www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 02 svi 2025 22:31

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 93 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 12 pro 2006 18:01 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 46 zahvala
Duh .um i tijelo.
Podjela covjekova bica po Platonu razlikuje dusu i tijelo.Po ovoj podjeli duh i um pripadaju podrucju duse.Moderna psihologija djeli covjeka na duh,um i tijelo.Krscanska duhovnost vidi kao duh,dusu i tijelo.Pod tijelom se podrazumjevaju svi negativni osjecaji skupljeni od pocetka zivota.Oni se u nama bore protiv duha tako da duhovan covjek uvjek u sebi nalszi
borbu zivota u tijelu.Neki covjeka analiziraju kao prirodno(zemaljsko,svjetsko) i nadprirodno bice(bozansko,nebesko)
Duh je najdublji dio naseg bica,povezan s Bogom i nebeskim stvarima.
Bozji duh boravi u svakome covjeku jer je po stvaranju u njega udahnut,
U krscaninu je Duh Bozjega Sina,Isusa Krista koji mu je dan po krstenju i po kojem smo Kristova braca,djeca i bastinici Bozji.Kad se covjekov duh zdruzi s Bogom prima snagu i milost.U duhovnom zivotu rastemo tako da rastemo u dodiru s Bozjim Duhom,
Covjekom um ukljucuje nase sposobnosti razuma i volje.Primanje informacija i percepcija podrucje su intelekta,nase reakcije odnosno odgovori ,djelo su volje.Um je srediste misli.nadahnuca,sjecanja,osjecaja,zelja htijenja itd.Um posjeduje unutranja osjetila povezana s vanjskim osjetilima u tijelu.
Nase tijelo funkcionira upravljano umom.Pet osjetila-vid,sluh,njuh,okus i opip pozitivnu ili negativnu informaciju prosljedjuju .Um reagira prihvacanjem ako su informacije dobre i pozitivne ili odbijanjem ako su lose i negativne.Negativne informacije,iako odbijene mogu ostaviti oziljak,
ranu ili sok u sjecanju.Pritom se neki osjecaji mogu unistiti,a neki se potiskuju u podsvjest.Ako je ljudski um izranjen mnogim negativnim stvarima.To se dogadja s onima koji su optereceni ovisnostima i prisilnim grijesima.Mnogi ljudi nemoralno ponasanje,terorizam.ubojstvo itd,smatraju normalnim.Postali su tvrdokorni i neosjetljivi za donosenje moralno ispravnih odluka.
Um zapovjeda tijelu da djeluje.Rijeci koje izlaze iz usta ,kao ponasanje tijela ,upravljani su i vidjenjem umom.I zlo dobro izlaze iz dubine nasega bica-posvecuju osobu.Oni dakle ,koji zele zivjeti svetim i pravednim zivotom po Bozjoj volji moraju oprati i ocistiti svoju nutrinu i Isusa uciniti
Gospodarom svoga zivota.Moraju zivjeti po nadahnucu svoga duha koji je postao s Duhom Bozjim.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 pro 2006 22:52 
Odsutan

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
..duša..

..duša jest vječna, ali ne oduvijek..jel tek stvorena je za vječnost..

.kad bi bila bez početka..Božji identitet bi se razdijelio na milione duša..
.i po po tome bi sve duše a po njima ljudi..dobili atribut ISTOBITNOST
.i postali Bogovi sami po sebi..

.i tu leži problem reinkarnacija..

.samo je jedan ISTOBITAN S OCEM..SIN..prvo uobličenje Boga Stvoritelja..
..u SINU..koji je iz NJEGA istekao ..unutar S.Trojstva..

..ljudi ne mogu baštini..UNUTRAŠNJOST S-TROJSTVA...

.duša jest Božje djelo..i odiše Dahom njegovim..i potpisom autora..
..i dio jest NJEGOV...ali nije NJEGOVA ISTOBITNOST..

.u tome jest razlika..

.DUŠE SU STVORENE ZA ČOVJEKA..Za Vječnost

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 pro 2006 22:55 
Odsutan

..duša i duh duše..

duša sama po sebi je savršena ali i nemoćna..
..i potpuno ovisna o " duhu duše"..
..to je naš slobodan duh, kojim mi vladamo dušom..
..i vodimo je u slavu..ili propast..
..duh duše je ljuska od oraha, a duša..jezgra..
..i patnju duše uzrokuje duh duše, a ne ona sama..
..što bi bila nelogičnost...s obzirom na njeno podrijetlo..

.. duh duše, tijelo i psiha..kojim čovjek upravlja su uzrok patnje..duše.
..pa čovjek ..često ima osjećaj podvojenosti u sebi..
..u korelaciji s dušom..osjeća..ISTINU..a čini ..drugo..po duhu dušu..
..koji se manifestira kroz psihu i tijelo..

..materijalno tijelo nije samo po sebi..loše..i suprostavljeno Bogu..
..samo su naše želje i čežnje te..koje tijelo dovode u takvo stanje..
..život na zemlji ..ima smisao..kao i njegova ograničenost..i trajanje..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 pro 2006 14:17 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 0 zahvala
igy81 napisao:
A jel zivotinje imaju dusu?...nekad ni izgledaju kao i da imaju nesto vis u odnosu na ljude...:)

Imaju , ali samo u odnosu na one duše koje su se srozale do te mere i izgubile dostojanstvo čoveka postajući utelovljeni demoni. Za takve duše se može reći da su niže od životinja koje se znaju brinuti za svoje mlade i ispuniti zadaću za koju su određene. Jedan pas kad od tuge za smrću svog gospodara odbija hranu i umire je više vredan sućuti nego jedan perverznjak koji svesno sije smrt oko sebe ili sablažnjava malene.
Ono što u biti razlikuje životinju i čoveka jest postojanje instikta kod životinje, a duha kod čoveka. I životinje imaju svoj , kakav takav psihički život...I one znaju osećati tugu, radost, strah, pokazivati emocije, agresivnost, poverenje, nezainteresovanost...ali je taj psihički život usmeravan instiktom, a ne slobodnom voljom. Njihovo ponašanje je manje više predvidivo, jer je dirigovano po unapred određenom kodu. Zato su i njihovi pokreti harmonični, usklađeni, deluju sinhronizovano ...nema rascepa između psihe i tela, što se ne bi moglo reći i za čoveka kad izađe iz detinje dobi. Čovek u detinjoj dobi ima taj sklad u sebi, ali ga vremenom gubi. Osobe koje doživljavamo kao neposredne i srčane, otvorene i komunikativne, vrlo često imaju razvijen taj instikt, a zdravo rasuđivanje i duhovnost im često puta nije na zavidnom nivou (što se ne bi moglo reći i za njihov seksualni život). Takve osobe uče na greškama. Idu prvo srcem, intuitivno, pa tek kasnije zaključuju je li to bilo ispravno ili nije. S druge strane jako racionalne osobe imaju problem koji ove prve nemaju. Mogu biti geniji na raznim poljima života, visoki intelektualci, a da njihov emotivni život jako trpi i da izgledaju trapavo, smotano, nesposobni ispuniti neku banalnu životnu zadaću. Stručnjaci s polja psihologije znaju reći kako je neka trauma iz detinjstva znala biti pokretač obranbenih reakcija koje su osobu dovele do visokog nivoa racionalizacije po principu predviđanja i stvaranja protuzaštita, konstruisanja. Dakle, jedna visoko-inteligentna osoba može u isto vreme biti i čuvstveno nezrela osoba, dok jedna čuvstveno zrela osoba može u isto vreme biti intelektualno zaostala. Jedna poznata spisateljica s područja psihologije, tačnije transakcijske analize (Fanita English), u jednoj svojoj knjizi pod naslovom "A tako je bilo dobro počelo..." iznosi kako u svakom od nas postoji i detinjeJA i roditeljsko JA i odraslo JA i da svi mi manje više naginjemo naglašenijem boravku u jednom od ovih stavova duha. Tako čovek srca voli stanja radosti, bezbrižnosti, bez puno filozofiranja (jer ga ono umara...oseća se u njem frustirano), dok čovek intelekta želi da sve kontrolira, nad svim dominira, te zato voli biti prisutan u ovom "roditeljskom JA", dok "odraslo JA koriste samo u nuždi , za razmenu informacija oslobođenih od emotivnog naboja. Osoba s naglašenim "roditeljskim JA" ne voli boravak u "detinjem JA" , jer se u njem oseća nezaštićeno, ranjivo, ...nesposobno, dok osoba u "detinjem JA" se oseća frustirano uvek kada mora dobro razmisliti i pronaći rešenje i dati nečemu smisao. Zato takve osobe najčešće pribegavaju govoru tela i telesne zahteve smatraju često kao jedine relevantne...(u se , na se, poda se....životinjski pristup životu po principu preživljavanja i održanja vrste).Ovo bi bio negativni aspekt u gruboj podeli na čoveka srca i čoveka intelektualca. No, mogao sam i skratiti i jednostavno reći da postoje oni koji se ravnaju više intuitivno i oni koji žele sve kontrolisati svojim razumom.
Pozitivni aspekt čoveka se ogleda u tome da on nije samo telo i psiha, i da događanja u njemu nisu samo psiho-somatska,nego da je on i duhovno biće. Umesto da hoda na četri noge, on hoda uspravno s dostojanstvom koje ga osposobljuje da svoj "pogled" digne ka visinama. Duh je sloboda od vremena i prostora. Čovek svojom mišlju i svojom rečju može obuhvatiti celi svemir. Svojim duhom on je sposoban biti na svakom mestu, pa ...i u prošlosti, i u sadašnjosti, i u budućnosti (može da predviđa za razliku od životinje koja vidi samo ono što joj je "pred nosem"). On može svojim duhom ući i u prostranstva neba (koja je nekad izgubio, ali iznova i zadobio). Njegov duh se seća Onoga koji ga je stvorio na svoju sliku i on čezne da iznova zadobije "izgubljeni Raj". Čovek je osoba i to on želi iznova postati, u punom smislu reči. Želi biti celovit...A to ne može sam po sebi...zato srlja...traži...nekad kao životinja, a nekad kao bog...Želi se vratiti onom što vidi kod životinje (spontanost, celovitost), a u isto vreme biti uzvišen nad svim stvorenim svemirom, jer zna da mu je sve to darovano i podložno..želi biti gospodar. U tom traganju čovek se često puta gubi pa pokušava biti isključivo gospodar (upada u oholost) ili se pak predaje govoru tela, ne držeći puno do svog kraljevskog dostojanstva.
Bez obzira čemu više naginjali , jer i intelekt i telo su dar božji, te je i jedno i drugo zaslužuje potrebnu pažnju, svi smo pozvani u ravnotežu duha, duše i tela. Pozvani smo ozdraviti i u svom srcu i u svom umu, ali i u svom duhu. Zagovornici tela su pozvani da više truda i vremena odvoje za promišljanje o neprolaznim vrednostima, a racionalisti da postanu poput dece, jer u protivnom neće ući u kraljevstvo Božje i iskusiti radost dece Božje . "Čovek tela", zbog svog "životarenja" , je skloniji sebičnosti (ne zanima ga čast koliko i užitak), dok je "racionalista" izloženiji oholosti (..dat će sve samo da dobije čast i vlast). Naravno, novac otvara puteve i jednom i drugom.
Šta reći na kraju? Božić je tu , pred vratima...Kako dati slavu Onomu koji je zaslužuje, ako smo još uvek zatvoreni i zarobljeni telom ili ohološću?...Možemo li reći: "Slava Bogu na visini, a mir ljud'ma u nizini!".. onako od srca...spontano...radosno...u poklonstvu...u zahvalnosti Onomu koji dođe među nas da nas otkupi od sveg ovog taštog i propadljivog...i dopustiti da se rodi u nama i raste do punine, kako bi smo i mi jednog dana mogli reći: "Ne živim više JA, nego Hrist živi u meni!", ...i : "Nisam životinja i nisam ono niže od životinje, oholi Pobunjenik!"
Čestit Božić i blagoslovljena Nova 2007 godina svim forumašima i svim ljudima dobre volje, NEKA BUDE !, jer po toj Reči koja se u nama rađa sve je postalo, i sve jest...Ona se bez roda ne vraća k Ocu...nego obistinjuje ono zbog čega bi poslana...I BI TAKO...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 pro 2006 22:25 
Odsutan

Jovan napisao:
igy81 napisao:
A jel zivotinje imaju dusu?...nekad ni izgledaju kao i da imaju nesto vis u odnosu na ljude...:)

Imaju , ali samo u odnosu na one duše koje su se srozale do te mere i izgubile dostojanstvo čoveka postajući utelovljeni demoni. Za takve duše se može reći da su niže od životinja koje se znaju brinuti za svoje mlade i ispuniti zadaću za koju su određene.

.životinje nemaju dušu..

..a svaki..čovjek koji se prepusti ..zlu..i dalje ima dušu..iskonsku..
..ali zarobljenu..

..nema duša nižih od životinja..niti je to za uspoređivanje..

.duša je duša..
.a zlo je zlo..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 pro 2006 11:42 
Odsutan

igy81 napisao:

Kad sam rekao "Imaju, ali..", nisam mislio na to da "imaju dušu", nego na deo kad "igy81" kaže: "...nekad mi izgledaju kao i da imaju nešto više u odnosu na ljude...". A šta je to što životinje imaju a neki ljudi nemaju naveo sam dalje u tekstu. A što se tiče uspoređivanja, ono je moguće kao što je moguće čoveka uspoređivati sa stablom zasađenim pored voda tekućica (metaforički) ili stvarno tako što se ističu različitosti, tj. posebnosti. Moguće je da netko ne razlikuje pojmove psiha i duša , pa ga to može odvesti na krivi zaključak.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 pro 2006 19:20 
Odsutan

Citat:
Kad sam rekao "Imaju, ali..", nisam mislio na to da "imaju dušu", nego na deo kad "igy81" kaže: "...nekad mi izgledaju kao i da imaju nešto više u odnosu na ljude...". A šta je to što životinje imaju a neki ljudi nemaju naveo sam dalje u tekstu. A što se tiče uspoređivanja, ono je moguće kao što je moguće čoveka uspoređivati sa stablom zasađenim pored voda tekućica (metaforički) ili stvarno tako što se ističu različitosti, tj. posebnosti. Moguće je da netko ne razlikuje pojmove psiha i duša , pa ga to može odvesti na krivi zaključak.
[/quote]

.tvoj .citat..

Imaju , ali samo u odnosu na one duše koje su se srozale do te mere i izgubile dostojanstvo čoveka postajući utelovljeni demoni. Za takve duše se može reći da su niže od životinja koje se znaju brinuti za svoje mlade i ispuniti zadaću za koju su određene.

.ne može se čovjek i životinja , uspoređivati ni na kojoj razini..

.jer životinje..za razliku od čovjeka..žive..
..na instinktualnoj razini..
..koja nema nikakvih atributa..duše..
..manje ili više vrijednosti..nasuprot čovjeka..

.možemo samo govoriti o "opsjednuću " nekog ljudskog bića ..zlom..
..pa se onda za njega kaže da je kao "životinja"
..jer su sve one vrijednosti, po kojima se razlikuje od životinje..
..odbačene..
..pa se ponaša kao "vuk" " ričući lav" "leglo gujino"
..jer životinja ubija po instinktu,
..a čovjek nema potrebe ubijati svoju rasu,
..osim po zavedenosti, opsjednuću, posjednuću, ..zlom..

.jer se navezuje na duhovnost ..prvog čovjekoubojice od iskona.
..sotone..
.mrzitelja čovjeka, jer prvi grijeh, nastade na temeljima..ljubomore..
..palog anđela..što Bog stvori ..čovjeka na svoju sliku..
--------------------.

PRVA LJUBOMORA

..ni bijaše ni noći, ni svjetla od svjetiljke
.ni svjetla sunčeva..
.jer ne bijaše niti sunca..niti nijednog planeta...
.kraljevao je samo Gospod Bog, onaj koji Jest
.prvi i posljednji...
..alfa i omega ..
..kraj i početak svega..
..ON Stvoritelj, Svjetlost je oduvijek..
..El Šadaj, Bog Svesilni,
..Prva Božanska Osoba..
..i sve je bilo Savršeno..
.no ne bijaše nikoga..u cijelom bivstvu,
..ne bijaše nikoga
..s kim bi podijelio Radost i Ljubav...
...i tako Stvoritelj..uobliči sebe..
.i svu svoju milinu i radost..
.u Drugoj Božanskoj osobi..Isusu..
..i stvori sav duhovni svijet anđela..
,,i ne bijaše vise ..Sam..
.i bi tako vjekovima..
.vječnim vjekovima..
.kao što i jest..
.i onda Stvoritelj..
.stvori čovjeka na svoju..
.sliku i priliku..
.i javi se PRVA LJUBOMORA NA NEBU...
..Najljepši Božji anđel..svjetlonoša...
.ne mogaše prihvatiti ..prisutnost bića..
.na NJEGOVU SLIKU I PRILIKU..
..i rodi se PRVI GRIJEH..grijeh prvog palog anđela..LJUBOMORA..
..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 sij 2007 19:53 
Odsutan

Jovan napisao:
igy81 napisao:

Imaju , ali samo u odnosu na one duše koje su se srozale do te mere i izgubile dostojanstvo čoveka postajući utelovljeni demoni. Za takve duše se može reći da su niže od životinja koje se znaju brinuti za svoje mlade i ispuniti zadaću za koju su određene. Jedan pas kad od tuge za smrću svog gospodara odbija hranu i umire je više vredan sućuti nego jedan perverznjak koji svesno sije smrt oko sebe ili sablažnjava malene.
Ono što u biti razlikuje životinju i čoveka jest postojanje instikta kod životinje, a duha kod čoveka. I životinje imaju svoj , kakav takav psihički život...I one znaju osećati tugu, radost, strah, pokazivati emocije, agresivnost, poverenje, nezainteresovanost...ali je taj psihički život usmeravan instiktom, a ne slobodnom voljom. Njihovo ponašanje je manje više predvidivo, jer je dirigovano po unapred određenom kodu. Zato su i njihovi pokreti harmonični, usklađeni, deluju sinhronizovano ...nema rascepa između psihe i tela, što se ne bi moglo reći i za čoveka kad izađe iz detinje dobi. Čovek u detinjoj dobi ima taj sklad u sebi, ali ga vremenom gubi. Osobe koje doživljavamo kao neposredne i srčane, otvorene i komunikativne, vrlo često imaju razvijen taj instikt, a zdravo rasuđivanje i duhovnost im često puta nije na zavidnom nivou (što se ne bi moglo reći i za njihov seksualni život). Takve osobe uče na greškama. Idu prvo srcem, intuitivno, pa tek kasnije zaključuju je li to bilo ispravno ili nije. S druge strane jako racionalne osobe imaju problem koji ove prve nemaju. Mogu biti geniji na raznim poljima života, visoki intelektualci, a da njihov emotivni život jako trpi i da izgledaju trapavo, smotano, nesposobni ispuniti neku banalnu životnu zadaću. Stručnjaci s polja psihologije znaju reći kako je neka trauma iz detinjstva znala biti pokretač obranbenih reakcija koje su osobu dovele do visokog nivoa racionalizacije po principu predviđanja i stvaranja protuzaštita, konstruisanja. Dakle, jedna visoko-inteligentna osoba može u isto vreme biti i čuvstveno nezrela osoba, dok jedna čuvstveno zrela osoba može u isto vreme biti intelektualno zaostala. Jedna poznata spisateljica s područja psihologije, tačnije transakcijske analize (Fanita English), u jednoj svojoj knjizi pod naslovom "A tako je bilo dobro počelo..." iznosi kako u svakom od nas postoji i detinjeJA i roditeljsko JA i odraslo JA i da svi mi manje više naginjemo naglašenijem boravku u jednom od ovih stavova duha. Tako čovek srca voli stanja radosti, bezbrižnosti, bez puno filozofiranja (jer ga ono umara...oseća se u njem frustirano), dok čovek intelekta želi da sve kontrolira, nad svim dominira, te zato voli biti prisutan u ovom "roditeljskom JA", dok "odraslo JA koriste samo u nuždi , za razmenu informacija oslobođenih od emotivnog naboja. Osoba s naglašenim "roditeljskim JA" ne voli boravak u "detinjem JA" , jer se u njem oseća nezaštićeno, ranjivo, ...nesposobno, dok osoba u "detinjem JA" se oseća frustirano uvek kada mora dobro razmisliti i pronaći rešenje i dati nečemu smisao. Zato takve osobe najčešće pribegavaju govoru tela i telesne zahteve smatraju često kao jedine relevantne...(u se , na se, poda se....životinjski pristup životu po principu preživljavanja i održanja vrste).Ovo bi bio negativni aspekt u gruboj podeli na čoveka srca i čoveka intelektualca. No, mogao sam i skratiti i jednostavno reći da postoje oni koji se ravnaju više intuitivno i oni koji žele sve kontrolisati svojim razumom.
Pozitivni aspekt čoveka se ogleda u tome da on nije samo telo i psiha, i da događanja u njemu nisu samo psiho-somatska,nego da je on i duhovno biće. Umesto da hoda na četri noge, on hoda uspravno s dostojanstvom koje ga osposobljuje da svoj "pogled" digne ka visinama. Duh je sloboda od vremena i prostora. Čovek svojom mišlju i svojom rečju može obuhvatiti celi svemir. Svojim duhom on je sposoban biti na svakom mestu, pa ...i u prošlosti, i u sadašnjosti, i u budućnosti (može da predviđa za razliku od životinje koja vidi samo ono što joj je "pred nosem"). On može svojim duhom ući i u prostranstva neba (koja je nekad izgubio, ali iznova i zadobio). Njegov duh se seća Onoga koji ga je stvorio na svoju sliku i on čezne da iznova zadobije "izgubljeni Raj". Čovek je osoba i to on želi iznova postati, u punom smislu reči. Želi biti celovit...A to ne može sam po sebi...zato srlja...traži...nekad kao životinja, a nekad kao bog...Želi se vratiti onom što vidi kod životinje (spontanost, celovitost), a u isto vreme biti uzvišen nad svim stvorenim svemirom, jer zna da mu je sve to darovano i podložno..želi biti gospodar. U tom traganju čovek se često puta gubi pa pokušava biti isključivo gospodar (upada u oholost) ili se pak predaje govoru tela, ne držeći puno do svog kraljevskog dostojanstva.
Bez obzira čemu više naginjali , jer i intelekt i telo su dar božji, te je i jedno i drugo zaslužuje potrebnu pažnju, svi smo pozvani u ravnotežu duha, duše i tela. Pozvani smo ozdraviti i u svom srcu i u svom umu, ali i u svom duhu. Zagovornici tela su pozvani da više truda i vremena odvoje za promišljanje o neprolaznim vrednostima, a racionalisti da postanu poput dece, jer u protivnom neće ući u kraljevstvo Božje i iskusiti radost dece Božje . "Čovek tela", zbog svog "životarenja" , je skloniji sebičnosti (ne zanima ga čast koliko i užitak), dok je "racionalista" izloženiji oholosti (..dat će sve samo da dobije čast i vlast). Naravno, novac otvara puteve i jednom i drugom.
Šta reći na kraju? Božić je tu , pred vratima...Kako dati slavu Onomu koji je zaslužuje, ako smo još uvek zatvoreni i zarobljeni telom ili ohološću?...Možemo li reći: "Slava Bogu na visini, a mir ljud'ma u nizini!".. onako od srca...spontano...radosno...u poklonstvu...u zahvalnosti Onomu koji dođe među nas da nas otkupi od sveg ovog taštog i propadljivog...i dopustiti da se rodi u nama i raste do punine, kako bi smo i mi jednog dana mogli reći: "Ne živim više JA, nego Hrist živi u meni!", ...i : "Nisam životinja i nisam ono niže od životinje, oholi Pobunjenik!"
Čestit Božić i blagoslovljena Nova 2007 godina svim forumašima i svim ljudima dobre volje, NEKA BUDE !, jer po toj Reči koja se u nama rađa sve je postalo, i sve jest...Ona se bez roda ne vraća k Ocu...nego obistinjuje ono zbog čega bi poslana...I BI TAKO...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 sij 2007 06:44 
Odsutan

Citat:
Duh je sloboda od vremena i prostora. Čovek svojom mišlju i svojom rečju može obuhvatiti celi svemir. Svojim duhom on je sposoban biti na svakom mestu, pa ...i u prošlosti, i u sadašnjosti, i u budućnosti

..obuhvaćanje mišlju..nije istobitno s ..djelovanjem u duhu..
..Um ..kao odraz ...duha duše...formira ..misao..zato .misao..često ne
..predstavlja pravu sliku ..duše..već je ..Ekstrakt..suoočeljavanja
...djelovanja psihe, tijela..nasuprot duši..kao ..praetalonu..čistoće i
..ljepote Božjeg duha, koji prebiva u nama..
..pa misao ..ističe iz ..Uma..kao odraza duha duše,
..kreacije naše slobode i ..novostvorene duhovnosti..

(
Citat:
može da predviđa za razliku od životinje koja vidi samo ono što joj je "pred nosem"). On može svojim duhom ući i u prostranstva neba (koja je nekad izgubio, ali iznova i zadobio). Njegov duh se seća Onoga koji ga je stvorio na svoju sliku i on čezne
da iznova zadobije "izgubljeni Raj".

..čovjek nije izgnan iz Raja, pod ovakvim "zemaljskim indentitetom"
.jer se tek tu na zemlji, (materijalni svijet= inkubator ljudotina)..rodio..
.no svakako postoji , osjećaj u duhu..s kojim smo vezani uz svog Stvoritelja..kojim nam je udahnuo život, tako da sjećanje postoji
.."po Njemu" a ne "po nama"

Citat:
kako bi smo i mi jednog dana mogli reći: "Ne živim više JA, nego Hrist živi u meni!", ...i : "Nisam životinja i nisam ono niže od životinje, oholi Pobunjenik!"

..loše ponašanje, ne negira OSNOVNU STRUKTURU ČOVJEKA ..
(..u kojoj su svi ljudi, ISTI)
..pokazuje samo njegov izraz..( po kojem se razlikuju)

..ali eto , životinje se ..mogu često na instinktualnoj razini..
..izraziti..bolje nego čovjek..

.onaj .čovjek..koji dopušta, da ...utjecaj istočnog grijeha..
..vlada njegovom duhovnošću..koja onda odiše...zloduhovnošću
..prvog pobunjenika, mrzitelja i ubice čovjeka, od iskona..zlog..
..a njegova tendencija je anarhija, destrukcija, ubijanje,mržnja na sva
..ljudska bića, koji su eto na sliku Božju..

.mir nama..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 sij 2007 13:14 
Odsutan

...Onaj ko ti oprosti greh koji nisi pocinio,
sebi oprasta zlodelo koje je pocinio.

...kada za svoje neuspehe optužiš druge,
to je znak nedovoljnog znanja;

...kada optužiš sebe,
znači da si počeo učiti.

...kada ne optužuješ ni sebe ni druge;
znači da je tvoje učenje dovršeno.

...mir nama

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 93 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]