kopitar napisao:
Billy napisao:
Zašto vjera u stvaranje znači da sam bolestan?
Gdje je tu poštivanje drugačijeg mišljenja?
Svijet je nastao kreacijom Boga. Zar je Bog bolestan a ti zdrav?
Ludi čovječe!
Koliko znam crkva je prihvatila teoriju evolucije i stime ni jedan normalan vjernik nema problema ...pod utjecajem konzervativnih protestanata iz Amerike i interneta imamo nešto što je katoličkoj crkvi strano...a to je doslovno tumačenje Biblije i knjige postanka što je inače praksa ovi navedenih jadnika....tako brate ti si u sukobu sa crkvom a također i ovaj forum ako se ne ogradi od toga.
Doslovno tumačenje Biblije dovodi do zabluda i otpada vjere a to se vidi u brojnim denominacijama protestanata. Svaka sekta ima svoje tumačenje pisma i svi su u pravu.
Nažalost samo je jedna istina a ona je Katolička crkva. Stav Crkve je da teorija evolucije nije nužno u sukobu sa naukom Crkve dok se ne negira Bog.
Ukoliko se radi o teoriji evolucije koja negira Stvoritelja Crkva je svakako protiv takve teorije.
Zašto katolici ispravno tumačenje bibliju je tebi strano.
Upravo zato jer je tumače kako ju je tumačio Isus i apostoli, te njihovi učenici. Jer nismo odbacili tradiciju.
Zato imamo Petrova nasljednika i hijararhiju Crkve koja u svojem sjećanju njeguje ispravni i neizmjenjen nauk.
Ja nisam u sukobu sa crkvom, ali ti si po pitanju vjere heretik i krivovjernik.