitaj pazljivo psalam 22"...i onda je nestao u masi.

Hvala ti na objašnjenju! Btb :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 vel 2009 13:03 
Odsutan

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
amadeus napisao:
:lol: Gospon cooperator, kod tebe je sve drugačije. Hoću reči, ti si izvanredan. Objavi ti se dijete i nestane u masi. A i pitanje doleti, onak, s neba pa u rebra.
Nije to ruganje, nego čuđenje i sreća da takvih ljudi ima. Uljepšaš mi dan, kao i Naggar. Ima nešto zajedničko kod vas. Valjda ovo vaše doppelbuchstaben u nicku. :lol:
Još malo me podnosite, jer bliži se korizma, pa ću u izbu pokorničku. I neće biti smiješaka. Samo poj' tugaljiv ''Prosti moj Bože''.
Možda i ja primim kakvu objavu, pa vam postam nekoliko knjiga Starog zavjeta. :lol:

..neka ti izba pokornička bude srcu draga
..ležaj nježan poput perje gušćjeg..
..hrana dostatna poput mane..

..da ti se lice ne zamrzne..
..da nam možeš podariti ..
..osmijeh..
..brat za brata svog..
..možda će taj osmijeh ..
..biti objava za , braću svoju..

:lol:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 vel 2009 23:12 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Zahvaljeno je: 0 zahvala
amadeus napisao:
:lol: Gospon cooperator, kod tebe je sve drugačije. Hoću reči, ti si izvanredan. Objavi ti se dijete i nestane u masi. A i pitanje doleti, onak, s neba pa u rebra.
Nije to ruganje, nego čuđenje i sreća da takvih ljudi ima. Uljepšaš mi dan, kao i Naggar. Ima nešto zajedničko kod vas. Valjda ovo vaše doppelbuchstaben u nicku. :lol:
Još malo me podnosite, jer bliži se korizma, pa ću u izbu pokorničku. I neće biti smiješaka. Samo poj' tugaljiv ''Prosti moj Bože''.
Možda i ja primim kakvu objavu, pa vam postam nekoliko knjiga Starog zavjeta. :lol:

pokora bi bila odreci se neceg bez cega tesko funkcioniras...kako bi dakle bilo da se barem malo pokusas odreci zlobe i jala? ...pij, pusi, tulumari...ali barem malo manje zlobe i ljubomore...za tvoje dobro.

...i sto bi ti jos mogao reci a da vec nije receno i izbrisano...posto bi i sve sto bi slijedilo cekala ista sudbina potedit cu sebe tipkanja a tebe sebe...jos kad bi i ti konacno shvatio da mi uopce nisi zanimljiv ma koliko ti to sebi umisljao i trudio se biti...e tad bi na ovom forumu nastalo nesto kao...hmm...recimo...nesto kao blagostanje.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 vel 2009 23:42 
Odsutan

Zahvaljeno je: 2 zahvala
mislim da jedna ovako divna i privlacna tema uzima skroz krivi tok, ili se varam???
sto bi Isus rekao na vase rijeci?? LJUBAV ILI NETREPERIVOST??

htjela sam sljediti temu, cak i pisati u njoj, svoje misli, osjecaje, vjeru,... ali,.. mislim da trebam sacekati,.. nije jos vrijeme.... tema nosi krivo ime, za sada,... ili se krivo pise pod pravim imenom?!?

hvala svima na razumjevanju,.. nek vas Dragi Bog Blagoslovi, Prosvjetli, i Upravi vasa srca ka Srcu svome... Nek se Njegov Lik odrazava u vasim rijecima, mislima i osjecajima,... Grlim vas u Kristu,.. Spasitelju i Otkupitelju,.. Bratu i Gospodinu nasemu,.. :grlim te: :grlim te: :grlim te: :grlim te: :grlim te: :grlim te: :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 vel 2009 03:53 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Matyjesus napisao:
mislim da jedna ovako divna i privlacna tema uzima skroz krivi tok, ili se varam???
sto bi Isus rekao na vase rijeci?? LJUBAV ILI NETREPERIVOST??

htjela sam sljediti temu, cak i pisati u njoj, svoje misli, osjecaje, vjeru,... ali,.. mislim da trebam sacekati,.. nije jos vrijeme.... tema nosi krivo ime, za sada,... ili se krivo pise pod pravim imenom?!?

hvala svima na razumjevanju,.. nek vas Dragi Bog Blagoslovi, Prosvjetli, i Upravi vasa srca ka Srcu svome... Nek se Njegov Lik odrazava u vasim rijecima, mislima i osjecajima,... Grlim vas u Kristu,.. Spasitelju i Otkupitelju,.. Bratu i Gospodinu nasemu,.. :grlim te: :grlim te: :grlim te: :grlim te: :grlim te: :grlim te: :grlim te: :grlim te:

a sto reci...nazalost si u pravu matyjesus.
nikad mi nije bila namjera da tema uzme ovaj vidjeni pravac ali malo mi je izbora ostavljeno...uz sve krscansko u meni...nije moj stil bjezati od nametnute konfrontacije...pa ako zbog toga snosim krivnju ili dio nje...onda rado.

a tebi ako nije tesko napisati svoje "misli, osjecaje, vjeru"...bilo bi pozeljno...mozda ti uspijes promijeniti tijek.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 vel 2009 07:19 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Citat:
cooperator_veritatis napisao:

a sto reci...nazalost si u pravu matyjesus.
nikad mi nije bila namjera da tema uzme ovaj vidjeni pravac ali malo mi je izbora ostavljeno...uz sve krscansko u meni...nije moj stil bjezati od nametnute konfrontacije...pa ako zbog toga snosim krivnju ili dio nje...onda rado.

a tebi ako nije tesko napisati svoje "misli, osjecaje, vjeru"...bilo bi pozeljno...mozda ti uspijes promijeniti tijek.

:lol: Možeš i ti promijeniti tijek, s kojim, kako vidim nisi zadovoljan. Tu smo da ti pomognemo.

Ipak ima jedna 'sitnica', treba mijenjati i sebe. Ali ne zaboravi, tu smo. Valjda ne sumnjaš u našu dobru volju? :lol: :lol: :lol:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 vel 2009 07:50 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Rječnik izgubljenih riječi

Svetost

Kao što se čistoċa ne postiže razmišljanjem, boravkom u blizini čistih osoba, raspravljanjem o pogubnosti prljavštine, tako se ni svetost ne postiže pukom željom i htijenjem nego svakodnevnim odstranjivanjem prljavštine

Svetost se najčešće razumije kao najviši stupanj moralnih vrijednosti ili najviši doseg dobrote. Ali, to nije ni potpuna ni biblijska definicija. Pojam svet zvuči kao nešto nedostižno, moguće samo nekim pojedincima. Zato se taj pojam često rabi samo kad se govori o onima koji su svoju svetost stekli u zemaljskom životu i tek ih se nakon smrti zaista može smatrati svecima. Pozorni čitatelj Božje riječi primijetit će da se riječ svet, sveti koristi i upućuje živim ljudima, pripadnicima Crkve, čak i onima koji imaju teškoće u kršćanskom životu. Na svetost se potiče tu i sada i o svetosti se ne govori kao o nekom stanju koje se postiže tek u zagrobnom životu. Apostol Pavao ovako piše: “(Bog) nas u (Kristu) sebi izabra prije stvaranja svijeta da budemo sveti i bez mane pred njim.” (Ef 1:4) Dakle, ne samo neki nego svi. Bog želi da njegova djeca budu – sveta. Stoga je svetost lakše razumjeti ako postavimo pitanje: Ne što, nego tko nas čini svetima? Jer svetost se ne može zaslužiti. Ona je plod Božjega spasenjskog plana. Bog nas je žrtvom svoga Sina spasio i posvetio. Svakom kršćaninu omogućeno je da bude svet. Svetost je, dakle, pripadnost Bogu, život s Bogom i život u svjetlu. “Budite sveti jer ja sam svet” 1Pt 1:16 (Lev 11:44), poručuje apostol Petar, citirajući starozavjetnu istinu. Biblijski pojam svetosti lakše je razumjeti kroz riječ čistoća. Što znači biti čist? Naravno, čist je onaj koji nije prljav. Kao što se čistoća ne postiže razmišljanjem, boravkom u blizini čistih osoba, raspravljanjen o pogubnosti prljavštine, tako se ni svetost ne postiže pukom željom i htijenjem nego svakodnevnim odstranjivanjem prljavštine. Život u svetosti je čišćenje uma i srca uz Božju pomoć i stjecanje opremljenosti za svako djelo ljubavi prema bližnjemu. Čovjek je spašen da bude svet. Svetost je duši ono što je zdravlje tijelu. I zato svet znači – biti slobodan od grijeha u grešnome svijetu. Svet znači da svijet nije u nama, iako smo mi u svijetu. Svetost je Božji način zaštite svoga naroda od napastovanja i navođenja na napast. Svetost je snaga kojom čovjek može živjeti kristolikim životom. Unutarnja snaga kojom se možemo suprostaviti napadima izvana. Svetost nas štiti od svijeta, od požude tijela i požude očiju jer Bog nas je pozvao da budemo sveti kao što je on svet. Tu i sada, na putu prema vječnosti!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 vel 2009 09:22 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Amadeus je napisao:

Citat:
Tu se zapravo krije jedan od navečih problema u usaglašavanju največe kršćanske istine koja glasi: Isus je pravi Bog i pravi čovjek. S tim u svezi imamo dvije velike hereze: Jedna je, da je Isus kao pravi Bog svoje čovještvo na neki način ''odglumio'', jer kao Bog i savršeno biće nije mogao niti trpjeti. Druga hereza je, da je Isus svoje Božanstvo ''zamrznuo'', kako bi mogao trpjeti, radovati se i ponašati se potpuno kao čovjek.

Nepobitan je nauk Crkve da je Isus pravi Bog i pravi čovjek, ali isto tako, da nam je bio u svemu jednak, osim u grijehu.

Svojim utjelovljenjem Isus se dragovoljno odrekao božaskog 'privilegija', te je kroz zemaljski život, uključujući i svoju muku prošao puninom ljudske osobe, pa su takvi povici i molitva Ocu, da ga mimoiđe ovaj 'kalež' sasvim razumljivi.

Tu je, makar indirektno, uključen i smisao patnje ili trpljenja, pred kojim mi ljudi tako grozničavo uzmičemo, a koje je Isus posvetio i uzdigao na jednu sakramentalnu razinu

Ovome ni riječi ne bih dodao. Upravo je to ono što sam i sam želio napisati, ali mislim da je to Amadeus učinio bolje nego bih ja uspio.
P.S. usaglašavanju = usuglašavanju
Bravo maestro.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 vel 2009 13:42 
Odsutan

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
Kleofa napisao:
Amadeus je napisao:

Citat:
Tu se zapravo krije jedan od navečih problema u usaglašavanju največe kršćanske istine koja glasi: Isus je pravi Bog i pravi čovjek. S tim u svezi imamo dvije velike hereze: Jedna je, da je Isus kao pravi Bog svoje čovještvo na neki način ''odglumio'', jer kao Bog i savršeno biće nije mogao niti trpjeti. Druga hereza je, da je Isus svoje Božanstvo ''zamrznuo'', kako bi mogao trpjeti, radovati se i ponašati se potpuno kao čovjek.

Nepobitan je nauk Crkve da je Isus pravi Bog i pravi čovjek, ali isto tako, da nam je bio u svemu jednak, osim u grijehu.

Svojim utjelovljenjem Isus se dragovoljno odrekao božaskog 'privilegija', te je kroz zemaljski život, uključujući i svoju muku prošao puninom ljudske osobe, pa su takvi povici i molitva Ocu, da ga mimoiđe ovaj 'kalež' sasvim razumljivi.

Tu je, makar indirektno, uključen i smisao patnje ili trpljenja, pred kojim mi ljudi tako grozničavo uzmičemo, a koje je Isus posvetio i uzdigao na jednu sakramentalnu razinu

Ovome ni riječi ne bih dodao. Upravo je to ono što sam i sam želio napisati, ali mislim da je to Amadeus učinio bolje nego bih ja uspio.
P.S. usaglašavanju = usuglašavanju
Bravo maestro.

,,smješno je reći da je "Isus " odglumio..
..i da Bog ne može trpjeti..

..ko da nikad niste čuli za Sveto Trojstvo..

..za... "Ovo je sin moj ljubljeni u njemu mi sva milina"

..Otac dijeli i milinu i bol..svog sina...

,,"Ja i otac smo jedno "..OSIM OČEVOG "JA JESAM"

.."Tko je vidio mene , vidio je OCA"

..pa onda , da smo stvoreni na sliku Božju...

..toliko se govori o " božanstvenosti" čovjeka..
..ali ne "samog po sebi" več po OCU..bez njega nemamo ništa..

..a opet je ON SIN ČOVJEČJI..

..i konaččno "Tamo gdje ja idem, vi još ne možete doći"

..to je samo razlika...Jednog dana...u stanovima Oca..i mi ćemo biti
..Božanstveni zauvijek..

..a ne radi se o nikakvoj glumi..

..već samo o padu čovjeka...

..pa je čovječje u ISUSU,. isto moglo izabrati..
...NE..i reći NE...OCU..u tom trenu...na Golgoti..

..a nije ..
..koji se mora vratiti OCU..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 vel 2009 15:38 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

[
Citat:
quote="naggar"]

,,smješno je reći da je "Isus " odglumio..
..i da Bog ne može trpjeti..

..ko da nikad niste čuli za Sveto Trojstvo..

..za... "Ovo je sin moj ljubljeni u njemu mi sva milina"

..Otac dijeli i milinu i bol..svog sina...

,,"Ja i otac smo jedno "..OSIM OČEVOG "JA JESAM"

.."Tko je vidio mene , vidio je OCA"

..pa onda , da smo stvoreni na sliku Božju...

..toliko se govori o " božanstvenosti" čovjeka..
..ali ne "samog po sebi" več po OCU..bez njega nemamo ništa..

..a opet je ON SIN ČOVJEČJI..

..i konaččno "Tamo gdje ja idem, vi još ne možete doći"

..to je samo razlika...Jednog dana...u stanovima Oca..i mi ćemo biti
..Božanstveni zauvijek..

..a ne radi se o nikakvoj glumi..

..već samo o padu čovjeka...

..pa je čovječje u ISUSU,. isto moglo izabrati..
...NE..i reći NE...OCU..u tom trenu...na Golgoti..

..a nije ..
..koji se mora vratiti OCU..
[/quote]

:lol: Površno čitaš Starče!
Kako ti je moglo promaknuti kad sam rekao da je hereza to da je Isus muku ''odglumio''?
Znam da bi ti pričinio veliku radost da sam kojim slučajem izlanuo takvu glupost, ali morati ćeš se strpiti do slijedeće prilike.
Znaš onu zgodu o Isusovom četrdesetdnevnom postu i kako ga je Satan razočaran napustio, ali do sljedeće prilike! :lol: :lol: :lol:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 58 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]